| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Filozofija i religija Raspravljate o temi Sati - indijsko spaljivanje žena nakon smrti muža u Znanost forumu; Sati in India, Sati - the Burning of The Widow bride Citat: Sati is the practice through which widows are voluntarily ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) | ||
| Banned | Sati - indijsko spaljivanje žena nakon smrti muža Sati in India, Sati - the Burning of The Widow bride Citat:
Citat:
| ||
| | |
| | #2 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 07-05-07 Lokacija: Dalmacija
Poruka: 117
![]() ![]() ![]() | Re: Sati - indijsko spaljivanje žena nakon smrti muža ma grozota što da kažem...za ovo još nisam čula. stvarno ima svačega po svijetu
__________________ Sve što je dobro ili je nemoralno ili ilegalno ili deblja |
| | |
| | #4 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 24-04-07 Lokacija: S Balkana... Godina: 29
Poruka: 3,487
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Sati - indijsko spaljivanje žena nakon smrti muža Imam ja prijatelja koji živi u Indiji već više od 7 godina pa mi je malo pričao o nekim običajima. Običaj spaljivanja žena nije više tako raširen, to se događa u brdima, Bogu iza nogu, gdje vlast još nije došla, a ljudi i dalje žive po pravilima iz "starih vremena". Recimo, u dijelu Indije gdje žive Sikhi toga uopće nema. |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 07-05-07 Lokacija: Dalmacija
Poruka: 117
![]() ![]() ![]() | Re: Sati - indijsko spaljivanje žena nakon smrti muža istina...imaju dosta čudnih zakona od ko zna kada.a nevjerojatno je da se u današnje vrijeme takve stvari negdje još uvijek događaju
__________________ Sve što je dobro ili je nemoralno ili ilegalno ili deblja |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Banned | Re: Sati - indijsko spaljivanje žena nakon smrti muža sve stoji, ali znači da ipak ima ... stvar je u nekim običajima iz pradavnih vremena, kojima nije mjesto u modernom svijetu. najbolji način za sprječavanje takvih stvari je obrazovanje i naravno zakonska regulativa ... jer bez to dvoje, nema šanse da se ovakve stvari ne dešavaju ... |
| | |
| | #7 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 24-04-07 Lokacija: S Balkana... Godina: 29
Poruka: 3,487
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Sati - indijsko spaljivanje žena nakon smrti muža Htio sam reći da se tamo, za razliku od tvrdokornih islamskih zemalja, vlast ipak bori protiv toga. Kad bi se obred Sati negdje održavao, a da vlast zna kad će se dogoditi, sigurno bi napravila sve da ga zaustavi. Dakle teško bi vidjeli sliku policajaca koji mirno stoje i promatraju to... |
| | |
| | #8 (permalink) | |
| Banned | Re: Sati - indijsko spaljivanje žena nakon smrti muža Obred sati u islamskim zemljama uopće ne postoji, pa prema tome stvarno ne vidim potrebu za ovim - "za razliku od tvrdokornih islamskih zemalja". Impliciraš da bi se u islamskim zemljama sati dopustio, a tamo uopće ne postoji. OK, jasno mi je da si možda htio reći nekaj drugo, više vezano uz ženska prava općenito, ali ovo samo pokazuje kako naše predrasude. Evo ti jedan drugi friški primjer ... već sam ga spomenuo .. The moment a teenage girl was stoned to death for loving the wrong boy The moment a teenage girl was stoned to death for loving the wrong boy | the Daily Mail ![]() Citat:
| |
| | |
| | #9 (permalink) |
| Cobeta Datum registracije: 01-10-05 Godina: 25
Poruka: 8,327
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Sati - indijsko spaljivanje žena nakon smrti muža Zastrašujuće ovo o spaljivanju žena.. nisam znala da toga još ima. Ali ovo što su kamenovali jadnu djevojku je prestrašno, mene je to tako razbjesnilo... ![]()
__________________ "Čovjek ispravno vidi samo srcem; sve bitno oku je nevidljivo." Antoine de Saint Exupéry: Mali princ |
| | |
![]() |
| Tagovi: indija, indijski zakoni, spaljivanje zena |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 10:13.