Stranica 1 od 8 123456 ... ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 1 do 10 od 79

Pakao

Raspravljate o temi Pakao u Filozofija i religija forumu, dio Znanost foruma; Imamo temu o vragu i Luciferu, a ja sam ju mislila malo "produbiti" jednim tekstom i novom temom koja se ...

žena, majka, kraljica Avatar od korisnika teica
    Datum registracije
    14-08-06
    Starost
    28
    Poruka
    9,058
    Liked
    105 times

Pakao

Imamo temu o vragu i Luciferu, a ja sam ju mislila malo "produbiti" jednim tekstom i novom temom koja se iskuljučivo veže za ovu tematiku.

Nego... Evo mog razmišljanja vezanog za njega.

Jednom je jedan propovjednik rekao da kad bi nam bilo omogućeno da u Paklu provedemo samo dvije minute naši životi bi bili potpuno drugačiji.

Čini se da je mnogim ljudima Pakao trn u oku i svatko bi ga krojio po svojoj mjeri. Većina bi voljela da Pakao ne postoji. Ali Biblija je jasna: Pakao je stvarno mjesto vječitih muka i patnji na koje nakon smrti odlaze ljudi koji se za vrijeme svog zemaljskog života nisu pomirili sa Bogom.

O paklu ne možemo govoriti bez da spomenemo kako ga možemo izbjeći. Taj put je Isus (po Bibliji). Isus je smrću na križu kažnjen za naše grijehe. Na njega je pala kazna za naše grijehe tako da svatko tko povjeruje u njega ne bude kažnjen.

I Biblija za kraj:

Da, Bog je tako ljubio svijet da je dao svog jedinorođenog Sina da ne pogine nijedan koji u nj vjeruje, već da ima život vječni. Jer Bog nije poslao svoga Sina da sudi svijet, nego da se svijet spasi po njemu. Tko vjeruje u njega, tomu se ne sudi; a tko ne vjeruje, već je osuđen jer nije vjerovao u jedinorođenog sina Božjega. Tko vjeruje u Sina, ima život vječni; a tko ne vjeruje u Sina, neće vidjeti života, već gnjev Božji ostaje na njemu. (Ivan 3:16-18,36)
    Lofi okani se ćorava posla! Ako zaspamaš temu svojim izjavama kako je to glupost, Djed Božičnjak i sl. brišem te smjesta događanja.
    Kad se nađemo u nekoj konkretnoj situaciji prvo iznenadimo sami sebe jer postupimo apsolutno suprotno od nekih svojih uvjerenja i iznenadimo druge jer su oni jako hrabri kad se ne radi o njima.

prof. Foruma Avatar od korisnika Replica
    Datum registracije
    08-06-07
    Starost
    22
    Poruka
    1,462
    Liked
    1 times

Re: Pakao

Ovo smrdi na anti-ateističko maslo...
    Tko teži za pravdom i dobrohotnošću, nalazi život i čast.

Banned
    Datum registracije
    15-10-07
    Poruka
    1,995
    Liked
    2 times

Za sve nas vjernike pakao postoji.
    To je kranje mijesto u koje odlaze naše duše ako se ni nakon smrti i susreta s Bogom ne prihvačamo viječni život s njm.

žena, majka, kraljica Avatar od korisnika teica
    Datum registracije
    14-08-06
    Starost
    28
    Poruka
    9,058
    Liked
    105 times

Citat Pravi autor: Replica Pogledaj Poruke
    Ovo smrdi na anti-ateističko maslo...
    Aha postoji i takvo maslo? Nisam znala. Ja sam mislila da za sve ima logično objašnjenje pogotovo kod ateista. A ukoliko ga nema onda to jednostavno proglase "glupošću" nametnutom od strane vjernika. Kaj ne?
    Kad se nađemo u nekoj konkretnoj situaciji prvo iznenadimo sami sebe jer postupimo apsolutno suprotno od nekih svojih uvjerenja i iznenadimo druge jer su oni jako hrabri kad se ne radi o njima.

Datum registracije
    08-06-07
    Starost
    22
    Poruka
    1,462
    Liked
    1 times

Pa cijelo se vrijeme predbacuje ateistima kako su oni protiv vjernika i ta sranja a zapravo su vjernici ti koji stalno seru protiv ateista i najrađe bi nas spalili na križu zbog toga...

