Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Filozofija i religija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Filozofija i religija Raspravljate o temi Katolička crkva u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: kresola Sori, nisam moga editirat.....evo ti jedno veće zlo SAD-a koje nadilazi bilo kakvo zlo ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 27-01-08, 11:04   #101 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 06-09-07
Godina: 26
Poruka: 599
Davor1507 se izdvaja iz maseDavor1507 se izdvaja iz maseDavor1507 se izdvaja iz maseDavor1507 se izdvaja iz mase
Re: Katolička crkva

Citat:
Pravi autor: kresola Pogledaj Poruke
Sori, nisam moga editirat.....evo ti jedno veće zlo SAD-a koje nadilazi bilo kakvo zlo koje je Crkva ikad napravila....

Riječ je o prijedlogu EU o smanjenju emisije štetnih plinova u odnosu na 1990.g. za 20%....u pitanju je cijelo čovječanstvo pobogu, svi ćemo izginit....ali naravno SAD se buni, ne pristaje.... ova odluka SADa će dugoročno gledano utjecati na smrt više ljudi nego za šta su sve Vjerske institucije zajedno ikad bile odgovorne....
Da ali Crkva se tu neče uplitati, ali zato če dignuti glas kada homoseksualni par traži ista prava kao heterosexualni tj. brak i to ne crkveni brak nego zakonski.
Davor1507 je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 27-01-08, 11:16   #102 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 17-07-07
Godina: 30
Poruka: 3,548
kresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku kresola

Da, Crkva tako nešto sigurno nije podržala.... ajde molim te nađi mi neki članak na netu gdje to piše!!!!

Ovi drugi problemi homoseksualizam i ostalo stvarno djeluju trivijalno u usporedbi s ovim.

Ta znaš i sam da se Crkva bazira na tradicionalizmu i da je u nekim pitanjima vrlo kruta, a ja ti garantiram da će taj stav polako slabit, i da će i ona kao i sve institucije prihvatiti to kao neizbježnu činjenicu... ne govorim o periodu od par godina, već o nekakvih desetljeće, dva...
he finally was dead.
kresola je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 27-01-08, 12:25   #103 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 08-12-07
Poruka: 1,274
mrkyblu se izdvaja iz masemrkyblu se izdvaja iz masemrkyblu se izdvaja iz masemrkyblu se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku mrkyblu

Citat:
Svako sa imalo soli u glavi bi shvatio u kakvoj je situaciji Katolička crkva i koliko se ona unaprijedila (unatoč urođenom tradicionalizmu) tijekom stoljeća.... Kako možeš uopće očekivat da ta institucija ide rame uz rame sa ovim novim liberealizmom i slobodoumljem, koje će nam zapravo donijeti više štete nego koristi.....

Zar je Katolička crkva stanjila ozonski omotač? Zar zbog Katoličke crkve sve više ljudi na svijetu oboljeva od malignih bolesti? Stvari koje će dovesti do kraja opstanka ljudi na ovom planetu nemaju nikakve veze s Katoličkom crkvom, a institucija kao institucija....imaš ih šta žele moć, a imaš i one druge, iskrene, poštene ljude....jebiga, tako svijet funkcionira...
je je u posljednje vrijeme je bas ozonski omotac ono sto zabrinjava crkvu.mos mislit.a kao sto rekoh sama cinjenica da RKC mozemo usporediti s SAD-om je dovoljno losa.a sto se tice zagadjenja nije samo SAD kriv za to.planetu smo unistili svi skupa a samo mala vecina ljudi u svijeu je zabrinuta zbog toga.to je zalosno tu se slazemo ali po pitanju smanjenja zagadjenja ni mi hrvati nismo bas azurni .zalosno ali istinito pa kako onda osudjivati amere.a sto se tice moci tu i je problem.crkva nebi trebala teziti moci , vlasti i novcu koliko tezi.
Odgovori sa citatom
Star 27-01-08, 13:03   #104 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 17-07-07
Godina: 30
Poruka: 3,548
kresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku kresola

Poanta je da ima mnogo više bitnijih stvari koje se može ne volit, mrzit itd. od Katoličke crkve....

kao što sam rekao, to je institucija, nije savršena, kao što niti jedna vjerska institucija nije savršena..... pa šta???

