Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Filozofija i religija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Filozofija i religija Raspravljate o temi Katolička crkva u Znanost forumu; Apsolutno ništa nisam pročitao od Ratzingera. Moje kvalifikacije za prosudbu njegovog rada su otprilike jednake kao i kvalifikacije većine ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 25-01-08, 18:06   #81 (permalink)
doctor queñones

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 13,919
damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima
Re: Katolička crkva

Apsolutno ništa nisam pročitao od Ratzingera.

Moje kvalifikacije za prosudbu njegovog rada su otprilike jednake kao i kvalifikacije većine nazočnih na ovom forumu.

Prvo - registrirani sam član foruma; drugo - pratim ono što dotični Ratzinger govori u javnosti; treće - sudjelujem u ovom topicu

Zar trebam imat doktorat iz teologije ili komparativne religijske filozofije da bi imao pravo komentirat?
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 25-01-08, 18:24   #82 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 15-12-06
Poruka: 865
automaton se izdvaja iz maseautomaton se izdvaja iz mase

Ništa nisi pročitao, a sudiš o vrijednosti nečijeg teorijskog djela. Vidiš, za razliku od tebe, 1968. g. sam pročitao njegov "Uvod u kršćanstvo" i od tada pratim njegov rad. Pročitaj bar "Deus caritas est" (nema puno stranica) pa nakon toga reci nešto o Ratzingeru.

Mediji izvrću njegova javna priopćenja ili izjave i do karikature dovode dijelove koje istrgnu iz konteksta ne bi li povisili tiraž.

Nitko ti ne osporava nikakvo pravo. Samo ti komentiraj što hoćeš. Slobodan si čovjek.
automaton je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 26-01-08, 01:56   #83 (permalink)
doctor queñones

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 13,919
damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

Da, da... klasična priča... mediji izvrću njegove riječi... a on je inače dobar ko' duša...

Daj molim te.. ako je izjavio ono što je prikazano na live TV-snimci, onda je to izjavio

Ili je možda jadničak Ratzinger u stvari pobornik sveopće tolerancije, borac za jednakost žena u Crkvi, promicatelj jednakosti svih religija? Dragi naš Joseph je prijatelj, pače i pobornik islama? Judaizma pogotovo? Pravo n apobačaj mu je priraslo srcu? Istospolni brakovi su njegova životna misija? Već godinama se zalaže ja zaređivanje žena?

Ili možda Ratzinger nikada, nigdje i u niti jednoj prilici nije rekao da je Gallileijeva osuda bila pravedna?

Daj, molim te...
Odgovori sa citatom
Star 26-01-08, 02:40   #84 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 05-11-06
Godina: 22
Poruka: 647
Markan se izdvaja iz maseMarkan se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Markan Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Markan

Evo primjera; moj jedan od najboljih ako ne i najbolji prijatelj u ime kvartovske udruge počeo je prikupljati priloge za pomoć teško bolesnom mladiću čije je liječenje skuplje od suhog zlata...

Uglavnom škole su odlučile pomoći, neke druge ustanove također no kad je došao do Crkve, čiji neki zaposlenici žive na visokoj nozi na pitanje za pomoć, velečasni je rekao; "Crkva nije dobrotvorna ustanova"

eto tek toliko o tome. čisto licemjerje i profitabilna ustanova

naravno da je ovo samo jedan slučaj ali... eto ima dosta takvih koji se usuđuju tako nešto zloupotrebljavati..

Rock On!

Zadnji Uredio Markan : 26-01-08 u 02:45.
Markan je offline  
Odgovori sa citatom
Star 26-01-08, 08:38   #85 (permalink)
Samo bahata...

Datum registracije: 14-08-06
Godina: 24
Poruka: 5,424
teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima

Citat:
Pravi autor: damfisk Pogledaj Poruke
Ili je možda jadničak Ratzinger u stvari pobornik sveopće tolerancije, borac za jednakost žena u Crkvi, promicatelj jednakosti svih religija? Dragi naš Joseph je prijatelj, pače i pobornik islama? Judaizma pogotovo? Pravo n apobačaj mu je priraslo srcu? Istospolni brakovi su njegova životna misija? Već godinama se zalaže ja zaređivanje žena?
Je, pobornik je sveopće tolerancije.
Itekako da je borac za jednakost žena u Crkvi. Pogledaj malo druge monoteističke religije (ja ne znam ni jednu rabinku, a ni je hodžicu) i njihov odnos prema ženama, kršćanstvo je daleko doguralo po tom pogledu. Doduše nije savršeno.
Odnos Židova i kršćana je jako dobar, čak je išao u sinagogu. A imamo i zajedničku baštinu.
Sa muslimanima je slična priča, čisto sumnjam da je kojeg muslimana ikad napao ili je nešto krivo rekao protiv islama.
Pravo na pobačaj ni meni nije priraslo srcu, a to nema nikakve veze s Crkvom. Da on kaže da je to "super", ja bi rekla da nije normalan.
Istospolni brakovi nisu prirodni i bilo bi malo čudno kada bi zagovarao nešto što se protivi Kristovom zakonu i cijeloj Bibiliji. Hvala Bogu