Mislim,kako si rekla "Pakao je stvarno mjesto vječitih muka i patnji na koje nakon smrti odlaze ljudi koji se za vrijeme svog zemaljskog života nisu pomirili sa Bogom.
    "...

Pomiriti se s Bogom,na koji način ? Vjerovati u nj ?

Banned
    Datum registracije
    15-10-07
    Poruka
    1,995
    Liked
    2 times

Ne vidim razlog zašto se javljaš u temi ako si ateista.

Pisat če puno toga kaj nečeš razumijeti i onda češ nešto predbacivati ili tvrditi da je to napad na ateiste.

Pomiriti s Bogom znači prihvatiti njegovu ljubav i njegove zapovijedi.

Datum registracije
    08-06-07
    Starost
    22
    Poruka
    1,462
    Liked
    1 times

No pa to me je zanimalo...nisam nikog napadao...mogu valjda pitat.

Dr. Love Avatar od korisnika Oggy
    Datum registracije
    21-12-06
    Starost
    31
    Poruka
    5,170
    Liked
    5 times

Ajd, pustite na stranu ta vjerničko-ateisticka prepucavanja tko je luđi, nedokazaniji šta ti ja znam!
    Mene zanima ako ti uistinu vjerujes da zivim pravim načinom zivota (ne nuzno slijepo slijediti bozje zapovjedi pošto je to mrvcu tesko u danasnje vrijeme) neko po nekim moralni načelima i .bez obzira sto ne vjerujes u Boga kao Boga nego recimo Alaha, Budu itd. Da li onda imas privilegiju otići u raj ili je raj predviđen samo za kršćane?
    Mislim, ja radi svojeg, šta ja znam, odgoja, načina razmišljanja ne vjerujem u Boga kao Boga nego imam svoje neko mišljenje po tom pitanju. Ali me zanima kako je taj dio uređen ili se to ne zna? Vjerojatno je ovo drugo pošto nitko ne zna kako će Bog odreagirati kad mu dođeš položiti račune...
    Ja sam najsretniji čovjek na svijetu

prof. Foruma Avatar od korisnika utopija
    Datum registracije
    14-09-08
    Starost
    44
    Poruka
    1,206
    Liked
    0 times

+!
    Jedna mističarka je molila, ako bi voljela Dobroga samo zato da bi izbjegla pakao, neka završi u paklu; ako bi Ga voljela zato da bi se domogla Raja, neka joj Ga uskrati. Ona Ga želi ljubiti zbog Njega samoga, koji je Ljubav.
    Nema računice u Ljubavi. Ili ljubiš ili ne.
    Ljubiti Gospodina svim srcem, svom snagom i svim umom svojim i bližnjega.

Banned
    Datum registracije
    15-10-07
    Poruka
    1,995
    Liked
    2 times

Citat Pravi autor: Oggy Pogledaj Poruke
    Ajd, pustite na stranu ta vjerničko-ateisticka prepucavanja tko je luđi, nedokazaniji šta ti ja znam!
    Mene zanima ako ti uistinu vjerujes da zivim pravim načinom zivota (ne nuzno slijepo slijediti bozje zapovjedi pošto je to mrvcu tesko u danasnje vrijeme) neko po nekim moralni načelima i .bez obzira sto ne vjerujes u Boga kao Boga nego recimo Alaha, Budu itd. Da li onda imas privilegiju otići u raj ili je raj predviđen samo za kršćane?
    Mislim, ja radi svojeg, šta ja znam, odgoja, načina razmišljanja ne vjerujem u Boga kao Boga nego imam svoje neko mišljenje po tom pitanju. Ali me zanima kako je taj dio uređen ili se to ne zna? Vjerojatno je ovo drugo pošto nitko ne zna kako će Bog odreagirati kad mu dođeš položiti račune...

Raj nije rezerviran za nikoga niti je ikome zabranjen.
    Svi ljudi ulaze u njega. I muslimani i krščani i teroristi i ateisti...
    Dalje ovisi o čovjeku. Da li je spreman odgovarati za svoje grijehe na zemaljskom životu i nakon toga prihvatiti život s Bogom.
    Nitko ne ide ravno u pakao jer Bog ne kažnjava.

Stranica 1 od 8 123456 ... ZadnjeZadnje

Lajkaj nas na Facebooku