Bitno je da ipak, ako pogledate kroz povijest, ne stagnira, već se donekle prilagođava društvu (iako, opet ponavljam zbog urođenog tradicionalizma nije toliko otvorena promjenama, koliko bi neki od vas željeli)

Ima para..... pa šta??? Svaka institucija se mora financirat da bi opstala. Zašto onda ne mrzit puste dobrotvorne ustanove, koje prikupljaju od nas građana novce za neku određenu svrhu, a od tih bruto para, možda 15-20% ide u svrhu za koju su namjenjene.... birokracija, plaće svim tim "dobrotvorima".... korupcija i trpanje novaca u svoj džep... eto to onda nemojte volit.... A sve to za "plemeniti cilj" pomaganja drugima u nevolji.... ma pomažu oni, ali prvo sebi a onda drugima....
he finally was dead.
kresola je offline  
Odgovori sa citatom
Star 27-01-08, 13:23   #105 (permalink)
Uvaženi forumas

Davor1507 se izdvaja iz maseDavor1507 se izdvaja iz maseDavor1507 se izdvaja iz maseDavor1507 se izdvaja iz mase

Citat:

Ima para..... pa šta??? Svaka institucija se mora financirat da bi opstala.
Kak PA ŠTA?! Pa propagiraju Isusa Krista koji se svega odrekao, u Bibliji piše da će bogat čovijek teško uči u Raj a oni bogatsva na bacanje. LICEMJERNI SU!!!!!! Zar ja od njih trebam tražit "spasenje", mogu ga dobit kad hoču samo trebam platit.
Evo primjer za usporedbu sa crkvom.
Ti i npr. doktor Ivo Sanader stojite na ulici i gledate prosjaka. I Ivo onak ležerno sa rukama u džepovima ti kaže: Daj prosjaku neku kunu nemoj bit gad. A on sam ništa, sat na ruci vredniji od tvoje godišnje plače. Šta bi na to rekao? Pa šta, čovijek ima ali nemora dat i ima potpuno pravo da meni sere da ja dam.
Davor1507 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 27-01-08, 14:12   #106 (permalink)
prof. Foruma

mrkyblu se izdvaja iz masemrkyblu se izdvaja iz masemrkyblu se izdvaja iz masemrkyblu se izdvaja iz mase
Citat:
Poanta je da ima mnogo više bitnijih stvari koje se može ne volit, mrzit itd. od Katoličke crkve....

kao što sam rekao, to je institucija, nije savršena, kao što niti jedna vjerska institucija nije savršena..... pa šta???

Bitno je da ipak, ako pogledate kroz povijest, ne stagnira, već se donekle prilagođava društvu (iako, opet ponavljam zbog urođenog tradicionalizma nije toliko otvorena promjenama, koliko bi neki od vas željeli)

Ima para..... pa šta??? Svaka institucija se mora financirat da bi opstala. Zašto onda ne mrzit puste dobrotvorne ustanove, koje prikupljaju od nas građana novce za neku određenu svrhu, a od tih bruto para, možda 15-20% ide u svrhu za koju su namjenjene.... birokracija, plaće svim tim "dobrotvorima".... korupcija i trpanje novaca u svoj džep... eto to onda nemojte volit.... A sve to za "plemeniti cilj" pomaganja drugima u nevolji.... ma pomažu oni, ali prvo sebi a onda drugima....

imas pravo nije crkva jedino sto se moze nevoljeti (ja nikoga ne mrzim a najmanje njih jer nisu vrijedni ni prezira) ali ovdje je tema RKC a ne sve te druge organizacije. stoga se i prica samo o dobrim i losim stranama crkve.sve ostalo bilo bi off-topic

Citat:
Pravi autor: Davor1507 Pogledaj Poruke
Kak PA ŠTA?! Pa propagiraju Isusa Krista koji se svega odrekao, u Bibliji piše da će bogat čovijek teško uči u Raj a oni bogatsva na bacanje. LICEMJERNI SU!!!!!! Zar ja od njih trebam tražit "spasenje", mogu ga dobit kad hoču samo trebam platit.
Ti i npr. doktor Ivo Sanader stojite na ulici i gledate prosjaka. I Ivo onak ležerno sa rukama u džepovima ti kaže: Daj prosjaku neku kunu nemoj bit gad. A on sam ništa, sat na ruci vredniji od tvoje godišnje plače. Šta bi na to rekao? Pa šta, čovijek ima ali nemora dat i ima potpuno pravo da meni sere da ja dam.

Zadnji Uredio teica : 27-01-08 u 14:17.
mrkyblu je offline  
Odgovori sa citatom
Star 27-01-08, 14:16   #107 (permalink)
Drugarica učiteljica

Datum registracije: 14-08-06
Godina: 24
Poruka: 4,814
teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima

Davore, ja mislim da si ti opasno pobrkao lončiće.

