Stranica 1 od 3 123 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 1 do 10 od 22

Preminuo patrijarh Pavle

Raspravljate o temi Preminuo patrijarh Pavle u Filozofija i religija forumu, dio Znanost foruma; Patrijarh srpski Pavle preminuo je u nedelju ujutro u 10.45 na VMA. Crkvena zvona širom Srbije oglasila se u podne ...

Uvaženi forumas Avatar od korisnika ZOFF111
    Datum registracije
    14-09-08
    Poruka
    671
    Liked
    0 times

Preminuo patrijarh Pavle

Patrijarh srpski Pavle preminuo je u nedelju ujutro u 10.45 na VMA. Crkvena zvona širom Srbije oglasila se u podne.

Patrijarh je preminuo u 10.45, potvrđeno je Beti na VMA, a potom je i mitropolit Amfilohije potvrdio da se srpski patrijarh upokojio.

Radio televizija Srbije objavila je snimak mitropolita, koji je uplakan, na svečanosti polaganja kamena temeljca, obavestio vernike da je upravo saznao da se "upokojio patrijarh".

On je preneo da je sveštenik u nedelju ujutro pričestio patrijarha i da je Pavlovo "sveto hristoljubivo srce prestalo da kuca".

Patrijarh Pavle (95) bio je na Vojno medicinskoj akademiji na lečenju od 13. novembra 2007. godine.
    Tačno u podne širom Srbije crkvena zvona su oglasali smrt patrijarha

neka mu je večna slava i Hvala
    nisam ja odavde

Uvaženi forumas Avatar od korisnika ZOFF111
    Datum registracije
    14-09-08
    Poruka
    671
    Liked
    0 times

Re: Preminuo patrijarh Pavle

Poštovali su ga svi građani Srbije, bez obzira na veroispovest. Sa Mehmedom Jusufspahićem i Stanislavom Hočevarom
    nisam ja odavde

dr.sc. Foruma Avatar od korisnika vesna75
    Datum registracije
    13-06-08
    Poruka
    3,325
    Liked
    460 times

veliki čovek
    ako ima raja i ako će neko tamo otići, to je on

dr.sc. Foruma Avatar od korisnika Savana
    Datum registracije
    29-07-08
    Starost
    60
    Poruka
    2,006
    Liked
    1 times

O patrijahu Pavlu bi se moglo mnogo toga napisati. Teško je bilo šta izdvojiti ali evo izabrao sam par detalja.

Patrijah Pavle je svoju dužnost poslednjih 19 g. koliko je na čelu SPC obavljao volonterski. Svoju malu monašku penziju je delio siromašnim.

Patrijahovi dugogodišnji saradnici sećaju se
    i skromno odevene žene, koja je insistirala da vidi PATRIJARHA u četiri oka, a onda mu ispričala da joj se u snu ukazala Sveta Petka savetujući je da mu
    nabavi nove cipele:
    - Evo, ja donela novac, pa Vi sami kupite - reče gošća.
    - Kad si sinoć legla? - upita je PATRIJARH.
    - Oko 11 sati uveče.
    - E, vidiš ja sam legao iza ponoći i meni se javila da kaže da se predomislila - reče PATRIJARH i vrati koverat.

Još se pamti skandiranje beogradske mladeži: "Pajo, majstore", kada je januara1997. u velikim narodnim demonstracijama PATRIJARH Pavle stao na čelo
    protestne kolone i probio policijski kordon na putu od beogradske Patrijaršije do Hrama Svetog Save. Čuvši kako prisutni sveštenici opominju mladež da im skandiranje nije umesno, on će dobrodušno: "Pustite decu. Znaju oni da ja znam da napravim cipele, okrpim mantiju i svašta da popravim."

Neka mu je večna slava.
    Zadnji Uredio Savana : 16-11-09 u 09:12 Razlog: ispravka
    Nikada nisam volio matematiku. Nekada je to bio čisto spontani osjećaj, a danas znam da je to zbog toga što je okrutna. Malo, malo, pa me vrati u stvarnost.

jaca amsterdam Avatar od korisnika branja
    Datum registracije
    13-01-07
    Starost
    32
    Poruka
    8,267
    Liked
    2 times

A nitko ne spominje njegovu podršku ratnim zločincima, Arkanu, Miloševiću, Karadžiću...

Svaka medalja ima dvije strane.
    Sirotinji i pas kurac pokazuje.

Datum registracije
    13-06-08
    Poruka
    3,325
    Liked
    460 times

Citat Pravi autor: branja Pogledaj Poruke
    A nitko ne spominje njegovu podršku ratnim zločincima, Arkanu, Miloševiću, Karadžiću...

Svaka medalja ima dvije strane.
    ne, ne, ne
    neki drugi iz spc, nažalost da, ali on ne

ovo što savana priča, su bili protesti protiv miloševića, išao je na čelu studentske kolone, kordon do zuba naoružane policije se sklonio pred njim

dr.sc. Foruma Avatar od korisnika Savana
    Datum registracije
    29-07-08
    Starost
    60
    Poruka
    2,006
    Liked
    1 times

Ovaj topić nije mesto za politiziranje. Pogotovo ne kad se iznose potpune nebuloze.
    Nikada nisam volio matematiku. Nekada je to bio čisto spontani osjećaj, a danas znam da je to zbog toga što je okrutna. Malo, malo, pa me vrati u stvarnost.

jaca amsterdam Avatar od korisnika branja
    Datum registracije
    13-01-07
    Starost
    32
    Poruka
    8,267
    Liked
    2 times

Moja isprika, onda sam krivo čuo.

R.I.P.
    Sirotinji i pas kurac pokazuje.

dr.sc. Foruma Avatar od korisnika lofi
    Datum registracije
    20-03-08
    Starost
    5
    Poruka
    2,644
    Liked
    0 times

simpa covo. steta.

nevezano za tuzni dogadjaj ako smijem primjetiti cini mi se da pravoslavni popovi imaju fakat najbolje kape od svih u bransi.

tko ga nasljedjuje ?

peace+reason

Datum registracije
    13-06-08
    Poruka
    3,325
    Liked
    460 times

simpa komentar za kape

ne zna se ko ga nasleđuje
    nadam se ne amfilohije

mada, da ima podršku u sinodu, davno bi on zakazao izborni sabor
    postojala je i ta opcija da se izabere novi, bez obzira što je patrijarh bio živ, jer je bio u bolnici i sprečen da vrši dužnosti
    amfilohije je bio zamenik, kao najstariji mitropolit, ali je odbijao izborni sabor, verovatno svestan da nema većinu

u roku od tri meseca će se izabrati novi, nadam se makar sa delom kvaliteta koje je imao pokojni pavle
    Zadnji Uredio vesna75 : 16-11-09 u 15:27

Stranica 1 od 3 123 ZadnjeZadnje

Lajkaj nas na Facebooku