Zanimljiva priča...
U svakom slučaju ne volim sebične ljude.
Raspravljate o temi Sebičnost u današnjem društvu u Filozofija i religija forumu, dio Znanost foruma; Ne znam od kud mi ova "pričica", odlično opisuje stanje u današnjem društvu, ali mi zvuči dosta staro. Vjerovatno je ...
Od danas ću svaki dodir čuvati za tebe,
svaki poljubac za tvoje usne i
svaki san da budem s tobom i kad to ne mogu.
Zanimljiva priča...
U svakom slučaju ne volim sebične ljude.
Možda ga baš večeras u mraku
čeka njegov komad slave,
Dodijalo mu marisat' uvijek istu raju, legitimacija mu navrh glave.
Zanimljiva priča, samo šteta što će mo većina to reći i nastaviti po starom, a sve pod geslom "jednom se živi". Da, jednom se živi i to znači da moramo biti egoisti, hedonisti i svi ostali isti.
Odlična kazna!!!
stupid is as stupid does
Često smo u situaciji da moramo birati između svojih potreba i dobrobiti ljudi oko nas.
Sve češće se odlučujemo zadovoljiti svoje potrebe ne obazirući se na posljedice za ljude oko nas. Sreća je u svemu tome što nas društvene norme ponekad spriječe u tome.
No i te granice se neumitno pomiču.
Sve je manje morala u društvu, a to nije dobar smjer.
Jako zanimljivo, dobra ideja
Pojedem i tih 2 m štapića bez beda...
"Sebičnost je odvratan porok kojeg rijetko opraštamo drugima, a svi ga u sebi nosimo"...
Svi smo barem malo sebični, sve što si priuštiš a uistinu ti netreba je sebičnost jer si s tim novcem mogao pomoči nekome. Odi na kavicu svaki dan i izračunaj na kraju mjeseca kolko si samo na to spiskao. Zbog sebičnosti se ljudi bogate, napreduju u životu i poslu, natječu se u sportovima. Svi žele više nego im uistinu treba. Grozno ali to je naša realnost.![]()
Nije problem u sebičnim ljudima nego u onima koji ne cijene velikodušnost iako su to često isti ljudi. Da je društvo takvo da se uistinu "dobro dobrim vraća" mnogi bi bili manje sebični... Kad primjetiš da tvoja velikodušnost pomaže samo drugima, a tebe konstantno oštećuje, jedina je alternativa sebičnost.
najveći je problem dobro odabrati prema kome biti velikodušan.
Od danas ću svaki dodir čuvati za tebe,
svaki poljubac za tvoje usne i
svaki san da budem s tobom i kad to ne mogu.
Da, zanimljiva pričica. A moje mišljenje o tome je takvo da danas moraš bit sebičan i mislit' samo na sebe jer ćeš jedino tako opstat'. Uvijek najgore prolaze dobrice. Žalosno, ali istinito.
Život je ono što nam se događa dok smo zauzeti drugim planovima.