Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Filozofija i religija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Filozofija i religija Raspravljate o temi Sakramenti u Znanost forumu; Baš me zanima. Tko od vas ima koje sakramente? Sakramenti: 1. Krštenje (krst) 2. Potvrda (krizma) 3. Euharistija (misa, ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 03-06-07, 08:41   #1 (permalink)
Drugarica učiteljica

Datum registracije: 14-08-06
Godina: 24
Poruka: 4,557
teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima
Sakramenti

Baš me zanima. Tko od vas ima koje sakramente?

Sakramenti:

1. Krštenje (krst)
2. Potvrda (krizma)
3. Euharistija (misa, pričest)
4. Pomirenje (pokora, ispovijed)
5. Bolesničko pomazanje
6. Sveti red
7. Ženidba
ritam ti lijepe za noge
teica je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 03-06-07, 08:50   #2 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 12-10-06
Godina: 27
Poruka: 1,400
zeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobar
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku zeljonar
Re: Sakramenti

Ja imam ove

Sakramente: (podvučeno)

1. Krštenje

2. Potvrda
3. Sveta pričest
4. Ispovijed

5. Bolesničko pomazanje
6. Svećenički red
7. Ženidba

Svaki vjernik rimokatolik bi do kraja života morao imati 6 sakramenata, a 7 ne može nikako imati ; za jedno od zadnja dva sakramenta se moramo odlučiti

A pitanje za tebe teice. Znaš li zašto nije bolesničko pomazanje sedmi sakramenat?

Tema od 10000 poruka

Zadnji Uredio zeljonar : 03-06-07 u 08:59.
zeljonar je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 03-06-07, 09:03   #3 (permalink)
dr.sc. Foruma

Avatar od korisnika shelby-eleanor

Datum registracije: 07-03-07
Godina: 21
Poruka: 2,840
shelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku shelby-eleanor Pošalji poruku preko Skype-a korisniku shelby-eleanor

1. Krštenje (krst)
2. Potvrda (krizma)
3. Euharistija (misa, pričest)
shelby-eleanor je offline  
Odgovori sa citatom
Star 03-06-07, 09:06   #4 (permalink)
Sarcastic mr. know it all...

Datum registracije: 26-12-05
Godina: 23
Poruka: 4,358
wonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svima
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku wonderwall

- I I -
Odgovori sa citatom
Star 03-06-07, 09:30   #5 (permalink)
Drugarica učiteljica

Datum registracije: 14-08-06
Godina: 24
Poruka: 4,557
teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima

Citat:
Pravi autor: zeljonar Pogledaj Poruke
Svaki vjernik rimokatolik bi do kraja života morao imati 6 sakramenata, a 7 ne može nikako imati ; za jedno od zadnja dva sakramenta se moramo odlučiti

A pitanje za tebe teice. Znaš li zašto nije bolesničko pomazanje sedmi sakramenat?
E da, mogu se primiti svih sedam sakramenta ali ne možeš ih imati istovremeno.
Npr. Oženiš se u Crkvi i žena ti umre, naravno da se možeš zarediti.

Zato što bolesničko pomazanje NIJE ZADNJI sakrament! Djeli se da bi oživio duh, i ozdravio bolesnika (naglašavm bolesnika, a ne starca), a ne da bi ga poslao u vječni život.
Prije se ovaj sakrament zvao "zadnje uljanje" što je aludiralo na nešto što se završilo (mislilo se na život), ali baš zbog ovag gore razloga ime se promjenilo. Simbolika je ostala ista u glavama ljudi, pa se obično bolesničko pomazanje dovodi u vezu sa smrću.
I da; bolesničko pomazanje se može primiti više puta. Isto kao ženidba (ukoliko supružnik umre). Za pomirenje i euharistiju znaš.
ritam ti lijepe za noge
teica je offline  
Odgovori sa citatom
Star 03-06-07, 09:33   #6 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 12-10-06
Godina: 27
Poruka: 1,400
zeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobar
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku zeljonar

Ma da teoretski. Ali ako se oženiš za Boga, a Bog je vječan, nema ženidbe, a ako ti žena umre, e to da ćeš u svećenike ...
Ali u većini slučajeva je ženidba prije bolesničkog pomazanja, pa stoga sam to mislio. Potkovan sam i ja donekle s tim stvarima, ipak je 12 godina vjeronauka iza mene
Da, znam da se može primiti više puta, a moja baba je neki dan ušla u Guinnessovu knjigu rekorda

shelby-eleanor, bez ispovijedi, a pričest ima

Tema od 10000 poruka

Zadnji Uredio zeljonar : 03-06-07 u 09:36.
zeljonar je offline  
Odgovori sa citatom
Star 03-06-07, 10:01   #7 (permalink)
Veteran

Datum registracije: 02-06-04
Godina: 30
Poruka: 7,407
Joks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svima
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Joks Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Joks

Citat:
Pravi autor: zeljonar Pogledaj Poruke
Ja imam ove

Sakramente: (podvučeno)

1. Krštenje

2. Potvrda
3. Sveta pričest
4. Ispovijed

5. Bolesničko pomazanje
6. Svećenički red
7. Ženidba
Isto

"...na poljima od snova ne pušta se korijenje..."

Registriraj se na forum - BESPLATNO...Pravila ponašanja
Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum
Joks je offline  
Odgovori sa citatom
Star 03-06-07, 10:09   #8 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 15-02-07
Poruka: 1,962
vatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosan

isto

iako 4. i 3. mi malo zastarjeva
vatra je offline  
Odgovori sa citatom
Star 03-06-07, 10:10   #9 (permalink)
Gazim kupus, povoljno

Datum registracije: 02-01-06
Godina: 22
Poruka: 3,175
fuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masi
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku fuzija Pošalji poruku preko Skype-a korisniku fuzija

sve sam imao ili imam osim zadnja 2

Kad popijem litru-dve, litru-dve,
lijepe su mi žene sve, žene sve
fuzija je offline  
Odgovori sa citatom
Star 03-06-07, 11:34   #10 (permalink)
Purger

Datum registracije: 24-12-05
Godina: 31
Poruka: 9,597
sahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svima
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku sahasa

Krštenje
Potvrda
Sveta pričest
Ispovijed
Ženidba

O Boze fala ti, kaj purgeri smo mi
o kako bi vi sretni bili da ste purgeri

PRAVILA PONAŠANJA
sahasa je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: sakramenti

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 10:40.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103