Stranica 1 od 27 12345611 ... ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 1 do 10 od 266

Neformalni filozofski kutak - tema za razgovore i prigovore

Raspravljate o temi Neformalni filozofski kutak - tema za razgovore i prigovore u Filozofija i religija forumu, dio Znanost foruma; Pravi autor: Scorpy Kao što sam obećao Lofiju, otvaram kutak za prigovore, prijedloge i stvari kojima na ostalim temama nema ...

Akademik Avatar od korisnika Scorpy
    Datum registracije
    18-10-08
    Poruka
    4,137
    Liked
    74 times

Neformalni filozofski kutak - tema za razgovore i prigovore

Citat Pravi autor: Scorpy Pogledaj Poruke
    Kao što sam obećao Lofiju, otvaram kutak za prigovore, prijedloge i stvari kojima na ostalim temama nema mjesta radi što preglednije i što sustavnije diskusije.

Ako baš morate chatati, činite to ovdje.

Ako baš morate pisati o vlastitu raspoloženju, ovdje napišite post.

Ako baš morate prigovarati (ili hvaliti) - opet vrijedi isto.

P. S. Općim uputama o pravilima ponašanja dodat ću još jednu preporuku: pročitajte temu o argumentaciji. Tako će, vjerujem, postova "ad hominem" biti manje, a time i potrebe da neke forumaše stalno iznova upozoravam. Činim to u najboljoj namjeri jer držim da nikome nije u interesu svađanje, prepucavanje i vrijeđanje umjesto kulturne i suvisle rasprave.
    Post se tiče osjećaja sigurnosti, je li tako?

A na što se odnosi moje pitanje?

Pokušaj ga shvatiti, a ne praviti se pametan.
    Zadnji Uredio Scorpy : 01-05-09 u 16:27 Razlog: Ubacivanje uvodnoga posta u prebačenu prepirku s druge teme, razumijevanja radi.
    Potpisi su za budale.

Nježni predator Avatar od korisnika Maslow
    Datum registracije
    08-04-06
    Starost
    49
    Poruka
    7,275
    Liked
    5 times

Re: Da li je ateizam bolest?

Post se tiče osjećaja sigurnosti, je li tako?

A na što se odnosi moje pitanje?

Pokušaj ga shvatiti, a ne praviti se pametan.
    Pitanje sigurnosti i pripadanja smo odavno apsolvirali, žalosno je da ne razumiješ suštinu posta.

Shvatio sam ja tvoje pitanje, ali nisam shvatio veleumnost tog pitanja.
    Zadnji Uredio Scorpy : 01-05-09 u 15:19 Razlog: Prepirka s druge teme.
    Pokušavam doći do istine, a ne činjenica i dovoljno sam star da ih znam razlikovati.
    Jerzy Kosinski

dr.sc. Foruma Avatar od korisnika lofi
    Datum registracije
    20-03-08
    Starost
    5
    Poruka
    2,644
    Liked
    0 times

jelmogu ja sad malo kokice dobit ?

a+s
    Zadnji Uredio Scorpy : 01-05-09 u 15:19 Razlog: Prepirka s druge teme.

Datum registracije
    18-10-08
    Poruka
    4,137
    Liked
    74 times

Citat Pravi autor: Maslow Pogledaj Poruke
    Pitanje sigurnosti i pripadanja smo odavno apsolvirali, žalosno je da ne razumiješ suštinu posta.

Shvatio sam ja tvoje pitanje, ali nisam shvatio veleumnost tog pitanja.
    Onda nisi shvatio ništa. No dobro, objasnit ću.

Čemu Pascal? Pa svi smo isti, kao svjesna bića određuju nas isti psihološki mehanizmi, bili vjernici ili ne. Ne da mi se drviti o etici iznova, pisao sam već o tome, pa je možda tebi "heureka" otkriće da dobro mora izvirati iz čovjeka, da mora biti autonomno - bio on kršćanin, musliman, ateist ili gnostik - ali meni nije, nimalo. Dapače, to mi je dozlaboga dosadno pa sam se radije usredotočio na bitnu sitnicu - nevjernik Pascal boji se, zamisli, Boga. Je li to fobija? Ne znam, možda bi mogla biti. Rekao sam dakle isto što i Vacs, samo je subjekt promijenjen. Klica straha da griješimo, da možda nismo u pravu, postoji u svakom od nas, valjda.

Ali ako baš hoćeš - mogu se vratiti i na tvoje spoznajno svjetlo u tunelu. Vjernici su dakle dobri, moralni i etični zato da ne bi završili u paklu? To je potka zablude koju si iznenadnim bljeskom svijesti razriješio? To je tvoj uvid u pravo stanje stvari? Hahahahaha...

Ne, dobri su jer je dobro činiti dobro. Oduvijek je tako. Ne motivira ih strah od kazne - a ni nagrada - nego ta jednostavna istina.

P. S. Baš me veseli tvoje otkrivanje banalnosti. Sat vjeronauka obogatio bi te tom informacijom vjerojatno u petnaestoj minuti nastave.

