| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Filozofija i religija Raspravljate o temi Je li Bog svemoguć - ako je; može li stvoriti kamen koji ne može podignuti? u Znanost forumu; ..OVA RASPRAVA IDE U TOTALNO KRIVOM SMJERU!! NIJE BITNO JE LI NETKO RELIGIOZAN ILI NE! BITNO JE SAMO PRSAVILNO POSTAVITI ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #61 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 22-05-07 Godina: 20
Poruka: 1
![]() | Re: Je li Bog svemoguć - ako je; može li stvoriti kamen koji ne može podignuti? ..OVA RASPRAVA IDE U TOTALNO KRIVOM SMJERU!! NIJE BITNO JE LI NETKO RELIGIOZAN ILI NE! BITNO JE SAMO PRSAVILNO POSTAVITI PROBLEM, A TU SE DOLAZI DO PROBLEMA ANALOGIJE KOJI AUTOMATSKI SVE RJESAVA! BOG SVEMOGUC UKOLIKO TAKAV-MOZE STVORITI SVE, PA I TOLIKO TESKO DA TO NITKO NEMOZE DIGNUT NA ZEMLJI. drugi dio: nesto sto sam nemoze dignuti NEMOZE STVORITI! on jedino voljom moze odluciti da nece dignuti ali ne postoji nacin da seSVEMOGUCEM zaprijeci bilo kakva MOGUCNOST u ovom ili onom smislu, pa i od njega samoga! jer bi se time de facto rusila njegova bit- ona njegova SVE mocnost koja je pretpostavka! JEDINO STO BOG NE MOZE (pohvala Bori) je stvorili proturjecne pojmove tipa SUHA VODA, BOCA OBLIKA PLOČE ITD.. sad da ne kopiram tudje primjere... TRGNITE SE IZ DOGMATSKOG DRIJEMEZA, OSVJESTITE UM I.. PRESTANITE SE VRTITI U KRUG!!!!!!!!!!!! |
| | |
| | #62 (permalink) | |
| Regularni forumas Datum registracije: 20-05-07 Lokacija: sa mora Godina: 21
Poruka: 316
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Je li Bog svemoguć - ako je; može li stvoriti kamen koji ne može podignuti? Citat:
Hvala Bogu!!!!! To pokušavam sve ovo vrijeme, raspravu gurnut u pravom smjeru. Što misliš - da li je možda problem ovdje u našoj percepciji materijalistčkog kamena...hmmm.......Ako je Bog svemoguć onda može stvoriti toliko težak kamen. Ali isto tako i mijenjati svojstva materije. Ali opet...hmmmmmm.......
__________________ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() :![]() ![]() ![]() ![]() | |
| | |
| | #63 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 13-04-07 Lokacija: Zagreb Godina: 19
Poruka: 1,690
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Je li Bog svemoguć - ako je; može li stvoriti kamen koji ne može podignuti? Dobro odgovori na pitanje onda! Mislim ako filozofi nemaju odgovor na to pitanje,al možda si ti pametnija,ili netko drugi s foruma? Možemo mi razglabat do sutra kaj se toga tiće,svako će imat drukčije mišljenje o vjeri i o tom pitanju! A panteizam,hmm,to je kao da je Bog svuda oko nas i da je on u svemu jel tako?
__________________ Nemoj me uzimati za riječ, uzmi me u naručje! |
| | |
| | #64 (permalink) | |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Je li Bog svemoguć - ako je; može li stvoriti kamen koji ne može podignuti? Citat:
A teško je pitanje koliko god glupo izgledalo. To mi na faxu nikako nemožemo razriješiti...Podijelimo se u dvije skupine (onoj koja kaže da je Bog bez obzira na sve SVEMOGUĆ - u toj sam ja i u onu koja kaže da svemoguće biće uopče ne može postojati.).Nikako na zelenu granu...
