Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Filozofija i religija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Filozofija i religija Raspravljate o temi Katolička crkva u Znanost forumu; Kao prvo nauči se Quotati i ne piši postove jedan ispod drugoga, jer ih ja uvijek moram uređivati da ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 27-01-08, 15:19   #111 (permalink)
Samo bahata...

Datum registracije: 14-08-06
Godina: 24
Poruka: 5,407
teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima
Re: Katolička crkva

Kao prvo nauči se Quotati i ne piši postove jedan ispod drugoga, jer ih ja uvijek moram uređivati da se razumju.

To i nije neki problem samo si malo daj vremena da taj dio proučiš.

Citat:
Pravi autor: mrkyblu Pogledaj Poruke
1.ali oni rade s tim sta zele.
Pa i ne baš. Jedan biskup nema ovlasti raditi što god želi sa imovinom biskupije, za bilo kakve promjene postoji mjerodavna crkvena vlast koja mu to dopušta ili ne. A možda si i nekad čuo za kanonsko pravo.

Citat:
2. nije normalno da imaju privatne kuce i vikendice jer im je crkva osigurala smjestaj u sklopu crkve.nije normalno ni da imaju skupe automobile u privatnom vlasnistvu.a sto se tice poslova koje on obavlja draga moja novac od svega toga bi trebao ici u svrhe koje nabrajas ali nazalost neide nego ga prisvajaju i koriste u privatne svrhe.i da stvar bude bolja a tome sam osobno prisustvovala dolaze u svoju privatnu,svojoj zeni koju nesmiju imati,svojoj djeci koju nesmiju imati i puni su bjesa jer je milostinja koju su taj dan skupili samo pisljivih 700 kn.reci ti meni koliko nas ima takva primanja?i koliko nas zivi lagodno na tudji racun u potpunom grijehu a javno propovjedamo nesto sasvim drugo.dobro jr davor rekao nisu nista vise nego licemjeri
Iskreno: puno ljudi u Hrvatskoj žive ne grbači drugih. Pogledaj samo malo poslodavce koji više sliče na robovlasnike nego na bilo kaj drugo. Todorić i ekipa.
Međutim to su ljudi koje prezirem.
1. oni ženu NE smiju imati baš iz tih razloga- da se ne bi djelila crkvena imovina tz. zbog toga je uveden celibat. Celibat kao takav nigdje ne piše u Bibliji, niti je to Isus igdje spomenuo. Uveden je tek u 12 stoljeću baš zbog imonovine.
2. na temelju jednog idota kojeg će (budi bez brige) nadležni ukoriti kad-tad. Jer u Crkvi svi moraju plesati kako biskup kaže (a i taj biskup odgovara cijeloj zboru mjerodavnih vlasti-od redovničkih zajednica, biskupskog zbora, pape).
3. novac kojeg dobiju za obavljenje svojih svećeničkih/župničkih dužnosti ne ide sav na dobrobit sveukupne Crkve, nego jedan dio (najveći) ostaje u župi i župnik ima pravo raditi s njim što želi. To ti je nešto slično kao i država.
Svećenik NIJE dao zavjet da će biti siromašan!
Redovnik jest!
Razliku valjda znaš između ta dva.

Citat:
3. nije bitno sto netko ima vise pa nek on da nego je poanta u tome sto crkva sugerira dajte i pomozite a oni u tom pogledu ne cine nista.
NE čine ništa?! Ti ili si ćorav ili se praviš lud!
Valjda znaš šta su pučke kuhinje? Valjda znaš šta je Caritas? Valjda znaš šta su misije? Valjda znaš koliko humanitarnih organizacija ima Crkva? Najviše od svih institucija na cijelom svijetu!

Mrkyblu, iskreno mislim da bi se trebao začahuriti u svoj mali svijet, uzeti svoje jutarnje novine i čitati kaj ti napišu polupismeni novinari kojima je jedni cilj prodati novine.

Uostalom ako želiš nešto promjeniti; Jesi kršten?! Izvoli, i ti si dio te Crkve. Uči, proučavaj, istražuj, stvaraj sebi mišljenje, pa onda uzmi i kritiziraj.
Ovo kaj ti radiš je licemjerno po mom mišljenju. To je isto kao kad bi ja rekla "Ta cura je glupača", a znam za nju jedino preko nekih drugih ljudi priča, a osobno sam ju doživila dva puta dok je nešto raspravljala za susjednim stolom s nekim tipom.
Nadam se da razumješ što ti želim reći.
teica je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 27-01-08, 15:39   #112 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 08-12-07
Godina: 27
Poruka: 1,673
mrkyblu ima ono neštomrkyblu ima ono neštomrkyblu ima ono neštomrkyblu ima ono neštomrkyblu ima ono neštomrkyblu ima ono nešto
Citat:
Pravi autor: teica Pogledaj Poruke
Kao prvo nauči se Quotati i ne piši postove jedan ispod drugoga, jer ih ja uvijek moram uređivati da se razumju.

