| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Filozofija i religija Raspravljate o temi jehovini svjedoci u Znanost forumu; Tolerancije malo.. pustit ljude da žive kako žele. Ni ja ne odobravam neke stvari, ali uostalom, ne vjerujem da se ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #411 (permalink) |
| Cobeta Datum registracije: 01-10-05 Godina: 25
Poruka: 9,342
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: jehovini svjedoci Tolerancije malo.. pustit ljude da žive kako žele. Ni ja ne odobravam neke stvari, ali uostalom, ne vjerujem da se svi oni striktno drže svih tih "pravila", kao ni Katolici svojih. Poznam ih par i najnormalniji su ljudi. Par puta su započeli razgovor o tome i nakon što sam naglasila da me ne zanima odustali su.
__________________ Jedan je Izet Fazlinović! |
| | |
| | #413 (permalink) | |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 20-08-07 Lokacija: Najlipši grad na svitu! Godina: 30
Poruka: 2,090
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: jehovini svjedoci Citat:
naziv sekta nije pogrdan već označava odnose unutar neke religije. dapače gledajući striktno i kršćani su sekta židovske religije (broj kršćana i njihova moć ne mijenja činjenicu da su kršćani proizašlii iz židovstva, da je više od pola biblije židovske (stari zavjet) itd.) a šta se tiče tolerantnosti, zar upravo jehovi nisu ti koji su netolerantni, isključivi, misle da samo oni pravilno tumače bibliju ![]() | |
| | |
| | #416 (permalink) | |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 29-05-07 Lokacija: Hierosolyma
Poruka: 773
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: jehovini svjedoci Nisam se od početka uključio u ovu temu ali vidim da se razvila zamiljiva debata u koju ponovo ulazi pojam tolerancije. Danas tolerancija je uz pomoć tzv. kulturnog relativizma dobila gotovo apsudrističke razmjere. Ne radi se tu on osobon svjetonazoru nego nečemu što društvo nameće u situacijama gdje bi mi kako osobe inače potpuno drugačije reagirali. Vidim da se pričalo o "nemoralnosti" odbijanja krvi čak i za djecu. Ako države poput Hrvatke kažu da im je život najveća vrijednost i da se protive smrtnoj kazni onda bi to trebali činit u praksi. Ako roditelji Jehovi svjedoci odbiju transfuziju krvi za svoje dijete onda bi liječnici te iste trebali izbaciti iz bolnice a djetetu pokušati spasiti život. Zatim bi to trebao postati slučaj socijalne službe jer se radi o nepotrebnom dovođenju u smrtnu opasnost vlastitog djeteta, tj. nepotrebno dovođenje u opasnost čovjeka što je kažnjivo djelo barem po zakonima ove države. Možda kasno palim što se tiče rasprave, ali dolje priloženi citat govori o silini licemjerstva koje u sebi sadrže takve doktrine i opasnosti njihovog poštovanja od strane liječnika ili državnih službenika. Radi se o životu čovjeka ali i također o životu građanina ove zemlje. If asked, “Would you deliberately allow your child to die if blood would save it?” the Watchtower organization suggests Jehovah’s Witness parents answer, “I would demand that medical science do everything possible to save my child’s life short of giving it blood.” Tolerancija i multikulturalizam su dobrodošli jer su naveli ljude da pogledaju druge te također pokušaju vidjeti se be drugim očima. Oboje nas može obogatiti ali crta se negdje mora povući. Citat:
Ljudi se ne rađaju kao katolici. Katolik se postaje krštenjem. Krštenje je sakrament koji čovjek postaje dio katoličanstva. Također je to jedni način da se oslobodi iskonskog grijeha s kojim je čovjek osuđen na pakao.
__________________ The only principle that does not inhibit progress is: anything goes. | |
| | |
| | #418 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 29-05-07 Lokacija: Hierosolyma
Poruka: 773
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: jehovini svjedoci Zašto se suzdržavaš. Pa barem Jahvini svjedoci nisu ti koji šute i suzdržavaju se. ![]()
__________________ The only principle that does not inhibit progress is: anything goes. |
| | |
| | #420 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 28-04-08
Poruka: 20
![]() | Re: jehovini svjedoci SVATKO IMA PRAVO NA SVOJ IZBOR!!!ZAR NE????TI JEHOVINI SVJEDOCI SU VJEROVATNO BILI KATOLICI,PRAVOSLAVCI,ISLAMISTI Zar ne??? Ali sto ima se desilo ili bilo kojem čovjeku drugom koji je otišao u neku drugu VJERU????????????????to ne znam!!!ali najbolje je pitati bas njih,pa ćete vidjeti!!!!pozdrav!!! |
| | |
![]() |
| Tagovi: jehovini, svjedoci |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 11:29.

Grijesiti je ljudski ...