Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Filozofija i religija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Filozofija i religija Raspravljate o temi Objašnjivanje postanka čovijeka i današnjih religija u Znanost forumu; Zanima me sto drugi ljudi misle o postanku covijeka,Bogu i o danasnjim religijam.Pritom hocu istaknuti da je jedna ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 10-06-07, 20:15   #1 (permalink)
Starter

Avatar od korisnika ArmedDragonLV11

Datum registracije: 10-06-07
Godina: 14
Poruka: 12
ArmedDragonLV11 se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku ArmedDragonLV11
Exclamation Objašnjivanje postanka čovijeka i današnjih religija

Zanima me sto drugi ljudi misle o postanku covijeka,Bogu i o danasnjim religijam.Pritom hocu istaknuti da je jedna od prvih lekcija u uđbeniku iz Vjeronauka (za 7. razred) ta koja govori o tome da je čovijek iz straha i neznanja izmišljao religije i vjerovanja.Iako idem na Vjeronauk ja sam Ateist ,a to iz jedinog razloga jer kada sam bio rodjen ja nisam mogao reci da ne zelim biti krsten i time postati krscanin.
ArmedDragonLV11 je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 10-06-07, 22:07   #2 (permalink)
charolastra

Datum registracije: 24-09-06
Godina: 29
Poruka: 15,940
daidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijama
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku daidza Pošalji poruku preko AIM-a korisniku daidza Pošalji poruku preko MSN-a korisniku daidza Pošalji poruku preko Yahoo-a korisnku daidza Pošalji poruku preko Skype-a korisniku daidza
Re: Objašnjivanje postanka čovijeak i današnjih religija

Ne kužim temu baš ali ok, nisam stručan suditi.

Nego kažeš da si ateist jer nisi mogao odabrati religiju kad si se rodio Sad sam sve čuo

Monika Kravić pokazala grudi!!!...Pravila ponašanja
Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum
daidza je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 11-06-07, 13:15   #3 (permalink)
Starter

Ne nego vecina Krscana je bila krstena otprilike prije 6 mjeseci zivota.Ono sto ja hocu reci da ja nisam onda bio svijestan nicega (kao i vecina Krscana) te da nisam bio u stanju izabrati.Mislim da bi svaka osoba kada napuni 18 godina trebala razumno izabrati svoju religiju ,a ne da to netko odlucuje za nas i t jos u vremenu kada apsolutno nista ne razumijemo pa tako niti religiju koju smo odabrali.Krstenje kao sakrament se ne moze ponisiti te cu ja ma koja god uvijerenja imao uvijek biti Krscanin (zelio ja to ili ne) samo iz razloga jer mi je tada bila oduzeta sloboda izbora za neke stvari koje ce o mom zivotu odlucivati sve do moje smrti.
Odgovori sa citatom
Star 11-06-07, 14:19   #4 (permalink)
Moderator Foruma

Datum registracije: 12-05-05
Godina: 22
Poruka: 4,173
_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar

Kak to misliš,ime i religiju možeš promjeniti bilokad nije važno što si ih dobio rođenjem. Jel ti to nova informacija??
Her passion is a kiss And I can not resist-----------
_Aris_ je offline  
Odgovori sa citatom
Star 11-06-07, 16:08   #5 (permalink)
Starter

Pa koliko ja znam ne moze se samo tako promijenti religija niti se moze ponistiti sakrament.Isto je s sakramentom Braka ili Svecenickog reda.Svi se mogu primiti jedanput (osim bolesnickog pomazanja) i ne mogu se ponisiti (brak da,ali samo ako je doslo do ispunjenja nekih uvijeta prema kojima se smatra nevazecima).
Odgovori sa citatom
Star 11-06-07, 16:42   #6 (permalink)
forumska kuharica

Datum registracije: 28-02-07
Godina: 25
Poruka: 5,016
dorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svima
Re: Objašnjivanje postanka čovijeka i današnjih religija

Sakrament nemožeš poništiti, a ti ako želiš preći u neku religiju nitko ti neće braniti...možeš biti ili nebiti; ali nevidim čemu. Kao da te netko tjera da poštuješ Crkvu i njene zapovjedi kako stoji napisano. Većina u RH su katolici, ali ih je o5 jako malo...
Odgovori sa citatom
Star 11-06-07, 17:16   #7 (permalink)
Starter

Pa ne ali mene se pravno moze smatrati Krscanom.To ja jesam ali ja to ne zelim biti.Jednostavno nije posteno to sto neke odluke koje nam mogu utjecati na cijel zivot mi ne mozemo donositi samo zato jer se neki idiot dosjetio toga da bi djeca trebala biti krstena dok su jos toliko stari da jos uvijek ne znaju sto se i kakao dogadja.Pa naravno da se to moze priznati kao tjeranje.Cim su moji roditelji postali krstani tu se odmah moglo vidjeti da cu i ja biti ono sto ja ne zelim a to dakako ne mogu promjeniti.I to sve radi Crkve koja misli (ili je prije mislila tako i sada je to ostalo u narodu) da bi se sakrament krstenja trebao primiti sto prije!!
Odgovori sa citatom
Star 11-06-07, 17:57   #8 (permalink)
forumska kuharica

Datum registracije: 28-02-07
Godina: 25
Poruka: 5,016
dorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svima

Gdje piše da moraš to biti? I ti to možeš promjeniti, dakako s punoljetnosti do koje ćeš poželjeti još 1001 vjeru...
A ta "ideja" sa krštenjem djece je zato što: prije su novorođenčad u velikom broju umirala i vjerovanje da se rađamo sa istočnim grijehom koji se kod krštenja briše...zato kršćani krste svoju djecu kao bebe...da ne bi umrla u grijehu prije no što su i počela živjet...
Odgovori sa citatom
Star 11-06-07, 18:03   #9 (permalink)
Starter

Pa ok tu onda priznajem nije Crkva kriva.Ali uz svu danasnju medicinsku tehnologiju mislim da su nam sada zagarantirane velike sanse za prezivljavanje te da onda mi i mozemo donjeti odluku o nasoj vjeri kada na to budemo spremni.Nisam bas siguran da cu ja svoja uvjernenja tako lako promjeniti a ako to ikada i ucinim onda ces ti biti prva kojoj cu to priopciti.
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: ateizam, bog, postojanje, pou010detak u010dovijeka, religija, smrt

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 04:18.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103