| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Filozofija i religija Raspravljate o temi jehovini svjedoci u Znanost forumu; nije mi odgovoreno...da li se bubaju na hrpi??...ak da ...dojdem na mešu....... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #202 (permalink) | |||
| Samo bahata... Datum registracije: 14-08-06 Lokacija: svugdje pomalo Godina: 24
Poruka: 5,407
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: jehovini svjedoci Citat:
Citat:
Jadno. Jednostavno reci da nisi imao pojma. Citat:
Glupo mi je više govoriti. Samo ću citirati tu istu Bibliju. Pođite dakle i učinite mojim učenicima sve narode krsteći ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga i učeći ih čuvati sve što sam vam zapovijedio. (Mt 28,19-20) Oni su Izraelci, njihovo je posinstvo, i Slava, i Savezi, i zakonodavstvo, i bogoštovlje, i obećanja; njihovi su i oci, od njih je, po tijelu, i Krist, koji je iznad svega, Bog blagoslovljen u vjekove. Amen. (Rim 9,4-5) "Kad uzdignete Sina Čovječjega, tada ćete upoznati da Ja jesam i da sam od sebe ne činim ništa, nego da onako zborim kako me naučio Otac." (Iv 8,28) "Uistinu, ako ne povjerujete da Ja jesam, umrijet ćete u grijesima svojim." (Iv 8,24) | |||
| | |
| | #203 (permalink) | |
| Samo bahata... Datum registracije: 14-08-06 Lokacija: svugdje pomalo Godina: 24
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: jehovini svjedoci Citat:
Tip je amater. Ne znam koji vrag ja ovdje radim i dajem mu argumente. Samo činjenica da Jahve ima samo 144 000 mjesta u raju za sve dobre ljude mnogo ti toga govori o njihovom nauku. Šta je s onima koji ne mogu dobiti "ticket" za raj? Aha da, bit će u kraljevstvu zemljskom u Kaliforniji. ![]() | |
| | |
| | #204 (permalink) |
| kruha i igara! Datum registracije: 28-02-07 Lokacija: ne tamo gdje bih željela... Godina: 25
Poruka: 6,638
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: jehovini svjedoci Pa ako zanemarimo Utjelovljenje... ili jednostavno nauk star 2000god Wikipedijske postavke i prolaze ![]() ![]() Ja mislim da je to prikrivena ljubav prema "Surfing USA" ![]() edit: A određen je br. mjesta? Shit! O5 ću zakasnit ![]()
__________________ Mama, zar si lagala kad si govorila Da dobro uvijek pobijeduje... |
| | |
| | #205 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: jehovini svjedoci Dorina hoćeš. Brzo se popravi, idi redovno na susrete u Kraljevsku dvoranu (Savska 170, to ti je odmah nakon što se naždereš u SC-u), nema tuluma za rođendan, a za Božić nema poklona. ![]() Pa možda i TI budeš jedna od sretnih dobitnika. ![]() |
| | |
| | #206 (permalink) |
| kruha i igara! Datum registracije: 28-02-07 Lokacija: ne tamo gdje bih željela... Godina: 25
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: jehovini svjedoci Nisam za te koljektivne razvaljotke ![]() Božić bez poklona????
