Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Filozofija i religija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Filozofija i religija Raspravljate o temi jehovini svjedoci u Znanost forumu; Tolerancije malo.. pustit ljude da žive kako žele. Ni ja ne odobravam neke stvari, ali uostalom, ne vjerujem da se ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 02-06-08, 16:58   #411 (permalink)
Cobeta

Datum registracije: 01-10-05
Godina: 25
Poruka: 9,342
Wamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosan
Re: jehovini svjedoci

Tolerancije malo.. pustit ljude da žive kako žele. Ni ja ne odobravam neke stvari, ali uostalom, ne vjerujem da se svi oni striktno drže svih tih "pravila", kao ni Katolici svojih. Poznam ih par i najnormalniji su ljudi. Par puta su započeli razgovor o tome i nakon što sam naglasila da me ne zanima odustali su.
Odgovori sa citatom
Star 02-06-08, 17:20   #412 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 08-12-07
Godina: 27
Poruka: 1,674
mrkyblu ima ono neštomrkyblu ima ono neštomrkyblu ima ono neštomrkyblu ima ono neštomrkyblu ima ono neštomrkyblu ima ono nešto

Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 02-06-08, 17:52   #413 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 20-08-07
Godina: 30
Poruka: 2,090
marinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznat

Citat:
Pravi autor: cina Pogledaj Poruke
baka i mama su mi dugo vec Jehovini svjedoci,i znam dosta ljudi te vjeroispovjesti, rekli bi vi sekte...
i zalosno mi je procitati komentare nekih od vas koji ono sto ne razumiju odmah popljuju, te komentare nekih koji inace forsiraju neku tolerantnost prema svima...svaka vam cast ljudi
pa to šta su sekta ne znači da su manje vrijedni.
naziv sekta nije pogrdan već označava odnose unutar neke religije.
dapače gledajući striktno i kršćani su sekta židovske religije (broj kršćana i njihova moć ne mijenja činjenicu da su kršćani proizašlii iz židovstva, da je više od pola biblije židovske (stari zavjet) itd.)

a šta se tiče tolerantnosti, zar upravo jehovi nisu ti koji su netolerantni, isključivi, misle da samo oni pravilno tumače bibliju
marinkoM8 je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 02-06-08, 19:24   #414 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 01-01-08
Poruka: 119
sukibo se izdvaja iz mase

svatko ima pravo na vlastiti izbor, u ovom slučaju vjeru
što se mene tiče- kao katolik sam rođena
- kao katolik ću umrijeti
sukibo je offline  
Odgovori sa citatom
Star 15-06-08, 20:31   #415 (permalink)
prof. Foruma

Avatar od korisnika DANIELcroatia

Datum registracije: 04-01-07
Godina: 24
Poruka: 1,132
DANIELcroatia će uskoro biti poznatDANIELcroatia će uskoro biti poznatDANIELcroatia će uskoro biti poznatDANIELcroatia će uskoro biti poznatDANIELcroatia će uskoro biti poznatDANIELcroatia će uskoro biti poznatDANIELcroatia će uskoro biti poznatDANIELcroatia će uskoro biti poznat
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku DANIELcroatia Pošalji poruku preko MSN-a korisniku DANIELcroatia Pošalji poruku preko Yahoo-a korisnku DANIELcroatia Pošalji poruku preko Skype-a korisniku DANIELcroatia

Jedna od Božjih zapovijedi je bila: ne izusti ime svoga gospodina uzalud... Jehovini svjedoci ne da ga izusćuju nego se po njemu i zovu...
Odgovori sa citatom
Star 15-06-08, 21:11   #416 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 29-05-07
Poruka: 773
Balian ima ono neštoBalian ima ono neštoBalian ima ono neštoBalian ima ono neštoBalian ima ono neštoBalian ima ono nešto

Nisam se od početka uključio u ovu temu ali vidim da se razvila zamiljiva debata u koju ponovo ulazi pojam tolerancije. Danas tolerancija je uz pomoć tzv. kulturnog relativizma dobila gotovo apsudrističke razmjere. Ne radi se tu on osobon svjetonazoru nego nečemu što društvo nameće u situacijama gdje bi mi kako osobe inače potpuno drugačije reagirali. Vidim da se pričalo o "nemoralnosti" odbijanja krvi čak i za djecu.

