Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Filozofija i religija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Filozofija i religija Raspravljate o temi Je li Bog svemoguć - ako je; može li stvoriti kamen koji ne može podignuti? u Znanost forumu; normalno da postoji...u tvom mozgu ne ne...glupo je o tom raspravljat...poštujem svačije mišljenje, al bome ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 02-06-08, 21:28   #241 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 16-06-07
Godina: 19
Poruka: 710
jolie_18 ima ono neštojolie_18 ima ono neštojolie_18 ima ono neštojolie_18 ima ono neštojolie_18 ima ono neštojolie_18 ima ono nešto
Re: Je li Bog svemoguć - ako je; može li stvoriti kamen koji ne može podignuti?

normalno da postoji...u tvom mozgu

ne ne...glupo je o tom raspravljat...poštujem svačije mišljenje, al bome se držim svoga..
Odgovori sa citatom
Star 02-06-08, 21:31   #242 (permalink)
The Eye

Datum registracije: 27-03-08
Poruka: 8,389
Sahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavan

Citat:
Pravi autor: jolie_18 Pogledaj Poruke
ne virujem u Boga u Biblijskom smislu, jer Biblija je samo simbolika.
Bog je ideal; recimo dobre osobine, karakter; dobra djela, osmijeh, ljubav..
enough?
mislim da se tvoje shvacanje boga uvelike ispreplice s moralom...
al dobro... svatko ima svoje shvacanje stvari... pa tako i boga.
najbitnije je da ljudi pocnu shvacat da je biblija samo simbolika... nazalost problem je u onom velikom broju ljudi koji jos uvjek shvacaju bibliju doslovno...

What's it when a woman talks dirty to a man?
$3.99 a minute.
Sahataba je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 02-06-08, 21:34   #243 (permalink)
Uvaženi forumas

jolie_18 ima ono neštojolie_18 ima ono neštojolie_18 ima ono neštojolie_18 ima ono neštojolie_18 ima ono neštojolie_18 ima ono nešto

...a kako ti, dušo, vidiš boga?
zanima me...
Odgovori sa citatom
Star 02-06-08, 21:37   #244 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 29-05-07
Poruka: 773
Balian ima ono neštoBalian ima ono neštoBalian ima ono neštoBalian ima ono neštoBalian ima ono neštoBalian ima ono nešto

Citat:
Pravi autor: Ineluki Pogledaj Poruke
Samo se možemo posvaditi. Zato ja više nejdem u ovu temu.
To je tvoj izbor, ali je sam protiv svađe. Pogledaj mi potpis.

Jedni princip koji ne koči napredak je: sve ide. Biti ovih foruma je druženje, pričanje, rasprava, nije stvar ko baca kakve ideje i teorije stvar je u tome da se raspravlja, priča.

Puno toga će otići u vjetar, ljudima se ne moraju svidjeti tuđi stavovi, ali što god netko dodao raspravi je dobro za nju, ako to naravno nisu posvke ili slične stvari koje narušavaju razgovor. Kužiš što hoću reći, zato, hope to see you again man.
Odgovori sa citatom
Star 02-06-08, 21:41   #245 (permalink)
Uvaženi forumas

..nema veze i ako se pokoljemo: sve za dobar zaključak
Odgovori sa citatom
Star 02-06-08, 21:42   #246 (permalink)
The Eye

Datum registracije: 27-03-08
Poruka: 8,389
Sahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavan

ja ne vjerujem u boga... dat cu ti svoj citat koji san vec napisa i malo ga nadopunit mozda, ovo se zasniva na 2 "najpopularnije religije u generali" samo pojasnjenje, mog stava, al mozes ga primjeniti na mnogo drugih, cak starijih od koje su ove 2 uzimale neke idole i ideale...

Citat:
ovako problem koji se tu postavlja proizlazi iz cinjennice da sve sto su ljudi shvacali proizlazi iz biblije, a bibliju je pisalo puno ljudi kroz razlicita vremena i pisali su ju na nacin koji je ljudima tog vremena bio najrazumljiviji i najprihvatljiviji. po meni je zato bog u starom zavjetu bio strog i krut, jer je ljudima vise trebala stega, iskreno po meni je bog izmisljen da bi ujedinio narode i da bi ih se moglo kontrolirati, najbolji primjer toga ti proizlazi iz islama, gdje je muhamed "upoznao" alaha i uspio ujediniti nekoliko zaracenih arapskih plemena pa pogle dokle su bili dogurali. jedino sto su ljudi pohlepni pa je nastalo nekoliko tumacenja te teorije u svaciju korist, ljudi su inace slaba bica kojima treba oslonac i vjera i zato je lakse ziviti kao vjernik, jer imas oslonac. zato su i stovali boga od davnina. ima jos primjera, al da ne duzim

What's it when a woman talks dirty to a man?
$3.99 a minute.
Sahataba je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 02-06-08, 21:46   #247 (permalink)
Uvaženi forumas

lijepo..
Odgovori sa citatom
Star 02-06-08, 21:47   #248 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 29-05-07
Poruka: 773
Balian ima ono neštoBalian ima ono neštoBalian ima ono neštoBalian ima ono neštoBalian ima ono neštoBalian ima ono nešto

Citat:
Pravi autor: jolie_18 Pogledaj Poruke
..nema veze i ako se pokoljemo: sve za dobar zaključak
Tako je!!!!
Odgovori sa citatom
Star 02-06-08, 22:00   #249 (permalink)
Uvaženi forumas

Odgovori sa citatom
Star 04-06-08, 20:43   #250 (permalink)
Starter

Datum registracije: 29-05-08
Poruka: 22
platony je zabranio reputaciju
Thumbs up Re: Je li Bog svemoguć - ako je; može li stvoriti kamen koji ne može podignuti?

Filozofsko pitanje zahtjeva filozofski odgovor!
Jeste, moguce je da je Bog ovo ucini i vec je ucinio, ako ste vjernik. Gledano sa religiozne tacke gledista, Bog je stvorio covika (kamen) kojeg sam ne moze podignuti. Po meni, to znaci da ga ne moze natjerati da Mu bude vjeran jer je stavio pred covika moc slobode izbora. To u prijevodu znaci: ja kao Bog sam te stvorio i stavljam pred tebe izbor, da Mi budes vjeran ili ne. Posto sam Ja ljubav, ne mogu te natjerati ili primorati. Nisi moj rob jer zelim da Mi sluzis iz lljubavi i povjerenja. Izvoli i izaberi, ako zelis biti vjeran, bice ti dobro a ako ne, poljubi pa ostavi...ne mogu te podici ako sam ne zelis to. Stvorija Sam te na taj nacin da te sam ne mogu podici ukoliko se ne prepustis i predas Mi puno povjerenje...zvuci malo pateticno ali to je odgovor na pitanje sa pocetka. Ovo ima smisla za svakoga ko je vjernik a ko nije, sve mu je ovo sarena laza i prica za dicu. U svakom slucaju, kako god bilo i koliko god kome odgovaralo ili ne, sa neutralne tacke gledista ovo je odgovor. Tako nekako...

Zadnji Uredio platony : 04-06-08 u 20:51.
platony je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: aurora, filozofija

« KANT IMMANUEL | Mit »

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 11:47.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114