| | |
| | #67 (permalink) |
| Uvaženi forumas | Re: Je li Bog svemoguć - ako je; može li stvoriti kamen koji ne može podignuti? [quote=segrtt;319669]..OVA RASPRAVA IDE U TOTALNO KRIVOM SMJERU!! NIJE BITNO JE LI NETKO RELIGIOZAN ILI NE! BITNO JE SAMO PRSAVILNO POSTAVITI PROBLEM, A TU SE DOLAZI DO PROBLEMA ANALOGIJE KOJI AUTOMATSKI SVE RJESAVA! BOG SVEMOGUC UKOLIKO TAKAV-MOZE STVORITI SVE, PA I TOLIKO TESKO DA TO NITKO NEMOZE DIGNUT NA ZEMLJI. drugi dio: nesto sto sam nemoze dignuti NEMOZE STVORITI! on jedino voljom moze odluciti da nece dignuti ali ne postoji nacin da seSVEMOGUCEM zaprijeci bilo kakva MOGUCNOST u ovom ili onom smislu, pa i od njega samoga! nabrijali ste se na krivu stvar..jedini valjani odgovor je da ne postoji i neće postajati određeno i uvriježeno mišljenje oko ovog pitanja a ako već želite nešto određenije;počnimo od važnosti kamena i Boga.(minimalizirajte velike misli i zaključke jer samo proučavanjem protona i elektrona te neutrona dolazimo do atoma...)zašto je kamen važan i čemu koristi,zašto Bog i u čemu je razlika?pođimo od teorije koja se NEMOŽE opovrgnuti-a to je DA BOG je svemoguć i ako je sve stvoreno s razlogom-kao i kamen(nemojte sad počet filozofiju o kamenu)zašto bi nešto svemoguće kao pojam neotkrivenosti i djelovanje u cilju napretka stvorilo nešto šta nikom ne koristi?a to je kamen kojeg ništa nemože dignuti.odgovor nije da ili ne,već BOG NEĆE STVORITI KAMEN KOJI NE SLUŽI NIČEM.jer Božja potreba nije da iskušava svoju moć(preseravati se)-to je ljudska potreba.a ako već idete u rješavanje nepotrebnog pitanja i razmišljate o nedostižnosti(svemoguće)onda prestanite bit ograničenog uma.JER RAZMIŠLJAMO KAO LJUDI ŠTO ZNAČI-MOŽEMO SHVATITI SAMO ONO ŠTO NAM JE DOSTUPNO I MOGUĆE.A BITI SVEMOGUĆAN-TO NEMOŽEMO..što znači,naše shvaćanje svijeta je u gadnom minusu.sve što nam preostaje je postavljanje pitanja s kojim ćemo kao jadni zamorci cijeli život ponavljati isto...glupo pitanje.a već je previše odgovora na ovo pitanje.odaberi jedno i napiši svoj rad-šta već i nek ova agonija prestane......jesam li rekla nepotrebna?
__________________ ah..odlazim na par dana u Etiopiju.Daidza,čuvaj mi gaćice...skidaj se,ulice su široke... |
| | |
| | #68 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 25-11-06
Poruka: 3,446
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Je li Bog svemoguć - ako je; može li stvoriti kamen koji ne može podignuti? Ajme majko mila koja glupa rasprava... Ljudi ovo je inače jedna obična fora a ne filozofsko pitanje... Obična rečenica koja je napravljena da ne daje pravilan odgovor ni se jedne ni s druge strane... A I NEBI REKAO DA JE BOG NEKI BILDER KOJI NA NEBU IGRA KAMENA S RAMENA. Svašta... Fakat ima ekipe... |
| | |
| | #69 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Je li Bog svemoguć - ako je; može li stvoriti kamen koji ne može podignuti? Ako rečenica glasi da je u svemu i u svima nama, onda valjda možeš sama zaključiti neke stvari. Ili je to možda ipak prekomplicirano za tebe...hmm..
__________________ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() :![]() ![]() ![]() ![]() |
| | |
| | #70 (permalink) | |
Dragi prijatelju, ja studiram filozofiju i iz prve ti ruke mogu reći da to nije jedna obična fora (koju si ti možda igrom slučaja čuo na igralištu), već pitanje oko kojeg se spori i Filozofija i Crkva... ![]()
| | |
![]() |
| Tagovi: aurora, filozofija |
« KANT IMMANUEL
|
Mit »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 20:27.