Citat Pravi autor: lofi Pogledaj Poruke
    jelmogu ja sad malo kokice dobit ?
    A i ti si tu? Posluži se samo.
    Zadnji Uredio Scorpy : 01-05-09 u 15:20 Razlog: Prepirka s druge teme.
    Potpisi su za budale.

Nježni predator Avatar od korisnika Maslow
    Datum registracije
    08-04-06
    Starost
    49
    Poruka
    7,275
    Liked
    5 times

Onda nisi shvatio ništa. No dobro, objasnit ću.

Čemu Pascal? Pa svi smo isti, kao svjesna bića određuju nas isti psihološki mehanizmi, bili vjernici ili ne. Ne da mi se drviti o etici iznova, pisao sam već o tome, pa je možda tebi "heureka" otkriće da dobro mora izvirati iz čovjeka, da mora biti autonomno - bio on kršćanin, musliman, ateist ili gnostik - ali meni nije, nimalo. Dapače, to mi je dozlaboga dosadno pa sam se radije usredotočio na bitnu sitnicu - nevjernik Pascal boji se, zamisli, Boga. Je li to fobija? Ne znam, možda bi mogla biti. Rekao sam dakle isto što i Vacs, samo je subjekt promijenjen. Klica straha da griješimo, da možda nismo u pravu, postoji u svakom od nas, valjda.

Ali ako baš hoćeš - mogu se vratiti i na tvoje spoznajno svjetlo u tunelu. Vjernici su dakle dobri, moralni i etični zato da ne bi završili u paklu? To je potka zablude koju si iznenadnim bljeskom svijesti razriješio? To je tvoj uvid u pravo stanje stvari? Hahahahaha...

Ne, dobri su jer je dobro činiti dobro. Oduvijek je tako. Ne motivira ih strah od kazne - a ni nagrada - nego ta jednostavna istina.

P. S. Baš me veseli tvoje otkrivanje banalnosti. Sat vjeronauka obogatio bi te tom informacijom vjerojatno u petnaestoj minuti nastave.
    Stvarno ne mogu vjerovati da ti još uvjek nisi shvatio briljantnost Vaksovog posta.
    Odakle samo čupaš te stereotipne odgovore.
    Mi ni slučajno nismo svi isti, jer bi inače svi bili ili teisti ili ateisti.
    Mene i tebe ne pokreću isti psihološki mehanizmi.
    Vacs nije spominjao ni raj ni pakao.
    Vacs nije rekao da su vjernici dobri.
    Mi se svi borimo s našom ljudskom psihom.

Npr: Što tebe pokreće da pišeš na ovoj temi?
    Da li si do sada nešto shvatio ili naučio?
    Da li si izradio nečiji psihološki profil?
    Da li se osjećaš dobro kad nešto na ovoj temi pročitaš?
    Što te najviše oduševilo, a što te najviše izritiralo?
    Ja sam u jednom postu pobrkao nickove pa sam tebi pripisao nešto što nisi rekao.
    Ti si nevjerojatno ružno reagirao.
    Što to tebe toliko frustrira?
    Pokušavam doći do istine, a ne činjenica i dovoljno sam star da ih znam razlikovati.
    Jerzy Kosinski

Datum registracije
    20-03-08
    Starost
    5
    Poruka
    2,644
    Liked
    0 times

sad sam doso. kenjkavo vrijeme pa eto doso doma. al evo citam pa ce mi se uskoro pocet kenjat sve mi se cini.

samo vi dajte.

bolest+ateizam

Datum registracije
    20-03-08
    Starost
    5
    Poruka
    2,644
    Liked
    0 times

Neformalni filozofski kutak

allaha ti obrezanog Scorpy ti si nesto stalno poceo mahat tom znackom ekipi ispred nosa ?

i to ovako javno.

te muci nesto ? PM ne funkcionira ? ti si ljubazan ? hmmmmmm.

---------

ljubazno preporucujem

allahu+akhbar

Datum registracije
    18-10-08
    Poruka
    4,137
    Liked
    74 times

Citat Pravi autor: Maslow Pogledaj Poruke
    Stvarno ne mogu vjerovati da ti još uvjek nisi shvatio briljantnost Vaksovog posta.
    Odakle samo čupaš te stereotipne odgovore.
    Mi ni slučajno nismo svi isti, jer bi inače svi bili ili teisti ili ateisti.
    Mene i tebe ne pokreću isti psihološki mehanizmi.
    Vacs nije spominjao ni raj ni pakao.
    Vacs nije rekao da su vjernici dobri.
    Mi se svi borimo s našom ljudskom psihom.

