Stranica 1 od 6 123456 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 1 do 10 od 51

Postoji li ista apsolutno istinito, sto je nemoguce negirati?

Raspravljate o temi Postoji li ista apsolutno istinito, sto je nemoguce negirati? u Filozofija i religija forumu, dio Znanost foruma; U manjku filozofskih tema (osim pojedinih, poput smisla zivota) na ovom podforumu gdje sam primjetila da prevladavaju vecinom religijske/eticke/moralne teme, ...

Starter Avatar od korisnika tsukiko
    Datum registracije
    04-06-08
    Starost
    21
    Poruka
    54
    Liked
    0 times

Postoji li ista apsolutno istinito, sto je nemoguce negirati?

U manjku filozofskih tema (osim pojedinih, poput smisla zivota) na ovom podforumu gdje sam primjetila da prevladavaju vecinom religijske/eticke/moralne teme, da vam postavim jedno filozofsko pitanje:

Postoji li, u srzi svoje egzistencije, ista sto je apsolutno istinito, nemoguce opovrgnuti ili s manjkom ikakvih diskusija koje bi to mogle opovrgnuti? Koliko je stvarno postojanje dogme kao istine koja se ne moze izjaloviti kao laz ili polu-istina?
    "Pice uklanja banalnost, a kad bi se dovoljno cesto mogao skloniti od banalnosti, mozda bi izbjegao da i sam postanes banalan." (Bukowski)

Akademik Foruma Tic Toe Champion, Naive Town Champion, Bat & Mouse 2 Champion, MemoryMadnessJS Champion, Strip Down Champion, Snowball roll Champion, Jungle Girl Champion Avatar od korisnika Locrian85
    Datum registracije
    30-05-07
    Starost
    26
    Poruka
    5,924
    Liked
    3 times

Re: Postoji li ista apsolutno istinito, nemoguce za negirati?

Trenutno si živa.....

Sada reci da lažem....

Voljeni grade, za tebe dišem, najljepšu pjesmu srcem ti pišem...
    ×××
    Ja sam znao da ću svoju ljubav pokloniti njoj, mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj...

Starter Avatar od korisnika /vugl/
    Datum registracije
    10-06-08
    Starost
    22
    Poruka
    9
    Liked
    0 times

paaa.. jedino sto se mora dogoditi svima, bez iznimke i sto uopce nije relativno jest smrt. tko moze to opvrgnuti? ha ya! to svakog ceka na zemlji 100%. a sad, dalje... tko sto vjeruje.
    ne možeš živjeti od ljubavi koju primaš, živiš samo od one koju daješ

Akademik Foruma Tic Toe Champion, Naive Town Champion, Bat & Mouse 2 Champion, MemoryMadnessJS Champion, Strip Down Champion, Snowball roll Champion, Jungle Girl Champion Avatar od korisnika Locrian85
    Datum registracije
    30-05-07
    Starost
    26
    Poruka
    5,924
    Liked
    3 times

Citat Pravi autor: tsukiko Pogledaj Poruke
    apsolutno istinito, nemoguce opovrgnuti
    Evo, 2 odgovora, 2 teze......

×××
    Ja sam znao da ću svoju ljubav pokloniti njoj, mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj...

Datum registracije
    04-06-08
    Starost
    21
    Poruka
    54
    Liked
    0 times

Citat Pravi autor: Locrian85 Pogledaj Poruke
    Trenutno si živa.....

Sada reci da lažem....
    Necu reci da lazes, zasto bih?

No mozemo li mi biti apsolutno sigurni da je ovo sto mi zovemo zivot ovaj trenutak, da su to ove godine koje prozivljavamo, ili ima nesto poslije nase takozvane "smrti" koja ekvivalira nekom drugom konceptu i objasnjenju naseg "zivota"? Mozemo li zaista odgovarati na pitanja s cijim odgovorom nismo upoznati?
    "Pice uklanja banalnost, a kad bi se dovoljno cesto mogao skloniti od banalnosti, mozda bi izbjegao da i sam postanes banalan." (Bukowski)

Datum registracije
    30-05-07
    Starost
    26
    Poruka
    5,924
    Liked
    3 times

A jebiga sad..... Možemo 2 tjedna polemizirati o tome.... Ti si tražila jednu apsolutnu tezu nemoguću za negirati..... Prva teza je život (znači da trenutno sada živiš) a druga je smrt......

A sada neko polemiziranje već ne ulazi u tvoje pitanje.......

×××

Datum registracije
    04-06-08
    Starost
    21
    Poruka
    54
    Liked
    0 times

A jebiga sad..... Možemo 2 tjedna polemizirati o tome.... Ti si tražila jednu apsolutnu tezu nemoguću za negirati..... Prva teza je život (znači da trenutno sada živiš) a druga je smrt......

Prije svega, nazovimo ovo diskusijom, a ne polemikom, jer polemika u svojoj srzi poprima dimenzije negativnog postavljanja diskutanata naspram tudjih argomenata. Ja ne govorim da ti lazes ili da nisi u pravu, jednostavno postavljam upite.
    Znam da bi se o ovome moglo dva tjedna diskutirati, no ne sluzi li forum upravo tome?
    Jednostavno preispitujem realnost, buduci da smo ipak mi, homo sapiens, ti koji su ju definirali kako bi bili u stanju objasniti postojanje u generali. Preispitujem koliko su ta nasa, krajnje humana, objasnjena stvarna.

A na pitanje ne zamjerite meni, vec mom profesoru filozofije.

Starter Avatar od korisnika /vugl/
    Datum registracije
    10-06-08
    Starost
    22
    Poruka
    9
    Liked
    0 times

i eto, tema moze biti zatvorena- život, kao sto je kolega rekao i smrt.
    mada... za život nešto i nisam baš sigurna da je 100%... jer sta se dogadja? -dijete je zaceto i pocini se nazalost nesto uzasno- abortus. i ne znam, mislim da je i to malo relativno..
    ne možeš živjeti od ljubavi koju primaš, živiš samo od one koju daješ

Persona non grata
    Datum registracije
    27-03-08
    Starost
    24
    Poruka
    17,206
    Liked
    28 times

ne postoji apsolutna istina u tom pogledu jer sve se moze negirati... samo je pitanje koliko je ta negacija tocna...

Datum registracije
    30-05-07
    Starost
    26
    Poruka
    5,924
    Liked
    3 times

Citat Pravi autor: tsukiko Pogledaj Poruke
    A na pitanje ne zamjerite meni, vec mom profesoru filozofije.
    Ma pošalji ga onako filozofski u rodno mjesto....

Neka negira da je tamo bio....

Citat Pravi autor: /vugl/ Pogledaj Poruke
    -dijete je zaceto i pocini se nazalost nesto uzasno- abortus. i ne znam, mislim da je i to malo relativno..
    Precizirao sam da je ona živa.... O abortusu drugom prilikom.....

×××

Stranica 1 od 6 123456 ZadnjeZadnje

Lajkaj nas na Facebooku