Trenutno si živa.....
Sada reci da lažem....![]()
Raspravljate o temi Postoji li ista apsolutno istinito, sto je nemoguce negirati? u Filozofija i religija forumu, dio Znanost foruma; U manjku filozofskih tema (osim pojedinih, poput smisla zivota) na ovom podforumu gdje sam primjetila da prevladavaju vecinom religijske/eticke/moralne teme, ...
"Pice uklanja banalnost, a kad bi se dovoljno cesto mogao skloniti od banalnosti, mozda bi izbjegao da i sam postanes banalan." (Bukowski)
Trenutno si živa.....
Sada reci da lažem....![]()
Voljeni grade, za tebe dišem, najljepšu pjesmu srcem ti pišem...
×××
Ja sam znao da ću svoju ljubav pokloniti njoj, mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj...
paaa.. jedino sto se mora dogoditi svima, bez iznimke i sto uopce nije relativno jest smrt. tko moze to opvrgnuti? ha ya! to svakog ceka na zemlji 100%. a sad, dalje... tko sto vjeruje.
ne možeš živjeti od ljubavi koju primaš, živiš samo od one koju daješ
Necu reci da lazes, zasto bih?
No mozemo li mi biti apsolutno sigurni da je ovo sto mi zovemo zivot ovaj trenutak, da su to ove godine koje prozivljavamo, ili ima nesto poslije nase takozvane "smrti" koja ekvivalira nekom drugom konceptu i objasnjenju naseg "zivota"? Mozemo li zaista odgovarati na pitanja s cijim odgovorom nismo upoznati?
"Pice uklanja banalnost, a kad bi se dovoljno cesto mogao skloniti od banalnosti, mozda bi izbjegao da i sam postanes banalan." (Bukowski)
A jebiga sad..... Možemo 2 tjedna polemizirati o tome.... Ti si tražila jednu apsolutnu tezu nemoguću za negirati..... Prva teza je život (znači da trenutno sada živiš) a druga je smrt......
A sada neko polemiziranje već ne ulazi u tvoje pitanje.......
×××
Ja sam znao da ću svoju ljubav pokloniti njoj, mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj...
Prije svega, nazovimo ovo diskusijom, a ne polemikom, jer polemika u svojoj srzi poprima dimenzije negativnog postavljanja diskutanata naspram tudjih argomenata. Ja ne govorim da ti lazes ili da nisi u pravu, jednostavno postavljam upite.
Znam da bi se o ovome moglo dva tjedna diskutirati, no ne sluzi li forum upravo tome?
Jednostavno preispitujem realnost, buduci da smo ipak mi, homo sapiens, ti koji su ju definirali kako bi bili u stanju objasniti postojanje u generali. Preispitujem koliko su ta nasa, krajnje humana, objasnjena stvarna.
A na pitanje ne zamjerite meni, vec mom profesoru filozofije.![]()
ne možeš živjeti od ljubavi koju primaš, živiš samo od one koju daješ
ne postoji apsolutna istina u tom pogledu jer sve se moze negirati... samo je pitanje koliko je ta negacija tocna...
×××