Npr: Što tebe pokreće da pišeš na ovoj temi?
    Da li si do sada nešto shvatio ili naučio?
    Da li si izradio nečiji psihološki profil?
    Da li se osjećaš dobro kad nešto na ovoj temi pročitaš?
    Što te najviše oduševilo, a što te najviše izritiralo?
    Ja sam u jednom postu pobrkao nickove pa sam tebi pripisao nešto što nisi rekao.
    Ti si nevjerojatno ružno reagirao.
    Što to tebe toliko frustrira?
    Pročitaj još jednom sve. I ne razvodnjavaj temu besmislenim protupitanjima. Da si psiholog - nisi. To što si nadrobio naziva se projekcija pa ih radije sebi uputi, stručnjače.
    Zadnji Uredio Scorpy : 01-05-09 u 15:21 Razlog: Prepirka s druge teme.
    Potpisi su za budale.

Datum registracije
    20-03-08
    Starost
    5
    Poruka
    2,644
    Liked
    0 times

ajme super. znam da nije zamene al obozavan ankete. jabispunija anketu pada iden spat. jelmore ? pa nek strucnjaci i kvazistrucnjaci usporedjivaju...krk...daklem..

Stvarno ne mogu vjerovati da ti još uvjek nisi shvatio briljantnost Vaksovog posta.shkljoc.
    Odakle samo čupaš te stereotipne odgovore.to neznam.
    Mi ni slučajno nismo svi isti, jer bi inače svi bili ili teisti ili ateisti.hmmm.
    Mene i tebe ne pokreću isti psihološki mehanizmi.istina.
    Vacs nije spominjao ni raj ni pakao.oke
    Vacs nije rekao da su vjernici dobri.pffff
    Mi se svi borimo s našom ljudskom psihom.hmmmm. ma ne bas. neki joj se samo prepuste bez razumijevanja.

Npr: Što tebe pokreće da pišeš na ovoj temi?radoznalost i neobicno radno vrijeme
    Da li si do sada nešto shvatio ili naučio?da.
    Da li si izradio nečiji psihološki profil?skoro.
    Da li se osjećaš dobro kad nešto na ovoj temi pročitaš?ovisi tko i sto pise. draga mi je tudja sreca. iritira me ljudska glupost. odusevljava me superiorni intelekt.
    Što te najviše oduševilo, a što te najviše izritiralo?bananko i mozda automaton ako se netko sjeca. da. sto ne tko.
    Ja sam u jednom postu pobrkao nickove pa sam tebi pripisao nešto što nisi rekao.obrij brkove
    Ti si nevjerojatno ružno reagirao.a ti si nevjerojatno ruzan
    Što to tebe toliko frustrira?zaostalost. ali da se covik naviknut. prvo frustirira a onda nasmijava do suza tako da nije bed nije bed. dapace.

eto malo kokica malo sale i uklapa se u temu.

i da. Pascal je papak.

teisti+ateisti
    Zadnji Uredio Scorpy : 01-05-09 u 15:21 Razlog: Prepirka s druge teme.

Datum registracije
    18-10-08
    Poruka
    4,137
    Liked
    74 times

Re: Islam

Citat Pravi autor: lofi Pogledaj Poruke
    allaha ti obrezanog Scorpy ti si nesto stalno poceo mahat tom znackom ekipi ispred nosa ?

i to ovako javno.

te muci nesto ? PM ne funkcionira ? ti si ljubazan ? hmmmmmm.

---------

ljubazno preporucujem

allahu+akhbar
    Lofi, ne "mašem značkom" nego javno upozoravam da ovo nije korektno komuniciranje:

Citat Pravi autor: ringeraja Pogledaj Poruke
    edhembeže, žao mi te svega mi, jer si zaglupljen nekakvom smrdljivom religijom...

(...)

beže, ti si musliman na baterije, mada dobre ti te baterije čvrsto te drže...
    Zašto javno? Zato što neki ljudi vole dolaziti ovamo vrijeđati, prijetiti čak - što je, podsjećam, kažnjivo po zakonima RH - i nema smisla pisati PM-ove upozorenja za nešto što se u posljednje vrijeme prečesto ponavlja.

Nije bitno tko je posrijedi i tko je žrtva, Edhembeg, Utopija ili ti - držim da forumaše od toga treba zaštititi.

Dalje, jedno su religijske, a drugo filozofske teme. Ova je religijska i treba imati mjere. Treba poštovati osjećaje vjernika, ne misliš li? Na filozofskima sve može biti upitno, od Boga na dalje - i tu nikakva cenzura nije potrebna jer teme po svojoj prirodi zahtijevaju slobodu mišljenja. Ali ovo je drugo i ovo su uvrede. Nismo mala djeca i možemo razlikovati rečenice "Ti si glupan" i "To je glupost" - zar ne?

Na posljetku, i ti si meni mogao poslati PM. Ali voliš glumiti malo, je li? Katkad borca, katkad patnika - kako ti već odgovara. No ovo nije podforum za raspravu o mom stilu - priznajem da bih volio ovdje malo više reda i pristojnosti, ali dopuštam mogućnost da se komu sviđa dosadašnja razbarušenost - pa eventualne iduće primjedbe smjesti na odgovarajuće mjesto.
    Zadnji Uredio Scorpy : 01-05-09 u 16:55 Razlog: Citat.
    Potpisi su za budale.

Stranica 1 od 27 12345611 ... ZadnjeZadnje

Lajkaj nas na Facebooku