__________________ Mama, zar si lagala kad si govorila Da dobro uvijek pobijeduje... |
| | |
| | #207 (permalink) | |
| Starter Datum registracije: 24-09-07 Lokacija: Moslavina
Poruka: 70
![]() | Re: jehovini svjedoci Citat:
Kao prvo ti si rekla da evanđelisti uopće nisu bili apostoli,no pustimo sad to. U rimljanima si stavila zarez iza riječi iznad svega čime se odvaja misao od misli. Naravno da je Isus dobio ime koje je iznad svega. O čemu piše ap.Pavao u Rimljanima? Zar ne o Isusu i njegovom porjeklu kao židova. On je u odnosu na židove veći jer je on od Boga. Tada se daje slava Bogu nebeskom za to.Pročitaj kontekst i rauzumij smisao ,pa onda daj svoj sud o amaterizmu. Drugi citat iz Ivana Isus kaže da je on - Krist, jer njega su čekali,zato na kraju iste rečenice kaže kako me naučio Otac. Pitanje: Ako je Isus jednak Ocu zašto ga je Otac trebao nešto naučiti? Slijedeći citat iz Ivana 8:24 također ukazuje na Isua kao Mesiju(Krista) onoga koga su Izraelci očekivali. Zato se Isus u više navrata identificira kao Onak za koga su pisali proroci. Primjer toga su učenici Ivana Krstitelja(ili Krštavatelja) koji je želio znati je li On taj ili trebaju čekati drugoga. S obzirom da su židovi čekali Mesiju, a ne samo trojstvo da siđe na zemlju jasnije su onda i ove riječi koje je rekao. No i zapovijed koju je Isus rekao svojim učenicima o propovijedanju ne ukazuju na trojstvo. Ono što se propovijeda je istina o Ocu- Jahvi,o sinu-Isusu i o Svetom duhu koji nema ime jer nije osoba već sila koja dolazi od Boga. Krstiti se u njihovo ime znači priznati Jahvu(ili Jehovu- prijevod Ivana Matije škarića iz sredine 19.st kaže Jehovu to je najstariji poznati zapis Božjeg osobnog imena na hrvatskom jeziku;priznat čak i od vašeg Pape,pa bi bar to trebala poštivati), za svog nebeskog Oca- jer u Mateju 23:8 krist kaže:"NIkog na zemlji nenazivajte svojim ocem(u duhovnom pogledu),jer imate samo jednog Oca,onoga nebeskoga". Krtiti se u ime Sina znači priznati njegovu ulogu kaso Otkupitelja i Spasitelja, kao i jedinog posrednika između Boga i ljudi. -1. Tim.2:5" Jer jedan je Bog, jedan je posrednik između Boga i ljudi:čovjek Krist Isus, koji dade saog sebe kao otkup mjesto sviju." Krstiti se ime Svetog duha znači živjeti po plodovima koje donosi taj duh, U Galačanima 5:22,23 kaže: "Plod su Duha:ljunbav,radost,mir,strpljivost,blagost,dobrota,vjernost,krotkost,uzdržljivost. Protiv ovih ne postoji zakon". Svakako su to osbine koje bi svaki kršćanin trebao posjedovati kako bi mogao za rebe reći da je Kristov sljedbenik i Božji sluga. Vađenjem riječi iz konteksta nećeš daleko dogurati. Farizeji su za sebe također tvrdili da je Bog njihov otac, zar to znači da su i oni bili dio trojstva. Svakako ne,jer je Krist kasnije ukzao tko je stvarno njihov Otac.-Ivan 8:44. Također nije lijepo da se onak koji pokazuje nešto više znanja i slaže s drugim mišljenjem od tvoga odmah napada i jedini ti je argument da nečega nema za božić. Ono o čemu mi raspravljamo je centralna nauka crkve, a u Bibliji ni riječ trojstvo. Nisi odgovorila što kaže prva od deset zapovijedi. - Nemoj imati drugih Bogova uza me. U Psalmu 83(82):17,18 piše:"Neka se stide i plaše navijek neka se posrame i neka izginu! Nek znaju da si ti komu je ime Jahve jedini Višnji nada svom zemljom". Prije nego citiraš Bibliju pročitaj kontekst i razumij ono što piše. Biblija ni u jednom svom citatu nije kontradiktorna. Jer bi to značilo otprilike ovako. U jednom se stavku kaže da su Isus i Jahve jedna osoba(nema sveto duha),a u drugom kaže da je Jahve veći od Isusa,(opet nema svetog duha. Isus kaže (molitva Ocu) da bi i učenici trebali biti jedno kao što su On i Otac jedno. Očito ne misli da bi bili dio trojstva je bi ih onda trebalo