Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Filozofija i religija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Filozofija i religija Raspravljate o temi postoji li vrag, đavo, lucifer ??? u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: Bluebird Zašto bi to bila Sotonina najbolja izvedba? Što dobiva s tim? Koja su pravila apsolutnog ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 09-09-08, 22:36   #241 (permalink)
Kiss my ass

Datum registracije: 14-08-06
Godina: 24
Poruka: 5,740
teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima
Re: postoji li vrag, đavo, lucifer ???

Citat:
Pravi autor: Bluebird Pogledaj Poruke
Zašto bi to bila Sotonina najbolja izvedba? Što dobiva s tim?

Koja su pravila apsolutnog dobra, tj . Boga?
Kaos.

Sama ti riječ kaže: Dobro.
Odgovori sa citatom
Star 09-09-08, 22:40   #242 (permalink)
Protuha

Datum registracije: 27-03-08
Poruka: 8,599
Sahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavan

Citat:
Pravi autor: teica Pogledaj Poruke
Nije, moral ima dosta ljudi. Nije ovisan o vjernicima.

Ček? Tebi je nejasno, a meni govoriš da sam u krivu? Ajd.
jasno je meni poprilicno, samo si u krivu jer isto tako nema dokaza da postoji bog pa vjernici vjeruju u njega, (pisem bog malim jer ima vise bogova i religija pa da sve obuhvatim), isto tako sotonisti vjeruju u sotonu, a ti kazes da je njegov najveci trik da ljudi misle da ne postoji... sto bi impliciralo da su sotonisti(teisti takodjer al dio ove teme pa ih razvrstavam), ateisti i teisti isto(slicno)...

What's it when a woman talks dirty to a man?
$3.99 a minute.

Zadnji Uredio Sahataba : 09-09-08 u 22:42.
Sahataba je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 09-09-08, 22:42   #243 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 03-04-07
Poruka: 1,285
Bluebird ima ono neštoBluebird ima ono neštoBluebird ima ono neštoBluebird ima ono neštoBluebird ima ono neštoBluebird ima ono neštoBluebird ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Bluebird

, pa onda Sotona i nije tako zločest(a), jer kaos ne čini zlo.

A kako znati što je dobro a što nije? Je li dobro ono što ti mama kaže, ili čemu te uče u školi?
Odgovori sa citatom
Star 09-09-08, 22:50   #244 (permalink)
Kiss my ass

teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima
Jel znaš čitati??

Citat:
Pravi autor: Sahataba Pogledaj Poruke
jasno je meni poprilicno, samo si u krivu jer isto tako nema dokaza da postoji bog pa vjernici vjeruju u njega
Ima dokaza, okreneš se oko sebe i pogledaš. Travu, vodu, sunce, drugog čovjeka.

Citat:
(pisem bog malim jer ima vise bogova i religija pa da sve obuhvatim)
Vidiš, nema više bogova, za mene postoji samo 1 (slovima: jedan). I on je apsolutno dobro. Apsolut!! Pored jednog apsoluta nema više apsoluta. Onda bi izgubio svoju definiciju apsoluta!

Citat:
isto tako sotonisti vjeruju u sotonu, a ti kazes da je njegov najveci trik da ljudi misle da ne postoji... sto bi impliciralo da su sotonisti(teisti takodjer al dio ove teme pa ih razvrstavam), ateisti i teisti isto...
Ne, ne...
Svi smo mi vjernici. Jedni vjeruju u novac, jedni u obitelj, jedni u Sotonu.

Razlika je samo u maski.

Ja vjerujem u Boga koji nema maske. Kojeg definiram kao jednog, dobrog, apsolutnu ljubav, neprolaznog, Savršenog.
Ne znam koju od tih epiteta ima Sotona, novac, pa ako hoćeš i obitelj.

Citat:
Pravi autor: Bluebird Pogledaj Poruke
, pa onda Sotona i nije tako zločest(a), jer kaos ne čini zlo.