Kao što rekoh, žene u KC se vjerojatno nikad neće moći zaređivati i to je legitimno pravo KC- da stavlja svoje zakone. 12 apostola su bili muškarci, a pošto su današnji biskupi nasljednici tih apostola, a sakrament sv. Reda dobiva svoju puninu u biskupstvu malo bi bilo nelogično da se žene mogu zaređivati.
Bitno je da se blati po KC, ali da se malo ide proučiti tradicija te iste je ipak previše.

Onima koji žele revolucionirati Crkvu, a sjede doma i jedini izvor informiranja im su im novine na jutarnjoj kavi mogu samo gunđati bez veze. Treba li Crkva neku obnovi- definitivno treba- ali u pozitivističkom pogledu, a ne da se dozvole homoseksualni brakovi (ja bi tada izašla iz te iste Crkve), smatraju legitimnim pobačaji i slične gluposti.
Evo jedna stvar gdje mislim da papa nije postupio kako spada je pedofilija. To bi najstrože kaznila, izopačila iz Crkve i odrezala im kurac, baš po zakonima inkvizicije bi postupila.

Sve ovo kaj ti navodiš protiv Pape su "zadnji udarci umirućeg konja". Mi oko ovoga što sam ti navela kao stajalište Crkve možemo diskutuirati, gdje bi se to moglo promjeniti, šta nije okej, a što bi trebalo tako ostati- međutim bilo bi besmislieno i ne bi vodilo nikam.
teica je offline  
Odgovori sa citatom
Star 26-01-08, 13:13   #86 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 20-08-07
Godina: 30
Poruka: 2,090
marinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznat

Citat:
Pravi autor: teica Pogledaj Poruke
Je, pobornik je sveopće tolerancije.
pa i ne bi se složija. njegove izjave o muhamedu da ništa vridnog nije donija i da je širija islam mačem, (dovea je do masovnih demonstracija muslimana), napad na ljude koji čitaju i distribuiraju da vincijev kod, ima toga još

Citat:
Itekako da je borac za jednakost žena u Crkvi. Pogledaj malo druge monoteističke religije (ja ne znam ni jednu rabinku, a ni je hodžicu) i njihov odnos prema ženama, kršćanstvo je daleko doguralo po tom pogledu.
je, RKC je puna svećenica

Citat:
Sa muslimanima je slična priča, čisto sumnjam da je kojeg muslimana ikad napao ili je nešto krivo rekao protiv islama.
je, napa je muhameda. di ćeš gore

Citat:
Istospolni brakovi nisu prirodni i bilo bi malo čudno kada bi zagovarao nešto što se protivi Kristovom zakonu i cijeloj Bibiliji. Hvala Bogu
istospolne veze su realnost, pa neka i brakovi budu. to je na državi da odredi. RKC nikad ne mora priznat takve brakove, al nek se prestane petljat u državi akoće ona to regulirat.

Citat:
Kao što rekoh, žene u KC se vjerojatno nikad neće moći zaređivati i to je legitimno pravo KC- da stavlja svoje zakone.
ode jednakost kroz prozor

Citat:
Bitno je da se blati po KC, ali da se malo ide proučiti tradicija te iste je ipak previše.
tradicija je bila da se žene pale ko vještice, da se znanstvenici pale jer izjavljuju da se zemlja vrti oko sunca, da se židovi kolju jer ne prelaze na kršćanstvo.
da se nastavi s tom tradicijon
marinkoM8 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 26-01-08, 13:24   #87 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 08-12-07
Godina: 27
Poruka: 1,674
mrkyblu ima ono neštomrkyblu ima ono neštomrkyblu ima ono neštomrkyblu ima ono neštomrkyblu ima ono neštomrkyblu ima ono nešto

Citat:
Pravi autor: damfisk Pogledaj Poruke
Apsolutno ništa nisam pročitao od Ratzingera.

