Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Filozofija i religija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Filozofija i religija Raspravljate o temi Katolička crkva: HTV truje djecu nasiljem, stereotipima te neprimjerenim reklamama u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: Oggy Da, to se bas idealno slaze sa naukom vjere i Isusovim govorima. Bravo!! Ne kužim. ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 17-05-07, 20:08   #61 (permalink)
The Najarogantnija

Datum registracije: 14-08-06
Godina: 24
Poruka: 5,146
teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima
Re: Katolička crkva: HTV truje djecu nasiljem, stereotipima te neprimjerenim reklamam

Citat:
Pravi autor: Oggy Pogledaj Poruke
Da, to se bas idealno slaze sa naukom vjere i Isusovim govorima. Bravo!!
Ne kužim. Crkva- narod Božiji. Isus- veliki pastir. Crkvu vode ljudi.

Kao da moram objašnjaviti djetetu u 5. razredu.
Odgovori sa citatom
Star 17-05-07, 20:10   #62 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 12-10-06
Godina: 28
Poruka: 1,400
zeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobar
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku zeljonar
Re: Katolička crkva: HTV truje djecu nasiljem, stereotipima te neprimjerenim reklamam

Citat:
Ne strpati u ropotarnicu nego tamo gdje im je i mjesto - u crkve, a ne oko crkve
Ovo je slobodna država. Po tome bi sve veterinare trebalo strpati u veterinarske postaje

Tema od 10000 poruka
zeljonar je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 17-05-07, 20:16   #63 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 07-02-06
Godina: 18
Poruka: 422
@ vanus se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku @ vanus

Citat:
Pravi autor: Dr Jekyll Pogledaj Poruke
Ipak malo pretjeruješ. Ne možeš na osnovu jedne teme izjavljivat nešto takvo! Ponovit ću, i ja sam katolik, ali se ne slažem s nekim stvarima za koje se Crkva zalaže, i definitivno mi ne pada na pamet govorit takvo nešto. Pa nije baš sve što Crkva radi loše!
,, hehe to meni ne igra nikakvu ulogu ,,
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 17-05-07, 20:16   #64 (permalink)
The Najarogantnija

teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima

Ajde kanite se Bozanićevog govora na Bleiburgu.

Svećenik u propovjedi govori ono što je vezano to uz predhodno pročitano evanđelje ili uz situaciju u kojoj se odvija euharistija. Ako te briga za euharistijom i za evanđeljem NE SLUŠAJ ju!!!
Nitko te ne sili.
Odgovori sa citatom
Star 17-05-07, 20:16   #65 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 21-12-06
Poruka: 3,941
Oggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svima

Citat:
Pravi autor: teica Pogledaj Poruke
Molim ispravite me ako serem.
I da znas da budem. Jeli ti se ikad dogodilo da si se toliko zaljubila preko ušesa da uopće nisi vidjela mane svog dragog? Jesi li ikad bila sa nekim dovoljno dugo da mislis da si ga upoznala 100%, a onda te odjednom iznenadi svojim ponasanjem (najcesce vrlo grubim). Jesi li svjesna da nekad su se ljudi vjencavali do max 23 godine. Jebote, ja imam 27 godina pa sam tek sada skupio dovoljno zivotnog iskustva da mogu procijeniti sta cu dalje...
Citat:
Prebljub i svećenici- evo ga, svećenici moraju biti savršeni... staro hrvatsko razmišljanje...
Ok, ali onda nemoj biti licemjer pa mi zabranjivati razvod ako je došlo do preljuba i propovjedaj: "U dobru i u zlu"
Citat:
Tko je kada spomenuo da je Ratzinger jedan od najvećih teologa današnjice? Da je izdao tone i tone knjiga?
Knjiga kakve kakvoce i sadrzaja? To mu ne umanjuje cinjenicu da je ocito covjek takvih svjetonazora da bi se vratio u povijesne odnose krscana i muslimana. Moze on meni napisati i hiljdu knjiga ako zeli.
Citat:
Ili Adalbert Rebić preveo Bibliju, priča najmanje 10 jezika uključujući hebrejski, latinski, grčki, arapski, sirijiski...???
Onda Franjo Šanjek, aha akademik Franjo Šanjek.
A dobro. Ta imena nisu baš vezana za senzacije, pa ih vjerojatno nitko ni ne zna. Zašto se baviti i pamtiti onda ta imena?
A zasto se onda crkva gura tamo gdje joj nije mjesto? Ili smatras da javnost ju gura tamo gdje joj nije mjesto?
Ima u crkvi vrlo pametnih ljudi, ljudi koji su zaduzili covjecanstvo. Sto crkva cijelo vrijeme njih ne gura u prvi plan? Nego gura tamo nekog popa koji iz svevisnjeg razloga zeli zabraniti rad nedjeljom!!
PARI MI SE SMIJU MI SE...CICE...
Oggy je offline  
Odgovori sa citatom
Star 17-05-07, 20:22   #66 (permalink)
Akademik Foruma

Oggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svima

Citat:
Pravi autor: teica Pogledaj Poruke
Ne kužim. Crkva- narod Božiji. Isus- veliki pastir. Crkvu vode ljudi.
Isus Krist kada je propovjedao pricano po evandjeljima iz Novog zavjeta nije propovjedao da crkva mora imati ogromne crkvetine, masu para, skupe aute, primanje para od vjernika za vrijeme mise.
Propovjedao je skromnost, čestitost, poštenje, vjeru u Boga i pomaganje slabima i nemocnima. Od toga svega gdje ti smjestas crkvu danas? Pustimo prazne parole koje se mjenjaju kako se mjenjaju vremena...
Citat:
Kao da moram objašnjaviti djetetu u 5. razredu.
Zasto dijete u 5. razredu mora uopće išta znati o crkvi, vjeri i Bogu?
(kad si mi vec tako bezobrazno spustila)
Oggy je offline  
Odgovori sa citatom
Star 17-05-07, 20:31   #67 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 12-10-06
Poruka: 1,400
zeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobar
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku zeljonar

Citat:
Isus Krist kada je propovjedao pricano po evandjeljima iz Novog zavjeta nije propovjedao da crkva mora imati ogromne crkvetine, masu para, skupe aute, primanje para od vjernika za vrijeme mise.
Propovjedao je skromnost, čestitost, poštenje, vjeru u Boga i pomaganje slabima i nemocnima. Od toga svega gdje ti smjestas crkvu danas? Pustimo prazne parole koje se mjenjaju kako se mjenjaju vremena...
Jel' tebe netko nagoni da im ti daješ para kao što te npr. zakonom nagone da moraš platiti TV pretplatu iako ti se ne sviđa program?
Prave li crkve od tvojih para? Ne razumijem zašto se buniš zbilja ...

Citat:
Zasto dijete u 5. razredu mora uopće išta znati o crkvi, vjeri i Bogu?
(kad si mi vec tako bezobrazno spustila)
Dijete u 5. razredu ne mora znati ni tablicu množenja ..... ništa se ne mora, samo se umrijet mora ... a to dijete koje ne zna ništa o crkvi i Bogu u 5. razredu, znači da mu fali jedan dijelić općeg znanja za koje mu je vrijeme da ga počne sticati u tim godinama

Tema od 10000 poruka

Zadnji Uredio zeljonar : 17-05-07 u 20:33.
zeljonar je offline  
Odgovori sa citatom
Star 17-05-07, 20:39   #68 (permalink)
Akademik Foruma

Citat:
Pravi autor: zeljonar Pogledaj Poruke
Jel' tebe netko nagoni da im ti daješ para kao što te npr. zakonom nagone da moraš platiti TV pretplatu iako ti se ne sviđa program?
Pa ne dajem im pare. Nego mi zao gledati ljude koji daju milodare uvjereni da to ide u dobre svrhe (pomoč siromasnima, obnova zupe). A u biti jako malo toga zvrsi sa takvim ciljem. Gledam bas u mom kraju. Svake godine se mjenja fasada na zupnom dvoru i na samoj crkvi. Brijem da jedna fasada duze izdrzi. Na kuci gdje zivim je izdrzala vec 20. godinu
Citat:
Prave li crkve od tvojih para? Ne razumijem zašto se buniš zbilja ...
Kaj je najgore prave se. Jer mislim da i drzava daje crkvi nest para. A bunim se iz prostog razloga jer me tu netko i cuje odnosno zeli cuti. Kada pričam o tome sa nekim svecenikom brzo se mjenja tema, a ako ju nasilno vracam nazad odustaje se od razgovora...
Citat:
DJete u 5. razredu ne mora znati ni tablicu množenja ..... ništa se ne mora, samo se umrijet mora ... a to dijete koje ne zna ništa o crkvi i Bogu u 5. razredu, znači da mu fali jedan dijelić općeg znanja za koje mu je vrijeme da ga počne sticati u tim godinama
Mislis da ce ucitelj vjeronauka kojeg je odgajala i ucila crkva biti osoba koja ce objektivno objasniti neukom djetetu taj dio općeg znanja? Ili ce vjerojatnije od njega napraviti još jednog crkvenog Borga spremnog za obmane?
Ja sam u doba kad se počelo odlaziti na vjeronauke isao na etiku. Tamo mi nitko nije naredjivao da moram ici svaku nedjelju na misu
Oggy je offline  
Odgovori sa citatom
Star 17-05-07, 20:42   #69 (permalink)
The Najarogantnija

