Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Filozofija i religija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Filozofija i religija Raspravljate o temi Je li Božić kršćanski praznik? u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: TompaS Počni razmišljati svojom glavom, čitaj Bibliju i postavljaj si pitanja i traži odgovore, Biblija ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 09-11-07, 10:45   #21 (permalink)
dr.sc. Foruma

Avatar od korisnika shelby-eleanor

Datum registracije: 07-03-07
Godina: 21
Poruka: 3,337
shelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku shelby-eleanor Pošalji poruku preko Yahoo-a korisnku shelby-eleanor Pošalji poruku preko Skype-a korisniku shelby-eleanor
Re: Je li Božić kršćanski praznik?

Citat:
Pravi autor: TompaS Pogledaj Poruke
Počni razmišljati svojom glavom, čitaj Bibliju i postavljaj si pitanja i traži odgovore, Biblija ima na svako pitanje odgvor, samo trebaš tražiti.
joooj eee vec grlim skoljku i rigam od smrada svih ovih silnih sranja... nhf..
shelby-eleanor je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 09-11-07, 11:27   #22 (permalink)
no regret!!!

Datum registracije: 28-02-07
Poruka: 5,729
dorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svima

Citat:
Pravi autor: Dar1 Pogledaj Poruke
Prvo kažeš 25.11... A ja već zapalio motorku, otpilio najveći bor u parku, odvukao ga doma a ti sad meni -pardon??!!

I kaj da ja sad radim s njim doma
Odfuraj ga na Trg, ionak su počeli kititi.

2 TompaS: ja tebe ne razumijem, tj. općenito ne razumijem ljude koji pitaju pitanja na koja ne žele čuti odgovore koji nisu suglasni njihovim.

Kaj je tebi nejasno u tome da datum ( BROJ) ima samo pogansko podrijetlo, ali ne i značenje?
Isto tako po izračunu slavljenja blagdana Ivana Krstitelja koji je 25.3. koji je na proljetni ekvinocij mislim, a samo Kristovo rođenje slavi se 9mj poslije.
Lk 1, 26.
Onda, sam izračun se računa i po Vazmenom ciklusu, mislim da se uzima 14 dan mj Nisana jer na taj dan je bio dan Muke (veliki potres).

Imaš 3 načina izračuna i teorije. Ti dakako nisi rekao svoju, osim kaj se jedino pozivaš na Pavla, nemam pojma kakve on ima veze.

Nije ni bitno, ionak vjerujem da ni neznaš, niti se meni raspravlja dalje.

Odgovori sa citatom
Star 09-11-07, 15:50   #23 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 20-08-07
Godina: 30
Poruka: 1,734
marinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono nešto

je...te ljudi je sam gladan.
tražija sam u bibliji di mi je market, dućan ili barem kakav truli kapitalistički fastfood
ali nikako da ga nađem
marinkoM8 je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 09-11-07, 16:38   #24 (permalink)
Starter

Datum registracije: 24-09-07
Poruka: 70
TompaS

Citat:
Pravi autor: Vex Pogledaj Poruke
Gle lik, iako nemam pojima o čemu ti pričaš, ako se ta radnja događala u Ateni, onda nikako nije mogao bit bog Mars

I drugo, čemu propovijed, i to nekakva želja za dokazivanjem da ćemo završit u paklu, ako ne postanemo Jehovini svjedoci?

I kaj Biblija kaže o rođendanima?
Čuo si za Marsovo brdo koje se nalazi kod Atene, jedan od grčih bogova zaista se zvao Mars, samo nemoj to mješati sa Krležom, to nisu isti bogovi!!

Pakao ne postoji pa se nemoraš bojati postati Jehovin svjedok.

