| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Filozofija i religija Raspravljate o temi Jesus Camp u Znanost forumu; ne znam kolko vas je čulo za taj dokumentarac, ali evo nekoliko isječaka ... pogledajte, pa procjenite ... ima toga još .... ali ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #3 (permalink) |
| Drugarica učiteljica Datum registracije: 14-08-06 Lokacija: Zagreb Godina: 24
Poruka: 4,557
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Jesus Camp ![]() Ti Amerikanci zaista nisu normalan narod. Spuštaju se na razinu Afganistana, Irana, Iraka i svoju djecu treniraju da budu vojnici za Isusa ![]() To ti je to kada se netko primi Biblije i tumači ju na svoj način, onda nekaj novo izmisli i pokrene mase. A u Americi ima ih podosta kojih nije ni briga za Isusa nego ih je samo briga kako će zgrnuti više novaca te skrenuti pozornost na sebe. Bolesni ljudi! Apsolutno osuđujem ovakav način odgoja, treniranja, prenošenja vjere, (ne znam ni kako da to nazovem).
__________________ Zamisli na bijelom konju kako nebom sipas smaragde zamisli galopiras sam po nebu od marmelade pjevusis neke pjesmice vjetar ti siba u lice ...zamisli da kao obloge ritam ti lijepe za noge |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Banned | Re: Jesus Camp zato sam to i stavio ... treeba pokazati čega sve ima, pa čak i na "razvijenom zapadu" (koji je u ovom slučaju na razini najgorih Hamasovih ili sličnih škola za bombaše samoubojice). američki srednji zapad, tzv. "Bible Belt" je vjerojatno jedno od najzadrtijih religijskih područja na svijetu ... ravan svim onim muslimanskim babarogama kojima se plaši narod (pakistan, afganistan i slično). kad vidiš kaj su spremni od djece radit, a kao u Isusovo ime, dođe ti muka ... |
| | |
| | #5 (permalink) | |
| Drugarica učiteljica Datum registracije: 14-08-06 Lokacija: Zagreb Godina: 24
Poruka: 4,557
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Jesus Camp Citat:
Mene su uvijek učili "Bog ti je dao život, Bog će ti ga uzeti". Tz. da ja NEMAM pravo sama sebi uzeti život u ime Boga. Ovo je totalno krivi pristup Bibliji, biblijskoj poruci, naučavanju, odgoju u vjeri... Ovo nema nikakve veze sa zadrtošću, nego jednostavno sa krivim tumačenjem. Ovo mi više liči na neku sektu koja potiče ljude na pogrešne "puteve" nego na bilo kakvo kršćanstvo (o katoličanstvu da i ne pričam). Također ću ovdje stati i malo u obranu Islama. Religija sama po sebi ne potiče na agresiju. Što god mi mislili o Džihadu, ali to je u kontestu tog vremena bio jedan put kojima se željelo sve što nije muslimansko preobratiti na islam. Današnje pojimanje Džihada u suvremenom svijetu i odgoj koji se prenosi toj djeci (u afganistanu, iraku, iranu, omanu...) je potpuno otišao u nekom drugom smjeru. Bavim se Islamom i njihovim naučavanjem. I ja kao apsolutno "laik" po tom pogledu mogu slobodno reći da muslimanska religija nema nikakve veze sa onim što se danas čini na prostoru bliskog istoka u "promicanju" tog nauka sve pod paravanom "u ime Allaha". ![]()
__________________ Zamisli na bijelom konju kako nebom sipas smaragde zamisli galopiras sam po nebu od marmelade pjevusis neke pjesmice vjetar ti siba u lice ...zamisli da kao obloge ritam ti lijepe za noge | |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Banned | Re: Jesus Camp religijska tema u kojoj se slažemo? idem vidit jel sjekire padaju ![]() da, napisala si točno kaj mislim, čak i šire nego ova tema .. problem je u pristupu, kad ljudi prilagođavaju vjerske tekstove vlastitim pogledima i vlastitim stavovima. nije problem u bibliji ili kuranu, problem je u ljudima koji ih tumače na krive načine .... nije problem iskopati neki odlomak kojim će se "dokazati" da Bog podržava neko stajalište, pošto su to opsežni spisi, prepisivani i prevođeni stoljećima .... vjera sama po sebi nije problem, interpretacija vjere je ono s čim ja imam problem |
| | |
| | #7 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 25-11-06
Poruka: 3,057
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Jesus Camp Evo slažem sa da je zlopotreba religije u bilo kakve svrhe strašna stvar. Muslimanske sam vjere (naravno osuđujem vjerski fanatizam) i drago mi je vidjeti da se na ovom forumu ne gleda samo jedna strana filma. Bolesnih ljudi ima na svim stranama svijeta, bez obzira koje su vjere i ovakva očita zlopotreba religije ne egzistira samo u nerazvijenim muslimanskim državama. Eto vidimo da se to može odvijati i na takozvanom "razvijenom zapadu"... Mene su roditelji kao i svako dijete kao malog slali na vjeronauk i naučio sam da je temelj Islama da svaki čovjek ima pravo na život i da je ubojstvo smrtni grijeh. Već navedeno krivo shvaćanje dijelova Biblije ili Kurana je izvor svog za. Upravo se slažem sa ovim da je interpretacija religije ono što dovodi do problema...
__________________ "...mi smo tak'a nacija, nismo za astronaute, al ćemo lomit kosti dok čuvamo vaše aute..." Zadnji Uredio Adolon : 06-06-07 u 23:06. |
| | |
![]() |
| Tagovi: camp, jesus |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 05:49.