Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Filozofija i religija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Filozofija i religija Raspravljate o temi jehovini svjedoci u Znanost forumu; nebitno je na cemu se temelji njihovo vjerovanje ako oni u to vjeruju to je njihovo pravo kao i njihova ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 03-07-08, 12:20   #431 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 08-12-07
Godina: 27
Poruka: 1,667
mrkyblu ima ono neštomrkyblu ima ono neštomrkyblu ima ono neštomrkyblu ima ono neštomrkyblu ima ono neštomrkyblu ima ono nešto
Re: jehovini svjedoci

nebitno je na cemu se temelji njihovo vjerovanje ako oni u to vjeruju to je njihovo pravo kao i njihova djeca i kako ce ih oni odgajati to je njihov problem.Nisu oni po pitanju djece najekstremniji ima i gorih ali to i dalje nije dokaz da su opasni po druge.Djeca su njihova i odluka je njihova i to djete kad odraste ima pravo samo donijeti odluku zeli li postati jehov svjedok ili ne dok kod nas katolika ili jos gore kod muslimana to nije tako.Cim se dijete rodi nametne mu se vjera krstenjem (katolicka) i odgaja ga se u uvjerenju da je smrtni grijeh promjeniti vjeru a da ne spominjemo odricanje djece zbog promjene vjere ili zato sto je usao u brak s nekim suprotne vjere (jedan od vecih problema kod muslimana).Po meni to puno vise ugrozava i djecu a i druge nego neprimanje krvi pogotovo danas kad je moguce primjeniti i beskrvnu operaciju a i oni su pronasli alternativu krvi za koju vjeruju da djeluje.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 03-07-08, 13:41   #432 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 17-05-07
Godina: 26
Poruka: 2,609
carica će uskoro biti poznatcarica će uskoro biti poznatcarica će uskoro biti poznatcarica će uskoro biti poznatcarica će uskoro biti poznatcarica će uskoro biti poznatcarica će uskoro biti poznat

A ne znam, ali rađe nek me se mama odrekne, neg da se nađem u situaciji da mi jedino transfuzija može spasit život, ali ne mogu to napravit jer mi vjera brani

meni to prečudno, ali se tome ne približavam, odgojena sam u kršćanskom, katoličkom duhu i vjerujem da će tako i ostati
Odgovori sa citatom
Star 03-07-08, 13:44   #433 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 29-05-07
Poruka: 488
Balian se izdvaja iz maseBalian se izdvaja iz maseBalian se izdvaja iz maseBalian se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: mrkyblu Pogledaj Poruke
nebitno je na cemu se temelji njihovo vjerovanje ako oni u to vjeruju to je njihovo pravo kao i njihova djeca i kako ce ih oni odgajati to je njihov problem.
O tome se i radi smatara da je društvo i politika kriva što im daje pravo da bez ikakvog obrazloženja nameću djeci vjerovanja koja su apsurdna. Da nam u glavi nije utuvljen koncept apsolutne vjerske tolerancije i relativizma bili bi svjesni da nešto nije u redu s našim društvom. Nisu sva vjervanja jednaka i nisu sva dobra i korisna.

Ako netko ima vjerovanje da je potrebno žrtvovati bogu Suncu čovjeka da dođe do izlječenja ili da treba prinjeti žrtvu Posejdonu u obliku 250 konja za mirno more to naše društvo ne bi prihvatilo i toleriralo. Zašto se isti standard ne primjenjuje na krvi tumačene zapovjedi izraelskog boga Jahve u starom zavijetu (koja inače većina kršćana drži nevažećim).

Hrvatska je po ustavu sekularna država, život i dobrobit građana bi državi trebalo biti na prvom mjestu, ako vjerovanje koje je osobno ugrožava drugog građana a taj to vjerovanje ne može pojmiti(djete je ili npr. ima intelektualne poteškoće) država bi u tome slučaju kroz svoje zaposlenike(u ovom slučaju lječnike) trebala intervenirati. Ponavljam se ali nisam do sada iznio ovaj prvi dio koji je važniji.

