| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Filozofija i religija Raspravljate o temi Katolička crkva u Znanost forumu; Šta vi mislite o njihovom petljanju u politiku, prikazivanje filmova, održavanje koncerata itd. Inače nikad ne idem u crkvu, ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 07-04-06 Lokacija: Valpovo Godina: 30
Poruka: 735
![]() ![]() | Katolička crkva Šta vi mislite o njihovom petljanju u politiku, prikazivanje filmova, održavanje koncerata itd. Inače nikad ne idem u crkvu, ali mi se prijatelj krstio i krizmao pa smo išli gledat kak će ga politi vodom , a prije toga je bila misa. I kapelan je pričao o politici...koliko se sjećam nešto u vezi jedne stranke kako su oni ovakvi ili onakvi. Ja sam cijelo vrijeme imala jako veeeeeeliki upitnik iznad glave i smučilo mi se bit tamo. Uzmimo i koncert Marilyna Mansona...koliko su samo buke digli! A sad čitam u novinama da bi oni osnovali neku komisiju koja će odlučivati o moralnosti onoga što se prikazuje u medijima!!! Ma daj, ako već svi idemo u Europu mogli bi i oni s nama!
__________________ Pain is caused by pleasure |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Sarcastic mr. know it all... | Re: Katolička crkva dobili su malo previše krila,počeli su se petljat u sve i svašta,a mogli bi za početak barem pogledati u svoje dvorište i tamo se ulovit metle.ne kažem da su svi svećenici/redovnici takvi,ali malo su pretjerali
__________________ ...over and out for a while... |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 11-05-06
Poruka: 116
![]() | Re: Katolička crkva hm... ja glasam naglasak na razliku izmedu 'mijesati se u nesto' i 'davati misljenje o necemu' mislim da crkva ima obavezu upozoravati vjernike jerbo inace nema svrhu, ako prihvatimo cinjenicu da se vecina hrvata deklarira (ne da su to i stvarno) kao krscani iliti vjernici, u tom slucaju ona se ima i kome obracati. kako nikome nije zabranila odlazak na mansona ili ukinula premijeru da vincijevog koda smatram da imaju pravo iznjeti svoje misljenje. ako to moze svako, mogu i oni. |
| | |
| | #6 (permalink) | |
| Veteran | Re: Katolička crkva Citat:
Istina je da se crkva počela u zadnje vrijeme sve češće pojavljivati u medijima sa svojim komentarima o svakidašnjim događajima i javno iznositi svoje viđenje stvari i svoje mišljenje ali to joj je nakraju i uloga, obraćati se vjernicima a kao što je zena_zmaj napisala većina hrvata se deklarira kao vjernici katolici. Pošto ipak dobar dio "vjernika" ne odlazi na mise i tamo sluša ono što crkva ima za reći oni su počeli koristiti moć javnih medija i na taj naćin se obratiti vjernicima. A između ostalog kao što i svi imaju pravo javno iznositi svoja mišljenja tako imaju i oni. Moje mišljenje je da svećenici imaju pravo savjetovati vjernike kako da se ponašaju da bi bili pravi vjernici. Znači ako primjete nešto što nije u skladu s vjerom, nešto kao što je sad ovo s ovim filmom ili onim koncertom, imaju pravo vjernika savjetovati što da radi i kako da se ponaša. Druga stvar je što većina ljudi od crkve očekuje da podučava samo o vjeri i ne mješa se u dnevnopolitička zbivanja pa takvi njihovi javni komentari ne nailaze na preveliko odobravanje i ponekad imaju kod djela javnosti suprotan učinak od onog koji bi oni željeli. Što se tiče mješanja crkve u politiku normalno je da će crkva prije biti za stranke desnije orijentacije, koje su u pravilu konzervativnije i samim time jače vezane uz crkvu, i svjesno ili nesvjesno ljude upućivati na njih nego za stranke lijeve orijentacije koje su recimo liberalnije i čiji se stavovi u većini slučajeva baš i ne poklapaju sa stavovima crkve.
__________________ "...na poljima od snova ne pušta se korijenje..." Registriraj se na forum - BESPLATNO...Pravila ponašanja Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum | |
| | |
| | #7 (permalink) |
| women loving misogynist Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 12,100
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Katolička crkva Ej, ekipa, nije da vam solim pamet ili da se igram moderatora, ali jedna napomena: imate temu "Crkva i utjecaj na društvo" u forumu "Politika" u kojoj smo raspravljali o ovim istim, ali baš istim, identičnim stvarima - nadovežite se tamo. BTW - dobra tema i dobra rasprava, prebacite se tamo pa se i ja pridružujem
__________________ LOŽA PUNA MAFIJE, STADION PRAZNINE, SRCE NIKAD SNAŽNIJE DOK NAŠ HAJDUK NESTAJE |
| | |
| | #9 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 15-04-06 Lokacija: Zagreb Godina: 28
Poruka: 352
![]() | Re: Katolička crkva ha to su nekakvi pokušaji da se pokažu da još postoje. mislim,kolko se sranja događa u crkvama...pedofilija i slične stvari.. normalno da su ljudi prestali ić u crkvu i sad rade sve kak bi privukli ljude nazad. Svatko ko ima malo mozga kuži da je biblija samo za naučit djecu moralu i nekim pozitivnim etičkim vrijednostima al isto tak bi trebala ostaviti mjesta da se djeca razviju u normalne ljude. |
| | |
| | #10 (permalink) | |
| prof. Foruma | Re: Katolička crkva Citat:
| |
| | |
![]() |
| Tagovi: crkva, katolicka |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Slične Diskusije | ||||
| Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovora | Zadnja poruka |
| Crkva i utjecaj na društvo | silence | Politika | 62 | 10-08-06 11:23 |
Trenutno vrijeme na forumu: 05:11.

, a prije toga je bila misa. I kapelan je pričao o politici...koliko se sjećam nešto u vezi jedne stranke kako su oni ovakvi ili onakvi. Ja sam cijelo vrijeme imala jako veeeeeeliki upitnik iznad glave i smučilo mi se bit tamo. Uzmimo i koncert Marilyna Mansona...koliko su samo buke digli! A sad čitam u novinama da bi oni osnovali neku komisiju koja će odlučivati o moralnosti onoga što se prikazuje u medijima!!! Ma daj, ako već svi idemo u Europu mogli bi i oni s nama!