A kako znati što je dobro a što nije? Je li dobro ono što ti mama kaže, ili čemu te uče u školi?
Savjest.

I uvijek imaš slobodnu volju.

Zadnji Uredio teica : 09-09-08 u 22:52.
teica je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 09-09-08, 22:59   #245 (permalink)
Protuha

Sahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavan

Citat:
Jel znaš čitati??
ako sam u stanju odgovarat na postove... zakljuci

Citat:
draga moja... evolucija. vise je dokaza da je to nastalo evolucijom nego da je bog to stvorio.

Citat:
Vidiš, nema više bogova, za mene postoji samo 1 (slovima: jedan). I on je apsolutno dobro. Apsolut!! Pored jednog apsoluta nema više apsoluta. Onda bi izgubio svoju definiciju apsoluta!

isto tako za muslimana je Alah jedini, za zidova jahve i sl... ajde s teolozima druge ispovjesti i takvih stavova raspravljaj... sto dobijas beskonacnu petlju koja je nusprodukt ljudske tvrdoglavosti. kako ti mozes reci 100% da ne postoji neki drugi bog, ili da bog postoji. ne mozes sa 100% sigurnosti to tvrditi. sve u svemu off za ovu raspravu.

Citat:
Ne, ne...
Svi smo mi vjernici. Jedni vjeruju u novac, jedni u obitelj, jedni u Sotonu.

Razlika je samo u maski.

Ja vjerujem u Boga koji nema maske. Kojeg definiram kao jednog, dobrog, apsolutnu ljubav, neprolaznog, Savršenog.
Ne znam koju od tih epiteta ima Sotona, novac, pa ako hoćeš i obitelj.
sto ti ne vjerujes u novac takodjer?
evo jedan mali stih koji je dobar "kapital je pitar cvita demokracije", a Bog je dobar i demokrat, u novom zavjetu ofc.

razlika nije bas samo u maski, al da ne duljimo raspravu koja nece voditi nigdi, ti tvrdoglava, ja tvrdoglav, oboje "znamo" da smo u pravu (pod navodnicima jer nisam toliko arogantan da cu reci da apsolutno znam.) samo cemo se u krug vrtiti, a taj krug ce se siriti i odvoditi nas dublje u offtopic.

$3.99 a minute.
Sahataba je offline  
Odgovori sa citatom
Star 09-09-08, 23:00   #246 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 03-04-07
Poruka: 1,285
Bluebird ima ono neštoBluebird ima ono neštoBluebird ima ono neštoBluebird ima ono neštoBluebird ima ono neštoBluebird ima ono neštoBluebird ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Bluebird

Nemaju svi istu savjest. Što je s onima koji nikad ne uspiju spoznati dobro, ili čine zlo misleći da je dobro? Da li sam ja, kao ateist, bliža Bogu ili Sotoni ako činim dobro? I da li uopće činim dobro ako sam izmanipulirana Sotonom?
Odgovori sa citatom
Star 09-09-08, 23:10   #247 (permalink)
Kiss my ass

Citat:
ako sam u stanju odgovarat na postove... zakljuci
.
Čitaš ali ne shvaćaš.

Tako znam i ja nekad, pročitam pola skripte i ne skužim ništa, sve dok malo bolje ne prostudiram.

Citat:
draga moja... evolucija. vise je dokaza da je to nastalo evolucijom nego da je bog to stvorio.
Ne budi smješan. I ti znaš da od ničega ne može nastati nešto.

Ili kako od ničega može nastati nešto?
Prepetum mobile ne postoji.

Citat:
isto tako za muslimana je Alah jedini, za zidova jahve i sl... ajde s teolozima druge ispovjesti i takvih stavova raspravljaj... sto dobijas beskonacnu petlju koja je nusprodukt ljudske tvrdoglavosti. kako ti mozes reci 100% da ne postoji neki drugi bog, ili da bog postoji. ne mozes sa 100% sigurnosti to tvrditi. sve u svemu off za ovu raspravu.
Alah, Jahve=Bog.
Samo drugi naziv. Ista stvar. U tom se slažemo svi teolozi.