Citat:
Nisu oni po pitanju djece najekstremniji ima i gorih ali to i dalje nije dokaz da su opasni po druge.Djeca su njihova i odluka je njihova i to djete kad odraste ima pravo samo donijeti odluku zeli li postati jehov svjedok ili ne dok kod nas katolika ili jos gore kod muslimana to nije tako.
Djeca su te druge osobe. Djeca nisu vlasništvo svojih roditelja. Drugim riječima rodtelji su skrbnici svojoj djeci a ne vlasnici svoje djece. Vlasnik nad čovjekom se samo može postati ako je taj čovjek rob, a ropstvo smo koliko znam ukinuli. Get my point. Ako neko loše skrbi za dijete to dijete mu se može oduzeti. Drugim riječima ako mu uskrati namjerno uskrati hranu, ili onemogući da prime krv(kao kod Jehova) u oba slučaja se radi o ugrozi života.

Citat:
, također su i druge osobe na koje ovi utječu kao bi ih preobratili.
Cim se dijete rodi nametne mu se vjera krstenjem (katolicka) i odgaja ga se u uvjerenju da je smrtni grijeh promjeniti vjeru a da ne spominjemo odricanje djece zbog promjene vjere ili zato sto je usao u brak s nekim suprotne vjere (jedan od vecih problema kod muslimana).Po meni to puno vise ugrozava i djecu a i druge nego neprimanje krvi pogotovo danas kad je moguce primjeniti i beskrvnu operaciju a i oni su pronasli alternativu krvi za koju vjeruju da djeluje.
To je i bit mog argumenta. Radi se o metafizičkim tvrdnjama i metafizičkim radnjama o kojima djeca ne mogu prisustvovati svojoj voljom i svojim izborom a to znači vlastitom slobodom. Te tri vrijednosti su temelji našeg zapadnog društva, a opet ih na najočiti način ne primjenjujemo.

Ne radi se o tome da li je moguće naći alternativne medicinske postupke, zašto ne alternativa se koji put pokazuje bolja nego reglularna medicina(to sam doživio na vlastitoj koži) Radi se o tome da je početna tvrdnja Jehovih svjedoka, o ljudskoj krvi, koja dovodi do cijele rasprave kriva. i opet nitko ne želi ukazati na njezinu pogrešku u ime realtivizma i tolerancije.

Da danas u Hrvatskoj odlučim da ću žrtvovati svoje dijete astečkom bogu Huitzilopochtli(Human sacrifice in Aztec culture - Wikipedia, the free encyclopedia) jer vjerujem da je on to od mene tražio bi li netko rekao: "nebitno je na cemu se temelji njihovo vjerovanje ako oni u to vjeruju to je njihovo pravo kao i njihova djeca i kako ce ih oni odgajati to je njihov problem." Nemoj shvatiti ovo kao napad na tebe, to on nije. Želim samo pokazati da uvriježena društvena norma o jednakovrijednosti i osobnosti vjerovanja mora doživjeti promjenu, a to se tek vidi kad se u priču uvedu ovakvi primjeri.

Da bi se ljudi oko mene poveli tom normom u slučaju žrtvovanja djeteta Huitzilopochtlie. Ne. Istog trena kad bi ja tako nešto odlučio učiniti bio bi poslan u Vrapče na opservaciju. I jedno i drugo dovodi do ugrožavanja života, pa pitam zašto imamo dvostruke standarde?

Malo sam odužio, ali misli da je važno, što ti misliš?
Odgovori sa citatom
Star 03-07-08, 18:08   #434 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 08-12-07
Godina: 27
Poruka: 1,667
mrkyblu ima ono neštomrkyblu ima ono neštomrkyblu ima ono neštomrkyblu ima ono neštomrkyblu ima ono neštomrkyblu ima ono nešto