Citat:
I da znas da budem. Jeli ti se ikad dogodilo da si se toliko zaljubila preko ušesa da uopće nisi vidjela mane svog dragog? Jesi li ikad bila sa nekim dovoljno dugo da mislis da si ga upoznala 100%, a onda te odjednom iznenadi svojim ponasanjem (najcesce vrlo grubim). Jesi li svjesna da nekad su se ljudi vjencavali do max 23 godine. Jebote, ja imam 27 godina pa sam tek sada skupio dovoljno zivotnog iskustva da mogu procijeniti sta cu dalje...

Ok, ali onda nemoj biti licemjer pa mi zabranjivati razvod ako je došlo do preljuba i propovjedaj: "U dobru i u zlu"

Knjiga kakve kakvoce i sadrzaja? To mu ne umanjuje cinjenicu da je ocito covjek takvih svjetonazora da bi se vratio u povijesne odnose krscana i muslimana. Moze on meni napisati i hiljdu knjiga ako zeli.

A zasto se onda crkva gura tamo gdje joj nije mjesto? Ili smatras da javnost ju gura tamo gdje joj nije mjesto?
Ima u crkvi vrlo pametnih ljudi, ljudi koji su zaduzili covjecanstvo. Sto crkva cijelo vrijeme njih ne gura u prvi plan? Nego gura tamo nekog popa koji iz svevisnjeg razloga zeli zabraniti rad nedjeljom!!
Da zaljubila se jesam toliko da nisam vidila mane, ali se nisam udala. Za to bi zaista trbala biti jako blesava. Pa nitko ih nije tjerao u brak? A i fino te pitaju: jesi dobrovoljno tu? jesi svjestan svoje odluke?
Ako pogriješiš možeš ispraviti (ljudski je griješiti), poduzeti određene mjere. A lijepo sam rekla NITKO TE NE PRISILJAVA DA SVE TRPIŠ!
Ne kužim tvoju poantu. Ti bi se oženio da bi se rastao? Pa ne krećeš valjda iz te startne pozicije?!

E da, fino je pričati o čovjeku za kojeg samo znaš da je "konzervativan" a nemaš pojma zašto je konzervativan i da li je uopće konzervativan. Za nekoga je konzervativan, za druge liberalan. Subjektivno gledište.
Ali evo ti malo o Razingeru:
- dr. fundamentalne teologije i dogmatike
- 7 počasnih doktorata (i to svi prije nego kaj je postao papa)... između ostalog Minnesota, Lima, Universidad de Navarra, Uniwersytet Wrocławski...
- odlike (ima ih previše, neda mi se pisati)
- i evo neke knjige... možda te koja zainetersira: Uvod u kršćanstvo 2000 ;
Eshatologija. Smrt i vječni život. Leipzig 1981 ;
Dogma i Objava.

Ne znam kaj te zanima. Čovjek je teolog, ne matematičar.

Smatram da javnost traži senzaciju. Najbolje je reći nešto protiv Crkve, odmah će se svi sjatiti na tebe. Čim netko nešto krivo kaže eto ti publikacije samo takve.
Evo primjer: nek jedan vjeroučitelj istupi i nešto okrivi Crkvu svi su tamo, a to što se 1000 drugih vjeroučitelja trudi i maksimalno pokušava djeci prenjeti Isusovu poruku nitko ali apsolutno nitko ne spominje.
To za rad nedjeljom je posebna za tema za sebe. Već sam tisuću puta to pisala, neda mi se više.
Odgovori sa citatom
Star 17-05-07, 20:47   #70 (permalink)
Gazim kupus, povoljno

Datum registracije: 02-01-06
Godina: 23
Poruka: 3,188
fuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masi
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku fuzija Pošalji poruku preko Skype-a korisniku fuzija

vidim, koliko god sam off neke stvari se ne mijenjaju

teice, drži se

Kad popijem litru-dve, litru-dve,
lijepe su mi žene sve, žene sve
fuzija je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: crkva, djecu, htv, katolicka, nasiljem, neprimjerenim, reklamama, stereotipima, truje

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 05:41.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113