Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Filozofija i religija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Filozofija i religija Raspravljate o temi Koliko vjernika ima na forumu? u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: damfisk Ja ne vjerujem. Religija je opijum za mase. Legendo!...

Vidi Rezultate Anketa: Vjerujte li u Boga
Vjerujem 70 67.96%
Ne vjerujem 22 21.36%
Ne znam dali da vjerujem ili ne, nisam siguran da postoji 11 10.68%
Glasači: 103. Vi nemožete glasati na ovoj anketi

Odgovor

Opcije Teme
Star 29-01-07, 22:36   #21 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 10-08-05
Godina: 20
Poruka: 1,287
Casey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Casey
Re: Koliko vjernika ima na forumu?

Citat:
Pravi autor: damfisk Pogledaj Poruke
Ja ne vjerujem.

Religija je opijum za mase.
Legendo!
Casey je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 30-01-07, 10:44   #22 (permalink)
Regularni forumas

Avatar od korisnika dr. hardlove

Datum registracije: 26-01-07
Poruka: 133
dr. hardlove se izdvaja iz mase

vjerujem li u boga?
pa ja mislim da vjerujem u nesto iznad a da li je to bog ili ne ne bih znao! odgajan sam da vjerujem boga i idem u crkvu kad god stignem ali ja isto mislim da je ta vjera previse iskomercijalizirana pa sad....
dr. hardlove je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 30-01-07, 20:22   #23 (permalink)
evergreen

Datum registracije: 28-08-06
Godina: 25
Poruka: 6,061
ševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjeti

Citat:
Pravi autor: Casey Pogledaj Poruke
Zašto si onda ateist?
kako sam samo znao da stiže to pitanje..

pa vrlo jednostavno: da sam samo radi toga vjernik ne bih bio istinski nego pragmatični vjernik.
ševa je offline  
Odgovori sa citatom
Star 31-01-07, 23:15   #24 (permalink)
Sexy Profesorica

Datum registracije: 06-01-07
Godina: 38
Poruka: 702
ivana_de ima ono neštoivana_de ima ono neštoivana_de ima ono neštoivana_de ima ono neštoivana_de ima ono neštoivana_de ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku ivana_de Pošalji poruku preko Skype-a korisniku ivana_de

Citat:
Pravi autor: fuzija Pogledaj Poruke
ivana_de, baš je tako da dobri ljudi pate i da im se dešava to što se desi. Ako si istinski vjernik što je to patit 70 godina (jedan ljudski život) ako znaš da te poslije čeka život vječni, raj, kraljevstvo nebesko ili kako god već.
Ne znam, jednostavno mi se toliko stvari desilo da si postavljam (vjerojatno glupo pitanje) ''postoji li Bog ako mi se sve to desilo''. Ne znam, ja postujem sve one koji vjeruju u Boga, uostalom, i muz mi je vjernik, i djeca su mi krstena, ali ja sam jednostavno izgubila smisao vjere i to je tako
ivana_de je offline  
Odgovori sa citatom
Star 31-01-07, 23:39   #25 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 10-08-05
Poruka: 1,287
Casey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Casey

Citat:
Pravi autor: ševa Pogledaj Poruke
kako sam samo znao da stiže to pitanje..

pa vrlo jednostavno: da sam samo radi toga vjernik ne bih bio istinski nego pragmatični vjernik.
Mudro zboriš, no čini mi se da se teško odjednom postaje istinski vjernik. Bolje od pragmatičnog do istinskog nego nikako.
Casey je offline  
Odgovori sa citatom
Star 01-02-07, 01:20   #26 (permalink)
Starter

Avatar od korisnika pat bez mat-a

Datum registracije: 01-02-07
Poruka: 38
pat bez mat-a se izdvaja iz mase

e jbg sad, nemojte se uvrjediti ali ja mislim da su to sve budalastine , iako su mi u rodbini skoro svi vjernici i cijelo vrijeme mi nametali vjeru ispalo je drugacije
isto kao i sudbina...nesto sjebemo u zivotu i sta drugo govoriti nego: to je sudbina, ili govoriti kako je bog to htjeo...

"Mmmmm, unexplained bacon."
pat bez mat-a je offline  
Odgovori sa citatom
Star 01-02-07, 22:23   #27 (permalink)
evergreen

Datum registracije: 28-08-06
Godina: 25
Poruka: 6,061
ševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjeti

ne znam, možda pragmatični vjernik postanem kada (i ako) me ulovi strah od smrti jer ljepše je vjerovati da neće samo nestati slike i da će me pojesti crvi nego da će mi duša odlebdjeti na bolje mjesto.. ipak, to mi se sada čini daleko.

ipak dugo godina gradim svjetonazor ovakvim kakav jest.. nije lako to mijenjati. i, opet, ne osjećam potrebu.

za vjernike, pak, imam samo , ukoliko pretjerano ne nameću svoj pogled drugima.
ševa je offline  
Odgovori sa citatom
Star 01-02-07, 23:18   #28 (permalink)
next best thing

Datum registracije: 10-06-05
Godina: 31
Poruka: 5,103
pharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svima
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku pharaoh Pošalji poruku preko Skype-a korisniku pharaoh

bladi infidels ju ol vil bi dikapetejtid end aj vil spit daun jor nek

spoken lajk a tru bilivr

The things inside without a care

And the dirt still stains me

So wash me, 'till I'm clean...
pharaoh je offline  
Odgovori sa citatom
Star 02-02-07, 16:17   #29 (permalink)
ice
Banned

Datum registracije: 17-07-06
Godina: 19
Poruka: 3,428
ice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavan

Ja pripadam u 3. skupinu (50% 50%).

Dakle, ideja da Bog postoji, kraljevstvo Božje itd. mi zvući lijepo, privlaći me. Ustvari sviđa mi se ta ideja. Bilo bi lijepo da to postoji. Međutim, život je brz 'ko metak, koliko prosječno živi jedan nepušač?75 godina?

Stoga, ne izvršavam svoje vjerske dužnosti prema Bogu, jer se ne želim zajebat u životu. Ako Bog postoji, volio bih da me primi u kraljevstvo nebesko, nisam kriminalac.

Što se tiče Crkve, to je jedna od najvećih manipulacijskih sila ikada.

Međutim, počeo sam osječati neke paranormalne sile, tipa neki ženski glas što je vikao pokraj mene, a kad sam se probudio nikoga nije bilo, linija se upalila sama u 2 ujutro i čuo sam "ništa mi neće dan pokvarit, brusi vari vari" na maksimalnu jačinu zvuka, spirale od peći do mene se pale gase u posebnim ritmovima što nije normalno i tako dalje.
To mi ipak nakon nekog zastrašenja daje nekakvu utjehu da Bog postoji.

Zadnji Uredio ice : 02-02-07 u 16:21.
ice je offline  
Odgovori sa citatom
Star 02-02-07, 23:44   #30 (permalink)
Drugarica učiteljica

Datum registracije: 14-08-06
Godina: 24
Poruka: 4,940
teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima

Citat:
Pravi autor: ice Pogledaj Poruke
Ja pripadam u 3. skupinu (50% 50%).
To bi kod nas ovdje gore rekli "ni v rit ni mimo"...
teica je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: ateizam, religija, vjernici

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 21:38.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111