Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Filozofija i religija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Filozofija i religija Raspravljate o temi Katolička crkva u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: Casey Plašiš me! Čitaš mi misli odlično! U svakom slučaju, usprkos milijunima prosvjetljenih, odabranih, mudrih itd. ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 24-06-06, 16:46   #21 (permalink)
Starter

Datum registracije: 20-04-06
Godina: 21
Poruka: 7
*angie* se izdvaja iz mase
Re: Katolička crkva

Citat:
Pravi autor: Casey
Plašiš me! Čitaš mi misli odlično!
U svakom slučaju, usprkos milijunima prosvjetljenih, odabranih, mudrih itd. Crkva je opstala 2000 godina i nijedna je civilna udruga (ni Iskorak) nisu nadživili i pobijedili, a sve te udruge su "bolje, mudrije, prosvjetljenije, odabranije".
Ma bravo!
*angie* je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 24-06-06, 18:21   #22 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 03-09-05
Godina: 23
Poruka: 357
Piratron ima ono neštoPiratron ima ono neštoPiratron ima ono neštoPiratron ima ono neštoPiratron ima ono nešto

da, zato sto su uzimali od puka, vodili ratove i ubijali nevjernike.. mislim, come on, pa crkva je institucija koja se mijesa tamo gdje ne treba. Svaki covjek vjeruje u nesto, vjera je potrebna da odrzi nekakvu ravnotezu unutar drustva i temeljne moralne vrijednosti. ali katolicka crkva kao institucija nije my cup of tea... a da ne spominjem dogme...
Piratron je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 24-06-06, 18:59   #23 (permalink)
Starter

Datum registracije: 05-05-06
Godina: 31
Poruka: 57
anunaki se izdvaja iz mase

Crkva je imala svoj bolni početak, mučenike ilegalu i sl.,da bi bila prihvaćena, postala pokret, institucija i danas visoko profitna organizacija. Dakle, imala je početak, najjača je bila u srednjem vijeku i ako slijedimo dalje logički, sad je u fazi laganog odumiranja.
Odgovori sa citatom
Star 25-06-06, 18:14   #24 (permalink)
Starter

Datum registracije: 16-06-06
Poruka: 31
20-40 se izdvaja iz mase

Katolička crkva NIKADA nije služila, nego vodila i ukazivala.
Pastiri i ovce, ribari i mreže, doesn't that ring a'bell ?
Svi poistovjećuju Crkvu s vjerom. Nije problem odumiranje Crkve, nego odumiranje vjere u ono što možemo biti.
Spoznaja onoga što jesmo, An-unaki, i da to ne možemo promjeniti.
Spoznaja da smo stvorili svijet koji ne želimo.
20-40 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 29-07-06, 20:50   #25 (permalink)
Banned

Datum registracije: 25-06-06
Poruka: 46
zlatnidukat se izdvaja iz mase

Crkva ima pravo izražavati svoje stavove o svemu! Puno stvari se Crkve direktno tiče, npr. abortus, eutanazija, pederi jer u nauku Crkve su te stvari opisane tako kako jesu! Mislim da ako se 88% stanovništva izjasni kao katolici onda je pošteno da i sveti dan katolika, Nedjelja bude neradan. Samo što se netko izrazio kao katolik pa je kasnije žalio, neka mu je ovo škola! Nije ni Crkvi drago da se svatko, i onaj ko nije to izražava kao Katolik.
Čedne zone samo potiču ljude da se dostojanstveno odjevaju u određenim djelovima gradova, ne nalažu se sankcije za nepoštivanje istih. Dakle nemojmo odmah dizati graju.
Crkva - profitabilna..? Pa tko tu i kako profitira?! Ja da mi je do krađe itd. ne bi išao u Crkvu več u doktore ili one šta djele javne natječaje. Sav novac koji Crkva dobiva, dobiva od milodara i moja župa je u pogledu toga stvarno besprjekorno transparentna, župnik na kraju svake godine u lipu kaže koliko je primljeno i koliko gdje potrošeno.
Zašto bi se svako društvo kao b.a.b.e. i ostale ljevoliberalne organizacije imale pravo izjašnjavat o svemu, a Crkva ne?! Crkva mora stajati u obrani svog puka i isti voditi pravim putem!
Zanimljivo je kako vi komunisti i antiklerikalci znate sve grijehe svakog katolićkog svečenika od Dubrovnika do Zemuna, a u crkvi ste bili možda dva puta u životu.
Oni pedofili su bili u Americi i to nisu pravi katoličk svečenici, nego mogli bismo reči nekakve "krtice", kojih je uvik bilo i bit će, nisu svi prdofili, bilo je dosta masonskih sluga i za vrijeme komunizma su komunisti slali svoje špijune u Crkvu.

p.s. ovo o ovcama, da simboliziraju glupost... Nešto najgluplje što sam u zadnje vrijeme pročitao.
zlatnidukat je offline  
Odgovori sa citatom
Star 31-07-06, 12:00   #26 (permalink)
women loving misogynist

Datum registracije: 20-11-05
Poruka: 13,224
damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

Ma sve je to u redu stari, ali ima jedna stvarčica -

Republika Hrvatska je u USTAVU (hej, Ustav - ona sitnica na kojoj se temelji kompletan državni ustroj) definirana kao LAIČKA država - dakle, država u kojoj je CRKVA ODVOJENA OD DRŽAVNE VLASTI.

