| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Filozofija i religija Raspravljate o temi Katolička crkva: HTV truje djecu nasiljem, stereotipima te neprimjerenim reklamama u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: damfisk Ima, ima. Najobičnija, prozirna i loša manipulacija. Zamorna, doduše, ali ipak manipulacija. I da - ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #51 (permalink) | |
| prof. Foruma | Re: Katolička crkva: HTV truje djecu nasiljem, stereotipima te neprimjerenim reklamam Citat:
Nisam cijelu temu i komentare čitao, ali evo par riječi na ovo: Ja sam vjernik, krstio se, pričestio, krizmao, i nikad nisam izostao sa vjeronauka. Išao sam na vjeronauk u vrijeme kada djeca komunista nisu išli na vjeronauk, i kao dijete sam ministrirao na oltaru ... kada je počeo rat, sve to su počela raditi komunistička djeca, pa sam se ja maknuo u stranu Vjeronauk onaj prije rata je bio super, još se sjećam tih dana, i zbilja je bilo lijepo, ali u vrijeme kada se vjeronauk počeo uvoditi u škole, od tada mi se zgadio. Zgadilo mi se i to što su se pojedini svećenici počeli ponašati kao političari pa s oltara drže političke govore, poput: "Vjernici danas su izbori, a glasujte po svojoj savjesti. Da se malo našalim, "Zna se" za koga ćemo, jeli tako. Blagoslovio Vas Svemogući Bog, ....." Što se tiče zastupljenosti crkve u medijima, mislim da joj treba dati popriličnu zastupljenost, nedjeljom naročito, ali neka ne da pričaju o politici Čast pojedincima, ali sramota me je kao vjernika gledati ove svećenike u mojoj župi koji su HDZovski orjentirani ili često na TVu onog don Ivana Grubišića koji je lijevo orjentirani svećenik ... Sramota ![]() | |
| | |
| | #52 (permalink) | ||||
| The Najarogantnija Datum registracije: 14-08-06 Lokacija: Zagreb Godina: 24
Poruka: 5,029
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Citat:
Ja zaista ne znam, ali ako je nešto nekada bila vrijednost sumnjam da može izgubiti svoj smisao i postati nešto negativno. Ja definitivno nisam protiv stvaranja nekih novih i suvremenijih objašnjenja istih vrijednosti, ali ne kužim zašto bi sve kaj je bilo u prošlosti nužno bilo negativno?! Citat:
![]() Citat:
Ali evo jedna pričica da si lakše predočiš situaciju. Moj profesor skoro svaki sat priča kako mu novinari doslovno za vrijeme mise i liturgijske procesije upadaju s pitanjima "šta on misli o..." "šta Crkva misli o..." Ni jedan svećenik nije sam od sebe prijavio se da kaže kaj misli i to izričito htio da se nađe u novinama. Uobičajna je praksa da novinari traže mišljenje o dotičnoj temi od njih. Sve što oni imaju reći nalazi se u "njihovim medijima". Ovo drugo pišu novinari!!! To trebaš tužiti novinare i uputiti kritiku na njihov račun, a ne na račun Crkve. Krivi optuženik. Citat:
A za tvoju informaciju IMA dosta svećenika za koje privatno znam da glasaju za SDP. Javno ni jedan neće reći za šta glasa, pošto to ne rade. Nisu nikakav lobi niti politička stranka da bi se izjašnjavali oko političkih pitanja. Bravo! Toliko.
__________________ "Ti nisi vrijedna toga truda. Od tebe mi nikakve koristi nije, ostani gdje jesi i idi na dno kao stvorenje čiji život vrijedan spasa nije." No kad sam promislio, uzeo sam je. Daniel Defoe Zadnji Uredio teica : 17-05-07 u 18:47. | ||||
| | |
| | #53 (permalink) | |||
Demokracija. Citat:
Citat:
Ali ovo je zaista zanimljivo. Da je neki predsjednik udruge antifašista rekao nešto o Bleiburgu to bi bilo okej, ali Bozanić... joj ma ne, kakav Bozanić, koji je on faktor u ovom društvu??? Ma nikakav. Ako ti se ne sluša kaj on govori promjeni kanal ili ga poslušaj ali se ne moraš s njim složiti.