Ja se u gotovo svemu slazem s tobom ali stvar je u tome da sve vjere imaju lose strane i nebi bilo fer da se osudi ili zabrani jehovima da imaju svoje tumacenje vjere i na krv gledaju drugacije nego mi a ne zabraniti muslimanima da odgajaju djecu za sveti rat i samoubojstvo im usadjuju kao svetu stvar ,ili pak da se ne zabrane sotonisticki obredi u kojima se prinose ljudske zrtve kojih ima i danas al se nespominju i slicno . Puno je toga sto bi se na taj nacin moglo zabraniti a nije sve vezano uz vjeruali gdje je tu onda ljudska sloboda?Sto je s djecom narkomana , alkoholicara ili zlostavljaca?Nisu li i oni ugrozeni?Ja nisam napisala da su djeca necije vlasnistvo nego da su to njihova djeca i da se mi nemamo pravo uplitati.Institucije da no jako dobro znamo kakve su nam institucije i koliko se na to moze osloniti.Da se vratim na temu svatko ima pravo odabrati svoju vjeru i vjerovati u sto god zeli i cinjenica je da nijedna pa ni katolicka vjera nema atest da je bas ona prava , i jedina ispravna.I koliko znam nisu jehovi jedini koji odbijaju primiti krv .Zasto onda ne osuditi sve?
Na ovom svijetu ima jako puno nepravde i losih stvari , dosta toga je povezano s raznim vjerama.Kada bi krenuli vjeru po vjeru svakoj bi nasli bar jednu veliku manu koju bi trebalo zabraniti a gdje bi nas to dovelo.Zato mislim da trebamo imati svoj stav i misljenje a druge pustiti da odlucuju za sebe jer puno puta smo i mi sami u krivu.Kao sto mi nerazumijemo stavove jehova nerazuimiju ni oni puno nasih i zato je najvaznije biti prvenstveno covjek i postovati druge bez obzira koliko su razliciti od nas nista nam drugo ne preostaje.

Nebrini sto god da napises ja nedozivljavam kao napad kao sto rekoh u puno toga se slazemo a i da ne svatko smije reci svoj stav zar ne.U tome i je ljepota foruma kazes svoje misljenje i ponekad nesto naucis , saznas novo ili pak ti nekom pomognes i tu nema ljutnje zar ne.....
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 03-07-08, 21:07   #435 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 29-05-07
Poruka: 488
Balian se izdvaja iz maseBalian se izdvaja iz maseBalian se izdvaja iz maseBalian se izdvaja iz mase

Citat:
Ja se u gotovo svemu slazem s tobom ali stvar je u tome da sve vjere imaju lose strane i nebi bilo fer da se osudi ili zabrani jehovima da imaju svoje tumacenje vjere i na krv gledaju drugacije nego mi a ne zabraniti muslimanima da odgajaju djecu za sveti rat i samoubojstvo im usadjuju kao svetu stvar ,ili pak da se ne zabrane sotonisticki obredi u kojima se prinose ljudske zrtve kojih ima i danas al se nespominju i slicno .
Govorio sam prevenstveno o zapadu(dobro SAD je tu specifičan slučaj). Ako Osim toga kršćani više ne pale vještice i ne ubijaju druge kršćane zbog hereze(postoje tu još neke stvari oko seksa, ali to je za drugu temu) i ne vjeruju da židovi oskvnjuju hostije noću kad nitko ne čuva oltare. U europi su prestali vjerski ratovi jer su se ljudi složili da se religija mora odmaknuti od politke i prava. S time je došlo i do transformacije unutar kršćanskih crkava i odustalo se od nekih vjerovanja jer je pokazano da su ona uistinu štetan za društvo i pojedince. Katolička crkva se npr u svojim dokumentima redovito poziva na deklaraciju o ljudskim pravima UN-a i slično.

U sekularnim državama religijske zajednice koliko to nekima neprihvatljivo zvučalu su udruge građana, kao takve trebaju biti i registrirane. Dolazimo do naravno smješnih stvari ako tako gledamo na stvari "Članom udruge se postaje po primitku obreda inicijacie koji najčešće usljeđuje nekoliko mjeseci nakon rođenja bez ikakve svjesnosti budućeg člana o tome" ok mala karikiram.

Bit je u tome da su se krščanske crkve prilagodile normama koje se nužno mijenjau i društva i država u kojima djeluju i čiji su članovi njihovi građani. Držve i društvo bi se također trebale brinuti za dobrobit tih istih građana(znam kako s time stojimo u hrvatskoj, ali dopusti da nastavim s ovim ideal tipom). Kršćanske zajednice u Europi su očiti primjer da je tako nešto moguće isto bi trebalo zahtijevati i od drugih religijskih zajednica ili sekti čiji članovi žele živjeti u takvim zemljama. Ljudi često nisu svjesni da sebi i drugima čine zlo, a ako još takve svoje postupke temelje isključivo na metafizici onda bi im društvo na to trebalo ukazati i otkolonit moguću ugrozu.