Pa lijepo sam ti napisala zašto ne može biti dva ili više bogova. Samo malo bolje pročitaj. Nema veze s nikakvom religijom. Čista filozofija.

Citat:
sto ti ne vjerujes u novac takodjer?
evo jedan mali stih koji je dobar "kapital je pitar cvita demokracije", a Bog je dobar i demokrat, u novom zavjetu ofc.
Novac je zlo. Eto ti jedna malo bolja fraza.
Ako baš teološki hoćeš= nedostatak dobra, nevječan, prolazan...

Citat:

razlika nije bas samo u maski, al da ne duljimo raspravu koja nece voditi nigdi, ti tvrdoglava, ja tvrdoglav, oboje "znamo" da smo u pravu (pod navodnicima jer nisam toliko arogantan da cu reci da apsolutno znam.) samo cemo se u krug vrtiti, a taj krug ce se siriti i odvoditi nas dublje u offtopic.
U nedostatku argumenata.... uvijek tako biva.
Odgovori sa citatom
Star 09-09-08, 23:19   #248 (permalink)
Protuha

Citat:
nisam raspolozen za predugu raspravu, nego kako je nastao bog i iz cega je on stvorio sve sto je stvorio... sama kazes iz nicega ne moze nastati nista.

i ovo nije rasprava bez argumenata draga moja, na netu imas vise o velikom prasku, pa da ne pojasnjavam tu, ali ako treba mozemo i to srediti.

e da i teorija velikog praska i evolucija su priznati od strane crkve, zar ne?

a sto se tice vise istih naziva za boga, zasto se toliko razlikuju ucenja njihova pa nema valjda bog poremecaj visestruke licnost?

e da i tko kaze da se svemir zasniva na principu perpetum mobile to ti je izjava za forumske bisere nhf.

$3.99 a minute.

Zadnji Uredio Sahataba : 09-09-08 u 23:22.
Sahataba je offline  
Odgovori sa citatom
Star 09-09-08, 23:20   #249 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 11-12-06
Godina: 37
Poruka: 3,860
Wolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svima

Citat:

Ili kako od ničega može nastati nešto?
Prepetum mobile ne postoji.
A kako je to onda teorija velikog praska dobila službeni 'blagoslov' Vatikana? A ona tvrdi nešto vrlo slično, i još k tome u toj teoriji stvaranja Bog nije niti jednom rječju spomenut, ako me sjećanje ne vara... Znači čak i sveta majčica Crkva priznaje teorije stvaranja koje ne uzimaju Boga kao nužan uvjet stvaranja.
Odgovori sa citatom
Star 09-09-08, 23:25   #250 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 23-05-07
Godina: 28
Poruka: 1,584
industrial ima ono neštoindustrial ima ono neštoindustrial ima ono neštoindustrial ima ono neštoindustrial ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku industrial

Citat:
Jel znaš čitati??

1. Gdje ti je dokaz da je bog stvorio travu, vodu, sunce, čovjeka? Jedan jedini ti je knjiga u kojoj je sve i sva nadrobljeno, te je svaka šuša tumači kak joj se sprdne.

2. Žalosno je to da apsolutno dobro tj. Bog napravi pokolje neistomišljenika.
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: djavo, lucifer, postoji, vrag

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Slične Diskusije
Tema Pokretač teme Forum Odgovora Zadnja poruka
Kako prici, djevojci, trebi, curi, ženi CH1 Vicevi i Smiješni Tekstovi 7 16-11-08 01:05
Kolekcija viceva RubberDuck Vicevi i Smiješni Tekstovi 6 24-07-07 23:37
Vicevi - Mujo i Suljo (Huso i Haso) Kristijan Vicevi i Smiješni Tekstovi 7 16-08-06 05:09
Best of Usenet Sandman Vicevi i Smiješni Tekstovi 6 10-05-06 08:51

Trenutno vrijeme na forumu: 17:48.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114