__________________ "Ti nisi vrijedna toga truda. Od tebe mi nikakve koristi nije, ostani gdje jesi i idi na dno kao stvorenje čiji život vrijedan spasa nije." No kad sam promislio, uzeo sam je. Daniel Defoe Zadnji Uredio teica : 17-05-07 u 21:47. | |||
| | |
| | #54 (permalink) | |||
| Akademik Foruma Datum registracije: 21-12-06 Lokacija: U pripizdini Godina: 28
Poruka: 3,856
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Katolička crkva: HTV truje djecu nasiljem, stereotipima te neprimjerenim reklamam Citat:
Disfunkcionalna obitelj - glava kuce koja je visila po birtijama i navecer došla mortus pijana mlatiti jadnu zenu. Crkva kaze-Ljubi druga svoga u dobru i u zlu. Lijepa uzrecica, ali kad gledas sa strane muza, kod zene imas samo zlo, nista drugo. Razvod - crkva kaze do kraja zivota jer se poslije nemozes vise vjencati. A sta ako to nije vise zivot nego patnja jednog clana te "svete" zajednice. (vidi sta sam gore napisao) Preljub - e tu se crkva bas nasla pametovati. Seoski svecenici su poznati po svojoj "kreposti" Citat:
Onaj vojni mulac Jezerinac - bedak zadojeni samo takav Don Anto - njegova nacin povecanja nataliteta Onaj mulac sta za svaki Pavelicev rodjendan napravi misu zadusnicu Ima crkva hrpa kretena I onda secer na kraju sami Papa. Woytila (pardon ako sam krivo napisao) je bio covjek mira, tolerancije i suzivota. Sta je Ratzinger izjavio glede muslimana?! Pa ne mogu ni ostali biti drugacijeg stava kad im je obuka odnosno pranje mozgova gora nego u vojsci. A to sve dolazi odozgo... Citat:
) ce novine prikazati u domacoj politici u clanku od parsto karaktera. Bozanic dobija početne strane nakon svake poslanice, prvu vijest u Dnevniku, prenosi se cijela poslanica nakon Dnevnika. Mislim da ti je usporedba malo loša ![]()
__________________ DI GOD POGLEDAN GUZICE I SISE SVUGDI,PARI MI SE LUDIN,LJUDI... GRUDI KA PUDING,SISE PARI MI SE SMIJU MI SE...CICE... Zadnji Uredio Oggy : 17-05-07 u 19:08. | |||
| | |
| | #55 (permalink) | ||||
Crkva nije stranka: kaže svoje mišljenje, ne postavlja se kao "autoritet" (uopće ne znam od kud to, kakvo je to razmišljanje), mislim da nikada nije regulirala politiku nego da je uvijek naglašvala da se "glasa po osobnoj savjesti" i s time nije naglašavala ni lijevu ni desnu opciju. Crkva JEST obrazovna ustanova: mali podsjednik... vjeronauk u školama, župna kateheza, vrtići... Stvar izbora gdje ćeš se oženiti, nitko ti ne zabranjuje i da se oženiš u džamiji. To što se ta ženidba priznaje kao i ženidba kod matičara je samo olakšavajuća okolnost za ljude koji stupaju u bračnu zajednicu. Crkva ima svoje emisije i medije. Kada se 85 % Hrvata izjasni kao katolici onda je čisto logično i da ta masa ima svoje interesne emisije. Zar ne? Imaju i emisije o autima, a koliko ja znam ni BMW ni Audi nisu medijske kuće. Crkva je gospodarski subjekt. Ima svoju imovinu, može prodavati i kupovati kaj želi, jer to POSJEDUJE!!! Ajme Damfisk ![]() Citat:
Citat:
Treba zato da bi se djeci pokazalo pored toga da znaju oduzimati, zbrajati znati povijest, zemljopis, izražavati se... i duhovna strana ljuskog života koja ga također obuhvaća. Škola je obrazovno-odgojna što znači da želi djecu usmjeriti i naučiti. Ne samo prvo i ne samo drugo. Nije petljanje Crkve tamo gdje joj nije mjesto, svako ima pravo izbora vjeronauka kao predmeta. Imaš i etiku. Ne znam kako si objašnjavaš postojanje tog premeta. Aha da, pitanje... Gdje bi stavio učenje o religijama (koja su očita pojava u društvu)? Možda u povijest? Ili je najbolje da se ništa ne zna o njima? Citat:
![]()
__________________ "Ti nisi vrijedna toga truda. Od tebe mi nikakve koristi nije, ostani gdje jesi i idi na dno kao stvorenje čiji život vrijedan spasa nije." No kad sam promislio, uzeo sam je. Daniel Defoe Zadnji Uredio teica : 17-05-07 u 19:33. | ||||
| | |
| | #56 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Katolička crkva: HTV truje djecu nasiljem, stereotipima te neprimjerenim reklamam I da ja još dam šlag za kraj od sebe (ili proljev kako bi Silence rekao )Igrom slučaja doc. dr. prof. M. J. Mataušić je moj profesot na fakultetu i to izborni premet mi predaje. Ajde neću reći kako se predmet zove, malo privatnosti. Odličan lik. Čovjek zaista zna o čemu priča i ima iskustva od pokretanja nekolicine katoličkih novina, osnivanja HKR, do neke funkcije u katoličkoj televiziji, pisanja članaka za Glas Konzila, a i nije bio samo u "katoličkim medijima" nego je radio za Jutarnji, Večernji... S tim želim samo naglasiti njegovu kompetabilnost koju ima kada govori o utjecaju televizije i radija na današnju obitelj. Stoga, ne govori to neki lik koji je "glupan, zatucani, konzervativni" koji se u ime Crkve istupa da bi "promicao" njene vrijednosti.
