| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Filozofija i religija Raspravljate o temi Katolička crkva u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: Casey Plašiš me! Čitaš mi misli odlično! U svakom slučaju, usprkos milijunima prosvjetljenih, odabranih, mudrih itd. ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #21 (permalink) | |
| Starter Datum registracije: 20-04-06 Godina: 21
Poruka: 7
![]() | Re: Katolička crkva Citat:
Ma bravo! | |
| | |
| | #22 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 03-09-05 Lokacija: /usr/bin/pu-zg Godina: 23
Poruka: 357
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Katolička crkva da, zato sto su uzimali od puka, vodili ratove i ubijali nevjernike.. mislim, come on, pa crkva je institucija koja se mijesa tamo gdje ne treba. Svaki covjek vjeruje u nesto, vjera je potrebna da odrzi nekakvu ravnotezu unutar drustva i temeljne moralne vrijednosti. ali katolicka crkva kao institucija nije my cup of tea... a da ne spominjem dogme...
__________________ www.symbian-mobile.org -> Sve o Symbian mobitelima, download aplikacija,igrica,tema,melodija itd... Medicinske E-Knjige >> Click here to enlarge my penis << |
| | |
| | #23 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 05-05-06 Godina: 31
Poruka: 57
![]() | Re: Katolička crkva Crkva je imala svoj bolni početak, mučenike ilegalu i sl.,da bi bila prihvaćena, postala pokret, institucija i danas visoko profitna organizacija. Dakle, imala je početak, najjača je bila u srednjem vijeku i ako slijedimo dalje logički, sad je u fazi laganog odumiranja.
__________________ Funkcija mjenja varijablu. |
| | |
| | #24 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 16-06-06
Poruka: 31
![]() | Re: Katolička crkva Katolička crkva NIKADA nije služila, nego vodila i ukazivala. Pastiri i ovce, ribari i mreže, doesn't that ring a'bell ? Svi poistovjećuju Crkvu s vjerom. Nije problem odumiranje Crkve, nego odumiranje vjere u ono što možemo biti. Spoznaja onoga što jesmo, An-unaki, i da to ne možemo promjeniti. Spoznaja da smo stvorili svijet koji ne želimo. |
| | |
| | #25 (permalink) |
| Banned Datum registracije: 25-06-06
Poruka: 46
![]() | Re: Katolička crkva Crkva ima pravo izražavati svoje stavove o svemu! Puno stvari se Crkve direktno tiče, npr. abortus, eutanazija, pederi jer u nauku Crkve su te stvari opisane tako kako jesu! Mislim da ako se 88% stanovništva izjasni kao katolici onda je pošteno da i sveti dan katolika, Nedjelja bude neradan. Samo što se netko izrazio kao katolik pa je kasnije žalio, neka mu je ovo škola! Nije ni Crkvi drago da se svatko, i onaj ko nije to izražava kao Katolik. Čedne zone samo potiču ljude da se dostojanstveno odjevaju u određenim djelovima gradova, ne nalažu se sankcije za nepoštivanje istih. Dakle nemojmo odmah dizati graju. Crkva - profitabilna..? Pa tko tu i kako profitira?! Ja da mi je do krađe itd. ne bi išao u Crkvu več u doktore ili one šta djele javne natječaje. Sav novac koji Crkva dobiva, dobiva od milodara i moja župa je u pogledu toga stvarno besprjekorno transparentna, župnik na kraju svake godine u lipu kaže koliko je primljeno i koliko gdje potrošeno. Zašto bi se svako društvo kao b.a.b.e. i ostale ljevoliberalne organizacije imale pravo izjašnjavat o svemu, a Crkva ne?! Crkva mora stajati u obrani svog puka i isti voditi pravim putem! Zanimljivo je kako vi komunisti i antiklerikalci znate sve grijehe svakog katolićkog svečenika od Dubrovnika do Zemuna, a u crkvi ste bili možda dva puta u životu. Oni pedofili su bili u Americi i to nisu pravi katoličk svečenici, nego mogli bismo reči nekakve "krtice", kojih je uvik bilo i bit će, nisu svi prdofili, bilo je dosta masonskih sluga i za vrijeme komunizma su komunisti slali svoje špijune u Crkvu. p.s. ovo o ovcama, da simboliziraju glupost... Nešto najgluplje što sam u zadnje vrijeme pročitao. ![]() |
