Stranica 3 od 298 PrvoPrvo 123456781353103 ... ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 21 do 30 od 2974

Katolička crkva

Raspravljate o temi Katolička crkva u Filozofija i religija forumu, dio Znanost foruma; Pravi autor: Casey Plašiš me! Čitaš mi misli odlično! U svakom slučaju, usprkos milijunima prosvjetljenih, odabranih, mudrih itd. Crkva je ...

Starter Avatar od korisnika *angie*
    Datum registracije
    20-04-06
    Starost
    25
    Poruka
    7
    Liked
    0 times

Re: Katolička crkva

Citat Pravi autor: Casey
    Plašiš me! Čitaš mi misli odlično!
    U svakom slučaju, usprkos milijunima prosvjetljenih, odabranih, mudrih itd. Crkva je opstala 2000 godina i nijedna je civilna udruga (ni Iskorak) nisu nadživili i pobijedili, a sve te udruge su "bolje, mudrije, prosvjetljenije, odabranije".
    Ma bravo!

Regularni forumas Avatar od korisnika Piratron
    Datum registracije
    03-09-05
    Starost
    26
    Poruka
    355
    Liked
    1 times

da, zato sto su uzimali od puka, vodili ratove i ubijali nevjernike.. mislim, come on, pa crkva je institucija koja se mijesa tamo gdje ne treba. Svaki covjek vjeruje u nesto, vjera je potrebna da odrzi nekakvu ravnotezu unutar drustva i temeljne moralne vrijednosti. ali katolicka crkva kao institucija nije my cup of tea... a da ne spominjem dogme...
    www.symbian-mobile.org -> Sve o Symbian mobitelima, download aplikacija,igrica,tema,melodija itd...
    Medicinske E-Knjige
    >> Click here to enlarge my penis <<

Starter Avatar od korisnika anunaki
    Datum registracije
    05-05-06
    Starost
    35
    Poruka
    58
    Liked
    0 times

Crkva je imala svoj bolni početak, mučenike ilegalu i sl.,da bi bila prihvaćena, postala pokret, institucija i danas visoko profitna organizacija. Dakle, imala je početak, najjača je bila u srednjem vijeku i ako slijedimo dalje logički, sad je u fazi laganog odumiranja.
    Funkcija mjenja varijablu.

Starter Avatar od korisnika 20-40
    Datum registracije
    16-06-06
    Poruka
    31
    Liked
    0 times

Katolička crkva NIKADA nije služila, nego vodila i ukazivala.
    Pastiri i ovce, ribari i mreže, doesn't that ring a'bell ?
    Svi poistovjećuju Crkvu s vjerom. Nije problem odumiranje Crkve, nego odumiranje vjere u ono što možemo biti.
    Spoznaja onoga što jesmo, An-unaki, i da to ne možemo promjeniti.
    Spoznaja da smo stvorili svijet koji ne želimo.

Banned
    Datum registracije
    25-06-06
    Poruka
    46
    Liked
    0 times

Crkva ima pravo izražavati svoje stavove o svemu! Puno stvari se Crkve direktno tiče, npr. abortus, eutanazija, pederi jer u nauku Crkve su te stvari opisane tako kako jesu! Mislim da ako se 88% stanovništva izjasni kao katolici onda je pošteno da i sveti dan katolika, Nedjelja bude neradan. Samo što se netko izrazio kao katolik pa je kasnije žalio, neka mu je ovo škola! Nije ni Crkvi drago da se svatko, i onaj ko nije to izražava kao Katolik.
    Čedne zone samo potiču ljude da se dostojanstveno odjevaju u određenim djelovima gradova, ne nalažu se sankcije za nepoštivanje istih. Dakle nemojmo odmah dizati graju.
    Crkva - profitabilna..? Pa tko tu i kako profitira?! Ja da mi je do krađe itd. ne bi išao u Crkvu več u doktore ili one šta djele javne natječaje. Sav novac koji Crkva dobiva, dobiva od milodara i moja župa je u pogledu toga stvarno besprjekorno transparentna, župnik na kraju svake godine u lipu kaže koliko je primljeno i koliko gdje potrošeno.
    Zašto bi se svako društvo kao b.a.b.e. i ostale ljevoliberalne organizacije imale pravo izjašnjavat o svemu, a Crkva ne?! Crkva mora stajati u obrani svog puka i isti voditi pravim putem!
    Zanimljivo je kako vi komunisti i antiklerikalci znate sve grijehe svakog katolićkog svečenika od Dubrovnika do Zemuna, a u crkvi ste bili možda dva puta u životu.
    Oni pedofili su bili u Americi i to nisu pravi katoličk svečenici, nego mogli bismo reči nekakve "krtice", kojih je uvik bilo i bit će, nisu svi prdofili, bilo je dosta masonskih sluga i za vrijeme komunizma su komunisti slali svoje špijune u Crkvu.

p.s. ovo o ovcama, da simboliziraju glupost... Nešto najgluplje što sam u zadnje vrijeme pročitao.

