| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Filozofija i religija Raspravljate o temi Sebičnost u današnjem društvu u Znanost forumu; Ne znam od kud mi ova "pričica", odlično opisuje stanje u današnjem društvu, ali mi zvuči ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Moderator Foruma Datum registracije: 12-05-05 Lokacija: Zagreb, Trnje Godina: 22
Poruka: 4,173
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Sebičnost u današnjem društvu Ne znam od kud mi ova "pričica", odlično opisuje stanje u današnjem društvu, ali mi zvuči dosta staro. Vjerovatno je nešto kinesko i biti će to moja improvizacija iste. Najme neka svevišnja sila je odredila da ljudi koji umru odlaze u mjesto koje se percipira kao soba sa stolom koji obiluje najrazličitijim delicijama i hranom. Postoji pravilo da kad se nahraniš, možeš uživati u ispunjavanju svoje sljedeće hedonističke želje bilo da se radi o lijenčarenju ili ženama ili nečem trećem i tako u krug svaki dan. Svejedno... i dobri i loši ljudi odlaze gore, jedina je kvaka što jesti moraju sa štapićima dugima 2 metra. Sebični ljudi koji dođu gore nikad u ničemu neće moći uživati, jer će im njihova sebičnost nalagati da se pokušaju što više nahraniti, ali nikad to neće uspijeti, jer to jednstavno ne mogu sa štpićima od 2 m. Velikodušni ljudi će s druge strane hraniti jedni druge i uživati kao nikad u životu. Što mislite ljudima koji misle samo na sebe... ja bi ih baš ovako kaznio... ![]()
__________________ -----------She comes to me every night No words are left to say With her hands around my neck I close my eyes and passaway I dont know who she is In my dreams she does exist Her passion is a kiss And I can not resist----------- |
| | |
| | #3 (permalink) |
| forumska kuharica Datum registracije: 28-02-07 Lokacija: kuća u ulici Godina: 25
Poruka: 5,016
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Sebičnost u današnjem društvu Zanimljiva priča, samo šteta što će mo većina to reći i nastaviti po starom, a sve pod geslom "jednom se živi". Da, jednom se živi i to znači da moramo biti egoisti, hedonisti i svi ostali isti. ![]() Odlična kazna!!!
__________________ I don't care if you talk about me I don't care if you write it out in stone Whenever I fall I land on my feet I don't care, I just don't care |
| | |
| | #4 (permalink) |
| dr.sc. Foruma | Re: Sebičnost u današnjem društvu Često smo u situaciji da moramo birati između svojih potreba i dobrobiti ljudi oko nas. Sve češće se odlučujemo zadovoljiti svoje potrebe ne obazirući se na posljedice za ljude oko nas. Sreća je u svemu tome što nas društvene norme ponekad spriječe u tome. No i te granice se neumitno pomiču. Sve je manje morala u društvu, a to nije dobar smjer.
__________________ Tko hoće - naći će načina, tko neće - naći će tisuću izgovora. |
| | |
| | #5 (permalink) |
| charolastra | Re: Sebičnost u današnjem društvu Jako zanimljivo, dobra ideja
__________________ Non quia difficilia sunt non audemus, sed quia non audemus difficilia sunt Monika Kravić pokazala grudi!!!...Pravila ponašanja Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum |
| | |
| | #7 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 25-11-07
Poruka: 2,169
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Sebičnost u današnjem društvu "Sebičnost je odvratan porok kojeg rijetko opraštamo drugima, a svi ga u sebi nosimo"...
__________________ ...ljubav pomaže čovjeku da prevlada osjećaj usamljenosti i odvojenosti, a ipak mu dopušta da bude svoj. U ljubavi se zbiva paradoks: dva bića postaju jedno, a ipak ostaju dvoje... |
| | |
| | #8 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 06-09-07 Godina: 26
Poruka: 541
![]() ![]() ![]() | Re: Sebičnost u današnjem društvu Svi smo barem malo sebični, sve što si priuštiš a uistinu ti netreba je sebičnost jer si s tim novcem mogao pomoči nekome. Odi na kavicu svaki dan i izračunaj na kraju mjeseca kolko si samo na to spiskao. Zbog sebičnosti se ljudi bogate, napreduju u životu i poslu, natječu se u sportovima. Svi žele više nego im uistinu treba. Grozno ali to je naša realnost. ![]() |
| | |
| | #9 (permalink) |
| Moderator Foruma Datum registracije: 12-05-05 Lokacija: Zagreb, Trnje Godina: 22
Poruka: 4,173
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Sebičnost u današnjem društvu Nije problem u sebičnim ljudima nego u onima koji ne cijene velikodušnost iako su to često isti ljudi. Da je društvo takvo da se uistinu "dobro dobrim vraća" mnogi bi bili manje sebični... Kad primjetiš da tvoja velikodušnost pomaže samo drugima, a tebe konstantno oštećuje, jedina je alternativa sebičnost. najveći je problem dobro odabrati prema kome biti velikodušan.
__________________ -----------She comes to me every night No words are left to say With her hands around my neck I close my eyes and passaway I dont know who she is In my dreams she does exist Her passion is a kiss And I can not resist----------- |
| | |
| | #10 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 22-08-07 Lokacija: Rijeka Godina: 20
Poruka: 909
![]() ![]() | Re: Sebičnost u današnjem društvu Da, zanimljiva pričica. A moje mišljenje o tome je takvo da danas moraš bit sebičan i mislit' samo na sebe jer ćeš jedino tako opstat'. Uvijek najgore prolaze dobrice. Žalosno, ali istinito.
__________________ Život je ono što nam se događa dok smo zauzeti drugim planovima. |
| | |
![]() |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 06:47.