Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Filozofija i religija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Filozofija i religija Raspravljate o temi Katolička crkva: HTV truje djecu nasiljem, stereotipima te neprimjerenim reklamama u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: silence ja nisam vjernik, ne idem u crkvu , zašto ja onda moram plaćat njihove usmene proljeve? ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 17-05-07, 15:05   #31 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 10-08-05
Godina: 20
Poruka: 1,287
Casey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Casey
Re: Katolička crkva: HTV truje djecu nasiljem, stereotipima te neprimjerenim reklamam

Citat:
Pravi autor: silence Pogledaj Poruke
ja nisam vjernik, ne idem u crkvu, zašto ja onda moram plaćat njihove usmene proljeve?
Nemoraš ti slušat. Tih 0.5% televizijskog vrimena koje "pripada" Crkvi, ti radi nešto drugo. Predlažem da sviraš gusle ili heklaš novi tip čipke- zagrebačka čipka (kao konkurencija paškoj). Ja također plaćam pretplatu, usprkos tome šta se emitira Latinica. Jebiga, ima na HRT-u i dobrih stvari (TV kalendar vridi bar 20kn misečno)
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 17-05-07, 15:15   #32 (permalink)
women loving misogynist

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 13,224
damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima
Re: Katolička crkva: HTV truje djecu nasiljem, stereotipima te neprimjerenim reklamam

Citat:
Pravi autor: Wamp Pogledaj Poruke
Pa ako im zabranimo istupanje u javnost onda se možemo komotno vratit u vrijeme komunizma. Ja nisam neki vjernik, ali nisam za bilo kakvu zabranu govora. Plaćate i tv pretplatu, a šta gledate? Reprize dosadnih serija. Ne kažem da se slažem sa nekim stavovima Crkve, ali me to njihovo "popovanje" kako je netko već nazvao ne dira..
Nisam rekao zabranit istupanje u javnosti općenito nego zabrani istupanje u javnim medijima.

Kompletno odstranit crkvu (i sve druge vjerske zajednice) iz svih medijskih sredstava koja nisu u crkvenom vlasništvu (ili vlasništvu drugih vjerskih zajednica).

Hoćeš pisat? Imaš svoje novine.
Hoćeš držat govor? Imaš svoj radio.

U protivnom - ODJEBI. I točka.

Crkva se konstantno postavlja kao moralni autoritet, i kao takav nameće svoje stavove ostalima - jer ako ne slijediš crkvene (moralno autoritativne stavove) onda si nemoralan. MRŠ!!!

Papa otišao u Brazil? MA ZABOLI ME ONA STVAR!!
Bozanić govorio na Bleburgu? MA ZABOLI ME ONA STVAR!!

A oni koje zanima što papa radi u Brazilu i što Bozanić sere na Bleiburgu - kupit će crkv. novine pa će pročitat, upalit će katoličku TV pa će pogledat

Emitiranje mise na državnoj TV je nedopustivo!
Sluganski odlazak ravnatelja svih osn. škola na "klanjanje" Bozaniću je nedopustivo!

Rješenje - NEMA ISTUPA U JAVNOSTI!!!! NEMA!!!

Bozanić želi nešto reć o školstvu - NE ZANIMA NAS!!! KO TE JEBE!!! Imaš svoje novine, pa tamo kenjaj!!

Zvuči malo oštro, znam, ali jedino tako se stvari mogu postavit tamo gdje im je i mjesto.

Sekularna država. Odvojenost crkve i države. To piše u ustavu, ali se ne provodi. A mora se provest.

Nitko im ne zabranjuje rad. Zabranjuje im se miješanje u ono gdje im nije mjesto.

NISAM GINEKOLOG ALI MOGU POGLEDAT

Zadnji Uredio damfisk : 17-05-07 u 15:18.
damfisk je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 17-05-07, 15:18   #33 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 19-10-06
Godina: 29
Poruka: 727
Emperor666 ima ono neštoEmperor666 ima ono neštoEmperor666 ima ono neštoEmperor666 ima ono neštoEmperor666 ima ono neštoEmperor666 ima ono nešto

Citat:
Pravi autor: damfisk Pogledaj Poruke

Zvuči malo oštro, znam.....
Ne zvuči nimalo oštro, nego onako kako treba biti!

