| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Filozofija i religija Raspravljate o temi Katolička crkva u Znanost forumu; Apsolutno ništa nisam pročitao od Ratzingera. Moje kvalifikacije za prosudbu njegovog rada su otprilike jednake kao i kvalifikacije većine ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #81 (permalink) |
| doctor queñones Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 13,919
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Katolička crkva Apsolutno ništa nisam pročitao od Ratzingera. Moje kvalifikacije za prosudbu njegovog rada su otprilike jednake kao i kvalifikacije većine nazočnih na ovom forumu. Prvo - registrirani sam član foruma; drugo - pratim ono što dotični Ratzinger govori u javnosti; treće - sudjelujem u ovom topicu Zar trebam imat doktorat iz teologije ili komparativne religijske filozofije da bi imao pravo komentirat?
__________________ 1 Simović - 2 Miljuš, 4 Vulić, 5 Zo. Vujović, 3 Petrović - 7 Gudelj, 6 Čelić, 8 Slišković, 10 Asanović - 9 Jerolimov, 11 Zl. Vujović |
| | |
| | #82 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 15-12-06
Poruka: 865
![]() ![]() | Re: Katolička crkva Ništa nisi pročitao, a sudiš o vrijednosti nečijeg teorijskog djela. Vidiš, za razliku od tebe, 1968. g. sam pročitao njegov "Uvod u kršćanstvo" i od tada pratim njegov rad. Pročitaj bar "Deus caritas est" (nema puno stranica) pa nakon toga reci nešto o Ratzingeru. Mediji izvrću njegova javna priopćenja ili izjave i do karikature dovode dijelove koje istrgnu iz konteksta ne bi li povisili tiraž. Nitko ti ne osporava nikakvo pravo. Samo ti komentiraj što hoćeš. Slobodan si čovjek. |
| | |
| | #83 (permalink) |
| doctor queñones Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 13,919
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Katolička crkva Da, da... klasična priča... mediji izvrću njegove riječi... a on je inače dobar ko' duša... Daj molim te.. ako je izjavio ono što je prikazano na live TV-snimci, onda je to izjavio Ili je možda jadničak Ratzinger u stvari pobornik sveopće tolerancije, borac za jednakost žena u Crkvi, promicatelj jednakosti svih religija? Dragi naš Joseph je prijatelj, pače i pobornik islama? Judaizma pogotovo? Pravo n apobačaj mu je priraslo srcu? Istospolni brakovi su njegova životna misija? Već godinama se zalaže ja zaređivanje žena? Ili možda Ratzinger nikada, nigdje i u niti jednoj prilici nije rekao da je Gallileijeva osuda bila pravedna? Daj, molim te...
__________________ 1 Simović - 2 Miljuš, 4 Vulić, 5 Zo. Vujović, 3 Petrović - 7 Gudelj, 6 Čelić, 8 Slišković, 10 Asanović - 9 Jerolimov, 11 Zl. Vujović |
| | |
| | #84 (permalink) |
| Uvaženi forumas | Re: Katolička crkva Evo primjera; moj jedan od najboljih ako ne i najbolji prijatelj u ime kvartovske udruge počeo je prikupljati priloge za pomoć teško bolesnom mladiću čije je liječenje skuplje od suhog zlata... Uglavnom škole su odlučile pomoći, neke druge ustanove također no kad je došao do Crkve, čiji neki zaposlenici žive na visokoj nozi na pitanje za pomoć, velečasni je rekao; "Crkva nije dobrotvorna ustanova" eto tek toliko o tome. čisto licemjerje i profitabilna ustanova ![]() naravno da je ovo samo jedan slučaj ali... eto ima dosta takvih koji se usuđuju tako nešto zloupotrebljavati.. Zadnji Uredio Markan : 26-01-08 u 02:45. |
| | |
| | #85 (permalink) | |
| Samo bahata... Datum registracije: 14-08-06 Lokacija: svugdje pomalo Godina: 24
Poruka: 5,424
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Katolička crkva Citat:
Itekako da je borac za jednakost žena u Crkvi. Pogledaj malo druge monoteističke religije (ja ne znam ni jednu rabinku, a ni je hodžicu) i njihov odnos prema ženama, kršćanstvo je daleko doguralo po tom pogledu. Doduše nije savršeno. Odnos Židova i kršćana je jako dobar, čak je išao u sinagogu. A imamo i zajedničku baštinu. Sa muslimanima je slična priča, čisto sumnjam da je kojeg muslimana ikad napao ili je nešto krivo rekao protiv islama. Pravo na pobačaj ni meni nije priraslo srcu, a to nema nikakve veze s Crkvom. Da on kaže da je to "super", ja bi rekla da nije normalan. Istospolni brakovi nisu prirodni i bilo bi malo čudno kada bi zagovarao nešto što se protivi Kristovom zakonu i cijeloj Bibiliji. Hvala Bogu ![]() Kao što rekoh, žene u KC se vjerojatno nikad neće moći zaređivati i to je legitimno pravo KC- da stavlja svoje zakone. 