Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Filozofija i religija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Filozofija i religija Raspravljate o temi Je li Bog svemoguć - ako je; može li stvoriti kamen koji ne može podignuti? u Znanost forumu; Pa ne znači to "mi smo stvoreni na sliku Božiju"da mi izgledamo ko Bog,nego da ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 22-05-07, 02:08   #21 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 13-04-07
Godina: 19
Poruka: 1,697
Eleonora je slavanEleonora je slavanEleonora je slavanEleonora je slavanEleonora je slavanEleonora je slavanEleonora je slavanEleonora je slavanEleonora je slavanEleonora je slavanEleonora je slavan
Re: Je li Bog svemoguć - ako je; može li stvoriti kamen koji ne može podignuti?

Pa ne znači to "mi smo stvoreni na sliku Božiju"da mi izgledamo ko Bog,nego da smo stvoreni onako kako nas je on zamišljao!
A jel vjeruješ u Isusa!
Odgovori sa citatom
Star 22-05-07, 05:57   #22 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 20-05-07
Godina: 21
Poruka: 316
aurorica ima ono neštoaurorica ima ono neštoaurorica ima ono neštoaurorica ima ono neštoaurorica ima ono neštoaurorica ima ono nešto

Citat:
Pravi autor: aurora17 Pogledaj Poruke
Pa ne znači to "mi smo stvoreni na sliku Božiju"da mi izgledamo ko Bog,nego da smo stvoreni onako kako nas je on zamišljao!
A jel vjeruješ u Isusa!

Ma, naravno da ne znači, to prema Bibliji (Stari zavjet) znači da je samo muškarac stvoren na sliku Božju, a žena je stvorena nešto kasnije (jer se jadan Adam osjećao usamljenim) - i to od njegova rebra (bila to samo pričica ili ne, iz toga se jasno vidi tko je stvoren za što...), i to je bilo popraćeno Božjim riječima (kako nam navodi Stari zavjet): ...neznam sad točno od riječi do riječi, ali uglavnom se radi o tome da je žena stvorena da bude društvo (sluškinja) muškarcu i da ga mora slušati (muškaraca, ne?on joj je Boss)....ghmmm....Ako pažljivo prelistaš Bibliju, vidjet ćeš da se nigdje, ali ama baš nigdje ne spominje da je žena ravnopravna muškarcu i da je stvorena na sliku Božju...

Što se tiče Isusa, ima jedna stvar u Bibliji koja me je isto malo iznervirala......Neznam sad točno sve ponoviti...Uglavnom radilo se o Mariji Magdaleni...Uz njegove apostole, ona mu je bila isto tako česta pratnja (iako se podradzumijevalo da ona tu nema šta raditi, jer je on tebao podučavati samo muškarce)...Jednom prilikom ga je pitao jedan od apostola zašto podučava i jednu ženu, a Isus mu je odvratio na to da je žene korisno podučavati, jer ipak one služe tomu da rode mušku djecu i da ih potom poduče u najranijoj dobi kršćanstvu...

................... ..............................
Odgovori sa citatom
Star 22-05-07, 12:55   #23 (permalink)
The Najarogantnija

Datum registracije: 14-08-06
Godina: 24
Poruka: 5,029
teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima

Ajde malo bolje čitaj drugi put, pa možda i shvatiš.

Kreni od Mt 4, 3-10

(Matej četvrto poglavlje, redak od 3 do 10)

Možda bude jasnije kada utvrdiš gradivo iz Osnovne škole.
Odgovori sa citatom
Star 22-05-07, 13:07   #24 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 24-04-07
Godina: 29
Poruka: 3,582
Dr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobar

Ako netko vjeruje, onda mu ne treba dokaz da li je Bog svemoguć ili ne! A onaj koji ne vjeruje trebao bi se baviti s nečim drugim, a ne vjerom.
Dr Jekyll je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 22-05-07, 13:11   #25 (permalink)
The Najarogantnija

Datum registracije: 14-08-06
Godina: 24
Poruka: 5,029
teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima

Citat:
Pravi autor: Dr Jekyll Pogledaj Poruke
Ako netko vjeruje, onda mu ne treba dokaz da li je Bog svemoguć ili ne! A onaj koji ne vjeruje trebao bi se baviti s nečim drugim, a ne vjerom.
Tako nekako. Ali uvijek me iznenadi kada ljudi postavljaju glupa pitanja.
Odgovori sa citatom
Star 22-05-07, 15:22   #26 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 10-08-05
Godina: 20
Poruka: 1,313
Casey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Casey

Ovo je pogrešno pitanje, tako da nema odgovora na njega. Nebi se ni trebalo postavljati. Aurorica, jel studiraš filozofiju?
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 22-05-07, 16:43   #27 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 12-10-06
Godina: 28
Poruka: 1,400
zeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobar
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku zeljonar

Bog je toliko svemoćan da je tebi moja aurorice dao pamet da možeš smisliti ovako zanimljivo pitanje, koje je više za razbibrigu, nego za ozbiljne reasprave.

To je slično onome:

JEL BRŽI ZEC ILI NE

Tema od 10000 poruka
zeljonar je offline  
Odgovori sa citatom
Star 22-05-07, 17:24   #28 (permalink)
Uvaženi forumas

Avatar od korisnika mogu biti krava

Datum registracije: 01-05-07
Poruka: 506
mogu biti krava će uskoro biti poznatmogu biti krava će uskoro biti poznatmogu biti krava će uskoro biti poznatmogu biti krava će uskoro biti poznatmogu biti krava će uskoro biti poznatmogu biti krava će uskoro biti poznatmogu biti krava će uskoro biti poznatmogu biti krava će uskoro biti poznatmogu biti krava će uskoro biti poznat
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku mogu biti krava Pošalji poruku preko Yahoo-a korisnku mogu biti krava

Citat:
Pravi autor: aurorica Pogledaj Poruke
hhhmmmmmmmmmm....Ako je svemoguć, onda može sve, hmmmmmmmm...kontradikcija se sama nameće.....Ako je svemoguć, onda može mijenjati svojstva materije.....Kako biste vi odgovorili na ovakav argument izložen u naslovu....
sve šta ti mogu reć je da je svemogućan ali nije debilan...
Odgovori sa citatom
Star 22-05-07, 18:42   #29 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 20-05-07
Godina: 21
Poruka: 316
aurorica ima ono neštoaurorica ima ono neštoaurorica ima ono neštoaurorica ima ono neštoaurorica ima ono neštoaurorica ima ono nešto

Ma, niste uopće shvatili poantu...O tom pitanju mnogi raspravljaju, a nitko ne može ponuditi zadovoljavajući odgovor...Teica, ja sam pročitala Bibliju i za to se ne moraš brinuti....
Odgovori sa citatom
Star 22-05-07, 18:48   #30 (permalink)
Moderator Foruma

Datum registracije: 12-05-05
Godina: 22
Poruka: 4,367
_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan

tvrdnje koje danasnja znanost priznaje poput one, da kada bi se nesto kretalo brzinom 300 km/h i isplalilo svijetlost, svijetlost bi se ipak kretala brzinom svijetlosti, a ne brzinom svijetlosti + 300km/h, ruse teoriju da kontradiktornost iskljucuje prakticno postojanje.
I close my eyes and pass away

I don't know who she is
In my dreams she does exist
Her passion is a kiss
And I can not resist
_Aris_ je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: aurora, filozofija

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 03:39.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113