| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Filozofija i religija Raspravljate o temi Je li Bog svemoguć - ako je; može li stvoriti kamen koji ne može podignuti? u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: Casey _Ako bi se inzistiralo na odgovoru, onda sam skoro siguran da Bog ne može stvoriti ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #51 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 14-03-07 Godina: 20
Poruka: 2,112
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Je li Bog svemoguć - ako je; može li stvoriti kamen koji ne može podignuti? U tom slučaju ne bi bio svemoguć...
__________________ We see it now before us, but even so we cannot read the lies between the lines. |
| | |
| | #52 (permalink) |
| Moderator Foruma Datum registracije: 12-05-05 Lokacija: Zagreb, Trnje Godina: 22
Poruka: 4,314
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Je li Bog svemoguć - ako je; može li stvoriti kamen koji ne može podignuti? Mislim da se Casey uhvatio u zamku koja je postavita ovim pitanjem. Ne mozes na njega odgovarati odbacujuci mogucnost da je pitanje dobro postavljeno i utemeljeno. Treba ga srusiti teroijom, da postojanje recenicne sintakse koja porice postojanje necega, ne iskljucuje prakticno postojanje toga.
__________________ -------------------Bite the hand that feeds-------------------- ------------------------Tap the vein that bleeds------------------------- ---------------Down on my bended knees---------------- |
| | |
| | #53 (permalink) |
| Uvaženi forumas | Re: Je li Bog svemoguć - ako je; može li stvoriti kamen koji ne može podignuti? uzmi malo bibliju u ruke(ali ono,stvarno je uzmi i pročitaj)-er.... da si je pročitala svu,skužila bi tko su ljudi koji smišljalju protuargument na to pitanje (i ne bi se uopće zamarala s tim)......,pa češ vidit kakav je Bog.nema ti ga tko šta prikazivat.zvučiš kao pametna osoba,šta čekaš onda?
__________________ ah..odlazim na par dana u Etiopiju.Daidza,čuvaj mi gaćice...skidaj se,ulice su široke... Zadnji Uredio mogu biti krava : 22-05-07 u 20:43. |
| | |
| | #54 (permalink) | |
| Regularni forumas | Re: Je li Bog svemoguć - ako je; može li stvoriti kamen koji ne može podignuti? Citat:
__________________ http://www.spikara.heroeshr.net | |
| | |
| | #55 (permalink) | |||
| Regularni forumas Datum registracije: 20-05-07 Lokacija: sa mora Godina: 21
Poruka: 316
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Citat:
S V A K A Č A S T!!! Aris, ovo je predobro sročeno... ![]() Citat:
Cijenim iskren odgovor... ![]() Citat:
Arise, skidam ti kapu... ![]() you have my compliments ![]()
__________________ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() :![]() ![]() ![]() ![]() Zadnji Uredio HornedRapid : 22-05-07 u 22:22. | |||
| | |
| | #56 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 11-12-06 Godina: 37
Poruka: 3,875
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Je li Bog svemoguć - ako je; može li stvoriti kamen koji ne može podignuti? Čujte, jedna od zanimljivih stvari kod paradoksa, a ovo pitanje je paradoks, je da obično ima jednu kvaku- u ovom slučaju to je da bi Bog dokazao svoju svemoćnost mora dokazati da nije svemoguć... Jedina stvar koju paradoksi dokazuju je nesavršenost ljudskog razmišljanja, pogotovo kada se pokušava uzeti kao apsolutno i nepobitno.
__________________ A woman who cannot make her mistakes charming, is only a female - Oscar Wilde |
| | |
| | #58 (permalink) | |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Je li Bog svemoguć - ako je; može li stvoriti kamen koji ne može podignuti? Citat:
Ako vjerujemo da p, i ako vjerujemo da iz p slijedi q, da li onda trebamo vjerovati da q. Očito trebamo, jer q je naprosto logička posljedica naših vjerovanja. Ako prihvaćamo neki skup vjerovanja, onda smo dužni prihvatiti i sva vjerovanja koja slijede iz tog skupa. Lutrija ima 100 000 listića. Dobija samo jedan. Da li je racionalno vjerovati da će dobiti upravo taj listić koji smo uplatili? Nije. Prvi princip nam kaže da nije racionalno vjerovati da će dobiti upravo taj listić. Isto vrijedi i za drugi listić..itd.Dakle, nije racionalno vjerovati da će dobiti upravo taj listić, ali u svakom slučaju, jedan mora dobiti...Dakle, logički gledano, nije moguće da će dobiti upravo taj koji sam ja kupila...Ali u biti, mogao bi baš taj dobiti - jer jedan mora dobiti. U biti, slažem se s tobom da naši umovi počivaju na logici; na kalupu -uzrok i posljedica i to je naše prokletsvo (ili možda pokretač koji nas tjera kroz život)...
__________________ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() :![]() ![]() ![]() ![]() Zadnji Uredio aurorica : 22-05-07 u 22:37. | |
| | |
| | #59 (permalink) | |
| prof. Foruma Datum registracije: 13-04-07 Lokacija: Zagreb Godina: 18
Poruka: 1,628
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Je li Bog svemoguć - ako je; može li stvoriti kamen koji ne može podignuti? Citat:
Da si ti pročitala Bibliju,možda ne bi bila takva plavuša,blondina,plavojka! Nisam sad neka tam da sam nabrijana na vjeru,ali kad mi netko valja takve gluposti moram nekaj reć! Ne kužim te ni malo,ti vjeruješ u Boga(amo reć)a onda govoriš protiv toga da je on svemoguć,da je Isus antifeminist,da želi iskoristiti žene da bi rađale djecu(od kud si to iz Biblije izvukla?),da je Biblija potpuno protiv žena! Pa na drugim postovima malo drukčije govoriš! Jel se to meni čini il si ti kontradiktorna sama sebi,kao što je ovo pitanje? Jbg,aurorice ![]()
__________________ Nemoj me uzimati za riječ, uzmi me u naručje! | |
| | |
| | #60 (permalink) | |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Je li Bog svemoguć - ako je; može li stvoriti kamen koji ne može podignuti? Citat:
Ja na potpuno drugačiji način vjerujem u Boga...Potraži u google tražilici: panteizam...Toliko ti o tome mogu reći...Drugo; nisam otvorila ovu raspravu da pobijem vjeru u Boga, već naprotiv - da svi skupa damo neke odgovore na ovo pitanje i pokušamo ga donekle riješiti (maknuti s liste pitanja i staviti na listu odgovora, naravno u prilog Božjem postojanju)...Ali, naravno, ovo je rasprava . nek svatko iznosi svoja stajališta vezano za temu (obrati pozornost na zadnje dvije riječi, draga moja...jer ti biš možda trebala otvoriti neku drugu knjigu...zove ti se BONTON i prolistat malo, neće ti biti na odmet...jer T E M A nije moja boja kose, samo da znaš...)
__________________ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() :![]() ![]() ![]() ![]() | |
| | |
![]() |
| Tagovi: aurora, filozofija |
« Isus? WTF?
|
Filozofija »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 23:51.