Citat:
Puno je toga sto bi se na taj nacin moglo zabraniti a nije sve vezano uz vjeruali gdje je tu onda ljudska sloboda?Sto je s djecom narkomana , alkoholicara ili zlostavljaca?Nisu li i oni ugrozeni?Ja nisam napisala da su djeca necije vlasnistvo nego da su to njihova djeca i da se mi nemamo pravo uplitati.Institucije da no jako dobro znamo kakve su nam institucije i koliko se na to moze osloniti.Da se vratim na temu svatko ima pravo odabrati svoju vjeru i vjerovati u sto god zeli i cinjenica je da nijedna pa ni katolicka vjera nema atest da je bas ona prava , i jedina ispravna.I koliko znam nisu jehovi jedini koji odbijaju primiti krv .Zasto onda ne osuditi sve?
Na ovom svijetu ima jako puno nepravde i losih stvari , dosta toga je povezano s raznim vjerama.Kada bi krenuli vjeru po vjeru svakoj bi nasli bar jednu veliku manu koju bi trebalo zabraniti a gdje bi nas to dovelo.Zato mislim da trebamo imati svoj stav i misljenje a druge pustiti da odlucuju za sebe jer puno puta smo i mi sami u krivu.Kao sto mi nerazumijemo stavove jehova nerazuimiju ni oni puno nasih i zato je najvaznije biti prvenstveno covjek i postovati druge bez obzira koliko su razliciti od nas nista nam drugo ne preostaje.
Sigurno da sve boljke nisu sadržane u religijama i vjerovanjima no ovo je tema je ipak tema o sekti. Točno je da bi našli mane u religijama i većina tih mana se sastoji u tome što u njih nije upisano 1500, 2000 ili 3000 dodatnih godina ljudskog razvoja(ne tvrdim da je to mnogo godina ni da današnji razvoj na nekom zavidnom stupnju). Također se ovjde isključivo drži djelova dokrtina koje se izravno tiču kvalitete života(posljednji sud, anđeli i zagrobni život nisu bit ove rasprave). Države i društva kakve sam gore opisao trebale bi to učiniti, opet imamo primjer kršćanstva(iako je odsta toga još na razini 40. A.D.) O obiteljima narkomana, alkoholičara i slično mislim da ne treba ništa više dodati jer je to katstrofa samo po sebi za koju očiti ne postoji volje, želje a ni hrabrosti da se počne riješavati.(da ne govorim o apsurdima zakona koji zabranjuju konzumaciju alkohola u vožnji, a istovremeno dopušataju prodaju istog na benzinskim stanicama)

Slažem se da svatko mora imati mogućnost izbora, ali samo tvrdim a s time se i slažemo da djete od 2 godine taj izbor ne može donjeti. Taj izbor se prepušta roditeljima koji to rade u njegovo ime. Tim istim roditeljima se daje na izbor mnog toga što utječe na razvoj njihovog djeteta(i s većinom toga se i slažem), ali im se npr ne daje na izbor da biraju što će njihovo dijete učiti u osnovonj školi(jednom od temeljnog stupa društva. Možda neki roditelji ne bi odabrali da im djeca uče bilogiju, matematiku ili povijesti, zašto im tada ne dajemo također izbor, možda ovo zvuči kao offtopic ali jamčim da nije).

Drugim riječima neke opcije zapravo nisu opcije. Dao sam primjer sa "astečkim bogom" i samo tvrdim da bi jedno "zrelo" i odgovorno društvo svojim pripadnicima na to trebalo ukazati. Definicija čovjek danas uvelike se razlikuje od definice čovjek u antici ili čak u Mississippiju 1858. Definicija čovjeka koja je danas prihvaćena na zapadu i upisana u ustave i društva sigurno se može doraditi, ali mislim da je teško mogu usavršiti one iz 3 st. Pr.Kr. i one iz 6 st.

O širenju demokracije i "pravih vrijednosti" kojoj drugo prilikom , možda ipak ne.