Emperor666 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 17-05-07, 15:19   #34 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,660
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence

možemo se navlačiti za riječi do sutra .. meni je jasno kaj ti pričaš, isto kak je tebi jasno kaj ja pričam.

pošto ne gledam tv uopće, ne znam ni kad je ta repriza, ni kakav jezik se koristi. ako na vlasti imamo stranku kojoj je toliko stalo do hrvatske kulture, duha i bla, bla, onda nek se donesu zakoni kojima će se to regulirati ...

s druge strane, n možeš mi reći da bi se promjenama programa (ma koliko one možda bile potrebne) postigla nekakva obiteljska idila, tamo di je nema ...nit bi djeca došla pjevat pjesma s roditeljima koji su se vratili s posla (njima je sigurno do pjevanja, moš mislit), nit bi došlo do porasta broja vjernika koji idu u crkvu .. ne bi se niš dogodilo ...
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 17-05-07, 15:19   #35 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 21-12-06
Godina: 28
Poruka: 3,678
Oggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svima

Casey: gledajuci sa tvog kuta gledanja , u pravu si: Nitko meni ne brani da ja to ne gledam. imam izbor, ne da mi se to gledati i promjenim program, preskočim članak i bok. ali u ovoj drzavi naprasto hoćeš/nečeš ti Crkva naprosto GURA svoje vizije. A to mi se ne svidja i to ne želim. Kao što se tebi ne svidja sto ja to ne volim tako se meni ne svidja sto me tjeraju da ja to volim. Jer ako ne volim, nisam normalan, nisam podoban, izrod sam itd. Zasto se ta Crkva ne bavi vise toliko humanitarnim radom i zasto to ne gura u medije da stvori ljepsu sliku o sebi. Da znam da lova koju dajem ide u dobrotvorne svrhe davao bez imalo grča na licu. Ovako, se oni vise trude biti nekakva (po meni) iskrivljena, staromodna moralna vertikala u drustvu sto nije primarna funkcija crkve. Funkcija crkve je zajednica vjernika, a ne moralisti.
PARI MI SE SMIJU MI SE...CICE...
Oggy je offline  
Odgovori sa citatom
Star 17-05-07, 15:26   #36 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,660
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence

Citat:
Pravi autor: Casey Pogledaj Poruke
Nemoraš ti slušat. Tih 0.5% televizijskog vrimena koje "pripada" Crkvi, ti radi nešto drugo. Predlažem da sviraš gusle ili heklaš novi tip čipke- zagrebačka čipka (kao konkurencija paškoj). Ja također plaćam pretplatu, usprkos tome šta se emitira Latinica. Jebiga, ima na HRT-u i dobrih stvari (TV kalendar vridi bar 20kn misečno)
ne pričam ja samo o TVu .. crkva se financira iz proračuna, dakle moji porezi idu i na to. znam, sad ćeš navesti 10 organizacija koje se također financiraju iz proračuna, a nisu tebi po volji ( ), pa da ti skratim muke, zašto se uvodio vjeronauk u škole? sorry, ali ja sam išo u školu bez vjeronauka i sasvim dobro se snalazim ...

od toga da im je bitniji povrat imovine nego da točno kažu kaj ne valja u Hrvatskoj pa da toga da su za izgradnju svete mati slobode dobili popis svih građana Zagreba i poslali im uplatnice, jer kao nemaju para (kad im vidim vozni park, smuči mi se) ... pa do recimo gradnje vojnog ordinarijata ili crkve usred parka - protiv volje građana (i to čak i vjernika, na kaj njih boli neka stvar kaj se djeca neće imati di igrat, dok odbijaju alternativnu lokaciju malo dalje) ...

nemam ništa protiv vjere, ali protiv licemjerja crkve .. ufff ...
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 17-05-07, 15:38   #37 (permalink)
women loving misogynist

damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

plus toga - potpuno je apsurdno izjednačavat Crkvu sa "drugim organizacijama" bilo kakve vrste

Crkva nije stranka - a aktivno sudjeluje u politici, komentira (sa vrlo autoritativnim stavom) sva politička zbivanja i sebe naziva (čak štoviše, diči se time) "političkim regulatorom"
Crkva nije obrazovna ustanova - a angažirana je u školskom i predškolskom i post-školskom i svakom drugom odgoju
Crkva nije državni upravni organ - a angažirana je u, primjerice, sklapanju braka
Crkva nije medijska kuća - a ima svoje emisije, svoje tiskovine
Crkva nije gospodarski subjekt - a posjeduje imovinu, prodaje, kupuje, iznajmljuje...

Prema tome - "kresanje" crkvene javne i medijske prisutnost više je nego potrebno. To je dobrodošlo

Zadnji Uredio damfisk : 17-05-07 u 15:40.
damfisk je offline  
Odgovori sa citatom
Star 17-05-07, 15:44   #38 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 11-12-06
Godina: 37
Poruka: 3,879
Wolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavan

Damfsk- isto vrijedi i za HHO i za sindikate i za partijske/predizborne proglase ili što ja znam. I što ćeš imati na TV-u- serije i filmove? Što mene briga što SDP priopćava o zdravstvenom stanju Račana- ako te zanima je li živ ili mrtav, odi pitaj njegove doktore... Ili čitaj bilten SDP-a ili nek si naprave televiziju.

