ja ne vjerujem u sotonu, kršćani vjeruju![]()
Raspravljate o temi Jehovini svjedoci u Filozofija i religija forumu, dio Znanost foruma; Pravi autor: alan shore meni moji znaju reći : "nevjerniče, ti vjeruješ u sotonu!!!" vidis, vidis ,,, svatko u nesto ...
Nije u redu mrziti sve ruže zato što si se ogrebao na jedan trn...
ja ne vjerujem u sotonu, kršćani vjeruju![]()
i may be wrong
2.Solunjanima 2:9i10
9.Ali bezakonikova prisutnost, koju Sotona omogućuje svojim djelovanjem, popraćena je svakim silnim djelom i lažnim čudesnim znakovima i znamenjem
10.*i svakom nepravdom i prijevarom. Sve je to namijenjeno onima koji odlaze u propast zbog toga što nisu prihvatili ljubav prema istini da bi se spasili.
Ne vjerujem ni ja u sotonu ...
Upravo zbog raznih izvrtanja ljudi su zalutali ...
Ok, sa znakovima i znamenjem moze se igrati ,,, slazem se ...
Nemoj nista uzeti k srcu, to je onako u duhu rasprave, nemam lose misljenje o Jehovinim Svjedocima ...
No pitanje je:
Nisu li upravo JS ti koji se previse igraju s tim znakom ili brojem, te pokusavaju dokazati istinu da su svi sotone osim njih?
Kako znas da bas JS nisu ti koji su sljedbenici sotone, to jest u dobroj vjeri sire istinu o Bogu, a zapravo je to djelo sotonino koji ih zeli odmaknuti s pravog puta?
--------------------------------------------------------
Izgleda da mi bas sotona ne da mira, ali idemo dalje, da se malo razmisli o toj simbolici (za koju, ponavljam, mene osobno to ne opterecuje niti me dira, niti me brine ,,, ali vidim da netko nesto izvrce pa me zainteresiralo
):
Ovdje je mudrost! Tko ima um, neka izračuna broj zvijeri; jer je broj čovjeka, i broj njezin šest stotina i šezdeset i šest.
(Otkrivenje 13:18)
Pitanje je jel bezveze stavljen prvo broj covjeka, pa tek onda broj zvijeri (citaj broj njezin) ...
Uzmite u obzir da je Otkrivenje pisano u vrijeme kada su se koristili rimski brojevi, a tek sad kad u svijetu dominiraju arapski brojevi to izvrtanje sestica i devetki se savrseno poklapaju sto se moze tumaciti da je ta poruka kodirana za vrijeme kada ce u svijetu dominirati arapski brojevi ...
No vratimo se na rimske brojeve ...
666 = DCLXVI
999 = IM
Broj 666 sadrzi sve rimske brojeve (znamenke) osim najveceg (M) i to gledano zdesna nalijevo u ravnomjernom rastucem nizu koji zavrsava sa D (koji bi u nasem jeziku mogao da predstavlja D kao duhovnost, tj. duhovnog covjeka), ali taj nedostatak "M" (tj. znamenke najvece vrijednosti) potvrdjuje bas ono sto je i prije receno: da je 666 jednostavno broj nesavrsenog covjeka ...
Ravnomjeran rastuci niz ovog broja predstavljenog rimskim znamenkama pokazuje simbolicki evolucioni put covjeka, a arapska predstava sa "tri sestice" je sasvim suglasna tome jer:
- broj tri simbolizira razvoj, evoluciju (po kabali),
- broj 6 simbolizira stvaranje, a po pitagorejskim filozofima i kabalistima dusu covjekovu ...
Tako da cjelokupna simbolika broja 666 jeste: "razvoj (evolucija) Tvorcevog stvaranja i duse covjekove" ...
Broj 999 sadrzi najveci (M) i najmanji (I) broj (odnosno znamenku) rimskog sistema i to zdesna nalijevo gledano prvo najvecu pa najmanju koja simbolizira pad sa visokog na niski polozaj (pad sotonskih sila), kao i onu Kristovu izreku "prvi će biti posljednji i posljednji prvi"!
Da ne bude nikakve proizvoljnosti, u 12. poglavlju (u, gle cuda, 9-tom stihu) Otkrivenja je taj pad jasno i opisan:
I zbačen bi zmaj onaj veliki, stara zmija, koja se zove đavao i sotona, koji zavodi sav svijet, zbačen bi na zemlju, i anđeli njegovi zbačeni biše s njim.
(Otkrivenje 12:9)
Graficka predstava broja 999 je izopacen (izokrenut) broj 666, dakle simbolizira sile koje se suprotstavljaju razvoju covjeka i stvaranja ...
Pogledaj prethodni post i tumacenja sa arapskim brojevima ...
Sve se slaze!
Jedna poruka vjernicima koji slijede Bibliju:
Ljudi su cesto vrlo brzopleti u citanju svega pa i Svetog Pisma, a mnogo vise umuju i raspravljaju se, a da nisu savladali ni abecedu Svetog Pisma ...
Bolje je vise citanja, a manje umovanja, kockice ce se vec sloziti jer (tko je iskreni vjernik) Duh ih sam slaze bez mnogo naseg mudrovanja. Na ljudima je samo da mu svojim radom pokazu htijenje, trud i zelju da dodjemo do spoznaje ...![]()
Nije u redu mrziti sve ruže zato što si se ogrebao na jedan trn...
nikad nisam imao iskustva s jehovinima,ali moja prijateljica da.
Jednom su joj kucali 15 minuta na vrata i nešto pričali,a onda se izvikala na njih i oni su otišli.
Nije mi jasno zašto su tako dosadni s tom njihovom vjerom,stalno je nameću,a ne kao mi kršćani:
Ako želiš,dođi u Crkvu,a ako ne želiš,ne moraš
Jehovini:
Moraš biti jedan od nas,inače ćemo ti stalno dolaziti s Kulom Stražara!
Zato jer računaju na to da ljudi ne kuže koliko su te njihove "misionarske akcije" ilegalne.
"Nobody expects the Malkavian inquisition!"
--Troika
u kom smislu ilegalne ?
isus+stup
Nepozvano upadanje u tuđi posjed. Vidio sam već više puta da su ustrajno dolazili na ista vrata, nakon što ih se je kulturno zamolilo da odu.
--Troika
ali vjecni zivot je u pitanju...
isus+subota ujutro
Kad vidim nekoga za koga je 100% sigurno da je besmrtan na ovaj ili onaj način, vidjet ću na koji je način to postigao. Ako je religija posrijedi, razmislit ću o konverziji.
--Troika