Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Filozofija i religija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Filozofija i religija Raspravljate o temi Koliko smo spremni opraštati? u Znanost forumu; Sad sam skužio ovu svoju staru temu.....stala je. Ajde želio bi čuti malo i druge o opraštanju, ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 01-07-08, 00:16   #21 (permalink)
V.I.P. Član

Datum registracije: 15-07-07
Godina: 43
Poruka: 5,432
TigarZG1 je dragulj u masiTigarZG1 je dragulj u masiTigarZG1 je dragulj u masiTigarZG1 je dragulj u masiTigarZG1 je dragulj u masiTigarZG1 je dragulj u masiTigarZG1 je dragulj u masiTigarZG1 je dragulj u masiTigarZG1 je dragulj u masiTigarZG1 je dragulj u masiTigarZG1 je dragulj u masi
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku TigarZG1
Re: Dali smo spremni praštati u Duhu vjere?

Sad sam skužio ovu svoju staru temu.....stala je. Ajde želio bi čuti malo i druge o opraštanju, dugo se nije nitko izjasnio....
Ako nekome smeta ovo u Duhu vjere...neka to zanemari...
Odgovori sa citatom
Star 01-07-08, 06:55   #22 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 03-04-07
Poruka: 1,083
Bluebird ima ono neštoBluebird ima ono neštoBluebird ima ono neštoBluebird ima ono neštoBluebird ima ono neštoBluebird ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Bluebird
Re: Koliko smo spremni opraštati?

Ja nisam ni vidjela ovu temu...
Sklona sam opraštanju ako je uvreda namijenjena isključivo meni, a ne mojim bližnjima. Taj teret neopraštanja koji se spominje me do sad nije opterećivao. Možda zato što mi osobe koje su me uvrijedile nisu bile jako bliske. Jednostavno ih izbrišem iz memorije i nije mi to problem ni duševni teret. A i nisam imala nikad prijatelje koji bi bili u stanju uvrijedit moju obitelj.
Odgovori sa citatom
Star 01-07-08, 09:16   #23 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 27-06-08
Godina: 24
Poruka: 1,290
edhembeg se izdvaja iz maseedhembeg se izdvaja iz maseedhembeg se izdvaja iz maseedhembeg se izdvaja iz mase

Puno ovisi o tome koliko je teska povreda, kolika je kolicina zla koja ti je nanesena ...
Ja sam spreman oprostiti nekome tko me povrijedi, dat mu novu priliku jer svi grijese ,,, ali ako je u pitanju teska povreda ,,, tesko bi mogao to oprostiti i zaboraviti, ali ne bi nikada toj osobi pozelio zlo ni svetio se ni na koji nacin ...
S tim u svezi divim se zrtvama majki Srebrenice koje kazu da je tesko zaboraviti nepravdu i zlo koje im je naneseno, i da nikoga ne mrze i ne zele nikom zlo, samo da se ne zaboravi sto je ucinjeno i da se nikada vise tako nesto ne ponovi bilo gdje u svijetu ... Taj govor je vec u duhu vjere, sukladno islamskim propisima (serijatima) gdje se ne smije nositi mrznja na srcu, nikoga povrijediti ni traziti osvetu za nanesenu nepravdu i zlo ...
edhembeg je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 01-07-08, 09:29   #24 (permalink)
Lutka od krvi bez trunke ideje

Datum registracije: 27-03-08
Godina: 21
Poruka: 7,449
Sahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavan
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Sahataba

ne znam, drugi mi kazu da sam spreman oprastat i previse...
I won't change to fit your plan, Take me as I am
Sahataba je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 01-07-08, 12:45   #25 (permalink)
Regularni forumas

Avatar od korisnika nebeski plesač

Datum registracije: 14-04-08
Poruka: 214
nebeski plesač se izdvaja iz mase

oprostiti je strašno velika stvar, nije uvijek jednostavno ni lako ali je moćno, kažu da na onaj svijet možeš ponijeti samo dvije stvari, ako ih imaš, a to su ljubav i znanje, a opraštanje je usko vezano za ljubav
Odgovori sa citatom
Star 01-07-08, 12:47   #26 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 01-09-07
Poruka: 4,871
xarfaxus je stvarno dobarxarfaxus je stvarno dobarxarfaxus je stvarno dobarxarfaxus je stvarno dobarxarfaxus je stvarno dobarxarfaxus je stvarno dobarxarfaxus je stvarno dobarxarfaxus je stvarno dobarxarfaxus je stvarno dobarxarfaxus je stvarno dobarxarfaxus je stvarno dobar
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku xarfaxus Pošalji poruku preko MSN-a korisniku xarfaxus Pošalji poruku preko Skype-a korisniku xarfaxus

I forgive, but i don't forget ...
Odgovori sa citatom
Star 01-07-08, 14:00   #27 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 17-05-07
Godina: 26
Poruka: 2,469
carica ima ono neštocarica ima ono neštocarica ima ono neštocarica ima ono neštocarica ima ono neštocarica ima ono neštocarica ima ono nešto

Mislim da opraštam i previše ali ne zaboravim

Činjenica je da se čovjek bolje osjeća kad u srcu nema mržnje prema nekom i kada oprosti, ali ima nekih stvari koje se nikada do kraja ne oproste i ne zaborave
Odgovori sa citatom
Star 01-07-08, 15:24   #28 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 23-10-06
Poruka: 1,189
maja-manuela će uskoro biti poznatmaja-manuela će uskoro biti poznatmaja-manuela će uskoro biti poznatmaja-manuela će uskoro biti poznatmaja-manuela će uskoro biti poznatmaja-manuela će uskoro biti poznatmaja-manuela će uskoro biti poznatmaja-manuela će uskoro biti poznatmaja-manuela će uskoro biti poznat

ne mogu reći da sam do kraja oprostila ako i ne zaboravim.
znači-što oprostim,to i zaboravim. čemu se optrećivati pamćenjem loših stvari...
maja-manuela je offline  
Odgovori sa citatom
Star 01-07-08, 15:44   #29 (permalink)
Cobeta

Datum registracije: 01-10-05
Godina: 25
Poruka: 9,371
Wamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjeti

Da, istina...

Pamtim samo sretne danee...
Odgovori sa citatom
Star 01-07-08, 16:09   #30 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 11-12-06
Godina: 37
Poruka: 3,862
Wolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svima

Nekad opraštam, nekad ne- i u jednom i u drugom znam biti ćudljiv i nepopustljiv (i nerazuman)... Jednom ću neku sitnicu jako zamjeriti, drugi put ću bez problema preći preko nečeg preko čega se teško prelazi...

Ali ako zamjerim, držim se sakramenta pomirbe- bez kajanja nema oprosta. Ako išta mrzim je kad te netko sjebe, a kasnije se javi kao da ništa nije bilo (ili sa nekim 'shit happens' ili 'ko nas bre zavadi').
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: dali, duhu, pras tati, spremni, vjere

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 04:00.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113