I nemoj miješati stvari- Crkva se kao udruga građana ima pravo oglasiti i pokušati miješati u što god želi. Na državi je, u ime odvojenosti Crkve i države, da uvaži ili ne uvaži mišljenje i da spriječi aktivno zadiranje u ono što se ne smije miješati.

Silence, tvoj odgovor na moj post- sve je to OK, ali TV aktivno odmaže u odgoju djece. Red je da to netko i kaže- a kad već nitko drugi ne govori, bolje Crkva nego nitko.
Odgovori sa citatom
Star 17-05-07, 15:45   #39 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 10-08-05
Godina: 20
Poruka: 1,287
Casey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Casey

Citat:
Pravi autor: Oggy Pogledaj Poruke
Casey: gledajuci sa tvog kuta gledanja , u pravu si: Nitko meni ne brani da ja to ne gledam. imam izbor, ne da mi se to gledati i promjenim program, preskočim članak i bok. ali u ovoj drzavi naprasto hoćeš/nečeš ti Crkva naprosto GURA svoje vizije. A to mi se ne svidja i to ne želim. Kao što se tebi ne svidja sto ja to ne volim tako se meni ne svidja sto me tjeraju da ja to volim.
Suptilno me optužuješ da sam nekakav engleski puritanac. Meni ne smeta tvoja odbojnost prema Crkvi, dapače- ti uriniraj po crkvama ako želiš, ja te nebi kaznija zbog toga. Po čemu se ti to osjećaš ugroženim od Crkve?
Ne postoji moj kut gledanja.

Citat:
Jer ako ne volim, nisam normalan, nisam podoban, izrod sam itd.
Volija bi ti da Crkva ima takav stav prema tebi, ali nema. Nju zanimaju oni koji dolaze u Crkvu.

Citat:
Pravi autor: Silence
zašto se uvodio vjeronauk u škole? sorry, ali ja sam išo u školu bez vjeronauka i sasvim dobro se snalazim ...
Baš mi je drago šta se dobro snalaziš bez vjeronauka. Preporučujem svakome ko se dobro snalazi bez vjeronauka i Crkve, neka se udalji od to dvoje.

PS: Oggy,zamisli da Crkva provodi jednu desetinu kampanje koju provodi t-com primjerice. Ali tebe t-com ne ugrožava, on u tebi ne izaziva osjećaj da bi triba ustat u obranu svog dostojanstva jer kao droljetina plaćaš 60kn pretplate za tel. i 79 za adsl. Zamisli da se Crkva reklamira kao Konzum? Ili kao Dinamo i Hajduk, čiji dugovi se opraštaju jer našim venama teče plava krv, a u grudima kuca srce hajdučko.
Odgovori sa citatom
Star 17-05-07, 16:05   #40 (permalink)
women loving misogynist

Citat:
Pravi autor: Wolf-HR Pogledaj Poruke
Damfsk- isto vrijedi i za HHO i za sindikate i za partijske/predizborne proglase ili što ja znam. I što ćeš imati na TV-u- serije i filmove? Što mene briga što SDP priopćava o zdravstvenom stanju Račana- ako te zanima je li živ ili mrtav, odi pitaj njegove doktore... Ili čitaj bilten SDP-a ili nek si naprave televiziju.

I nemoj miješati stvari- Crkva se kao udruga građana ima pravo oglasiti i pokušati miješati u što god želi. Na državi je, u ime odvojenosti Crkve i države, da uvaži ili ne uvaži mišljenje i da spriječi aktivno zadiranje u ono što se ne smije miješati.
Ne vrijedi.

HHO - organizacija za promicanje ljudskih prava - u javnosti istupa i govori samo o ljudskim pravima. NE o braku, NE o abortusu, NE prodaje, iznajmjljuje, kupuje imovinu

Sindikati - organizacije radnika za zaštitu radničkih prava - u javnosti istupaju i govore o pravnima radnika, o plaćama, mirovinskom osiguranju, porezima, godišnjim odmorima. NE o braku, NE o abortusu, NE prodaju, iznajmljuju, kupuju imovinu,

SDP pripoćava o zsravstvenom stanju Ivice Račana jer je on bio predsjednik te stranke. U čemu je tu problem?

A Crkva - crkva govori o svemu tome, i to nameće vlastite stavove, iako nije "nadležna" (u nedostatku prikladnijeg izraza) za sve to...

Zaključak - ZABRANA JAVNOG ISTUPANJA!!!!!!

damfisk je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: crkva, djecu, htv, katolicka, nasiljem, neprimjerenim, reklamama, stereotipima, truje

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 21:33.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111