To i nije neki problem samo si malo daj vremena da taj dio proučiš.

Pa i ne baš. Jedan biskup nema ovlasti raditi što god želi sa imovinom biskupije, za bilo kakve promjene postoji mjerodavna crkvena vlast koja mu to dopušta ili ne. A možda si i nekad čuo za kanonsko pravo.

Iskreno: puno ljudi u Hrvatskoj žive ne grbači drugih. Pogledaj samo malo poslodavce koji više sliče na robovlasnike nego na bilo kaj drugo. Todorić i ekipa.
Međutim to su ljudi koje prezirem.
1. oni ženu NE smiju imati baš iz tih razloga- da se ne bi djelila crkvena imovina tz. zbog toga je uveden celibat. Celibat kao takav nigdje ne piše u Bibliji, niti je to Isus igdje spomenuo. Uveden je tek u 12 stoljeću baš zbog imonovine.
2. na temelju jednog idota kojeg će (budi bez brige) nadležni ukoriti kad-tad. Jer u Crkvi svi moraju plesati kako biskup kaže (a i taj biskup odgovara cijeloj zboru mjerodavnih vlasti-od redovničkih zajednica, biskupskog zbora, pape).
3. novac kojeg dobiju za obavljenje svojih svećeničkih/župničkih dužnosti ne ide sav na dobrobit sveukupne Crkve, nego jedan dio (najveći) ostaje u župi i župnik ima pravo raditi s njim što želi. To ti je nešto slično kao i država.
Svećenik NIJE dao zavjet da će biti siromašan!
Redovnik jest!
Razliku valjda znaš između ta dva.

NE čine ništa?! Ti ili si ćorav ili se praviš lud!
Valjda znaš šta su pučke kuhinje? Valjda znaš šta je Caritas? Valjda znaš šta su misije? Valjda znaš koliko humanitarnih organizacija ima Crkva? Najviše od svih institucija na cijelom svijetu!

Mrkyblu, iskreno mislim da bi se trebao začahuriti u svoj mali svijet, uzeti svoje jutarnje novine i čitati kaj ti napišu polupismeni novinari kojima je jedni cilj prodati novine.

Uostalom ako želiš nešto promjeniti; Jesi kršten?! Izvoli, i ti si dio te Crkve. Uči, proučavaj, istražuj, stvaraj sebi mišljenje, pa onda uzmi i kritiziraj.
Ovo kaj ti radiš je licemjerno po mom mišljenju. To je isto kao kad bi ja rekla "Ta cura je glupača", a znam za nju jedino preko nekih drugih ljudi priča, a osobno sam ju doživila dva puta dok je nešto raspravljala za susjednim stolom s nekim tipom.
Nadam se da razumješ što ti želim reći.

kao prvo nitko nije trazio da uredjujes moje postove.kao drugo draga moja to sto oni prikazu biskupu je jedno a koliko sebi uzimaju je drugo.nadalj slazem se da ima puno drugih ljudi koji zive na tudji racun ali po ko zna koji put ovo je tema RKC a ne neki drugi ljudi i sl.ako nesmiju imati zenu bez obzira na razlog zasto je imaju?takodjer i djecu?dalje neradi se o jednom slucaju i nisam to procitala u novinama nego znam kako zive jer mi je kolegica u vezi sa svecenikom i preko nje sam ih upoznala hrpu i svi jednako razmisljaju a da ce za to biti kaznjeni nije istina jer sam biskup je vise outa zvao doticnog svecenika na razgovor i rekao mu da bude pazljiviji da ga zupljani nevide sa zenom jer se zale na to.nikakvu kaznu niti ista nije dobio.sto se caritasa tice reci ti meni a sto tocno crkva tamo placa i odvaja od svojih usta za sirotinju.hrana koju djele je donacija iz trgovackih centara roba pred i nakon isteka zaliha.robu koju dijele donose i doniraju gradjani.volontirala sam tamo tako da ni to nije podatak iz novina.i za kraj moj svijet je sve samo ne malen i tko si ti da o tome sudis? zasto je licemjerno imati misljenje o necemu?tko kaze da ja i ti moramo isto razmisljati?samo ja tebe i tvoje misljenje nisam vrijedjala za razliku od tebe.nije ni cudno sto branis crkvu kad i sama samo osudjujes i vrijedjas druge.i ako se vec s nekim upustas u diskusiju daj si malo truda pa pogledaj s kim razgovaras.ja sam zensko.

mali ispravak hrana u caritasu je pred iste roka a ne zaliha ali grijesiti je ljudski.