Biblija ukazuje na samo dva rođendana, jedan je slavio Egipatski faraon, koji je sebe nazivao sinon RAA, a drugi je slavio Herod, u prvom stoljeću i kada je Odrubljena glava Ivanu Krstitelju. Oba rođendana slavili su ljudi koji nisu priznavali Boga koji je tražio da se sva čast daje isklučivo njemu.
Dakle pogani.(ovo je najkraća verzija).
TompaS je offline  
Odgovori sa citatom
Star 09-11-07, 17:09   #25 (permalink)
Drugarica učiteljica

Datum registracije: 14-08-06
Godina: 24
Poruka: 4,814
teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima
Citat:

Dorina, u pravu si 25.12. jest poganski praznik i slavio se puno prije Kristovog rođenja u poganstvu, dakle ne među božijim izabranim narodom čiji je Krist bio potomak po majci Mariji.
Što misliš da li bi Krist ikada odobravao poganske proslave, i još k tome njemu u čast?Je li ikada tražio takvu čast?
Kršćani sebe ne smatraju izabranim narodom.

Možda jehovini sebe da, ali kršćani tj. protestanti, katolici i pravoslavci ne.

Malo si pobrkao sve pojmove.

Citat:
Da znam, svi idemo u zamaljski raj u Kaliforniji. A njih 144 000 ide u onaj nebeski sa Kristom vladati svijetom.

Vi ste mi toliko smješni da ne mogu sebi doći svaki put kad saznam još jednu biblijsku istinu.

Jel istina da vi mislite da je Isus umro na stupu, a ne na križu. Nešto sam čula
[0:37:18] damir says: konkretnost me jebe,volim okolo jer je to za mene uvik bilo bliže

Zadnji Uredio teica : 09-11-07 u 17:14.
teica je offline  
Odgovori sa citatom
Star 09-11-07, 17:39   #26 (permalink)
Vex
prof. Foruma

Datum registracije: 17-06-06
Godina: 21
Poruka: 1,993
Vex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono nešto
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Vex Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Vex

Citat:
Čuo si za Marsovo brdo koje se nalazi kod Atene, jedan od grčih bogova zaista se zvao Mars, samo nemoj to mješati sa Krležom, to nisu isti bogovi!!
Nisam mislio na Krležu, ali si fulao poantu, Mars je Rimski bog rata, dakle ako se radnja zbivala u Ateni, onda je jedini bog rata mogao biti Ares
Citat:
Citat:
Biblija ukazuje na samo dva rođendana, jedan je slavio Egipatski faraon, koji je sebe nazivao sinon RAA, a drugi je slavio Herod, u prvom stoljeću i kada je Odrubljena glava Ivanu Krstitelju. Oba rođendana slavili su ljudi koji nisu priznavali Boga koji je tražio da se sva čast daje isklučivo njemu.
Dakle pogani.(ovo je najkraća verzija).
A onda sam poganin, jer sam mišljenja da nema ništa loše u proslavi rođendana, i opet ne vjerujem slijepo Bibliji
Vex je offline  
Odgovori sa citatom
Star 09-11-07, 18:32   #27 (permalink)
women loving misogynist

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 12,817
damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

Citat:
Niti jedan od grčkih bogova nije se zvao Mars. Mars je rimski bog, a grčki bog slične nadležnosti (rat, borba, ratovanje) zvao se Ares.

Moja preporuka - pročitati nešto prije nego što se počne trkeljati o istome

NISAM GINEKOLOG ALI MOGU POGLEDAT
damfisk je offline  
Odgovori sa citatom
Star 09-11-07, 18:58   #28 (permalink)
Starter

Datum registracije: 24-09-07
Poruka: 70
TompaS

Citat:
Pravi autor: teica Pogledaj Poruke
Kršćani sebe ne smatraju izabranim narodom.

Citat:
Možda jehovini sebe da, ali kršćani tj. protestanti, katolici i pravoslavci ne.

Malo si pobrkao sve pojmove.
Nisam,pročitaj si Rim.9:25,26;Titu 2:14;Heb.8:10;1.Pt.2:9,10.
Žalosno je da za sebe mislite da nist(i niste) božiji narod, a mogli ste biti!

Citat:
Da znam, svi idemo u zamaljski raj u Kaliforniji. A njih 144 000 ide u onaj nebeski sa Kristom vladati svijetom.
Vi ste mi toliko smješni da ne mogu sebi doći svaki put kad saznam još jednu biblijsku istinu.
Mislim da si nešto pokrkala u Kaliforniji ne postoji takvo mjesto,jedino u nekoj seriji.

