| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Filozofija i religija Raspravljate o temi Je li Božić kršćanski praznik? u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: TompaS Počni razmišljati svojom glavom, čitaj Bibliju i postavljaj si pitanja i traži odgovore, Biblija ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #22 (permalink) | |
| no regret!!! Datum registracije: 28-02-07 Lokacija: kuća u ulici
Poruka: 5,729
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Je li Božić kršćanski praznik? Citat:
![]() 2 TompaS: ja tebe ne razumijem, tj. općenito ne razumijem ljude koji pitaju pitanja na koja ne žele čuti odgovore koji nisu suglasni njihovim. Kaj je tebi nejasno u tome da datum ( BROJ) ima samo pogansko podrijetlo, ali ne i značenje? Isto tako po izračunu slavljenja blagdana Ivana Krstitelja koji je 25.3. koji je na proljetni ekvinocij mislim, a samo Kristovo rođenje slavi se 9mj poslije. Lk 1, 26. Onda, sam izračun se računa i po Vazmenom ciklusu, mislim da se uzima 14 dan mj Nisana jer na taj dan je bio dan Muke (veliki potres). Imaš 3 načina izračuna i teorije. Ti dakako nisi rekao svoju, osim kaj se jedino pozivaš na Pavla, nemam pojma kakve on ima veze. Nije ni bitno, ionak vjerujem da ni neznaš, niti se meni raspravlja dalje. ![]()
__________________ ... 'cause your mind is on vacation and your mouth is working overtime... | |
| | |
| | #23 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 20-08-07 Lokacija: najlipši grad na svitu Godina: 30
Poruka: 1,734
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Je li Božić kršćanski praznik? je...te ljudi je sam gladan. tražija sam u bibliji di mi je market, dućan ili barem kakav truli kapitalistički fastfood ali nikako da ga nađem ![]() |
| | |
| | #24 (permalink) | |
| Starter Datum registracije: 24-09-07 Lokacija: Moslavina
Poruka: 70
![]() | Re: Je li Božić kršćanski praznik? Citat:
Pakao ne postoji pa se nemoraš bojati postati Jehovin svjedok. Biblija ukazuje na samo dva rođendana, jedan je slavio Egipatski faraon, koji je sebe nazivao sinon RAA, a drugi je slavio Herod, u prvom stoljeću i kada je Odrubljena glava Ivanu Krstitelju. Oba rođendana slavili su ljudi koji nisu priznavali Boga koji je tražio da se sva čast daje isklučivo njemu. Dakle pogani.(ovo je najkraća verzija). | |
| | |
| | #25 (permalink) | |
| Drugarica učiteljica Datum registracije: 14-08-06 Lokacija: Zagreb Godina: 24
Poruka: 4,814
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Citat:
![]() Možda jehovini sebe da, ali kršćani tj. protestanti, katolici i pravoslavci ne. Malo si pobrkao sve pojmove. Da znam, svi idemo u zamaljski raj u Kaliforniji. A njih 144 000 ide u onaj nebeski sa Kristom vladati svijetom. ![]() Vi ste mi toliko smješni da ne mogu sebi doći svaki put kad saznam još jednu biblijsku istinu. Jel istina da vi mislite da je Isus umro na stupu, a ne na križu. Nešto sam čula ![]()
__________________ [0:37:18] damir says: konkretnost me jebe,volim okolo jer je to za mene uvik bilo bliže Zadnji Uredio teica : 09-11-07 u 17:14. | |
| | |
| | #26 (permalink) | ||
| prof. Foruma | Re: Je li Božić kršćanski praznik? Citat:
![]() ![]() Citat:
![]() | ||
| | |
| | #27 (permalink) | |
| women loving misogynist Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 12,817
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Je li Božić kršćanski praznik? Citat:
