Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Filozofija i religija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Filozofija i religija Raspravljate o temi Katolička crkva: HTV truje djecu nasiljem, stereotipima te neprimjerenim reklamama u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: Casey A jesi li ti istinski ateist ili si samo antikršćanin? Ako se deklariraš kao nevjernik, ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 20-05-07, 17:38   #151 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,633
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence
Re: Katolička crkva: HTV truje djecu nasiljem, stereotipima te neprimjerenim reklamam

Citat:
Pravi autor: Casey Pogledaj Poruke
A jesi li ti istinski ateist ili si samo antikršćanin? Ako se deklariraš kao nevjernik, nema onda zazivanja Boga kad zagusti jer upadaš u zamku- postaješ vjernik.
nisam ateist, vjerujem da nesto postoji, ali to sigurno nije ono kaj propovjeda ova nasa crkva. isto tako, moj problem nije sa samom katolickom vjerom, nego sa organiziranom crkvom .... dapace, ako netko istinski vjeruje, svaka mu cast, naravno, sve dok mene ne pokusa ubacit u svoj kalup ...
silence je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 20-05-07, 17:38   #152 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 11-12-06
Godina: 37
Poruka: 3,860
Wolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svima
Re: Katolička crkva: HTV truje djecu nasiljem, stereotipima te neprimjerenim reklamam

Damfisk- čista idila. Ako zaboravimo da smo obadvojica naveli primjere 'diskriminacije', da u dobrom dijelu si bio ograničen u izboru zanimanja, pa nisi mogao napredovati u poslu i sl... Ja sam npr. morao biti kršten 'po skrivečki' jer bi mi majka dobila otkaz da se saznalo.

Glede ovih postotaka, moram priznati da bi bilo zanimljivo vidjeti postotke iz '60ih, '70ih i '80ih (pretpostavljam da bi minimum deklariranih katolika bio u '70ima).
Odgovori sa citatom
Star 20-05-07, 17:41   #153 (permalink)
doctor queñones

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 14,098
damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

Nisam ni rekao da je bila čista idila. Iskreno, povraća mi se više od ponavljanja mog stava o Jugoslaviji, i nemam ga namjeru opet obrazlagat

Uostalom, to nije ni predmet ove diskusije
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 20-05-07, 17:50   #154 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 11-12-06
Godina: 37
Poruka: 3,860
Wolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svima

Damfisk- mislim da sam tvoj stav o Jugoslaviji pročitao u temi o Titu, ispravi me ako se varam... Znači poznat mi je. ali moram te malo 'prcati' kad ideš 'u krajnost' sa argumentiranjem.

A činjenica je da treba stavljati stvari 'u perspektivu', a ne da slušamo kako npr. novi predsjednik HHO-a priča kako je Crkvi bilo super u komunizmu, jer da su ih malo gnjavili prije '53 a poslije niš' posebno, a ne da su bili progonjeni. I pritom ili blago zaboravlja ili namjerno prešućuje preko 600 svećenika i časnih koje su pobili... (tako da ne uzimaš osobno ova pojašnjenja- pretpostavljam das bi ti mogao znati, ali ima hrpa ljudi koji ne znaju, pa briju da je Juga bila raj na zemlji koju su srušili zločesti nacionalisti)
Odgovori sa citatom
Star 21-05-07, 00:21   #155 (permalink)
Starter

Datum registracije: 15-05-07
Godina: 36
Poruka: 12
msoda6 se izdvaja iz mase

eto meni je njih svih pun kua i boli me neka svi čuju da mi je pun kua svih tih crkvenjaka,teologa i inih dušebrižnika koji samo lijepo pričaju da im med iz usta izlazi a u stvarnom životu skoro svi su pohotni hedonisti a bogami nađe se među njima i dosta pedofila majku im njihovu
msoda6 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 21-05-07, 01:03   #156 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 12-10-06
Godina: 28
Poruka: 1,388
zeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobar
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku zeljonar