Citat:
Crkva su svi oni koji su kršteni, znači ako si ti primio sakrament sv. Krštenja onda si to i ti. Sviđalo ti se ili ne.
Ako pak misliš na hijerarhiju Crkve tz. svećenstvo onda ti samo mogu reći da TO što ti smatraš bogastvom Crkve ne pripada svećenstvu, to nije njihovo vlastito i privatno dobro da s njega mogu raditi što žele. Stoga ne znam na kaj si ti ljut, na to što su ljudi tokom povijesti stvarali za svoju zajednicu tj. za Crkvu?!

Imaš totalno krivu percepciju vlasništva. Pa to nije njihovo, to je od Crkve (od svih nas), ali oni s tim upravljaju. Znači grade crkve, šire vjeru (tisak, knjige, kultura), pomažu gladnima (misije, Caritas, pučke kuhinje...)...
I ne dolazi mi sa pričama "moj župnik ima BMW-a"- nek ima čovjek. On se nije zarekao na siromaštvo. On radi cijeli dan, od pogreba, krštenja, misa, bolesničkih pomazanja do papirologije... i ima legitimno pravo posjedovati i BMW-a i vikendicu na moru kao i svaki drugi građanin.

Citat:
To je na tebi tz. kakav si ti čovjek, hoćeš ili dati ili nećeš je tvoja dobra volja. Tebe nitko ne tjera da daš, ali ako ti se sugerira da izdvojiš nešto za gladne i siromašne kaj se imaš ljutiti? Kao da te negovara na nešto loše.
Kako ne volim kad ljudi idu s takvim usporedbama "On ima više nek on da" Kad bi se tako išlo ne znam do kud bi dogurali?! Svako po svojim mogućnostima.
[0:37:18] damir says: konkretnost me jebe,volim okolo jer je to za mene uvik bilo bliže
teica je offline  
Odgovori sa citatom
Star 27-01-08, 14:42   #108 (permalink)
prof. Foruma

Citat:
Pravi autor: teica Pogledaj Poruke
Davore, ja mislim da si ti opasno pobrkao lončiće.

Crkva su svi oni koji su kršteni, znači ako si ti primio sakrament sv. Krštenja onda si to i ti. Sviđalo ti se ili ne.
Ako pak misliš na hijerarhiju Crkve tz. svećenstvo onda ti samo mogu reći da TO što ti smatraš bogastvom Crkve ne pripada svećenstvu, to nije njihovo vlastito i privatno dobro da s njega mogu raditi što žele. Stoga ne znam na kaj si ti ljut, na to što su ljudi tokom povijesti stvarali za svoju zajednicu tj. za Crkvu?!
1. ali oni rade s tim sta zele.

Citat:
Imaš totalno krivu percepciju vlasništva. Pa to nije njihovo, to je od Crkve (od svih nas), ali oni s tim upravljaju. Znači grade crkve, šire vjeru (tisak, knjige, kultura), pomažu gladnima (misije, Caritas, pučke kuhinje...)...
I ne dolazi mi sa pričama "moj župnik ima BMW-a"- nek ima čovjek. On se nije zarekao na siromaštvo. On radi cijeli dan, od pogreba, krštenja, misa, bolesničkih pomazanja do papirologije... i ima legitimno pravo posjedovati i BMW-a i vikendicu na moru kao i svaki drugi građanin.

2. nije normalno da imaju privatne kuce i vikendice jer im je crkva osigurala smjestaj u sklopu crkve.nije normalno ni da imaju skupe automobile u privatnom vlasnistvu.a sto se tice poslova koje on obavlja draga moja novac od svega toga bi trebao ici u svrhe koje nabrajas ali nazalost neide nego ga prisvajaju i koriste u privatne svrhe.i da stvar bude bolja a tome sam osobno prisustvovala dolaze u svoju privatnu,svojoj zeni koju nesmiju imati,svojoj djeci koju nesmiju imati i puni su bjesa jer je milostinja koju su taj dan skupili samo pisljivih 700 kn.reci ti meni koliko nas ima takva primanja?i koliko nas zivi lagodno na tudji racun u potpunom grijehu a javno propovjedamo nesto sasvim drugo.dobro jr davor rekao nisu nista vise nego licemjeri

Citat:
To je na tebi tz. kakav si ti čovjek, hoćeš ili dati ili nećeš je tvoja dobra volja. Tebe nitko ne tjera da daš, ali ako ti se sugerira da izdvojiš nešto za gladne i siromašne kaj se imaš ljutiti? Kao da te negovara na nešto loše.
Kako ne volim kad ljudi idu s takvim usporedbama "On ima više nek on da" Kad bi se tako išlo ne znam do kud bi dogurali?! Svako po svojim mogućnostima.
3. nije bitno sto netko ima vise pa nek on da nego je poanta u tome sto crkva sugerira dajte i pomozite a oni u tom pogledu ne cine nista.