.
    Datum registracije
    20-11-05
    Poruka
    23,705
    Liked
    23 times

Ma sve je to u redu stari, ali ima jedna stvarčica -

Republika Hrvatska je u USTAVU (hej, Ustav - ona sitnica na kojoj se temelji kompletan državni ustroj) definirana kao LAIČKA država - dakle, država u kojoj je CRKVA ODVOJENA OD DRŽAVNE VLASTI.

Činjenica da se 80% stanovnika izjašnjavaju kao katolici ne daje pravo Crkvi da se petlja u zakonodavni proces, u prava građana... u ono što po Ustavu spada u domenu državne vlasti.

Radno vrijeme određuje se zakonom. Abortus se regulira zakonom. Zakon donosi Sabor. I točka. A Crkva, da ima iti malo osjećaja za mjeru, mogla bi eventualno sugerirat svoj stav, a ne grmit kroz medije i za propovjedaonice kako je "nedjelja dan Gospodnji" i kako je "abortus bezbožno ubojstvo". Time samo dokazuju kako žele sudjelovat u upravljanju državom, a to je PROTUUSTAVNO.

A o pedofilima - pa svi govore o svećenicima-pedofilima zato što bu upravo svećenici trebali bit zadnji koji se bave takvim stvarima. Djete se svećeniku obraća i u svećeniku vidi zaštitnika, duhovnog savjetnika, a svećenik onda izvuče kurac iz hlača i kaže mu "Puši!". Pa zar to nije grozno?

Banned
    Datum registracije
    25-06-06
    Poruka
    46
    Liked
    0 times

Citat Pravi autor: damfisk
    A o pedofilima - pa svi govore o svećenicima-pedofilima zato što bu upravo svećenici trebali bit zadnji koji se bave takvim stvarima. Djete se svećeniku obraća i u svećeniku vidi zaštitnika, duhovnog savjetnika, a svećenik onda izvuče kurac iz hlača i kaže mu "Puši!". Pa zar to nije grozno?
    Uputi me na konkretan slučaj.

.
    Datum registracije
    20-11-05
    Poruka
    23,705
    Liked
    23 times

Nije riječ o konkretnom slučaju, malo sam parafrazirao... možda se takav konkretan slučaj nije dogodio... možda i jest... ali činjenica je da pedofilije ima u redovima svećenstva i u crkvenim institucijama - i to baš u onim institucijama koje bi trebale vodit brigu o djeci.

Ili je možda slučaj Brezovica izmišljen?

Ali pedofijila nije jedini problem Crkve, niti je pedofilija isključivo prisutna u Crkvi, pa ne treba samo i jedno Crkvu prozivat radi pedofilije, nego i radi svega onoga o čemu sam ranije pisao

Regularni forumas Avatar od korisnika LAMPA8
    Datum registracije
    03-12-07
    Starost
    24
    Poruka
    476
    Liked
    0 times

Citat Pravi autor: anunaki Pogledaj Poruke
    Crkva je imala svoj bolni početak, mučenike ilegalu i sl.,da bi bila prihvaćena, postala pokret, institucija i danas visoko profitna organizacija. Dakle, imala je početak, najjača je bila u srednjem vijeku i ako slijedimo dalje logički, sad je u fazi laganog odumiranja.
    objasni mi molim te šta se to odnosi na fazu odumiranja?
    ..." ne moraš biti zvijezda na nebu,možeš biti i lampa u kući "...

dr.sc. Foruma Avatar od korisnika mrkyblu
    Datum registracije
    08-12-07
    Starost
    30
    Poruka
    2,348
    Liked
    2 times

Citat Pravi autor: wonderwall Pogledaj Poruke
    dobili su malo previše krila,počeli su se petljat u sve i svašta,a mogli bi za početak barem pogledati u svoje dvorište i tamo se ulovit metle.ne kažem da su svi svećenici/redovnici takvi,ali malo su pretjerali

tako je .ne da su malo nego su puno pretjerali.oni bi treballi ljude voditi pravim putem a sami idu krivim.
    .... Good girl go to Heaven....but bad girl go everywhere.....

Slične Diskusije

1. Crkva i utjecaj na društvo
    By silence in forum Politika
    Odgovora: 62
    Zadnja poruka: 10-08-06, 12:23

Lajkaj nas na Facebooku