Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Filozofija i religija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Filozofija i religija Raspravljate o temi Ne mljackaj, na misi ne zijevaj, a tajnu ženi ne povjeravaj! u Znanost forumu; Jutarnji.hr Citat: MOSTAR - Dok jedeš ne srči, ne frkći, ne mljackaj, ne šušti i ne škripi! Ne zijevaj ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 29-05-07, 22:30   #1 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,661
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence
Ne mljackaj, na misi ne zijevaj, a tajnu ženi ne povjeravaj!

Jutarnji.hr

Citat:
MOSTAR - Dok jedeš ne srči, ne frkći, ne mljackaj, ne šušti i ne škripi! Ne zijevaj nepobožno za vrijeme molitve i ne povjeravaj tajnu ženama, jer žene ne znaju čuvati tajnu!

To je samo dio naputaka iz bontona mostarsko-duvanjskog biskupa msgr. Ratka Perića, koji je objavio kao svoju knjigu “Naravni porivi i nadnaravni darovi - Sedam glavnih grijeha i sedam darova Duha Svetoga”.

no comment ... (za sada)
silence je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 29-05-07, 22:34   #2 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 24-04-07
Godina: 29
Poruka: 3,487
Dr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobar
Re: Ne mljackaj, na misi ne zijevaj, a tajnu ženi ne povjeravaj!

A kakvo bi bilo pobožno zijevanje?
Dr Jekyll je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 29-05-07, 22:38   #3 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,661
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence

siguran sam da će nam neko ko se bolje u to razumije sve objasniti
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 30-05-07, 02:12   #4 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 11-12-06
Godina: 36
Poruka: 3,662
Wolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavan

Hehe, vi baš navalili po onoj staroj da besposlen pop i jariće krsti.

Vjerojatno je pisac htio reći da je zijevanje za vrijeme mise nepobožno (možebitno bi se to u prijašnjim vremenima reklo i 'bogohulno').
Odgovori sa citatom
Star 30-05-07, 08:50   #5 (permalink)
Drugarica učiteljica

Datum registracije: 14-08-06
Godina: 24
Poruka: 4,557
teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima

He, he, he, he... Freak, ako je to rekao.

Mene su učili na vjeronauku da ne zjevam, ne vrtim se i pobožno slušam tokom mise. Ovo drugo mi je smiješno.
Ali znam da neki svećenici jako paze na taj neki bonton tokom mise. Čak me jedan znao maltretirati (svojedobno kada sam bila ministrant) da ne znam pružati vrčić s vinom svećeniku. Mjesec dana sam morala učiti to pružanje. Mislim da ni dan danas ne znam.

Kakve veze ima povjeravanje tajnih ženi sa pobožnim životom? Ne kužim.
ritam ti lijepe za noge
teica je offline  
Odgovori sa citatom
Star 30-05-07, 09:04   #6 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 12-10-06
Godina: 27
Poruka: 1,400
zeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobar
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku zeljonar

Pozdrav svima od jednog vjernika iz Mostarsko-Duvanjske biskupije!
Mene je krizmao Perić
Sve što mogu reći da soli pamet svima kao da je cijeloga Svijeta pamet pokupio, a ima facu takvu da djeca od njega bježe
Ajde kad se razvije ova tema, i ako budem imao živaca, iznijet ću o njemu neke pikanterije i sranja koje sam čuo na svoje uši Sad mi se baš i ne da, pa malo kasnije

I da, pazite, ako nešto kažete protiv njega proglasit će vas Luciferima

Tema od 10000 poruka

Zadnji Uredio zeljonar : 30-05-07 u 09:13.
zeljonar je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: misi, mljackaj, povjeravaj, tajnu, zeni, zijevaj

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 04:18.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103