__________________ "Ti nisi vrijedna toga truda. Od tebe mi nikakve koristi nije, ostani gdje jesi i idi na dno kao stvorenje čiji život vrijedan spasa nije." No kad sam promislio, uzeo sam je. Daniel Defoe Zadnji Uredio teica : 17-05-07 u 19:45. |
| | |
| | #57 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 21-12-06 Lokacija: U pripizdini Godina: 28
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Katolička crkva: HTV truje djecu nasiljem, stereotipima te neprimjerenim reklamam Da, to se bas idealno slaze sa naukom vjere i Isusovim govorima. Bravo!!
__________________ DI GOD POGLEDAN GUZICE I SISE SVUGDI,PARI MI SE LUDIN,LJUDI... GRUDI KA PUDING,SISE PARI MI SE SMIJU MI SE...CICE... |
| | |
| | #58 (permalink) |
| prof. Foruma | Re: Katolička crkva: HTV truje djecu nasiljem, stereotipima te neprimjerenim reklamam Zbilja ja ne mogu shvatit neke ljude ovdje na forumu. Gore bi se ponašali nego Jozo mafijozo da im je vlast u ruke dati. 45 godina su ubijani, zatvarani i mučeni na raznorazne načine svećenici, i sad bi ih opet trebalo strpati u ropotarnicu po nekima Ja sam rekao da sam protiv toga da se bave politikom, ali i te kako moraju i trebaju sudjelovati u društvenom životu Hrvatske i komentirati sve društvene događaje, imati stav o svemu, ali nikad javno isticati "ZNA SE" i sl... Govor Bozanića na Bleiburgu nekima smeta, ali to je njihova stvar. Isto tako, znamo da je hrvatski narod 88% katoličke vjeroispovjesti, prema tome ne može manjina većini naturati svoje standarde ponašanja. Samo moram na kraju dodati da je najžalosnije od svega, što se sve više svećenika ne ponaša upravo na onaj način na koji bi trebali kao službenici Božiji Zadnji Uredio zeljonar : 17-05-07 u 20:05. |
| | |
| | #59 (permalink) | ||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Katolička crkva: HTV truje djecu nasiljem, stereotipima te neprimjerenim reklamam Citat:
Aha da, opet se udaš da ti bude lijepo jer si prvi put pogriješio, pa ajmo ispravljati. Ja sam radije za onu opciju- bolje spriječiti nego lječiti. Svi kreću od krajnje situacije: muž ženu tuče. Nitko ne kreće od početne točke. Alkoholičar se ne postaje preko noći, nasilnik isto tako. A imaš valjda i razum kada se udaješ za nekoga. Manjak educiranosti. Ako se promjeni u braku... PA BIO SI TI SAM CIJELO VRIJEME S NJIM U TOM BRAKU!!! Kao što može krenuti i promjeniti na lošije, pa može se i ispraviti. Ili sam ja nešto krivo shvatila? Molim ispravite me ako serem. Ja sam za to... RAZMISLI DOBRO ZA KOGA SE UDAJEŠ! Razmisli dobro dok izgovaraš riječi "u dobro i u zlu". Nitko osim tebe neće nositi "križ", pa tako ne i ta Crkva koja ima svoje ideale koji su pak IDEALI a nitko nije idealan i savršen. Stoga nitko od tebe ne očekiva da budeš perfect! Međutim uvijek k tomu možeš težiti. Zar ne? Prebljub i svećenici- evo ga, svećenici moraju biti savršeni... staro hrvatsko razmišljanje... pa svi bi onda bili "mali bogovi" (ajde da ne kažem "sveti"-pošto neki jesu)... i oni su od krvi i od mesa. Ništa drugačiji i ništa "svetiji" od onoga koji nije klerik. Stvar je samo to što je na njima veća odgovornost i veće uporište od onog "laika". Citat:
Ili Adalbert Rebić preveo Bibliju, priča najmanje 10 jezika uključujući hebrejski, latinski, grčki, arapski, sirijiski...??? Onda Franjo Šanjek, aha akademik Franjo Šanjek. A dobro. Ta imena nisu baš vezana za senzacije, pa ih vjerojatno nitko ni ne zna. Zašto se baviti i pamtiti onda ta imena?
__________________ "Ti nisi vrijedna toga truda. Od tebe mi nikakve koristi nije, ostani gdje jesi i idi na dno kao stvorenje čiji život vrijedan spasa nije." No kad sam promislio, uzeo sam je. Daniel Defoe | ||
| | |
| | #60 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Katolička crkva: HTV truje djecu nasiljem, stereotipima te neprimjerenim reklamam Ne strpati u ropotarnicu nego tamo gdje im je i mjesto - u crkve, a ne oko crkve
__________________ DI GOD POGLEDAN GUZICE I SISE SVUGDI,PARI MI SE LUDIN,LJUDI... GRUDI KA PUDING,SISE PARI MI SE SMIJU MI SE...CICE... |
| | |
![]() |
| Tagovi: crkva, djecu, htv, katolicka, nasiljem, neprimjerenim, reklamama, stereotipima, truje |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 03:28.

Svi smo mi MASS SARR

) ce novine prikazati u domacoj politici u clanku od parsto karaktera. Bozanic dobija početne strane nakon svake poslanice, prvu vijest u Dnevniku, prenosi se cijela poslanica nakon Dnevnika. Mislim da ti je usporedba malo loša