| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Filozofija i religija Raspravljate o temi Sakramenti u Znanost forumu; Baš me zanima. Tko od vas ima koje sakramente? Sakramenti: 1. Krštenje (krst) 2. Potvrda (krizma) 3. Euharistija (misa, ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Drugarica učiteljica Datum registracije: 14-08-06 Lokacija: Zagreb Godina: 24
Poruka: 4,557
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Sakramenti Baš me zanima. Tko od vas ima koje sakramente? Sakramenti: 1. Krštenje (krst) 2. Potvrda (krizma) 3. Euharistija (misa, pričest) 4. Pomirenje (pokora, ispovijed) 5. Bolesničko pomazanje 6. Sveti red 7. Ženidba
__________________ Zamisli na bijelom konju kako nebom sipas smaragde zamisli galopiras sam po nebu od marmelade pjevusis neke pjesmice vjetar ti siba u lice ...zamisli da kao obloge ritam ti lijepe za noge |
| | |
| | #2 (permalink) |
| prof. Foruma | Re: Sakramenti Ja imam ove Sakramente: (podvučeno) 1. Krštenje 2. Potvrda 3. Sveta pričest 4. Ispovijed 5. Bolesničko pomazanje 6. Svećenički red 7. Ženidba Svaki vjernik rimokatolik bi do kraja života morao imati 6 sakramenata, a 7 ne može nikako imati ; za jedno od zadnja dva sakramenta se moramo odlučiti ![]() A pitanje za tebe teice. Znaš li zašto nije bolesničko pomazanje sedmi sakramenat? Zadnji Uredio zeljonar : 03-06-07 u 08:59. |
| | |
| | #5 (permalink) | |
| Drugarica učiteljica Datum registracije: 14-08-06 Lokacija: Zagreb Godina: 24
Poruka: 4,557
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Sakramenti Citat:
Npr. Oženiš se u Crkvi i žena ti umre, naravno da se možeš zarediti. ![]() Zato što bolesničko pomazanje NIJE ZADNJI sakrament! Djeli se da bi oživio duh, i ozdravio bolesnika (naglašavm bolesnika, a ne starca), a ne da bi ga poslao u vječni život. Prije se ovaj sakrament zvao "zadnje uljanje" što je aludiralo na nešto što se završilo (mislilo se na život), ali baš zbog ovag gore razloga ime se promjenilo. Simbolika je ostala ista u glavama ljudi, pa se obično bolesničko pomazanje dovodi u vezu sa smrću. I da; bolesničko pomazanje se može primiti više puta. Isto kao ženidba (ukoliko supružnik umre). Za pomirenje i euharistiju znaš. ![]()
__________________ Zamisli na bijelom konju kako nebom sipas smaragde zamisli galopiras sam po nebu od marmelade pjevusis neke pjesmice vjetar ti siba u lice ...zamisli da kao obloge ritam ti lijepe za noge | |
| | |
| | #6 (permalink) |
| prof. Foruma | Re: Sakramenti Ma da teoretski. Ali ako se oženiš za Boga, a Bog je vječan, nema ženidbe, a ako ti žena umre, e to da ćeš u svećenike ... ![]() Ali u većini slučajeva je ženidba prije bolesničkog pomazanja, pa stoga sam to mislio. Potkovan sam i ja donekle s tim stvarima, ipak je 12 godina vjeronauka iza mene ![]() Da, znam da se može primiti više puta, a moja baba je neki dan ušla u Guinnessovu knjigu rekorda ![]() shelby-eleanor, bez ispovijedi, a pričest ima ![]() Zadnji Uredio zeljonar : 03-06-07 u 09:36. |
| | |
| | #7 (permalink) |
| Veteran | Re: Sakramenti Isto
__________________ "...na poljima od snova ne pušta se korijenje..." Registriraj se na forum - BESPLATNO...Pravila ponašanja Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum |
| | |
| | #10 (permalink) |
| Purger | Re: Sakramenti Krštenje Potvrda Sveta pričest Ispovijed Ženidba
__________________ Only GOD can judge me... O Boze fala ti, kaj purgeri smo mi o kako bi vi sretni bili da ste purgeri PRAVILA PONAŠANJA |
| | |
![]() |
| Tagovi: sakramenti |
« Sati - indijsko spaljivanje žena nakon smrti muža
|
Jahvin Smisao Ljubavi. Umjetnost Ljubavi je jednostavna »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 10:40.

; za jedno od zadnja dva sakramenta se moramo odlučiti
Svi smo mi MASS SARR