Citat:
Nebrini sto god da napises ja nedozivljavam kao napad kao sto rekoh u puno toga se slazemo a i da ne svatko smije reci svoj stav zar ne.U tome i je ljepota foruma kazes svoje misljenje i ponekad nesto naucis , saznas novo ili pak ti nekom pomognes i tu nema ljutnje zar ne.....
Drago mi je što tako misliš, nisam se do sada uvjek susretao s ovakvim stavom kojeg se i samog držim, jer ljudi često ne razlikuju stavove od napad i vrijeđanja(iako mislim da se uz malo više truda od ono kome je isto upućeno može razlikovati)
Odgovori sa citatom
Star 03-07-08, 21:32   #436 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 20-03-08
Godina: 1
Poruka: 356
lofi se izdvaja iz maselofi se izdvaja iz mase

Citat:
Ja se u gotovo svemu slazem s tobom ali stvar je u tome da sve vjere imaju lose strane i nebi bilo fer da se osudi ili zabrani jehovima da imaju svoje tumacenje vjere i na krv gledaju drugacije nego mi a ne zabraniti muslimanima da odgajaju djecu za sveti rat i samoubojstvo im usadjuju kao svetu stvar ,ili pak da se ne zabrane sotonisticki obredi u kojima se prinose ljudske zrtve kojih ima i danas al se nespominju i slicno . Puno je toga sto bi se na taj nacin moglo zabraniti a nije sve vezano uz vjeruali gdje je tu onda ljudska sloboda?
gdje je tu ljudska sloboda ? kako gdje je ? tebe vise brine sloboda onoga koji je slobodan da cini lose nego sloboda onoga kome se lose cini ??? aj malo razmisljaj kao leukemicna djevojcica kojoj su oba roditelja jehovi. pitaj nju malo gdje je tu sloboda.

Citat:
Sto je s djecom narkomana , alkoholicara ili zlostavljaca?Nisu li i oni ugrozeni?
da sto je s njihovom djecom ? jeli narkomanija, alkoholizam i zlostavljnje LEGLANO U RH ?????? jeli ti to pravdas nepravdu nepravdom ? katastrofa.

Citat:
Ja nisam napisala da su djeca necije vlasnistvo nego da su to njihova djeca i da se mi nemamo pravo uplitati.Institucije da no jako dobro znamo kakve su nam institucije i koliko se na to moze osloniti.Da se vratim na temu svatko ima pravo odabrati svoju vjeru i vjerovati u sto god zeli i cinjenica je da nijedna pa ni katolicka vjera nema atest da je bas ona prava , i jedina ispravna.I koliko znam nisu jehovi jedini koji odbijaju primiti krv .Zasto onda ne osuditi sve?
pa bravo. zasto ne ? zasto ? koji je razlog ?

Citat:
ok. ti budi prvenstveno covjek i postuj stavove narkomana, alkoholicara, zlostavljaca djece, jehovinih svjedoka i ostalih cije "stavove ne razumjemo".

Citat:
svakako. ali moj post mozes komotno dozivjeti kao napad. ali ne na tebe.

CityNews: Grieving Father Sues Jehovah's Witness Over Blood Transfusion Ban

napad na tvoju glupost.

@Balian: respekt na taktu i strpljivosti.

peace+reason
Odgovori sa citatom
Star 03-07-08, 22:08   #437 (permalink)
The Najarogantnija

Datum registracije: 14-08-06
Godina: 24
Poruka: 5,160
teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima

Lofi ajd polako.

Lijepo mi napiši u par rečenica (max. 10) koji je tvoj stav i šta ti misliš o jehovinim. Neda mi se čitati sve ovo kaj si nadrobio, a jako rado bi se uključila u raspravu.

Ako želiš da te netko ozbiljno shvati imaj dva-tri normalna posta, normalne veličine i da su razumljiva. Moj savjet. Ovo ti neće nitko čitati- uzalud vam trud svirači.
Odgovori sa citatom
Star 03-07-08, 22:29   #438 (permalink)
Regularni forumas

bejbe ako ti se neda onda ti se neda. to je tvoj problem. nadrobila si i ti u ovoj temi svasta

mojne odgovarat u ime ostalih plz.

inace. nebrini. sto se JW tice na tvojoj sam strani ali ne iz teoloskih razloga jasno.

carry on.

