| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Filozofija i religija Raspravljate o temi Je li Bog svemoguć - ako je; može li stvoriti kamen koji ne može podignuti? u Znanost forumu; normalno da postoji...u tvom mozgu ne ne...glupo je o tom raspravljat...poštujem svačije mišljenje, al bome ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #241 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 16-06-07 Lokacija: ...tvoji snovi... Godina: 19
Poruka: 710
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Je li Bog svemoguć - ako je; može li stvoriti kamen koji ne može podignuti? normalno da postoji...u tvom mozgu ![]() ne ne...glupo je o tom raspravljat...poštujem svačije mišljenje, al bome se držim svoga.. ![]()
__________________ These iron bars can't hold my soul in. |
| | |
| | #242 (permalink) | |
| The Eye Datum registracije: 27-03-08
Poruka: 8,389
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Je li Bog svemoguć - ako je; može li stvoriti kamen koji ne može podignuti? Citat:
al dobro... svatko ima svoje shvacanje stvari... pa tako i boga. najbitnije je da ljudi pocnu shvacat da je biblija samo simbolika... nazalost problem je u onom velikom broju ljudi koji jos uvjek shvacaju bibliju doslovno...
__________________ What's it when a man talks dirty to a woman? Sexual harassment. What's it when a woman talks dirty to a man? $3.99 a minute. | |
| | |
| | #243 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 16-06-07 Lokacija: ...tvoji snovi... Godina: 19
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Je li Bog svemoguć - ako je; može li stvoriti kamen koji ne može podignuti? ...a kako ti, dušo, vidiš boga? ![]() zanima me...
| | |
| | #244 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 29-05-07 Lokacija: Hierosolyma
Poruka: 773
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Je li Bog svemoguć - ako je; može li stvoriti kamen koji ne može podignuti? To je tvoj izbor, ali je sam protiv svađe. Pogledaj mi potpis. Jedni princip koji ne koči napredak je: sve ide. Biti ovih foruma je druženje, pričanje, rasprava, nije stvar ko baca kakve ideje i teorije stvar je u tome da se raspravlja, priča. Puno toga će otići u vjetar, ljudima se ne moraju svidjeti tuđi stavovi, ali što god netko dodao raspravi je dobro za nju, ako to naravno nisu posvke ili slične stvari koje narušavaju razgovor. Kužiš što hoću reći, zato, hope to see you again man. ![]()
__________________ The only principle that does not inhibit progress is: anything goes. |
| | |
| | #245 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Je li Bog svemoguć - ako je; može li stvoriti kamen koji ne može podignuti? ..nema veze i ako se pokoljemo: sve za dobar zaključak ![]()
| | |
| | #246 (permalink) | |
| The Eye Datum registracije: 27-03-08
Poruka: 8,389
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Je li Bog svemoguć - ako je; može li stvoriti kamen koji ne može podignuti? ja ne vjerujem u boga... dat cu ti svoj citat koji san vec napisa i malo ga nadopunit mozda, ovo se zasniva na 2 "najpopularnije religije u generali" samo pojasnjenje, mog stava, al mozes ga primjeniti na mnogo drugih, cak starijih od koje su ove 2 uzimale neke idole i ideale... Citat:
__________________ What's it when a man talks dirty to a woman? Sexual harassment. What's it when a woman talks dirty to a man? $3.99 a minute. | |
| | |
| | #250 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 29-05-08
Poruka: 22
![]() | Filozofsko pitanje zahtjeva filozofski odgovor! Jeste, moguce je da je Bog ovo ucini i vec je ucinio, ako ste vjernik. Gledano sa religiozne tacke gledista, Bog je stvorio covika (kamen) kojeg sam ne moze podignuti. Po meni, to znaci da ga ne moze natjerati da Mu bude vjeran jer je stavio pred covika moc slobode izbora. To u prijevodu znaci: ja kao Bog sam te stvorio i stavljam pred tebe izbor, da Mi budes vjeran ili ne. Posto sam Ja ljubav, ne mogu te natjerati ili primorati. Nisi moj rob jer zelim da Mi sluzis iz lljubavi i povjerenja. Izvoli i izaberi, ako zelis biti vjeran, bice ti dobro a ako ne, poljubi pa ostavi...ne mogu te podici ako sam ne zelis to. Stvorija Sam te na taj nacin da te sam ne mogu podici ukoliko se ne prepustis i predas Mi puno povjerenje...zvuci malo pateticno ali to je odgovor na pitanje sa pocetka. Ovo ima smisla za svakoga ko je vjernik a ko nije, sve mu je ovo sarena laza i prica za dicu. U svakom slucaju, kako god bilo i koliko god kome odgovaralo ili ne, sa neutralne tacke gledista ovo je odgovor. Tako nekako... ![]() ![]() ![]() Zadnji Uredio platony : 04-06-08 u 20:51. |
| | |
![]() |
| Tagovi: aurora, filozofija |
« KANT IMMANUEL
|
Mit »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 11:47.

lijepo..