Citat:
Pravi autor: damfisk Pogledaj Poruke
A inače, u komunističkom mraku bilo je najstrože zabranjeno deklarirat se kao vjernik.
Ne, u komunističkom mraku si mogao biti vjernik, ako nisi u kom.partiji. A ako nisi bio u partiji, bio si nitko i ništa. Djeca članova kom.partije mogla su se besplatno školovati po bivšoj Jugoslaviji od Ljubljane do Prištine, i zato su danas intelektualci uglavnom lijevo orjentirani, a ovi su ostali bez škole, i danas ih je malo na forumu, kako njih, tako i njihove djece.
Ja sam iz Hercegovine, i znam što je komunizam napravio mome kraju. U mjesto u kojem je moja majka rođena, u blizini Međugorja, nije asfaltni put došao do domovinskog rata, zatim nisu imali tel.priključke, i živjelo se kao u 19. stoljeću. Kom. vlasti su progonile ljude iz tog mjesta, a nemali broj puta je Milicija dolazila u svojim terenskim đipovima u mjesto i pretresali su kuće, i kada bi našli sliku poginulog Ustaše, tada bi otac te obitelji završavao na robiji. (Pitam se bi li vi čuvali sliku vašeg brata, oca, iako je bio u Ustašama?).
Taj narod je samo vjera spašavala, molilo se na večer uz svijeću, jer nisu imali niti priključak el.energije. Moja majka je završila samo 4 razreda osnovne škole, iako je sva četiri završila kao odlična učenica. U peti razred je morala pješačiti u grad koji je bio udaljen 25 km, i odustala je. Kom. vlasti nisu dopustile autobusne linije sve do 80-ih godina za to mjesto, jer je bilo "Ustaško".
Sjetimo se torture kada se ukazala Gospa, fratri su odvođeni na propitkivanja, a crkva je bila zakovana .... A evo jutros sam bio u Međugorju na misi i jedva sam izašao iz Međugorja koliko je ljudi bilo iz cijeloga Svijeta, rijeka ljudi svih rasa i nacija, koji su došli tu iz daleka puta jer vjeruju, a Isus je rekao: "Blaženi oni koji vjeruju, a ne vide"
Ja sam osobno puno puta doživio milost Božju, i osjetio da Bog postoji, osjetio ruku Majke Božje, i zašto onda ne bi vjerovao?
Ljudi koji ne vjeruju, jednostavno bi trebali sve ignorirati, i uopće se ne upuštati u ove teme. Nije pametno da se ponašaju mlade generacije kako su se ponašale komunističke bande. Moj djed koji je bio Ustaša, i koji je prošao Križnni put je bio obilježen u životu, i u Njemačkoj je našao spas. Imao sam ja i djeda partizana, očeva oca, a istom su partizani ubili oca i majku. Oba djeda su odvedena u te vojske kao 16 godišnjaci, i ja ih se ne stidim, ja se stidim tih kojih su započeli obje te ideologije. Ja imam sliku i jednog i drugog djeda u tim uniformama, a jedna od njih je sačuvana iza kamena u štali (u strahu od Milicije), i te slike su uvećane i sada stoje na zidu kuće gdje mi je djed rođen.
Da sada netko od Vas vidi Ustašu na zidu nečije kuće odmah bi ga proglasili fašistom!
Ne, moj djed nije bio fašista, i ja sam ponosan na njega. U Bjelovaru su ga čak tukli na Križnom putu, a kako su tek u Čačku. U Sarajevu je pušten kući, ali da se mora javljat "jednom sedmično u Miliciju" ....

Citat:
Čudno kako su u tom komunističkom mraku svi ovde nazočni forumaši rođeni u 70-tima i 80-tima uredno kršteni, pričešćeni i krizmani, a neki i vjenčani u ckrvi.
Da, i po cijenu lošeg života, mi u Hercegovini smo većinom svi kršteni odmah poslije rođenja. Nije se to branilo ljudima koji su se bavili stočarstvom, ali oni koji su išli u škole, na fakultete, ili koji su radili na državnim poslovima, činili su to skrivajući se. I to je teško bilo, jer UDBA je u svakom mjestu imala svoje sitne doušnike. I moje mišljenje da te ljude treba danas osuditi višegodišnjim kaznama. Ja znam neke koji su to bili (danas su članovi HDZ-a) ...