Zadnji Uredio teica : 27-01-08 u 16:32.
mrkyblu je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 27-01-08, 16:32   #113 (permalink)
Samo bahata...

teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima

Ja imam pravo da uređujem tvoje postove pošto namjerno pišeš dva posta jedan ispod drugog!!!

Nadalje vidim li još jednom tako nešto dobit ćeš karton zbog nepoštovanja pravila.

Meni je svejedno jesi li ti muško ili žensko. Po tome ne temeljim mišljenje o određenoj useru na forumu. I uopće me nije briga što ti radiš u svom privatnom životu, da li imaš milijarde ili si siromašna. Ali itekako mogu reći da imaš malograđansko mišljenje na temelju tvojih postova. Zašto?! Eto tako, moja prosudba.
I ja mogu reći da ti mene osuđuješ zato što kažeš da svi koji brane Crkvu su i sami licemjerni, osuđuju i vrijeđaju druge ljude.

Ne vrijeđam te, nisam ti ništa ni psovala niti ti prijetila, samo sam subjektivno ocjenila tvoj način razmišljanja. A i ti si moj.

A drugo je što ne želiš vidjeti dalje od svojih vrata.

Ja kritiziram Crkvu i to dosta, i kad bi malo pratila moje postove vidila bi gdje i kada. Ali ove tvoje tvrdnje koje blate zajednicu kao takvu su ništa drugo nego malograđanstvo.

Zadnji Uredio teica : 27-01-08 u 16:41.
teica je offline  
Odgovori sa citatom
Star 27-01-08, 18:49   #114 (permalink)
prof. Foruma

mrkyblu ima ono neštomrkyblu ima ono neštomrkyblu ima ono neštomrkyblu ima ono neštomrkyblu ima ono neštomrkyblu ima ono nešto

Citat:
Pravi autor: teica Pogledaj Poruke
Ja imam pravo da uređujem tvoje postove pošto namjerno pišeš dva posta jedan ispod drugog!!!

Nadalje vidim li još jednom tako nešto dobit ćeš karton zbog nepoštovanja pravila.

Meni je svejedno jesi li ti muško ili žensko. Po tome ne temeljim mišljenje o određenoj useru na forumu. I uopće me nije briga što ti radiš u svom privatnom životu, da li imaš milijarde ili si siromašna. Ali itekako mogu reći da imaš malograđansko mišljenje na temelju tvojih postova. Zašto?! Eto tako, moja prosudba.
I ja mogu reći da ti mene osuđuješ zato što kažeš da svi koji brane Crkvu su i sami licemjerni, osuđuju i vrijeđaju druge ljude.

Ne vrijeđam te, nisam ti ništa ni psovala niti ti prijetila, samo sam subjektivno ocjenila tvoj način razmišljanja. A i ti si moj.

A drugo je što ne želiš vidjeti dalje od svojih vrata.

Ja kritiziram Crkvu i to dosta, i kad bi malo pratila moje postove vidila bi gdje i kada. Ali ove tvoje tvrdnje koje blate zajednicu kao takvu su ništa drugo nego malograđanstvo.
nisam rekla da nemas pravo urediti moj post nego da te nitko na to netjera.
ja nepise namjerno post ispod posta nego zato sto prodje vrijeme za edit.drugo ne prijeti mi kaznom za nepostivanje pravila jer ih nekrsim. drugo je uvreda nazivati moje misljenje malogradjanslim i reci da se temelji na natpisima u novinama.dakle vrijedjas.jer kakvo god da je moje je i ti ga mozes komentirati ali ne i osudjivati.sto se tice mog privatnog zivota imas pravo on te se netice zato sam ti i rekla da nemozes reci da zivim u malom svijetu.a ovo da ne zelim vidjeti dalje od svojih vrata je takodjer vrijedjanje.na osnovu cega ti to mozes tvrditi.otkud ti znas sto ja zelim a sto ne.a sto se tice tvojih ostalih postova u ovoj prici su nebitni jer ja sam otkomentirala trenutni post. i jos jednom moje je pravo da razmisljam kako zelim a tvoje da razmisljas kako ti zelis.nemoraju nam se misljenja slagati.ako meni moje pase to neznaci da pase svima isto tako i tvoje.nitko te netjera ni da citas ni da komentiras moje postove a ako to vec radis onda to cini bez uvred.a uvrede nisu samo psovanje,a prijetila mi jesi na pocetku svog posta i to bez razloga.
Odgovori sa citatom
Star 27-01-08, 19:14   #115 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 17-07-07
Godina: 31
Poruka: 3,534
kresola će uskoro biti poznatkresola će uskoro biti poznatkresola će uskoro biti poznatkresola će uskoro biti poznatkresola će uskoro biti poznatkresola će uskoro biti poznatkresola će uskoro biti poznat
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku kresola

ajmo cure malo to agresivnije, prljavije....