| | |
| | #26 (permalink) |
| women loving misogynist Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 13,224
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Katolička crkva Ma sve je to u redu stari, ali ima jedna stvarčica - Republika Hrvatska je u USTAVU (hej, Ustav - ona sitnica na kojoj se temelji kompletan državni ustroj) definirana kao LAIČKA država - dakle, država u kojoj je CRKVA ODVOJENA OD DRŽAVNE VLASTI. Činjenica da se 80% stanovnika izjašnjavaju kao katolici ne daje pravo Crkvi da se petlja u zakonodavni proces, u prava građana... u ono što po Ustavu spada u domenu državne vlasti. Radno vrijeme određuje se zakonom. Abortus se regulira zakonom. Zakon donosi Sabor. I točka. A Crkva, da ima iti malo osjećaja za mjeru, mogla bi eventualno sugerirat svoj stav, a ne grmit kroz medije i za propovjedaonice kako je "nedjelja dan Gospodnji" i kako je "abortus bezbožno ubojstvo". Time samo dokazuju kako žele sudjelovat u upravljanju državom, a to je PROTUUSTAVNO. A o pedofilima - pa svi govore o svećenicima-pedofilima zato što bu upravo svećenici trebali bit zadnji koji se bave takvim stvarima. Djete se svećeniku obraća i u svećeniku vidi zaštitnika, duhovnog savjetnika, a svećenik onda izvuče kurac iz hlača i kaže mu "Puši!". Pa zar to nije grozno?
__________________ Imam majicu na kojoj je ovaj natpis: NISAM GINEKOLOG ALI MOGU POGLEDAT |
| | |
| | #27 (permalink) | |
| Banned Datum registracije: 25-06-06
Poruka: 46
| |
| | |
| | #28 (permalink) |
| women loving misogynist Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 13,224
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Katolička crkva Nije riječ o konkretnom slučaju, malo sam parafrazirao... možda se takav konkretan slučaj nije dogodio... možda i jest... ali činjenica je da pedofilije ima u redovima svećenstva i u crkvenim institucijama - i to baš u onim institucijama koje bi trebale vodit brigu o djeci. Ili je možda slučaj Brezovica izmišljen? Ali pedofijila nije jedini problem Crkve, niti je pedofilija isključivo prisutna u Crkvi, pa ne treba samo i jedno Crkvu prozivat radi pedofilije, nego i radi svega onoga o čemu sam ranije pisao
__________________ Imam majicu na kojoj je ovaj natpis: NISAM GINEKOLOG ALI MOGU POGLEDAT |
| | |
| | #29 (permalink) | |
| Regularni forumas Datum registracije: 03-12-07 Godina: 21
Poruka: 482
![]()
__________________ ..." ne moraš biti zvijezda na nebu,možeš biti i lampa u kući "... | |
| | |
| | #30 (permalink) | |
| prof. Foruma | Re: Katolička crkva Citat:
tako je .ne da su malo nego su puno pretjerali.oni bi treballi ljude voditi pravim putem a sami idu krivim.
__________________ Grijesiti je ljudski ...Al osjecaj je bozanski.... | |
| | |
![]() |
| Tagovi: crkva, katolicka |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Slične Diskusije | ||||
| Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovora | Zadnja poruka |
| Crkva i utjecaj na društvo | silence | Politika | 62 | 10-08-06 11:23 |
Trenutno vrijeme na forumu: 21:35.

Čitaš mi misli odlično!