Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Filozofija i religija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Filozofija i religija Raspravljate o temi Katolička crkva u Znanost forumu; Te države u toj strukturi više nepostoje ali to nije ni važno. Države su provodile "...

Odgovor

Opcije Teme
Star 28-01-08, 18:09   #121 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 06-09-07
Godina: 26
Poruka: 671
Davor1507 ima ono neštoDavor1507 ima ono neštoDavor1507 ima ono neštoDavor1507 ima ono neštoDavor1507 ima ono nešto
Re: Katolička crkva

Te države u toj strukturi više nepostoje ali to nije ni važno. Države su provodile "zemaljski" a ne "Božiji" zakon --> npr. spaljivanje na lomači jer si rekao da zemlja nije središte svijeta.
Davor1507 je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 28-01-08, 18:11   #122 (permalink)
doctor queñones

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 13,919
damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

Upravo suprotno. Spaljivanje na lomači bila je smrtna kazna za određena kaznena djela, između ostalog za vještičarenje, ali i za neka druga, "svjetovna" kaznena djela.

Inkvizicija nije izvršila niti jednu jedinu smrtnu kaznu. Sve smrtne kazne za djela vještičarenja izvršile su civilne vlasti. Dakle, kaznu poput spaljivanja na lomači nije izmislila Crkva za svoje potrebe, nego je ta kazna već postojala, a njezina primjena naknadno je proširena i za tzv. "duhovne" prijestupe.

Kažnjavanje na kotaču (lomljenje udova) bila je kazna za krađu.

Odsjecanje ruke bila je kazna za klevetanje monarha.

Citat:
Te države u toj strukturi više nepostoje ali to nije ni važno
Ni ta crkva u toj strukturi više ne postoji.

Zadnji Uredio damfisk : 28-01-08 u 18:14.
damfisk je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 29-01-08, 11:41   #123 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 15-12-06
Poruka: 865
automaton se izdvaja iz maseautomaton se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: Davor1507 Pogledaj Poruke
I nijedna nepostoji tako dugo kao RKC.
Ti silom pokušavaš od svoga neznanja napraviti vrlinu.

Sve da i je tako kako ti pišeš - a nije! - to još uvijek nema ama baš nikakvu vrijednost, jer nisi uspio naći ni istaći nijednu pozitivnu stranu. Ne postoji ništa što bi se sastojalo samo od zla, mana, nedostataka. Čak i u stočnom izmetu ima vrijednosti, iako je izmet; zemlja se tim izmetom obogaćuje mineralima i donosi veći prinos.
automaton je offline  
Odgovori sa citatom
Star 29-01-08, 15:05   #124 (permalink)
doctor queñones

damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

Uspoređuješ katoličku Crkvu sa stočnim izmetom?

Zanimljivo
Odgovori sa citatom
Star 29-01-08, 15:31   #125 (permalink)
Uvaženi forumas

A da i ti nisi u zavadi s logikom?

Gore sam pisao o njegovoj metodi (pogrešnoj, naravno), a ne o RKC.
automaton je offline  
Odgovori sa citatom
Star 29-01-08, 15:34   #126 (permalink)
doctor queñones

Nisam ja u zavadi s logikom.

Sam mi je zanimljiva usporedba katoličke Crkve i stočnog izmeta.

A i malo podjebavam.
Odgovori sa citatom
Star 29-01-08, 19:48   #127 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 08-12-07
Godina: 27
Poruka: 1,673
mrkyblu ima ono neštomrkyblu ima ono neštomrkyblu ima ono neštomrkyblu ima ono neštomrkyblu ima ono neštomrkyblu ima ono nešto

Citat:
Pravi autor: automaton Pogledaj Poruke
A da i ti nisi u zavadi s logikom?

Gore sam pisao o njegovoj metodi (pogrešnoj, naravno), a ne o RKC.

zasto je njegova metoda pogresna?i po cemu je to tvoja ili bilo cija druga tocna i ispravna?svatko ima pravo razmisljati kako zeli i ako je to misljenje njemu dobro onda je njemu i ispravno.i ni jedan od vas nema misljenje s kojim se puno ljudi ne poistovijecuje.tudje misljenje nemora tebi pasati ali to ne znaci odmah da je krivo.po mome je vecina tvojih misljenja i razmisljanja kriva ali sto sad.tko sam ja da to procjenjujem.nikako da naucis otkomentirati nesto a da ne nameces svoje i ne omalovazavas tudje misljenje.a da ne spominjem koliko puta sam sebe pobijes.
Odgovori sa citatom
Star 30-01-08, 12:00   #128 (permalink)
Uvaženi forumas

Citat:
Pravi autor: mrkyblu Pogledaj Poruke
.nikako da naucis otkomentirati nesto a da ne nameces svoje i ne omalovazavas tudje misljenje.a da ne spominjem koliko puta sam sebe pobijes.

Hvala na tako lijepom i konstruktivnom komentaru! Nasotjat ću revidirati svoje metode i prilagoditi što širem krugu ljudi (to sam već učinio, ali uvijek se nađe netko kome se mora sve više i više pojednostavnjivati).
automaton je offline  
Odgovori sa citatom
Star 30-01-08, 12:09   #129 (permalink)
charolastra

Datum registracije: 24-09-06
Godina: 30
Poruka: 18,539
daidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Foruma
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku daidza Pošalji poruku preko AIM-a korisniku daidza Pošalji poruku preko MSN-a korisniku daidza Pošalji poruku preko Yahoo-a korisnku daidza Pošalji poruku preko Skype-a korisniku daidza

opet ti

uzaludna je svaka rasprava sa tobom

Monika Kravić pokazala grudi!!!...Pravila ponašanja
Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum
daidza je offline  
Odgovori sa citatom
Star 30-01-08, 13:24   #130 (permalink)
Samo bahata...

Datum registracije: 14-08-06
Godina: 24
Poruka: 5,420
teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima

Citat:
Pravi autor: mrkyblu Pogledaj Poruke
zasto je njegova metoda pogresna?i po cemu je to tvoja ili bilo cija druga tocna i ispravna?svatko ima pravo razmisljati kako zeli i ako je to misljenje njemu dobro onda je njemu i ispravno.i ni jedan od vas nema misljenje s kojim se puno ljudi ne poistovijecuje.tudje misljenje nemora tebi pasati ali to ne znaci odmah da je krivo.po mome je vecina tvojih misljenja i razmisljanja kriva ali sto sad.tko sam ja da to procjenjujem.nikako da naucis otkomentirati nesto a da ne nameces svoje i ne omalovazavas tudje misljenje.a da ne spominjem koliko puta sam sebe pobijes.
Čudno je samo koliko tebe svi koji se ne slažu s tvojim mišljenjem omalovažavaju. Zar se nekad nisi zapitala da li je možda greška u tebi?
teica je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: crkva, katolicka

« Islam | - »

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Slične Diskusije
Tema Pokretač teme Forum Odgovora Zadnja poruka
Crkva i utjecaj na društvo silence Politika 62 10-08-06 11:23

Trenutno vrijeme na forumu: 03:39.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114