Odgovori sa citatom
Star 27-01-08, 20:38   #116 (permalink)
Samo bahata...

Citat:
nisam rekla da nemas pravo urediti moj post nego da te nitko na to netjera.
ja nepise namjerno post ispod posta nego zato sto prodje vrijeme za edit.drugo ne prijeti mi kaznom za nepostivanje pravila jer ih nekrsim. drugo je uvreda nazivati moje misljenje malogradjanslim i reci da se temelji na natpisima u novinama.dakle vrijedjas.jer kakvo god da je moje je i ti ga mozes komentirati ali ne i osudjivati.sto se tice mog privatnog zivota imas pravo on te se netice zato sam ti i rekla da nemozes reci da zivim u malom svijetu.a ovo da ne zelim vidjeti dalje od svojih vrata je takodjer vrijedjanje.na osnovu cega ti to mozes tvrditi.otkud ti znas sto ja zelim a sto ne.a sto se tice tvojih ostalih postova u ovoj prici su nebitni jer ja sam otkomentirala trenutni post. i jos jednom moje je pravo da razmisljam kako zelim a tvoje da razmisljas kako ti zelis.nemoraju nam se misljenja slagati.ako meni moje pase to neznaci da pase svima isto tako i tvoje.nitko te netjera ni da citas ni da komentiras moje postove a ako to vec radis onda to cini bez uvred.a uvrede nisu samo psovanje,a prijetila mi jesi na pocetku svog posta i to bez razloga.

Jadna ti. Evo baš mi te žao

Ja sam jedna velika osuđivačica, a ti si jedna velika žrtva
teica je offline  
Odgovori sa citatom
Star 27-01-08, 20:43   #117 (permalink)
prof. Foruma

nemas ti mene zasto zaliti a i spusti se na zemlju .zasto bi ja bila zrtva zbog tvog misljenja koje mi je totalno nevazno?ne nasmijavaj me.
Odgovori sa citatom
Star 28-01-08, 15:59   #118 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 15-12-06
Poruka: 865
automaton se izdvaja iz maseautomaton se izdvaja iz mase

[quote=Davor1507;734873].Istina nepostoji ni jedna organizacija koja je počinila toliko zla na svijetu i da još uvijek je aktivna. To ti je zato što je Crkva kočila napredak i mnogo toga se nije znalo do današnjih dana. QUOTE]

Ne znaš što je institucija. Ne znaš, ali pišeš o onome što ne znaš.

Nisi napisao ama baš ništa osim što si se izraknuo i pljunuo nekoliko puta na RKC.

Navedi instituciju (zaviri u neku sociologiju prije toga) i nakon toga navedi samo jednu, razumiješ, jednu instituciju koje je bez mana i na koju se ne bi moglo isto toliko pljuvati kao i po bilo kojoj drugoj.
automaton je offline  
Odgovori sa citatom
Star 28-01-08, 17:50   #119 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 06-09-07
Godina: 26
Poruka: 671
Davor1507 ima ono neštoDavor1507 ima ono neštoDavor1507 ima ono neštoDavor1507 ima ono neštoDavor1507 ima ono nešto

Citat:
Pravi autor: automaton Pogledaj Poruke
Ne znaš što je institucija. Ne znaš, ali pišeš o onome što ne znaš.

Nisi napisao ama baš ništa osim što si se izraknuo i pljunuo nekoliko puta na RKC.

Navedi instituciju (zaviri u neku sociologiju prije toga) i nakon toga navedi samo jednu, razumiješ, jednu instituciju koje je bez mana i na koju se ne bi moglo isto toliko pljuvati kao i po bilo kojoj drugoj.
Čitaj malo pažljivije! Pogotovo naslov teme!

I nijedna nepostoji tako dugo kao RKC. I nijedna institucija koja je svoje neistomišljenike nabijala na kolac, spljivala na lomači, stavljala užarene maske na lica, lomila palčeve, rastezala tijela, topila, davila, vješala, zatvarala u tamnice i radila još mnogo gnusnije stvari više nepostoji.
Davor1507 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 28-01-08, 17:58   #120 (permalink)
glup & gluplji

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 13,923
damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

Postoji.

Sve srednjevjekovne države to su činile svojim građanima. A mnoge od tih država u danas postoje.

Francuska, na primjer. Pa Španjoslka. Pa Velika Britanija...
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: crkva, katolicka

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Slične Diskusije
Tema Pokretač teme Forum Odgovora Zadnja poruka
Crkva i utjecaj na društvo silence Politika 62 10-08-06 11:23

Trenutno vrijeme na forumu: 20:27.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114