| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Filozofija i religija Raspravljate o temi Je li Bog svemoguć - ako je; može li stvoriti kamen koji ne može podignuti? u Znanost forumu; Da, stvarno sa neutralne strane gledišta...... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #253 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 24-05-08
Poruka: 12
![]() | Re: Je li Bog svemoguć - ako je; može li stvoriti kamen koji ne može podignuti? Pitanje je krivo postavljeno. ![]() Kao prvo, da li uopće postoji išta uopće na svijetu što se ne može podignuti? SVE se može podignuti, samo pod uvjetom 1) ako se primijeni dovoljna sila za podizanje; i 2) da postoji nekakav prostor kamo se to nešto može podići i da postoji prostor s kojega se to nešto podiže. Pitanje je i definicije izraza "podići". Recimo, ako dižemo kamen sa tla na Zemlji, onda svladavamo silu teže. Što ako premještamo sunce ili neki planet u svemiru? Je li i to "podizanje" ili samo pomicanje? ![]() Ako prihvaćamo da je "pomicanje" i "podizanje" u biti ista stvar, onda se sve može podići, čak i crne rupe, i ustvari, sve se stalno pomiče i podiže. Jedino što se ne pomiče i ne podiže u svemiru ili cjelokupnosti stvaranja, ako ona nadilazi cijeli svemir, je SAM SVEMIR. Znači sve što je uopće stvoreno. ![]() Znači BOG je stvorio SVEMIR. Onaj tko je stvorio sve što uopće jest, je bilo i što će biti jest SVEMOGUĆ, po samoj definiciji svemogućnosti. Ali on ne može to sve POMAKNUTI, barem ne na način na koji mi iz svoje fizičke perspektive doživljavamo pomicanje i podizanje. Ali zato no može to sve uništiti, vratiti u prvobitno stanje, čime bi cijelo stvaranje de facto pomaknuo u NIŠTAVILO. ![]() ![]() ![]() Znači, rekao bih da upravo to što je Bog stvorio kamen koji ne može pomaknuti, odnosno Svemir, je dokaz da je Bog SVEMOGUĆ. ![]() |
| | |
| | #254 (permalink) |
| The Eye Datum registracije: 27-03-08
Poruka: 8,389
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Je li Bog svemoguć - ako je; može li stvoriti kamen koji ne može podignuti? cek cek cek, o cemu ti? znas li ti sto je svemir, kako otprilike sve to funkcionira itd? ![]() ajde razjasni ovaj svoj dokaz jer mi ovako djeluje kao mnostvo gluposti, nhf, ukljuci tu i teoriju paralelnih svemira... i to je malo zanimljivija stvar zar ne? ili bog radi verzije svemira ?
__________________ What's it when a man talks dirty to a woman? Sexual harassment. What's it when a woman talks dirty to a man? $3.99 a minute. |
| | |
| | #255 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 02-02-08 Lokacija: Odlična, hvala na pitanju
Poruka: 598
![]() ![]() ![]() | Re: Je li Bog svemoguć - ako je; može li stvoriti kamen koji ne može podignuti? na glupavo pitanje ne može se dati pametan odgovor, svaki ostali komentar je suvišan ![]()
__________________ Ako razgovaram na telefon, sigurno su dobre vijesti, jer kod mene, drugačije ne mogu ni biti |
| | |
| | #256 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Je li Bog svemoguć - ako je; može li stvoriti kamen koji ne može podignuti? treba li ti se ista onda napisati ili ti je sve jasno, drugi put samo promisli prije nego napises ![]()
__________________ What's it when a man talks dirty to a woman? Sexual harassment. What's it when a woman talks dirty to a man? $3.99 a minute. |
| | |
| | #257 (permalink) | |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 02-02-08 Lokacija: Odlična, hvala na pitanju
Poruka: 598
![]() ![]() ![]() | Re: Je li Bog svemoguć - ako je; može li stvoriti kamen koji ne može podignuti? Citat:
Pozdrav naciji a posebno Dalmaciji ![]()
__________________ Ako razgovaram na telefon, sigurno su dobre vijesti, jer kod mene, drugačije ne mogu ni biti | |
| | |
| | #258 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Je li Bog svemoguć - ako je; može li stvoriti kamen koji ne može podignuti? jos da sam bar u dalmaciji trulim u zagrebu jos 10 dana ![]()
| | |
| | #259 (permalink) |
| Nježni predator | Re: Je li Bog svemoguć - ako je; može li stvoriti kamen koji ne može podignuti? Da li Bog može napraviti palačinke sa sladoledom bez sladoleda? Ne mogu vjerovati koliko je postova napisano na tako glupu temu.
__________________ Pokušavam doći do istine, a ne činjenica i dovoljno sam star da ih znam razlikovati. Jerzy Kosinski |
| | |
| | #260 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Je li Bog svemoguć - ako je; može li stvoriti kamen koji ne može podignuti? kladim se da se spominju pederi da bi bilo bar duplo vise postova ![]()
| | |
![]() |
| Tagovi: aurora, filozofija |
« KANT IMMANUEL
|
Mit »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 11:52.

?

trulim u zagrebu jos 10 dana