| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Filozofija i religija Raspravljate o temi Katolička crkva u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: kresola Sori, nisam moga editirat.....evo ti jedno veće zlo SAD-a koje nadilazi bilo kakvo zlo ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #101 (permalink) | |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 06-09-07 Godina: 26
Poruka: 599
![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Katolička crkva Citat:
| |
| | |
| | #102 (permalink) |
| Akademik Foruma | Re: Katolička crkva Da, Crkva tako nešto sigurno nije podržala.... ajde molim te nađi mi neki članak na netu gdje to piše!!!! Ovi drugi problemi homoseksualizam i ostalo stvarno djeluju trivijalno u usporedbi s ovim. Ta znaš i sam da se Crkva bazira na tradicionalizmu i da je u nekim pitanjima vrlo kruta, a ja ti garantiram da će taj stav polako slabit, i da će i ona kao i sve institucije prihvatiti to kao neizbježnu činjenicu... ne govorim o periodu od par godina, već o nekakvih desetljeće, dva...
__________________ They took a baseball bat and whacked open his head. Mummy Boy fell to the ground; he finally was dead. |
| | |
| | #103 (permalink) | |
| prof. Foruma | Re: Katolička crkva Citat:
__________________ Grijesiti je ljudski ...Al osjecaj je bozanski.... | |
| | |
| | #104 (permalink) |
| Akademik Foruma | Re: Katolička crkva Poanta je da ima mnogo više bitnijih stvari koje se može ne volit, mrzit itd. od Katoličke crkve.... ![]() kao što sam rekao, to je institucija, nije savršena, kao što niti jedna vjerska institucija nije savršena..... pa šta??? Bitno je da ipak, ako pogledate kroz povijest, ne stagnira, već se donekle prilagođava društvu (iako, opet ponavljam zbog urođenog tradicionalizma nije toliko otvorena promjenama, koliko bi neki od vas željeli) Ima para..... pa šta??? Svaka institucija se mora financirat da bi opstala. Zašto onda ne mrzit puste dobrotvorne ustanove, koje prikupljaju od nas građana novce za neku određenu svrhu, a od tih bruto para, možda 15-20% ide u svrhu za koju su namjenjene.... birokracija, plaće svim tim "dobrotvorima".... korupcija i trpanje novaca u svoj džep... eto to onda nemojte volit.... A sve to za "plemeniti cilj" pomaganja drugima u nevolji.... ma pomažu oni, ali prvo sebi a onda drugima....
__________________ They took a baseball bat and whacked open his head. Mummy Boy fell to the ground; he finally was dead. |
| | |
| | #105 (permalink) | |
Evo primjer za usporedbu sa crkvom. Ti i npr. doktor Ivo Sanader stojite na ulici i gledate prosjaka. I Ivo onak ležerno sa rukama u džepovima ti kaže: Daj prosjaku neku kunu nemoj bit gad. A on sam ništa, sat na ruci vredniji od tvoje godišnje plače. Šta bi na to rekao? Pa šta, čovijek ima ali nemora dat i ima potpuno pravo da meni sere da ja dam. | |
| | |
| | #106 (permalink) | ||
| prof. Foruma | Citat:
imas pravo nije crkva jedino sto se moze nevoljeti (ja nikoga ne mrzim a najmanje njih jer nisu vrijedni ni prezira) ali ovdje je tema RKC a ne sve te druge organizacije. stoga se i prica samo o dobrim i losim stranama crkve.sve ostalo bilo bi off-topic Citat:
![]()
__________________ Grijesiti je ljudski ...Al osjecaj je bozanski.... Zadnji Uredio teica : 27-01-08 u 14:17. | ||
| | |
| | #107 (permalink) | ||
| Drugarica učiteljica Datum registracije: 14-08-06 Lokacija: Zagreb Godina: 24
Poruka: 4,814
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Katolička crkva Davore, ja mislim da si ti opasno pobrkao lončiće. Citat:
Ako pak misliš na hijerarhiju Crkve tz. svećenstvo onda ti samo mogu reći da TO što ti smatraš bogastvom Crkve ne pripada svećenstvu, to nije njihovo vlastito i privatno dobro da s njega mogu raditi što žele. Stoga ne znam na kaj si ti ljut, na to što su ljudi tokom povijesti stvarali za svoju zajednicu tj. za Crkvu?! Imaš totalno krivu percepciju vlasništva. Pa to nije njihovo, to je od Crkve (od svih nas), ali oni s tim upravljaju. Znači grade crkve, šire vjeru (tisak, knjige, kultura), pomažu gladnima (misije, Caritas, pučke kuhinje...)... I ne dolazi mi sa pričama "moj župnik ima BMW-a"- nek ima čovjek. On se nije zarekao na siromaštvo. On radi cijeli dan, od pogreba, krštenja, misa, bolesničkih pomazanja do papirologije... i ima legitimno pravo posjedovati i BMW-a i vikendicu na moru kao i svaki drugi građanin. Citat:
Kako ne volim kad ljudi idu s takvim usporedbama "On ima više nek on da" Kad bi se tako išlo ne znam do kud bi dogurali?! Svako po svojim mogućnostima.
__________________ [0:37:18] damir says: konkretnost me jebe,volim okolo jer je to za mene uvik bilo bliže | ||
| | |
| | #108 (permalink) | |||
Citat:
2. nije normalno da imaju privatne kuce i vikendice jer im je crkva osigurala smjestaj u sklopu crkve.nije normalno ni da imaju skupe automobile u privatnom vlasnistvu.a sto se tice poslova koje on obavlja draga moja novac od svega toga bi trebao ici u svrhe koje nabrajas ali nazalost neide nego ga prisvajaju i koriste u privatne svrhe.i da stvar bude bolja a tome sam osobno prisustvovala dolaze u svoju privatnu,svojoj zeni koju nesmiju imati,svojoj djeci koju nesmiju imati i puni su bjesa jer je milostinja koju su taj dan skupili samo pisljivih 700 kn.reci ti meni koliko nas ima takva primanja?i koliko nas zivi lagodno na tudji racun u potpunom grijehu a javno propovjedamo nesto sasvim drugo.dobro jr davor rekao nisu nista vise nego licemjeri Citat:
__________________ Grijesiti je ljudski ...Al osjecaj je bozanski.... Zadnji Uredio teica : 27-01-08 u 14:58. | |||
| | |
| | #109 (permalink) | ||||||
Koliko bi ih bilo kršteno da se ljudi krste kada postnu punoljetni? Citat:
Citat:
Znam da su postavili kontejnere za plastične boce da ljudi donesu i od toga će se financirat završetak obnove katedrale u Zagrebu. Ako imaju novce zašto još traže? Zašto Crkva umjesto gradnje nove crkve ne sagradi tvornicu i zaposli ljude. Citat:
Citat:
Citat:
Neka Crkva da sve što ima i ja ču onda sljediti, a ne da ja dam a Papa ima halje sa zlatnim nitima. Dat ču onom kome treba a Crkva to nije. | ||||||
| | |
| | #110 (permalink) | |
i opet se slazem s tobom. ![]()
__________________ Grijesiti je ljudski ...Al osjecaj je bozanski.... | |
| | |
![]() |
| Tagovi: crkva, katolicka |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Slične Diskusije | ||||