Moje kvalifikacije za prosudbu njegovog rada su otprilike jednake kao i kvalifikacije većine nazočnih na ovom forumu.

Prvo - registrirani sam član foruma; drugo - pratim ono što dotični Ratzinger govori u javnosti; treće - sudjelujem u ovom topicu

Zar trebam imat doktorat iz teologije ili komparativne religijske filozofije da bi imao pravo komentirat?

apsolutno se slazem.bitniji je njegov trenutni rad koji utječe na zivote svih nas nego sto je napisao,a i svatko ima pravo reći sto misli bez obzira kome se misljenje svidjelo a kome ne.zivotno iskustvo nas puno puta nauči stvarima koje nas ne uče ni fakulteti ni knjige.a svatko s imalo soli u glavi vidi sto se desava u crkvi i vezano za nju.kakvi su postali svećenici i sl.naravno ne svi ali nazalost velika večina.i zasto onda sutiti ,zatvarati oči i glumiti da je sve ok i da je crkva jadna i osuđivana bez razloga?svatko od nas nazalost ima razlog zasto mu crkva ne pase i koliko vidim razlozi su nam večinom slični.to sve govori.
Odgovori sa citatom
Star 26-01-08, 13:28   #88 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 08-12-07
Godina: 27
Poruka: 1,674
mrkyblu ima ono neštomrkyblu ima ono neštomrkyblu ima ono neštomrkyblu ima ono neštomrkyblu ima ono neštomrkyblu ima ono nešto

Citat:
Pravi autor: marinkoM8 Pogledaj Poruke
pa i ne bi se složija. njegove izjave o muhamedu da ništa vridnog nije donija i da je širija islam mačem, (dovea je do masovnih demonstracija muslimana), napad na ljude koji čitaju i distribuiraju da vincijev kod, ima toga još

je, RKC je puna svećenica

je, napa je muhameda. di ćeš gore

istospolne veze su realnost, pa neka i brakovi budu. to je na državi da odredi. RKC nikad ne mora priznat takve brakove, al nek se prestane petljat u državi akoće ona to regulirat.

ode jednakost kroz prozor

tradicija je bila da se žene pale ko vještice, da se znanstvenici pale jer izjavljuju da se zemlja vrti oko sunca, da se židovi kolju jer ne prelaze na kršćanstvo.
da se nastavi s tom tradicijon

Odgovori sa citatom
Star 26-01-08, 14:02   #89 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 06-09-07
Godina: 26
Poruka: 671
Davor1507 ima ono neštoDavor1507 ima ono neštoDavor1507 ima ono neštoDavor1507 ima ono neštoDavor1507 ima ono nešto

Citat:
Mogo toga si napisala što bih mogao komentirati ali budem se samo osvrnuo na ovo u citatu i to sa slikom u privitku (ovo zaokruženo).
Dodane Slike
Tip Fajla: jpg History_X Aa.JPG (107.7 KB, 14 pogleda)
Davor1507 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 26-01-08, 17:22   #90 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 15-12-06
Poruka: 865
automaton se izdvaja iz maseautomaton se izdvaja iz mase

To je jadan primjer ili argument. Znaš li ti tko je bio Savle? Znaš? Znaš li tko je bio Pavle? Znaš li da bi bez Pavla NZ bio jako manjkav i nedorečen?

Damfisk, Markan, Marinko, Mrkyblu, Davor - to što pišete je deja vu, i to odavno. Još uvijek niste nabrojali sve što se može prigovoriti RKC. Potrudite se malo više pa ćemo razgovarati... Navedite mi samo jednu jedinu instituciju u povijesti ili danas koja nema nedostataka, mana, loših strana, pogrešaka, promašaja. Samo jednu jedincatu. Budući da ste oštri kritičari - što je za svaku pohvalu - navedite mi isto tako bar jednog jedinog pojedinca koji je bio bez mana, pogrešaka, etc.

Ako je RKC tako loša institucija, kako to da još uvijek postoji? Što stoji iza te bjesomučne medijske kampanje protiv RKC? Kome RKC smeta? Kome je u interesu da je se oblati i obezvrijedi? Tko vuče korist iz toga?

Zna li itko od vas koliko je potrebna RKC ljudima?
automaton je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: crkva, katolicka

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Slične Diskusije
Tema Pokretač teme Forum Odgovora Zadnja poruka
Crkva i utjecaj na društvo silence Politika 62 10-08-06 11:23

Trenutno vrijeme na forumu: 11:25.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114