| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Filozofija i religija Raspravljate o temi Sebičnost u današnjem društvu u Znanost forumu; Sebičnost, baš kao i altruizam, je evolucijski korak. Sebičnošću preživljava individua, jer sljiedi jedino instinkt vlasrirog preživljavanja, ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #11 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 03-12-07
Poruka: 9
![]() | Re: Sebičnost u današnjem društvu Sebičnost, baš kao i altruizam, je evolucijski korak. Sebičnošću preživljava individua, jer sljiedi jedino instinkt vlasrirog preživljavanja, dok altruizam ide, mogli bi reći, stepenicu više, jer individua shvaća potrebu za pozitivnim djelovanjem kako bi cijela zajednica preživjela i napredovala. |
| | |
| | #12 (permalink) | |
| Pure Intuition Datum registracije: 12-12-06 Lokacija: Split Godina: 23
Poruka: 3,227
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Sebičnost u današnjem društvu Citat:
![]()
__________________ Kad smo sretni uvjek smo dobri, ali kada smo dobri, nismo uvjek sretni. | |
| | |
| | #13 (permalink) |
| prof. Foruma | Re: Sebičnost u današnjem društvu Najbolje misljenje o pohlepi (a i sebicnosti, jer su to povezani pojmovi) izrekao je Gordon Gekko u filmu Wall Street. ![]() "Greed, for lack of a better word, is good. Greed is right. Greed works. Greed clarifies, cuts through, and captures the essence of the evolutionary spirit. Greed, in all of its forms, greed for life, for money, for love, knowledge has marked the upward surge of mankind." |
| | |
| | #14 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 26-05-07
Poruka: 2,059
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Sebičnost u današnjem društvu smatram da činjenica jednom se živi nebi nekome trebala biti alibi za samoživo i sebično ponašanje.po meni je to jedna od najgorih ljudskih osobina i grozim se ljudi čiji je domet neprestano i stalno razmišljanje o vlastitom egzistiranju i probitku bez obzira na druge. nisam tako odgojena,neznam biti takva i ne želim biti takva.po meni je život samo dio vječnosti koji će odredtiti kakva će nam ista biti.i pomagati drugima u nevolji,biti podrška i oslonac slabijima uvijek je cilj kojemu ću težiti koliko god možda takav stav može u nekim segmentima zakinuti probitak mene.takva sam i nije mi žao
__________________ Ono što čovjek voli sa zanosom to ga najposlije ubije. Zadnji Uredio ROBIN : 12-12-07 u 15:22. |
| | |
| | #15 (permalink) |
| charolastra | Re: Sebičnost u današnjem društvu A što ako velikodušni počnu hraniti sebične, dosta nezgodno? ![]()
__________________ Non quia difficilia sunt non audemus, sed quia non audemus difficilia sunt Monika Kravić pokazala grudi!!!...Pravila ponašanja Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum |
| | |
| | #16 (permalink) | |
| Moderator Foruma Datum registracije: 12-05-05 Lokacija: Zagreb, Trnje Godina: 22
Poruka: 4,326
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Sebičnost u današnjem društvu Citat:
__________________ -------------------Bite the hand that feeds-------------------- ------------------------Tap the vein that bleeds------------------------- ---------------Down on my bended knees---------------- | |
| | |
| | #17 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 02-07-07 Godina: 22
Poruka: 434
![]() | Re: Sebičnost u današnjem društvu kad bi svatko pomogao sam sebi na vrijeme, ne bi bilo takvih sranja, problem je u tomu sto ljudi prihvacaju svoje probleme te iz tih problema nastaju samo jos veci problemi...bolje je sebicno se za sebe boriti, nego htjeti biti mucenik, a takvih ima previse, ...i to je vrsta sebicnost..... ...ne kazem da ne treba ljudima pomoci, ali smatram da je bolje pomoci ljudima koji imaju sve i koji su se za to izborili, ali u trenutku im je krenulo sve nizbrdo, nego ljudima koji nemaju nista i ne bore se, jer ti njima nista ne pomazes nego im samo pokazujes da mogu nastaviti iskoristavati ljude.. ne mislim da ne postoji ljudi kojima zaista treba pomoci, ali kladio bi se u glavu da barem 70 % ljudi koji se predstavljaju jadni i bijedni, zapravo su lijeni...nema nista gore od lijenost.
__________________ BDSM - je kratica za Bondage - Discipline (ili Dominace), Submission (ili Sado-) - Masochism (ropstvo/disciplina, dominacija/pokoravanje, sadizam/mazohizam). |
| | |
| | #19 (permalink) |
| Banned | Re: Sebičnost u današnjem društvu sebičnost će uvijek postojati i mislim da je dobro da ponekad čovjek bude sebičan i da prvo misli na sebe...neće se nitko založiti za tebe alko se ti sam nećeš...također stalno i kontinuirano pomaganje drugima i zapostavljanje sebe je također sebičnost jer time postaješ sebičan prema samome sebi.... |
| | |
| | #20 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 20-03-08 Godina: 1
Poruka: 288
![]() | Re: Sebičnost u današnjem društvu mislim da je kljucna stavka ravnoteza. ako se poremeti onda vaga pada ili u sebicnost ili u patoloski altruizam a jedno i drugo vodi u losem smjeru. jedino neznam na sto se misli pod "danasnjim drustvom" ? zeitgeist ? ili mentalitet prosjecnog puka u RH 2008 ? p+r
__________________ my own fan club |
| | |
![]() |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 05:49.

my own fan club