| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Filozofija i religija Raspravljate o temi Katolička crkva u Znanost forumu; Nije potrebna nikakva religija da bi se nekoga naučilo nekom moralu. "Moral" je skup pravila koja se vremenom ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #11 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 05-05-06 Godina: 32
Poruka: 57
![]() | Re: Katolička crkva Nije potrebna nikakva religija da bi se nekoga naučilo nekom moralu. "Moral" je skup pravila koja se vremenom mjenjaju. Može svatko napraviti svoja pravila - svoj moralni sustav. Što uopće znači "normalno"? To "normalno" se stalno mjenja. Što su uopće etičke vrijednosti? Jedino sigurno je promjena - stalna mijena... Sve religije pokušavaju zaustaviti tu promjenu. Govore o moralnosti, o tradicionalnim vrjednostima a zapravo se samo radi o moći. I naravno tu je masa koja slijedi vođe. Glupa masa ljudi. Sam Isus je ljude nazivao stadom, ovcama, ali ne zato što su ovce plemenite i krotke životinje nego zato što su to izrazito glupe životinje!
__________________ Funkcija mjenja varijablu. |
| | |
| | #12 (permalink) | |
| butsecks | Re: Katolička crkva Citat:
![]()
__________________ Ja živim na slepom koloseku... | |
| | |
| | #15 (permalink) | |
| Starter Datum registracije: 15-05-06
Poruka: 23
![]() | Re: Katolička crkva Citat:
__________________ Majka Bozja u Fatimi, i Akiti: Molite krunicu svaki dan | |
| | |
| | #16 (permalink) |
| doctor queñones Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 13,919
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Katolička crkva Aha. I o abortusu, i o zloupotrabi službene dužnosti, i o cijeni nekretnina, i o porezima, i o izbornim kandidatima, i o izbornim rezultatima, i o nacizimu, i o komunizmu, i o žrtvama Jasenovca, i o žrtvama Bleiburga, i o žrtvama u prometnim nesrećama, i o visini cestarine na auto-cesti Split-Zagreb, i o homoseksualizmu, i o zlostavljanju djece, i o nazivanju telefonskih seksi-linija... O svemu. O apsolutno svemu. Dok god to o čemu se izjašnjava ne dolazi iz redova Crkve. Onda se o tome mudro šuti. Ma u stvari - cijela bi država trebala bit jedna dijeceza ktoličke crkve, pa da nam biskupska konferencija govori što i kako ćemo mislit, govorit i živit. Ma šta cijela država - cijeli svijet. Cijela galaksija. Cijeli svemir.
__________________ 1 Simović - 2 Miljuš, 4 Vulić, 5 Zo. Vujović, 3 Petrović - 7 Gudelj, 6 Čelić, 8 Slišković, 10 Asanović - 9 Jerolimov, 11 Zl. Vujović |
| | |
| | #17 (permalink) | |
| prof. Foruma | Re: Katolička crkva Citat:
| |
| | |
| | #18 (permalink) |
| Banned | Re: Katolička crkva najvažnije je naravno uvesti "čedne zone" u turističkim mjestima, jer koji kurac ljudima pada na pamet kad hodaju u kupaćim po 35 stupnjeva i još plaćaju hrpu para da bi to mogli i omogućavaju da ova država kolko tolko preživi.... sve takve izrode treba ne samo kaznit, nego im zabranit ulazak u katoličku hrvatsku!!!!!!!!!!!! ![]() |
| | |
| | #19 (permalink) |
| doctor queñones Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 13,919
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Katolička crkva Tako je. A ako će bit po Caseyjevom, takvi izrodi trebali bi dobit izgon iz galaksije. Naravno, ukoliko nisu pripadnici svećenstva te iste katoličke crkve. U tom slučaju sve im je dozvoljeno a za ništa ne snose odgovornost.
__________________ 1 Simović - 2 Miljuš, 4 Vulić, 5 Zo. Vujović, 3 Petrović - 7 Gudelj, 6 Čelić, 8 Slišković, 10 Asanović - 9 Jerolimov, 11 Zl. Vujović |
| | |
| | #20 (permalink) | |
| prof. Foruma | Re: Katolička crkva Citat:
Čitaš mi misli odlično! U svakom slučaju, usprkos milijunima prosvjetljenih, odabranih, mudrih itd. Crkva je opstala 2000 godina i nijedna je civilna udruga (ni Iskorak) nisu nadživili i pobijedili, a sve te udruge su "bolje, mudrije, prosvjetljenije, odabranije". | |
| | |
![]() |
| Tagovi: crkva, katolicka |
« Islam
|
- »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Slične Diskusije | ||||
| Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovora | Zadnja poruka |
| Crkva i utjecaj na društvo | silence | Politika | 62 | 10-08-06 11:23 |
Trenutno vrijeme na forumu: 03:42.

, a prije toga je bila misa. I kapelan je pričao o politici...koliko se sjećam nešto u vezi jedne stranke kako su oni ovakvi ili onakvi. Ja sam cijelo vrijeme imala jako veeeeeeliki upitnik iznad glave i smučilo mi se bit tamo. Uzmimo i koncert Marilyna Mansona...koliko su samo buke digli! A sad čitam u novinama da bi oni osnovali neku komisiju koja će odlučivati o moralnosti onoga što se prikazuje u medijima!!! Ma daj, ako već svi idemo u Europu mogli bi i oni s nama!

Čitaš mi misli odlično!