Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Filozofija i religija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Filozofija i religija Raspravljate o temi Reinkarnacija u Znanost forumu; vjerujem... u trenutku smrti mora da naša podsvijest, nekakva životna energija il šta vech napusti tjelo i nekud ode.. ...

Vidi Rezultate Anketa: Vjerujete li u reinkarnaciju?
Ne. Samo je jedan život. 7 29.17%
Nisam siguran/na 7 29.17%
Da, definitivno. 10 41.67%
Glasači: 24. Vi nemožete glasati na ovoj anketi

Odgovor

Opcije Teme
Star 17-12-07, 18:29   #21 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 23-08-07
Godina: 24
Poruka: 488
dzonni se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku dzonni Pošalji poruku preko MSN-a korisniku dzonni Pošalji poruku preko Skype-a korisniku dzonni
Re: Reinkarnacija

vjerujem...
u trenutku smrti mora da naša podsvijest, nekakva životna energija il šta vech napusti tjelo i nekud ode.. negdje prjeđe.. na neku višu i neobjašnjivu razinu!
al baš nevjerujem da prođe u nekog kukca il slično a ako i prođe u tako nešto onda mi tog zasigurno nismo svjesni...
Odgovori sa citatom
Star 17-12-07, 19:18   #22 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 03-04-07
Poruka: 1,032
Bluebird ima ono neštoBluebird ima ono neštoBluebird ima ono neštoBluebird ima ono neštoBluebird ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Bluebird

Citat:
Pravi autor: automaton Pogledaj Poruke
Reinkarnacija, ponovno utjelovljenje događa se svakodnevno. Leš pojedu razni organizmi (jedno tijelo je utjelovljeno u mnoga tijela), ove opet pojedu neki treći organizmi i tako u beskraj. Budući da svi organizmi od jednostaničnih do najsloženijih imaju bar neku elementarnu duševnost, tada je to ujedno i prijelaz duše. Inkarnacijom se duša jednog bića razduševljuje u tijela mnogih bića.
Hmm...mislim da to ne funkcionira baš tako...Jedno je tijelo, a drugo je ˝duša˝, odnosno energija koju ima svako živo biće. U trenutku smrti ta energija napušta tijelo,a budući da ne može nestati, prelazi u druga stanja, mijenja oblik ili položaj. Po tvojoj teoriji do inkarnacije dolazi samo metodom konzumiranja drugog tijela, tj. hranjenjem. Onda smo mi isključivo reinkarnirane krave,kokoši,ribe itd.
Odgovori sa citatom
Star 18-12-07, 11:31   #23 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 15-12-06
Poruka: 865
automaton se izdvaja iz maseautomaton se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: Bluebird Pogledaj Poruke
Hmm...mislim da to ne funkcionira baš tako...Jedno je tijelo, a drugo je ˝duša˝, odnosno energija koju ima svako živo biće. U trenutku smrti ta energija napušta tijelo,a budući da ne može nestati, prelazi u druga stanja, mijenja oblik ili položaj. Po tvojoj teoriji do inkarnacije dolazi samo metodom konzumiranja drugog tijela, tj. hranjenjem. Onda smo mi isključivo reinkarnirane krave,kokoši,ribe itd.

Izvrćeš moj tekst, dobro.

Reinkarnacija znači ponovno utjelovljenje. Naš leš se ponovno utjelovljuje u druga bića, ova opet ...

Duša nije energija. Energija=materija, materija=energija...
automaton je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 18-12-07, 12:14   #24 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 03-04-07
Poruka: 1,032
Bluebird ima ono neštoBluebird ima ono neštoBluebird ima ono neštoBluebird ima ono neštoBluebird ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Bluebird

Onda mi objasni mi što si rekao. Reinkarnacija je ponovno utjelovljenje, ali ne direktno iz tijela u tijelo, već iz duše u tijelo. A duša napušta tijelo u trenutku smrti, tako da hranjenjem ne dolazi do reinkarnacije.
Odgovori sa citatom
Star 21-12-07, 13:00   #25 (permalink)
Uvaženi forumas

Citat:
Pravi autor: Bluebird Pogledaj Poruke
Onda mi objasni mi što si rekao. Reinkarnacija je ponovno utjelovljenje, ali ne direktno iz tijela u tijelo, već iz duše u tijelo. A duša napušta tijelo u trenutku smrti, tako da hranjenjem ne dolazi do reinkarnacije.

Svaki oblik života, od amebe do čovjeka, ima neki svoj oblik "duševnosti" bez obzira na složenost ili jednostavnost. Ameba prima podražaje, u njoj se formiraju odgovarajući osjeti i ona na neugodne podražaje reagira tako što se odmiče dalje u prostor gdje nema takvih podražaja.

Ergo, nepotrebna je ideja o prelasku čovjekove duše u, recimo, amebu.
automaton je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 21-12-07, 13:28   #26 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 02-08-07
Godina: 28
Poruka: 242
denamo se izdvaja iz mase

vjerujem
ALESSANDRO DEL PIERO!!!
denamo je offline  
Odgovori sa citatom
Star 27-12-07, 18:17   #27 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 03-12-07
Godina: 21
Poruka: 482
LAMPA8 se izdvaja iz mase

vjerujem u život vječni...
Odgovori sa citatom
Star 27-12-07, 21:20   #28 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 20-08-07
Godina: 30
Poruka: 1,800
marinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono nešto

ne virujen i nema mi ni svrhe ni smisla.
ako nitko ne zna šta je bija u prošlon životu, šta će mu vridi ta reinkarnacija
marinkoM8 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 01-01-08, 17:42   #29 (permalink)
Uvaženi forumas

Upitno je da li uopće postoji tako nešto kao duša, a kamoli da li se ona nakon smrti jednog tijela ponovno utjelovljuje u drugo.
automaton je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: reinkarnacija

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 05:51.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111