| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Filozofija i religija Raspravljate o temi Katolička crkva u Znanost forumu; Te države u toj strukturi više nepostoje ali to nije ni važno. Države su provodile "... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #121 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 06-09-07 Godina: 26
Poruka: 671
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Katolička crkva Te države u toj strukturi više nepostoje ali to nije ni važno. Države su provodile "zemaljski" a ne "Božiji" zakon --> npr. spaljivanje na lomači jer si rekao da zemlja nije središte svijeta. |
| | |
| | #122 (permalink) | |
| doctor queñones Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 13,919
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Katolička crkva Upravo suprotno. Spaljivanje na lomači bila je smrtna kazna za određena kaznena djela, između ostalog za vještičarenje, ali i za neka druga, "svjetovna" kaznena djela. Inkvizicija nije izvršila niti jednu jedinu smrtnu kaznu. Sve smrtne kazne za djela vještičarenja izvršile su civilne vlasti. Dakle, kaznu poput spaljivanja na lomači nije izmislila Crkva za svoje potrebe, nego je ta kazna već postojala, a njezina primjena naknadno je proširena i za tzv. "duhovne" prijestupe. Kažnjavanje na kotaču (lomljenje udova) bila je kazna za krađu. Odsjecanje ruke bila je kazna za klevetanje monarha. Citat:
__________________ 1 Simović - 2 Miljuš, 4 Vulić, 5 Zo. Vujović, 3 Petrović - 7 Gudelj, 6 Čelić, 8 Slišković, 10 Asanović - 9 Jerolimov, 11 Zl. Vujović Zadnji Uredio damfisk : 28-01-08 u 18:14. | |
| | |
| | #123 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 15-12-06
Poruka: 865
![]() ![]() | Re: Katolička crkva Ti silom pokušavaš od svoga neznanja napraviti vrlinu. Sve da i je tako kako ti pišeš - a nije! - to još uvijek nema ama baš nikakvu vrijednost, jer nisi uspio naći ni istaći nijednu pozitivnu stranu. Ne postoji ništa što bi se sastojalo samo od zla, mana, nedostataka. Čak i u stočnom izmetu ima vrijednosti, iako je izmet; zemlja se tim izmetom obogaćuje mineralima i donosi veći prinos. |
| | |
| | #124 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Katolička crkva Uspoređuješ katoličku Crkvu sa stočnim izmetom? Zanimljivo ![]()
__________________ 1 Simović - 2 Miljuš, 4 Vulić, 5 Zo. Vujović, 3 Petrović - 7 Gudelj, 6 Čelić, 8 Slišković, 10 Asanović - 9 Jerolimov, 11 Zl. Vujović |
| | |
| | #126 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Katolička crkva Nisam ja u zavadi s logikom. Sam mi je zanimljiva usporedba katoličke Crkve i stočnog izmeta. ![]() A i malo podjebavam.
__________________ 1 Simović - 2 Miljuš, 4 Vulić, 5 Zo. Vujović, 3 Petrović - 7 Gudelj, 6 Čelić, 8 Slišković, 10 Asanović - 9 Jerolimov, 11 Zl. Vujović |
| | |
| | #127 (permalink) | |
| prof. Foruma Datum registracije: 08-12-07 Lokacija: grad na Dravi.... Godina: 27
Poruka: 1,673
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Katolička crkva Citat:
zasto je njegova metoda pogresna?i po cemu je to tvoja ili bilo cija druga tocna i ispravna?svatko ima pravo razmisljati kako zeli i ako je to misljenje njemu dobro onda je njemu i ispravno.i ni jedan od vas nema misljenje s kojim se puno ljudi ne poistovijecuje.tudje misljenje nemora tebi pasati ali to ne znaci odmah da je krivo.po mome je vecina tvojih misljenja i razmisljanja kriva ali sto sad.tko sam ja da to procjenjujem.nikako da naucis otkomentirati nesto a da ne nameces svoje i ne omalovazavas tudje misljenje.a da ne spominjem koliko puta sam sebe pobijes.
__________________ Grijesiti je ljudski ...Al osjecaj je bozanski.... | |
| | |
| | #128 (permalink) | |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 15-12-06
Poruka: 865
![]() ![]() | Re: Katolička crkva Citat:
Hvala na tako lijepom i konstruktivnom komentaru! Nasotjat ću revidirati svoje metode i prilagoditi što širem krugu ljudi (to sam već učinio, ali uvijek se nađe netko kome se mora sve više i više pojednostavnjivati). | |
| | |
| | #129 (permalink) |
| charolastra | Re: Katolička crkva opet ti ![]() uzaludna je svaka rasprava sa tobom
__________________ Non quia difficilia sunt non audemus, sed quia non audemus difficilia sunt Monika Kravić pokazala grudi!!!...Pravila ponašanja Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum |
| | |
| | #130 (permalink) | |
| Samo bahata... Datum registracije: 14-08-06 Lokacija: svugdje pomalo Godina: 24
Poruka: 5,420
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Katolička crkva Citat:
| |
| | |
![]() |
| Tagovi: crkva, katolicka |
« Islam
|
- »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Slične Diskusije | ||||
| Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovora | Zadnja poruka |