Daj saberi se malo...Pravi autor: anunaki
![]()
Raspravljate o temi Katolička crkva u Filozofija i religija forumu, dio Znanost foruma; Nije potrebna nikakva religija da bi se nekoga naučilo nekom moralu. "Moral" je skup pravila koja se vremenom mjenjaju. Može ...
Funkcija mjenja varijablu.
Daj saberi se malo...Pravi autor: anunaki
![]()
A zašto? Misliš da nije?Pravi autor: Servant
Funkcija mjenja varijablu.
Sad san zaboravia sta san htio reć...![]()
Uglavnom, mislim da nije tu bitna osobina ovaca, koliko je bitan odnos izmedu ovaca i pastira..
Mislim da je Crkva mjerodavna da izrazi svoje misljenje o bilo kojem aspektu drustva.Pravi autor: saan
Majka Bozja u Fatimi, i Akiti: Molite krunicu svaki dan![]()
Aha. I o abortusu, i o zloupotrabi službene dužnosti, i o cijeni nekretnina, i o porezima, i o izbornim kandidatima, i o izbornim rezultatima, i o nacizimu, i o komunizmu, i o žrtvama Jasenovca, i o žrtvama Bleiburga, i o žrtvama u prometnim nesrećama, i o visini cestarine na auto-cesti Split-Zagreb, i o homoseksualizmu, i o zlostavljanju djece, i o nazivanju telefonskih seksi-linija...
O svemu. O apsolutno svemu.
Dok god to o čemu se izjašnjava ne dolazi iz redova Crkve. Onda se o tome mudro šuti.
Ma u stvari - cijela bi država trebala bit jedna dijeceza ktoličke crkve, pa da nam biskupska konferencija govori što i kako ćemo mislit, govorit i živit.
Ma šta cijela država - cijeli svijet. Cijela galaksija. Cijeli svemir.
TOČNO!!! Čitaš mi misli!Pravi autor: damfisk
najvažnije je naravno uvesti "čedne zone" u turističkim mjestima, jer koji kurac ljudima pada na pamet kad hodaju u kupaćim po 35 stupnjeva i još plaćaju hrpu para da bi to mogli i omogućavaju da ova država kolko tolko preživi....
sve takve izrode treba ne samo kaznit, nego im zabranit ulazak u katoličku hrvatsku!!!!!!!!!!!!
![]()
Tako je. A ako će bit po Caseyjevom, takvi izrodi trebali bi dobit izgon iz galaksije.
Naravno, ukoliko nisu pripadnici svećenstva te iste katoličke crkve. U tom slučaju sve im je dozvoljeno a za ništa ne snose odgovornost.
Plašiš me!Pravi autor: damfisk
Čitaš mi misli odlično!
U svakom slučaju, usprkos milijunima prosvjetljenih, odabranih, mudrih itd. Crkva je opstala 2000 godina i nijedna je civilna udruga (ni Iskorak) nisu nadživili i pobijedili, a sve te udruge su "bolje, mudrije, prosvjetljenije, odabranije".