Ovo smrdi na anti-ateističko maslo...
Raspravljate o temi Pakao u Filozofija i religija forumu, dio Znanost foruma; Imamo temu o vragu i Luciferu, a ja sam ju mislila malo "produbiti" jednim tekstom i novom temom koja se ...
Kad se nađemo u nekoj konkretnoj situaciji prvo iznenadimo sami sebe jer postupimo apsolutno suprotno od nekih svojih uvjerenja i iznenadimo druge jer su oni jako hrabri kad se ne radi o njima.
Ovo smrdi na anti-ateističko maslo...
Tko teži za pravdom i dobrohotnošću, nalazi život i čast.
Za sve nas vjernike pakao postoji.
To je kranje mijesto u koje odlaze naše duše ako se ni nakon smrti i susreta s Bogom ne prihvačamo viječni život s njm.
Kad se nađemo u nekoj konkretnoj situaciji prvo iznenadimo sami sebe jer postupimo apsolutno suprotno od nekih svojih uvjerenja i iznenadimo druge jer su oni jako hrabri kad se ne radi o njima.
Pa cijelo se vrijeme predbacuje ateistima kako su oni protiv vjernika i ta sranja a zapravo su vjernici ti koji stalno seru protiv ateista i najrađe bi nas spalili na križu zbog toga...
Mislim,kako si rekla "Pakao je stvarno mjesto vječitih muka i patnji na koje nakon smrti odlaze ljudi koji se za vrijeme svog zemaljskog života nisu pomirili sa Bogom.
"...
Pomiriti se s Bogom,na koji način ? Vjerovati u nj ?![]()
Ne vidim razlog zašto se javljaš u temi ako si ateista.
Pisat če puno toga kaj nečeš razumijeti i onda češ nešto predbacivati ili tvrditi da je to napad na ateiste.
Pomiriti s Bogom znači prihvatiti njegovu ljubav i njegove zapovijedi.
No pa to me je zanimalo...nisam nikog napadao...mogu valjda pitat.
Ajd, pustite na stranu ta vjerničko-ateisticka prepucavanja tko je luđi, nedokazaniji šta ti ja znam!
Mene zanima ako ti uistinu vjerujes da zivim pravim načinom zivota (ne nuzno slijepo slijediti bozje zapovjedi pošto je to mrvcu tesko u danasnje vrijeme) neko po nekim moralni načelima i .bez obzira sto ne vjerujes u Boga kao Boga nego recimo Alaha, Budu itd. Da li onda imas privilegiju otići u raj ili je raj predviđen samo za kršćane?
Mislim, ja radi svojeg, šta ja znam, odgoja, načina razmišljanja ne vjerujem u Boga kao Boga nego imam svoje neko mišljenje po tom pitanju. Ali me zanima kako je taj dio uređen ili se to ne zna? Vjerojatno je ovo drugo pošto nitko ne zna kako će Bog odreagirati kad mu dođeš položiti račune...
Ja sam najsretniji čovjek na svijetu
+!
Jedna mističarka je molila, ako bi voljela Dobroga samo zato da bi izbjegla pakao, neka završi u paklu; ako bi Ga voljela zato da bi se domogla Raja, neka joj Ga uskrati. Ona Ga želi ljubiti zbog Njega samoga, koji je Ljubav.
Nema računice u Ljubavi. Ili ljubiš ili ne.
Ljubiti Gospodina svim srcem, svom snagom i svim umom svojim i bližnjega.
Raj nije rezerviran za nikoga niti je ikome zabranjen.
Svi ljudi ulaze u njega. I muslimani i krščani i teroristi i ateisti...
Dalje ovisi o čovjeku. Da li je spreman odgovarati za svoje grijehe na zemaljskom životu i nakon toga prihvatiti život s Bogom.
Nitko ne ide ravno u pakao jer Bog ne kažnjava.