Sumnja je stalna pratilja vjere. I najtvrdokorniji vjernici posumnjaju ili pokleknu. Da nema sumnje, ne bi bilo ni vjere: jedna se hrani drugom.
Raspravljate o temi Kriza vjere majke Tereze u Filozofija i religija forumu, dio Znanost foruma; Mother Teresa's Crisis of Faith -- Printout -- TIME That absence seems to have started at almost precisely the time ...
Sumnja je stalna pratilja vjere. I najtvrdokorniji vjernici posumnjaju ili pokleknu. Da nema sumnje, ne bi bilo ni vjere: jedna se hrani drugom.
hahah
jasno mi je da nemas smisla za humor ali ipak iako se ne mogu smijati tvojim forama smijesni su mi bar tvoji pokusaji da budes vrckast i "argumentiran".
nisi skopcao . manema veze. natrag na temu
ajde malo odi dublje u vezu izmedju sumnje i vjere. pretpostavljam da ce ljude to interesirati jer nema sumnje da je tereza duboko sumnjala pa da svi shvatimo "kako nema vjere bez sumnje". evo izvoli :
(lijepo pristojno, argumentirano, navedi literaturu, postuj pravilnik itd. znas ono akademski)
![]()
hm o ovoj temi je teško govoriti nekom tko nije vjernik
majka terezija nikad nije bila u krizi vjere...njena vjera je upravo čvrsta i nepoljuljana...ona je samo bila u suhoći, u kušnji koja ju je trebala nagnati da se jasnije odluči za Boga, iako ga ne osjeća u svom životu
dakle majka terezija je imala čvrstu odluku pristati uz Boga i nikad nije posustala unatoč različitim kušnjama i napastima
lako je biti uz Boga kad smo u milosti, kad nam se on očituje...ali treba vjerovati i kad nam se malo izmakne
znam da će se lofi sad javiti,baš čekam
I'm just a nobody trying to tell everybody,
about somebody, who can save anybody
jav jav
a+s
Ne znam jel u krizu vjere ulazi i uzimanje novca od vrlo sumnjivih likova poput Charlesa Keatinga koji je popalio lovu iz mirovnskih fondova i kasnije je osuđen za to. Naravno novac koji je "donirao" nikad nije vraćen unatoč brojnim zahtjevima sudova, ali zato se ona založila za njega na sudu.
Dio pisma tužitelja Charlesa Keatinga upućen majci Terezi
Odgovora naravno nije bilo.Perhaps they believe that their generosity will purchase love, respect or forgiveness. However, the time when the purchase of 'indulgences' was an acceptable method of seeking forgiveness died with the Reformation. No church, no charity, no organization should allow itself to be used as a salve for the conscience of the criminal. We all are grateful that forgiveness is available but we all, also, must perform our duty. That includes the Judge and the Jury. I remind myself of the biblical admonition of the Prophet Micah: 'O man, what is good and what does the Lord require of you. To do justice, love mercy and walk humbly.'
We are urged to love mercy but we must do justice.
You urge Judge Ito to look into his heart -- as he sentences Charles Keating -- and do what Jesus would do. I submit the same challenge to you. Ask yourself what Jesus would do if he were given the fruits of a crime; what Jesus would do if he were in possession of money that had been stolen; what Jesus would do if he were being exploited by a thief to ease his conscience?
I submit that Jesus would promptly and unhesitatingly return the stolen property to its rightful owners. You should do the same. You have been given money by Mr. Keating that he has been convicted of stealing by fraud. Do not permit him the 'indulgence' he desires Do not keep the money. Return it to those who worked for it and earned it!
If you contact me I will put you in direct contact with the rightful owners of the property now in your possession.
Sincerely,
Paul W. Turley
Lakoća kojom određena mišljenja postaju opća, proizlazi iz nesposobnosti većine ljudi da stvore vlastito mišljenje osnovano na vlastitom razmišljanju.