Zadnji Uredio teica : 27-01-08 u 14:58.
mrkyblu je offline  
Odgovori sa citatom
Star 27-01-08, 15:01   #109 (permalink)
Uvaženi forumas

Citat:
Kršten sam kad sam rođen, da bi me se očistilo od grijeha. Kojeg grijeha? Što sam skrivio svojim rođenjem?
Koliko bi ih bilo kršteno da se ljudi krste kada postnu punoljetni?

Citat:
Stvarali su pljačkom, ucjenama, prodajom oprosta - zato sam ljut - i nešto milodarima.

Citat:
To nije naše? Odi ih tražit neke novce pa budeš vidila.
Znam da su postavili kontejnere za plastične boce da ljudi donesu i od toga će se financirat završetak obnove katedrale u Zagrebu. Ako imaju novce zašto još traže? Zašto Crkva umjesto gradnje nove crkve ne sagradi tvornicu i zaposli ljude.

Citat:
Nema pravo mi onda propvijedat neku solidarnost i moralnost. To je kao da ti kao učiteljica zahtjevaš da tvoji učenici nešto znaju a ti sama to neznaš. On se je zavjetovao služiti Bogu i Isusu Kristu, svi apostoli koji su pošli sa Isusom su napustili sva svoja zemaljska dobra i živili od dobrote ljudi koji su ih primili su svoj dom i nahranili.

Citat:
Ok, štima ali ja kao "vjernik" i kao dio Crkve (tvoje riječi) želim vidjeti kamo su ti novci otišli (do zadnje kune) i kao dio Crkve želim uvid u tajne Vatikanske spise kao npr. Svitci sa Mrtvoga mora.

Citat:
Ima primjer u Bibliji gdje Isus govori učenicima svojim o ženi koja je dala zadnji zlatnik u Hramu i kako je ona dala više od bilo koga jer je dala sve što je imala. I to je istina.
Neka Crkva da sve što ima i ja ču onda sljediti, a ne da ja dam a Papa ima halje sa zlatnim nitima. Dat ču onom kome treba a Crkva to nije.
Davor1507 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 27-01-08, 15:18   #110 (permalink)
prof. Foruma

Citat:
Kršten sam kad sam rođen, da bi me se očistilo od grijeha. Kojeg grijeha? Što sam skrivio svojim rođenjem?
Koliko bi ih bilo kršteno da se ljudi krste kada postnu punoljetni?

Stvarali su pljačkom, ucjenama, prodajom oprosta - zato sam ljut - i nešto milodarima.

To nije naše? Odi ih tražit neke novce pa budeš vidila.
Znam da su postavili kontejnere za plastične boce da ljudi donesu i od toga će se financirat završetak obnove katedrale u Zagrebu. Ako imaju novce zašto još traže? Zašto Crkva umjesto gradnje nove crkve ne sagradi tvornicu i zaposli ljude.

Nema pravo mi onda propvijedat neku solidarnost i moralnost. To je kao da ti kao učiteljica zahtjevaš da tvoji učenici nešto znaju a ti sama to neznaš. On se je zavjetovao služiti Bogu i Isusu Kristu, svi apostoli koji su pošli sa Isusom su napustili sva svoja zemaljska dobra i živili od dobrote ljudi koji su ih primili su svoj dom i nahranili.

Ok, štima ali ja kao "vjernik" i kao dio Crkve (tvoje riječi) želim vidjeti kamo su ti novci otišli (do zadnje kune) i kao dio Crkve želim uvid u tajne Vatikanske spise kao npr. Svitci sa Mrtvoga mora.

Ima primjer u Bibliji gdje Isus govori učenicima svojim o ženi koja je dala zadnji zlatnik u Hramu i kako je ona dala više od bilo koga jer je dala sve što je imala. I to je istina.
Neka Crkva da sve što ima i ja ču onda sljediti, a ne da ja dam a Papa ima halje sa zlatnim nitima. Dat ču onom kome treba a Crkva to nije.

i opet se slazem s tobom.
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: crkva, katolicka

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Slične Diskusije
Tema Pokretač teme Forum Odgovora Zadnja poruka
Crkva i utjecaj na društvo silence Politika 62 10-08-06 11:23

Trenutno vrijeme na forumu: 23:21.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108