Za tu i slične prigodu ja sam uvijek kupovao nešto što ima trajnu vrijednost. Najčešće je to bio nekakav zlatni nakit (lančić, naušnice, narukvice, broševi, sat i sl.). Nešto što će tu osobu uvijek podsjećati na taj događaj.
Ali ja nisam ateist.
Raspravljate o temi Krizma - kumovanje... u Filozofija i religija forumu, dio Znanost foruma; Eto, prošlu nedjelju me došao od očevog bratića njegov sin pitati da li ću mu biti krizmani kum i ja ...
Za tu i slične prigodu ja sam uvijek kupovao nešto što ima trajnu vrijednost. Najčešće je to bio nekakav zlatni nakit (lančić, naušnice, narukvice, broševi, sat i sl.). Nešto što će tu osobu uvijek podsjećati na taj događaj.
Ali ja nisam ateist.
Sat se i meni čini kao odličan poklon
ma ja sam ga oblekel od glave do pete..i to u varteksu..nisam lanchich jer mi je to bzvz narukvciu bijelo zlato kraljevski vez,skuter plugeota i mob...nisam ja naravno platil..stari je dal pare
All in all you're just another brick in the wall......
lanac ili narukvicu (to će mu ostat za uspomenu osim ak ne zagubi) a i sat nije loš al neki dobar
skuter
All in all you're just another brick in the wall......
Stvar je gotova
Kumić je dobio skuter i dobar ručni sat.
Čovjek je gospodar onih riječi koje nije izgovorio, ali je rob onih koje su mu izmakle.
bullshit, daj mu čokoladu
+!
Samo svjedok (kum) na vjenčanju u katoličkoj Crkvi može biti netko, tko nema sakramente:
- krštenje
- sv. pričest
- potvrda/krizma.
Ako netko ima te sv. sakramente i smatra se ateistom, onda mora biti iskren pred Crkom, jer ne može biti kum na krizmi.
Zadaća kuma je velika i važna.
Kumstvo je važnije od rodbinskih veza i poklona.