| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Filozofija i religija Raspravljate o temi Je li Božić kršćanski praznik? u Znanost forumu; E moj ti TompaS Ja čitala, čitala, ponovila cijelu egzegezu i dalje ne vidim niti me para Zaharijina važnost. ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #51 (permalink) |
| o'šla pa - pa :) Datum registracije: 28-02-07 Lokacija: kuća u ulici Godina: 25
Poruka: 6,013
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Je li Božić kršćanski praznik? E moj ti TompaS ![]() Ja čitala, čitala, ponovila cijelu egzegezu i dalje ne vidim niti me para Zaharijina važnost. Sad prorok, sad svećenik, sad Ljetopisi...pa daj se saberi - koji točno i zakaj. Nego, kaj mene zanima, prije no što odeš u Kaliforniju ![]() - kakva je vaša egzegeza, dogma...jel uopće imate takvo što? Pa nije moguće da Bibliju tumačite samo doslovno. Mislm, Bibliju je nemoguće čitat i shvaćati doslovno, pa nisu recepti u njoj, a bome niti točno datiranje.
__________________ ... 'cause your mind is on vacation and your mouth is working overtime... |
| | |
| | #53 (permalink) |
| o'šla pa - pa :) Datum registracije: 28-02-07 Lokacija: kuća u ulici Godina: 25
Poruka: 6,013
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Jbte, golemo učenjaštvo ![]() A da, zaboravila sam se "pohvaliti" vezano uz tu Kulu stražara, neznam kaj je bolje ili ovo ali ja sam za to mislila da je neka kartaška igra... tak me asociralo. ipak
__________________ ... 'cause your mind is on vacation and your mouth is working overtime... Zadnji Uredio teica : 12-11-07 u 19:33. |
| | |
| | #54 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 28-10-07
Poruka: 41
![]() | Re: Je li Božić kršćanski praznik? Zašto ti Jehovini svjedoci toliko sile da im se pridružimo a spasit će ih se samo taj određeni broj (neću lupat da ne fulam!), onda im je bolje da ih je što manje, Manja konkurencija , zar ne?![]() A dosadni jesu. Radili smo neku igru, odabrati od ponuđenih tri osobe s kojima biste putovali i tri s kojima ne bsite putovali u istom vagonu u vlaku - i SVI jehovine izabrali kao ...NE, dosadni su. hahahaha NAravno da je kršćanski blagdan, koje stupid pitanje. Htio da ga slavimo? Pa, naravno, ali ne u smislu u kojem su to htjeli Hitler, STaljin, a još više ovi faraoni i ini VELIKI SVEĆENICI... Slavimo ga ako to ŽELIMO, stvar DOBRE VOLJE...
__________________ Tko je dobar, kratko živi, malo se muči. |
| | |
| | #56 (permalink) | |
| prof. Foruma | Citat:
i jehovi vjeruju u bibliju i isusa i ja nisam čula da negativno govore o tome. naravno da je.a bez obzira koliko nebuloza jehovi naveli i oni slave .ne bozic ali kad mi imamo uskrs koji oni nepriznaju oni imaju neku svećanost posljednje večere jer bas to je po njihovom isus trazio da slavimo. Koristi edit i multiquote!
__________________ Grijesiti je ljudski ...Al osjecaj je bozanski.... Zadnji Uredio daidza : 17-01-08 u 18:48. | |
| | |
| | #58 (permalink) | |
| Starter Datum registracije: 09-05-08 Godina: 24
Poruka: 10
![]() | Re: Je li Božić kršćanski praznik? Citat:
2. Ne zna se kojeg je datuma Isus rođen. Ne zna se ni točna godina. Datum 25. prosinca preuzet je iz rimskog kalendara, jer se na taj dan slavila pobjeda sunca. Isus Krist se u kršćanskoj tradiciji između ostalog naziva i svjetlo svijeta (sunce, ne?), pa je taj poganski blagdan pokršten i uzet za slavlje Isusova rođenja. Ništa loše, i nije protivno vjeri. 3. Božić kao svetkovina nije biblijski utemeljen. Židovi nisu običavali slaviti svoj rođendan, pa vjerojatno nije ni Isus, a ni apostoli. Tek se u 3. stoljeću počinje slaviti Isusovo rođenje. Naprotiv, Isusovo se uskrsnuće (Svetkovina Uskrsa) slavi od samih početaka Crkve i to je uistinu najvažniji kršćanski blagdan. Eto. | |
| | |
![]() |
| Tagovi: religija |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 21:32.

, zar ne?

Grijesiti je ljudski ...