Ako države poput Hrvatke kažu da im je život najveća vrijednost i da se protive smrtnoj kazni onda bi to trebali činit u praksi. Ako roditelji Jehovi svjedoci odbiju transfuziju krvi za svoje dijete onda bi liječnici te iste trebali izbaciti iz bolnice a djetetu pokušati spasiti život. Zatim bi to trebao postati slučaj socijalne službe jer se radi o nepotrebnom dovođenju u smrtnu opasnost vlastitog djeteta, tj. nepotrebno dovođenje u opasnost čovjeka što je kažnjivo djelo barem po zakonima ove države.

Možda kasno palim što se tiče rasprave, ali dolje priloženi citat govori o silini licemjerstva koje u sebi sadrže takve doktrine i opasnosti njihovog poštovanja od strane liječnika ili državnih službenika. Radi se o životu čovjeka ali i također o životu građanina ove zemlje.

If asked, “Would you deliberately allow your child to die if blood would save it?” the Watchtower organization suggests Jehovah’s Witness parents answer, “I would demand that medical science do everything possible to save my child’s life short of giving it blood.”

Tolerancija i multikulturalizam su dobrodošli jer su naveli ljude da pogledaju druge te također pokušaju vidjeti se be drugim očima. Oboje nas može obogatiti ali crta se negdje mora povući.

Citat:
Pravi autor: sukibo Pogledaj Poruke
svatko ima pravo na vlastiti izbor, u ovom slučaju vjeru
što se mene tiče- kao katolik sam rođena
- kao katolik ću umrijeti
Možda će zvučiti da tupim no to jednostvno nije točno.
Ljudi se ne rađaju kao katolici. Katolik se postaje krštenjem. Krštenje je sakrament koji čovjek postaje dio katoličanstva. Također je to jedni način da se oslobodi iskonskog grijeha s kojim je čovjek osuđen na pakao.
Odgovori sa citatom
Star 15-06-08, 21:24   #417 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 20-03-08
Godina: 1
Poruka: 491
lofi se izdvaja iz maselofi se izdvaja iz mase

uf. slazem se s Balianom....

inace bolje da sutim. bolje.

suticu.

p+r
lofi je offline  
Odgovori sa citatom
Star 16-06-08, 12:46   #418 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 29-05-07
Poruka: 773
Balian ima ono neštoBalian ima ono neštoBalian ima ono neštoBalian ima ono neštoBalian ima ono neštoBalian ima ono nešto

Citat:
Pravi autor: lofi Pogledaj Poruke
...inace bolje da sutim. bolje.

suticu.

p+r
Zašto se suzdržavaš. Pa barem Jahvini svjedoci nisu ti koji šute i suzdržavaju se.
Odgovori sa citatom
Star 16-06-08, 15:39   #419 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 20-03-08
Godina: 1
Poruka: 491
lofi se izdvaja iz maselofi se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: Balian Pogledaj Poruke
Zašto se suzdržavaš. Pa barem Jahvini svjedoci nisu ti koji šute i suzdržavaju se.
ma. kad vidim one njihove "kula strazara" casopisice i ilustracije gdje lav i ovca zajedno pasu travu

p+r+lavovce
lofi je offline  
Odgovori sa citatom
Star 18-06-08, 16:03   #420 (permalink)
Starter

Datum registracije: 28-04-08
Poruka: 20
simic70 se izdvaja iz mase

SVATKO IMA PRAVO NA SVOJ IZBOR!!!ZAR NE????TI JEHOVINI SVJEDOCI SU VJEROVATNO BILI KATOLICI,PRAVOSLAVCI,ISLAMISTI Zar ne???
Ali sto ima se desilo ili bilo kojem čovjeku drugom koji je otišao u neku drugu VJERU????????????????to ne znam!!!ali najbolje je pitati bas njih,pa ćete vidjeti!!!!pozdrav!!!
simic70 je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: jehovini, svjedoci

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 11:29.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114