biti puno. Kontekst dakle govori o jedinstvu. Ovdje grčak riječ hen je upotrebljena i u stvaku gdje Isus govori da su on i Otac jedno(hen). Dakle jedinstveni u svemu što rade, jer je i kontekst i jednog i drugog stvaka upravo u tome. Krist kaže, ako meni ne vjerujete djela koja ja činim ,njima vjerujete. Očito i amateri nešto znaju. Profesionalci su kroz stoljeća zamračivali Ove istine od ljudi no uvjek je bilo onih koji su ih razotkrivali. Nažalost lomaće se nisu prestale gasiti a spaljivani su ljudi samo zato jer su čitali Bibliju. Onda kada se je počela prevoditi na narodne jezike pljuvalo se svim silama na one koji su prevodili iako su bili majstori u svom poslu.Mnogi su davali čitave svoje imetke(William Tyndale i još mnogi drugi) da bi se na narodnim jezicima što točnije prevela Biblija. I usprkos uništavnju od strane crkve ona je tu, i njeno razumjevanje nije privilegija određenog školovanog staleža već svih jer je :"Svako (sve) Pismo od Boga nadahnuto i korisno za pouku za karanje(ukoravanje), za popravljanje,i za odgajanje u pravednosti, da čovjek Božji (svaki čovjek) bude savršen - opremljen za svako dobro djelo ljubavi."- 2.Tim 3:16,17. Vidim da ne privačaš argumente. Za sve i one koji i dalje misle kako Jehovini svjedoci rade one stvari "das e pogase svjetla i slično".Evo jednostvanog odgovora. Toga zaista nema. To su priče onih koji bi bez argumenata rado htjeli da se njih sluša, onih koji vrijeđaju druge samo zato jer ser slažu sa drugačijim mišljenjem od drugih. A tema o 144 000 onih koji odlaze na nebo da bi bili suvladari s Kristom.DA to je jedna tema koju stvarno treba shvatiti. No o te rado sutra sada sam već bio predugačak, za što zaista molim za oprost. Ali u ovoj temi drugačije ne ide.No odogarao sam kolektivno pa sam barem smanjio broj postova na jedan dnevno. Čujemo se sutra. Tema 144000. | |
| | |
| | #208 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: jehovini svjedoci Krasna vjera koja ima numerologiju. Kaj, idemo zbrojit svih 12 plemena Izraelovih i toliko ima pravednika? A ta su plemena bila koje, negdje 15.st p. K., a sad je 21. st. pos. K. Dakle nema više, minus već dugo. Neznam nekako mi logičnije zvuči Post 9, 11 kada Jahve sklapa Savez i daje obećanje da nikada neće uništit pravednika, pa zatim Post 18, 22 - 33 (Sodoma i Gomora), onda Psalmi, njih 150 koji govore o pravednosti Stvoritelja...
| | |
| | #209 (permalink) | |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: jehovini svjedoci Ovo sve gore kaj si napisao sam izbrisala, pošto je to tvoja filozofija koja nema svoje utemeljenje osim onog "osobnog stava". Ja sam svoje rekla u vezi Biblije i Trojstva. Ako je tako kako ti kažeš onda mora da imamo više bogova. Jedan je Jahve, drugi Isus ili barem bi Isus trebao biti polu Bog, polu čovjek po tom tvom. Bio je veći od "izraelaca", a niži od Jahve. Pa kaj je neki hibrid? Citat:
![]() Evo ti odmah pitanja. Molim te odgvori mi na njih sa jednom-dvije rečenice: 1. Odkud vam taj broj? 2. Koja je uloga tih 144 000 ljudi na nebu? 3. Šta je s drugim ljudima? 4. Kako se dobija ta propusnica za raj? 5. Koliko je još mjesta ostalo? 6. Kako se natječe za "ticket"? 7. Bi li ti volio biti jedan od tih 144 000 ljudi? 8. Kako znate tko je dobio kartu za raj, a tko nije? 9. Tko odlučuje oko te karte? 10. Ima li nade za mene grešnicu? ![]() | |
| | |
| | #210 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: jehovini svjedoci Ja znam ( bar mislim): zbrojili su 12 Izraelovih plemena (izabrani). Mislim da imaš taj br u Br gdje ti navodi koliko koje pleme ima ljudi u popisu...
| | |
![]() |
| Tagovi: jehovini, svjedoci |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 12:07.

a 

pusa

Božić bez poklona????