btw. ovdje kod mene sve vrvi od JW. cine mi se najbrojniji. onda su SDA a onda razni ovi "noviji protestanti".

jedna mala bizarnost. jedan ex-JW mi je priznao da se mazao nekakvom kremom za lice kad bi isao u "sluzbu" da bi mu lice izgledalo "ozarenije". danas se oboje tome smijemo

inace jos uvijek imam brdo JW materijala i sto se tice ilustracija tu su ubjedljivo NAJJACI !!!

slobodno odgovori na moj reply to mrkyblu

p+r
Odgovori sa citatom
Star 03-07-08, 23:00   #439 (permalink)
The Najarogantnija

Datum registracije: 14-08-06
Godina: 24
Poruka: 5,160
teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima

Ja te samo pitam da mi lijepo kažeš kaj misliš, tako da se mogu uključiti u raspravu, a ne da sve čitam.

Izgleda da si ti moje čitao, ipak se moraš informirati tko je mod i kakve stavove zastupa na temama u kojima ti postaš. Zar ne?!

Uglavnom. Da bit će da smo na strani NE JEHOVINIM, ali koliko ja znam tvoje stavove ne i iz istih razloga. Ti si općenito NE Bogu, a ja sam NE zbog njihovog interpretiranja Biblije.

Ipak nije mi jasno; Ako si toliko protiv teizma, zašto postaš samo i iskuljučivo na religiji?! Pogledaj mene; ja npr. ne volim Igrice nikako i tamo nisam ostavila niti jedan jedini post. Ne volim to, imam mišljenje oko toga i to je negativno, ali ne solim ekipi pamet kako je to "bez veze" "glupo" ovakvo i onakvo, a kamoli da trošim vrijeme da ih uvjeravam u svoje teze oko igrica.
Ne razumjem. Kaj tebe tjera da postaš u religiji kad ju mrziš (ili barem gajiš antipatije)?!
Odgovori sa citatom
Star 03-07-08, 23:30   #440 (permalink)
Regularni forumas

Citat:
Pravi autor: teica Pogledaj Poruke
Ja te samo pitam da mi lijepo kažeš kaj misliš, tako da se mogu uključiti u raspravu, a ne da sve čitam.
ma bravo.

Citat:
Izgleda da si ti moje čitao, ipak se moraš informirati tko je mod i kakve stavove zastupa na temama u kojima ti postaš. Zar ne?!
pffff. ja citam STO pise a ne TKO pise i zaboli me za tvoje titule. mislim da tvoja umisljenost nema pokrice.

Citat:
Uglavnom. Da bit će da smo na strani NE JEHOVINIM, ali koliko ja znam tvoje stavove ne i iz istih razloga. Ti si općenito NE Bogu, a ja sam NE zbog njihovog interpretiranja Biblije.
potpisujem. stim da nemam potrebe biti ne bilo cemo sto ne postoji. lijepo sam ti napisao sve sto trebas znati o mojem stavu. to sto ti ne zelis "sve citati" a ukljucila bi se u raspravu thats too funny.

Citat:
Ipak nije mi jasno; Ako si toliko protiv teizma, zašto postaš samo i iskuljučivo na religiji?! Pogledaj mene; ja npr. ne volim Igrice nikako i tamo nisam ostavila niti jedan jedini post. Ne volim to, imam mišljenje oko toga i to je negativno, ali ne solim ekipi pamet kako je to "bez veze" "glupo" ovakvo i onakvo, a kamoli da trošim vrijeme da ih uvjeravam u svoje teze oko igrica.
Ne razumjem. Kaj tebe tjera da postaš u religiji kad ju mrziš (ili barem gajiš antipatije)?!
nigdje nisam rekao da ikoga mrzim. mrznja je za jadnike i slabice. dobro procitaj svoje postove ovdje i sto u njima argumentiras protiv JW. e sad ti je jasno zasto ja mislim da su religije LOSA STVAR . pa cak i ako ti nije jasno to je irelevantno za ovaj topic ili odgovori na temu ili mene tracaj u fan clubu. ovdje budi on topic. ja sam odgovarao mrkyblu pa ako imas sto pametno na to (sumnjam) slobodno daj. ili dalje masi sa titulama

peace+reason
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: jehovini, svjedoci

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 23:05.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113