12 apostola su bili muškarci, a pošto su današnji biskupi nasljednici tih apostola, a sakrament sv. Reda dobiva svoju puninu u biskupstvu malo bi bilo nelogično da se žene mogu zaređivati. Bitno je da se blati po KC, ali da se malo ide proučiti tradicija te iste je ipak previše. Onima koji žele revolucionirati Crkvu, a sjede doma i jedini izvor informiranja im su im novine na jutarnjoj kavi mogu samo gunđati bez veze. Treba li Crkva neku obnovi- definitivno treba- ali u pozitivističkom pogledu, a ne da se dozvole homoseksualni brakovi (ja bi tada izašla iz te iste Crkve), smatraju legitimnim pobačaji i slične gluposti. Evo jedna stvar gdje mislim da papa nije postupio kako spada je pedofilija. To bi najstrože kaznila, izopačila iz Crkve i odrezala im kurac, baš po zakonima inkvizicije bi postupila. Sve ovo kaj ti navodiš protiv Pape su "zadnji udarci umirućeg konja". Mi oko ovoga što sam ti navela kao stajalište Crkve možemo diskutuirati, gdje bi se to moglo promjeniti, šta nije okej, a što bi trebalo tako ostati- međutim bilo bi besmislieno i ne bi vodilo nikam. | |
| | |
| | #86 (permalink) | |||||
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 20-08-07 Lokacija: Najlipši grad na svitu! Godina: 30
Poruka: 2,090
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Katolička crkva pa i ne bi se složija. njegove izjave o muhamedu da ništa vridnog nije donija i da je širija islam mačem, (dovea je do masovnih demonstracija muslimana), napad na ljude koji čitaju i distribuiraju da vincijev kod, ima toga još Citat:
![]() Citat:
![]() Citat:
Citat:
![]() Citat:
da se nastavi s tom tradicijon ![]() | |||||
| | |
| | #87 (permalink) | |
| prof. Foruma Datum registracije: 08-12-07 Lokacija: grad na Dravi.... Godina: 27
Poruka: 1,674
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Katolička crkva Citat:
apsolutno se slazem.bitniji je njegov trenutni rad koji utječe na zivote svih nas nego sto je napisao,a i svatko ima pravo reći sto misli bez obzira kome se misljenje svidjelo a kome ne.zivotno iskustvo nas puno puta nauči stvarima koje nas ne uče ni fakulteti ni knjige.a svatko s imalo soli u glavi vidi sto se desava u crkvi i vezano za nju.kakvi su postali svećenici i sl.naravno ne svi ali nazalost velika večina.i zasto onda sutiti ,zatvarati oči i glumiti da je sve ok i da je crkva jadna i osuđivana bez razloga?svatko od nas nazalost ima razlog zasto mu crkva ne pase i koliko vidim razlozi su nam večinom slični.to sve govori.
__________________ Grijesiti je ljudski ...Al osjecaj je bozanski.... | |
| | |
| | #88 (permalink) | |
| prof. Foruma Datum registracije: 08-12-07 Lokacija: grad na Dravi.... Godina: 27
Poruka: 1,674
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Katolička crkva Citat:
![]()
__________________ Grijesiti je ljudski ...Al osjecaj je bozanski.... | |
| | |
| | #90 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 15-12-06
Poruka: 865
![]() ![]() | Re: Katolička crkva To je jadan primjer ili argument. Znaš li ti tko je bio Savle? Znaš? Znaš li tko je bio Pavle? Znaš li da bi bez Pavla NZ bio jako manjkav i nedorečen? Damfisk, Markan, Marinko, Mrkyblu, Davor - to što pišete je deja vu, i to odavno. Još uvijek niste nabrojali sve što se može prigovoriti RKC. Potrudite se malo više pa ćemo razgovarati... Navedite mi samo jednu jedinu instituciju u povijesti ili danas koja nema nedostataka, mana, loših strana, pogrešaka, promašaja. Samo jednu jedincatu. Budući da ste oštri kritičari - što je za svaku pohvalu - navedite mi isto tako bar jednog jedinog pojedinca koji je bio bez mana, pogrešaka, etc. Ako je RKC tako loša institucija, kako to da još uvijek postoji? Što stoji iza te bjesomučne medijske kampanje protiv RKC? Kome RKC smeta? Kome je u interesu da je se oblati i obezvrijedi? Tko vuče korist iz toga? Zna li itko od vas koliko je potrebna RKC ljudima? |
| | |
![]() |
| Tagovi: crkva, katolicka |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Slične Diskusije | ||||
| Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovora | Zadnja poruka |
| Crkva i utjecaj na društvo | silence | Politika | 62 | 10-08-06 11:23 |
Trenutno vrijeme na forumu: 11:25.

pusa

Grijesiti je ljudski ...