Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Filozofija i religija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Filozofija i religija Raspravljate o temi Katolička crkva u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: marinkoM8 odgovori na koga je mislija ako ne na ateiste, a ne filozofirat pa postoji dobar kardinal ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 18-01-08, 00:18   #51 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 17-07-07
Godina: 30
Poruka: 3,605
kresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku kresola
Re: Katolička crkva

Citat:
Pravi autor: marinkoM8 Pogledaj Poruke
odgovori na koga je mislija ako ne na ateiste, a ne filozofirat
pa postoji dobar kardinal i loš kardinal....

kao što postoji dobar vodoinstalater i loš.... ta i oni su ljudi na kraju krajeva....
he finally was dead.
kresola je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 18-01-08, 08:10   #52 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 08-12-07
Poruka: 1,588
mrkyblu ima ono neštomrkyblu ima ono neštomrkyblu ima ono neštomrkyblu ima ono neštomrkyblu ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku mrkyblu

da slazem se da su i oni ljudi ali i papa tako govori o ateistima a njegova je riječ nepogrešiva zar ne?
kako je nepogrešiva ako je samo čovijek?
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 18-01-08, 09:13   #53 (permalink)
Akademik Foruma

kresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono nešto

Citat:
Pravi autor: mrkyblu Pogledaj Poruke
da slazem se da su i oni ljudi ali i papa tako govori o ateistima a njegova je riječ nepogrešiva zar ne?
moje shvaćanje Crkve se bitno razlikuje od shvaćanja te institucije većine (inače da ne bi bilo zabune, smatram se katolikom) i ne da mi se ulazit u rasprave koje nigdi ne vode...tj. mogu ti samo ispričat na par stranica nekakvo moje realno (evo da podebljam moje realno, pošto postoji i tvoje realno) shvaćanje toga, ali tada odosmo u duge diskusije koje me uvik umore.....

a svima je tlaka bit umoran, jel' tako?
he finally was dead.
kresola je offline  
Odgovori sa citatom
Star 18-01-08, 11:10   #54 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 10-08-05
Godina: 20
Poruka: 1,280
Casey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Casey

Citat:
konačni sudovi o životi i smrti, hm
razlozi postojanja ljudi, hm
gubitak nade u vječni život, hm
Ok, kako ateisti razmisljaju o zivotu i smrti? Sta se dogadja poslije smrti? Postoji li duša?
Ti si sofist okorjeli.
Odgovori sa citatom
Star 18-01-08, 16:11   #55 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 20-08-07
Poruka: 1,800
marinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono nešto

Citat:
Pravi autor: kresola Pogledaj Poruke
pa postoji dobar kardinal i loš kardinal....
kao što postoji dobar vodoinstalater i loš.... ta i oni su ljudi na kraju krajeva....
naravno, a jel ova izjava našeg kardinala to čini lošim?

Citat:
Pravi autor: mrkyblu Pogledaj Poruke
i papa je (po)grješan

Citat:
Pravi autor: kresola Pogledaj Poruke
moje shvaćanje Crkve se bitno razlikuje od shvaćanja te institucije većine (inače da ne bi bilo zabune, smatram se katolikom) i ne da mi se ulazit u rasprave koje nigdi ne vode...tj. mogu ti samo ispričat na par stranica nekakvo moje realno (evo da podebljam moje realno, pošto postoji i tvoje realno) shvaćanje toga, ali tada odosmo u duge diskusije koje me uvik umore.....

a svima je tlaka bit umoran, jel' tako?
postoji samo jedna stvarnost, relanost. nema moje il tvoje realnosti. ima samo naše viđenje te realnosti koje može biti pogrešno il ne.

Citat:
Pravi autor: Casey Pogledaj Poruke
Ok, kako ateisti razmisljaju o zivotu i smrti? Sta se dogadja poslije smrti? Postoji li duša?
Ti si sofist okorjeli.
pa to su bozanićeve riči
marinkoM8 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 18-01-08, 20:25   #56 (permalink)
Akademik Foruma

Citat:
postoji samo jedna stvarnost, relanost. nema moje il tvoje realnosti. ima samo naše viđenje te realnosti koje može biti pogrešno il ne.
Zašto bi ičije viđenje te jedne realnosti bilo pogrešno....Tko to određuje? Tko je taj kralj kraljeva koji može ikome reć da je u krivu ako on zna da je u pravu...društvo
he finally was dead.
kresola je offline  
Odgovori sa citatom
Star 22-01-08, 15:18   #57 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 21-09-07
Poruka: 851
ivana0015 se izdvaja iz maseivana0015 se izdvaja iz maseivana0015 se izdvaja iz maseivana0015 se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku ivana0015

marinko- naravno da poštujem sve vjere,ali ako nisi razumio napisala sam da ne razumjem nekoga tko tvrdi da je ateista a ide u crkvu krstit djete...šta je tebi to logično????'' čitaj SVE...a ne izvlačiti iz rečenice.
ivana0015 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 22-01-08, 17:08   #58 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 20-08-07
Poruka: 1,800
marinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono nešto

možda ateist ide krstit dite radi okoline, da ga liši nerazumijevanja i napada većinski katoličke okoline, da mu omogući vjenčanje u crkvi bez problema, a možda čak i da omogući ditetu da viruje u boga ukoliko to ono jednog dana bude želilo. ko zna
marinkoM8 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 22-01-08, 19:43   #59 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 11-01-08
Godina: 20
Poruka: 440
potemkin.hr se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku potemkin.hr

ma bravo, čovjek sve objasnio u jednoj rečenici...
Odgovori sa citatom
Star 23-01-08, 10:45   #60 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 15-12-06
Poruka: 865
automaton se izdvaja iz maseautomaton se izdvaja iz mase

RKC ima i pravo i dužnost svojim vjernicima predlagati kako će se ponašati u pojedinim prilikama, a da to bude u duhu kršćanstva. Što se tiče bilo koga izvan RKC što ona svojim vjernicima sugerira? Ako RKC otvara ili pokušava otvarati dijalog izvan svoga poslanja, tad je stvar druge strane da to prihvati ili uljudno odbije. Fašističko odbijanje dijaloga na način onog fakulteta koji je odbio Papu, pokazuje koliko je niska razina nekih institucija koje su valjda ateističke. Valjda je nekako red i stvar elementarne uljudbe da se čovjeka najprije sasluša, a potom kaže svoj sud.
automaton je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: crkva, katolicka

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Slične Diskusije
Tema Pokretač teme Forum Odgovora Zadnja poruka
Crkva i utjecaj na društvo silence Politika 62 10-08-06 11:23

Trenutno vrijeme na forumu: 19:29.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108