Moja preporuka - pročitati nešto prije nego što se počne trkeljati o istome
__________________ Imam majicu na kojoj je ovaj natpis: NISAM GINEKOLOG ALI MOGU POGLEDAT | |
| | |
| | #28 (permalink) | |||||||
| Starter Datum registracije: 24-09-07 Lokacija: Moslavina
Poruka: 70
![]() | Re: Je li Božić kršćanski praznik? Citat:
No što znači grčka riječ :stauros,i xylon? Obje riječi upotrebljene su u Bibliji na izvornom jeziku. Mt.27:40;Djela 5:30;10:39;13:29;Ga.3:13;1.Pt.2:24. Neki prijevodi prevode tu riječ sa Križ, no zapazi kako se u Ezri 6:11 govori o sredstvu pogubljenja.Pavao koristi istu riječ xylon koju upotrebljava i grčka Septuaginta. poslat ću ti sliku iz 16.st od Justtusa Lipsiusa(1547-1606) prikazanu u knjizi De cruce libri tres(Antwerpen ,1692,19 stranica). Ima toga još. Citat:
Dobro čitam i razumijem što govoriš. No je li i istina što govoriš, to je drugo pitanje. Citat:
![]() Isto tako po izračunu slavljenja blagdana Ivana Krstitelja koji je 25.3. koji je na proljetni ekvinocij mislim, a samo Kristovo rođenje slavi se 9mj poslije. Lk 1, 26. Onda, sam izračun se računa i po Vazmenom ciklusu, mislim da se uzima 14 dan mj Nisana jer na taj dan je bio dan Muke (veliki potres). Imaš 3 načina izračuna i teorije. Ti dakako nisi rekao svoju, osim kaj se jedino pozivaš na Pavla, nemam pojma kakve on ima veze. Nije ni bitno, ionak vjerujem da ni neznaš, niti se meni raspravlja dalje. [/quote]. Citat:
Dobro čitam i razumijem što govoriš. No je li i istina što govoriš, to je drugo pitanje. Citat:
![]() Isto tako po izračunu slavljenja blagdana Ivana Krstitelja koji je 25.3. koji je na proljetni ekvinocij mislim, a samo Kristovo rođenje slavi se 9mj poslije. Lk 1, 26. Onda, sam izračun se računa i po Vazmenom ciklusu, mislim da se uzima 14 dan mj Nisana jer na taj dan je bio dan Muke (veliki potres). Imaš 3 načina izračuna i teorije. Ti dakako nisi rekao svoju, osim kaj se jedino pozivaš na Pavla, nemam pojma kakve on ima veze. Nije ni bitno, ionak vjerujem da ni neznaš, niti se meni raspravlja dalje. [/quote]Pročitaj si Luku 1.pogl.I odgovori na pitanje: Kada je Zaharija otac Ivanov biu u hramskoj službi.(1.Lje.24:10)? Koliko je mjesci prošlo kada je Isus začet u odnosu na Ivana. (Lu.1:26,27) To je razlika u starosti! | |||||||
| | |
| | #29 (permalink) |
| charolastra | Re: Je li Božić kršćanski praznik? Nemaš pojma lik, znam da ti je samo cilj malo provocirati ali stvarno nemaš pojma o čemu govoriš, niti imaš neki stav za koji bi se moglo uhvatiti.
__________________ Non quia difficilia sunt non audemus, sed quia non audemus difficilia sunt Monika Kravić pokazala grudi!!!...Pravila ponašanja Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum |
| | |
| | #30 (permalink) |
| Akademik Foruma | Re: Je li Božić kršćanski praznik? Nije mu cilj provocirat, već nas zainteresirat za jehovine svjedoke... Tompas - ima sam dosad tri susreta s vašom grupacijom, kultom, religijom, nazovi to kako hoćeš i nakon svakog sam se osjeća ko da mi se neki krpelj uvuka pod kožu i ne mogu ga nikako izvadit. Izluđivali su me.... To je moj jedini razlog zašto mi niste dragi... ako hoćeš i opisaću kontakte, vjeruj mi nisu bili nimalo ugodni... Probajte ne maltretirat ljude i suptilno probat utjecat na njih i neko bi vas moga i saslušat... ![]() |
| | |
![]() |
| Tagovi: religija |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 23:56.