Jel istina da vi mislite da je Isus umro na stupu, a ne na križu. Nešto sam čula
To je druga tema.
No što znači grčka riječ :stauros,i xylon?
Obje riječi upotrebljene su u Bibliji na izvornom jeziku.
Mt.27:40;Djela 5:30;10:39;13:29;Ga.3:13;1.Pt.2:24.
Neki prijevodi prevode tu riječ sa Križ, no zapazi kako se u Ezri 6:11 govori o sredstvu pogubljenja.Pavao koristi istu riječ xylon koju upotrebljava i grčka Septuaginta.

poslat ću ti sliku iz 16.st od Justtusa Lipsiusa(1547-1606) prikazanu u knjizi De cruce libri tres(Antwerpen ,1692,19 stranica).
Ima toga još.

Citat:
2 TompaS: ja tebe ne razumijem, tj. općenito ne razumijem ljude koji pitaju pitanja na koja ne žele čuti odgovore koji nisu suglasni njihovim.
Ne znam tko koga ismijava zbog drugačijeg mišljenja.
Dobro čitam i razumijem što govoriš. No je li i istina što govoriš, to je drugo pitanje.

Citat:
Kaj je tebi nejasno u tome da datum ( BROJ) ima samo pogansko podrijetlo, ali ne i značenje?
priznajem ovo ne razumijem,što je datum?, a što sadržaj?
Isto tako po izračunu slavljenja blagdana Ivana Krstitelja koji je 25.3. koji je na proljetni ekvinocij mislim, a samo Kristovo rođenje slavi se 9mj poslije.
Lk 1, 26.
Onda, sam izračun se računa i po Vazmenom ciklusu, mislim da se uzima 14 dan mj Nisana jer na taj dan je bio dan Muke (veliki potres).

Imaš 3 načina izračuna i teorije. Ti dakako nisi rekao svoju, osim kaj se jedino pozivaš na Pavla, nemam pojma kakve on ima veze.

[/quote]

.
Citat:
Ne znam tko koga ismijava zbog drugačijeg mišljenja.
Dobro čitam i razumijem što govoriš. No je li i istina što govoriš, to je drugo pitanje.

Citat:
priznajem ovo ne razumijem,što je datum?, a što sadržaj?
Lk 1, 26.

[/quote]
Pročitaj si Luku 1.pogl.I odgovori na pitanje:
Kada je Zaharija otac Ivanov biu u hramskoj službi.(1.Lje.24:10)?
Koliko je mjesci prošlo kada je Isus začet u odnosu na Ivana. (Lu.1:26,27)
To je razlika u starosti!
TompaS je offline  
Odgovori sa citatom
Star 09-11-07, 19:06   #29 (permalink)
charolastra

Datum registracije: 24-09-06
Godina: 29
Poruka: 18,204
daidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Foruma
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku daidza Pošalji poruku preko AIM-a korisniku daidza Pošalji poruku preko MSN-a korisniku daidza Pošalji poruku preko Yahoo-a korisnku daidza Pošalji poruku preko Skype-a korisniku daidza

Nemaš pojma lik, znam da ti je samo cilj malo provocirati ali stvarno nemaš pojma o čemu govoriš, niti imaš neki stav za koji bi se moglo uhvatiti.

Monika Kravić pokazala grudi!!!...Pravila ponašanja
Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum
daidza je offline  
Odgovori sa citatom
Star 09-11-07, 19:36   #30 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 17-07-07
Godina: 30
Poruka: 3,548
kresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku kresola

Nije mu cilj provocirat, već nas zainteresirat za jehovine svjedoke...

Tompas - ima sam dosad tri susreta s vašom grupacijom, kultom, religijom, nazovi to kako hoćeš i nakon svakog sam se osjeća ko da mi se neki krpelj uvuka pod kožu i ne mogu ga nikako izvadit. Izluđivali su me.... To je moj jedini razlog zašto mi niste dragi... ako hoćeš i opisaću kontakte, vjeruj mi nisu bili nimalo ugodni...

Probajte ne maltretirat ljude i suptilno probat utjecat na njih i neko bi vas moga i saslušat...
kresola je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: religija

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 23:56.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108