Citat:
Gadan je bio taj komunistički mrak... nisi smio reć da si katolik, a kamoli ić u crkvu...
Da, gadan je bio taj mrak, i bio je zaista mrak. Sinovi članova komunističke partije taj mrak nisu osjećali, naprotiv, živjeli su lagodnim životom, a kada je rat počeo, jednostavno su rekli:
"Mi smo to morali"

Da, i zaboravio sam dodati ... Zna li tko što se dogodilo katoličkom svećenstvu za vrijeme kom. vladavine, a naročito poslije 2. svj.rata?
Zna li tko što se dogodilo širokobriješkim fratrima? Zna li tko što o Škriparima i sl...?
Koliko je fratara ubijeno, mučeno, i na koje načine. Ako ne znate, prezentirat ću vam sve iz kopija dokumenata koje posjedujem ...

Tema od 10000 poruka

Zadnji Uredio zeljonar : 21-05-07 u 01:09.
zeljonar je offline  
Odgovori sa citatom
Star 21-05-07, 09:30   #157 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 29-01-06
Poruka: 1,070
sunka5 ima ono neštosunka5 ima ono neštosunka5 ima ono neštosunka5 ima ono neštosunka5 ima ono neštosunka5 ima ono nešto

Kako onda objašnjavate činjenicu da je moj tata bio u partiji a ja sam najnormalnije kršten...Starci su se vjenačali u crkvi...Redovno smo išli u crkvu...Uglavnom, nismo bili uskraćeni ni za kakva 'vjerska prava'...Čak je firma od mog starog išla par puta na putovanje u Rim i Vatikan....

Više o meni
sunka5 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 21-05-07, 09:41   #158 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,633
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence

Citat:
Pravi autor: zeljonar Pogledaj Poruke
Ne, u komunističkom mraku si mogao biti vjernik, ako nisi u kom.partiji.

.........

Koliko je fratara ubijeno, mučeno, i na koje načine. Ako ne znate, prezentirat ću vam sve iz kopija dokumenata koje posjedujem ...
malo si odlepršao od teme, stvarno si svega i svačega naveo ... poslje drugog svjetskog rata je bilo jako puno odmazde, na sve strane. po tebi ispada, kako su eto jadni hercegovci, ni krivi ni dužni, došli na udar zlih komunističkih ubojica i luđaka ...

kaj se tiče komunističkog mraka, da je bio takav strašan mrak, onda se ljudi ne bi ni usudili staviti da su vjernici, kaj ne? jer ako je toliki progon vjernika, zašto se onda toliki broj ljudi izjašnjavao kao vjernici ...

i samo još jedna stvar ... fenomenalno da niko nema nijednu drugu sliku djedova osim u ustaškim uniformama i da baš tu čuva, kaj dole u hercegovini ljudi nisu nosili civilnu odjeću?

Zadnji Uredio silence : 21-05-07 u 13:25.
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 21-05-07, 11:30   #159 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 24-04-07
Godina: 29
Poruka: 3,584
Dr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobar

Citat:
Pravi autor: silence Pogledaj Poruke
malo si odlepršao od teme, stvarno si svega i svačega naveo ... poslje drugog svjetskog rata je bilo jako puno odmazde, na sve strane. po tebi ispada, kao su eto jadni hercegovci, ni krivi ni dužni, došli na udar zlih komunističkih ubojica i luđaka ...

kaj se tiče komunističkog mraka, da je bio takav strašan mrak, onda se ljudi ne bi ni usudili staviti da su vjernici, kaj ne? jer ako je toliki progon vjernika, zašto se onda toliki broj ljudi izjašnjavao kao vjernici ...

i samo još jedna stvar ... fenomenalno da niko nema nijednu drugu sliku djedova osim u ustaškim uniformama i da baš tu čuva, kaj dole u hercegovini ljudi nisu nosili civilnu odjeću?

Hehehe.... imperija uzvraća udarac!
Odgovori sa citatom
Star 21-05-07, 11:34   #160 (permalink)
Radost Europe

Datum registracije: 19-05-04
Godina: 3
Poruka: 3,885
Lovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjeti
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Lovel

ne.....Attack of the Clones
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: crkva, djecu, htv, katolicka, nasiljem, neprimjerenim, reklamama, stereotipima, truje

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 17:53.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114