Činjenica da se 80% stanovnika izjašnjavaju kao katolici ne daje pravo Crkvi da se petlja u zakonodavni proces, u prava građana... u ono što po Ustavu spada u domenu državne vlasti.

Radno vrijeme određuje se zakonom. Abortus se regulira zakonom. Zakon donosi Sabor. I točka. A Crkva, da ima iti malo osjećaja za mjeru, mogla bi eventualno sugerirat svoj stav, a ne grmit kroz medije i za propovjedaonice kako je "nedjelja dan Gospodnji" i kako je "abortus bezbožno ubojstvo". Time samo dokazuju kako žele sudjelovat u upravljanju državom, a to je PROTUUSTAVNO.

A o pedofilima - pa svi govore o svećenicima-pedofilima zato što bu upravo svećenici trebali bit zadnji koji se bave takvim stvarima. Djete se svećeniku obraća i u svećeniku vidi zaštitnika, duhovnog savjetnika, a svećenik onda izvuče kurac iz hlača i kaže mu "Puši!". Pa zar to nije grozno?

NISAM GINEKOLOG ALI MOGU POGLEDAT
damfisk je offline  
Odgovori sa citatom
Star 01-08-06, 21:21   #27 (permalink)
Banned

Datum registracije: 25-06-06
Poruka: 46
zlatnidukat se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: damfisk
A o pedofilima - pa svi govore o svećenicima-pedofilima zato što bu upravo svećenici trebali bit zadnji koji se bave takvim stvarima. Djete se svećeniku obraća i u svećeniku vidi zaštitnika, duhovnog savjetnika, a svećenik onda izvuče kurac iz hlača i kaže mu "Puši!". Pa zar to nije grozno?
Uputi me na konkretan slučaj.
zlatnidukat je offline  
Odgovori sa citatom
Star 02-08-06, 02:38   #28 (permalink)
women loving misogynist

Datum registracije: 20-11-05
Poruka: 13,224
damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

Nije riječ o konkretnom slučaju, malo sam parafrazirao... možda se takav konkretan slučaj nije dogodio... možda i jest... ali činjenica je da pedofilije ima u redovima svećenstva i u crkvenim institucijama - i to baš u onim institucijama koje bi trebale vodit brigu o djeci.

Ili je možda slučaj Brezovica izmišljen?

Ali pedofijila nije jedini problem Crkve, niti je pedofilija isključivo prisutna u Crkvi, pa ne treba samo i jedno Crkvu prozivat radi pedofilije, nego i radi svega onoga o čemu sam ranije pisao

NISAM GINEKOLOG ALI MOGU POGLEDAT
damfisk je offline  
Odgovori sa citatom
Star 05-01-08, 14:42   #29 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 03-12-07
Godina: 21
Poruka: 482
LAMPA8 se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: anunaki Pogledaj Poruke
Crkva je imala svoj bolni početak, mučenike ilegalu i sl.,da bi bila prihvaćena, postala pokret, institucija i danas visoko profitna organizacija. Dakle, imala je početak, najjača je bila u srednjem vijeku i ako slijedimo dalje logički, sad je u fazi laganog odumiranja.
objasni mi molim te šta se to odnosi na fazu odumiranja?
Odgovori sa citatom
Star 17-01-08, 13:31   #30 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 08-12-07
Poruka: 1,591
mrkyblu ima ono neštomrkyblu ima ono neštomrkyblu ima ono neštomrkyblu ima ono neštomrkyblu ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku mrkyblu

Citat:
Pravi autor: wonderwall Pogledaj Poruke
dobili su malo previše krila,počeli su se petljat u sve i svašta,a mogli bi za početak barem pogledati u svoje dvorište i tamo se ulovit metle.ne kažem da su svi svećenici/redovnici takvi,ali malo su pretjerali

tako je .ne da su malo nego su puno pretjerali.oni bi treballi ljude voditi pravim putem a sami idu krivim.
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: crkva, katolicka

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Slične Diskusije
Tema Pokretač teme Forum Odgovora Zadnja poruka
Crkva i utjecaj na društvo silence Politika 62 10-08-06 11:23

Trenutno vrijeme na forumu: 21:35.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111