Stranica 1 od 2 12 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 1 do 10 od 13

Smiju li svećenici biti ambiciozni?

Raspravljate o temi Smiju li svećenici biti ambiciozni? u Filozofija i religija forumu, dio Znanost foruma; Bok ljudi. Dolazim iz kraja gdje je rođen i živio velečasni Josip Rafaj. Nisam ga osobno poznavao, bio sam još ...

prof. Foruma Avatar od korisnika Ineluki
    Datum registracije
    10-01-08
    Starost
    26
    Poruka
    1,104
    Liked
    3 times

Smiju li svećenici biti ambiciozni?

Bok ljudi.

Dolazim iz kraja gdje je rođen i živio velečasni Josip Rafaj. Nisam ga osobno poznavao, bio sam još mlad kad je imao mladu misu, no po pričanju svojih ukućana bio je jako dobra osoba. Dakle, kako već možda znate on je ubijen u noći prije Cvjetnice hicem u glavu, što po meni ne predstavlja samo njegovo ubojstvo nego i udarac na cijelu Hrvatsku katoličku zajednicu, pogotovo u ovo doba blagdana. Ne moram ni nadalje objašnjavati da je to djelo nevjerojatno bolesnog i zlobnog čovjeka te za taj čin nije mogao i ne može imati nikakvo opravdanje.

Ta vijest nas je sve duboko potresla i još više nakon svakakvih natpisa po novinama. Naime govori se da je velečasni Rafaj posjedovao velike količine novca te je bio u svakojakim dugovanjima, posuđivao novac, naplaćivao kamate, kupio novi automobil, itd. Ja osobno mislim da je on sa tim novcima samo želio najbolje za svoju župu i župljane. Naša crkva je velika institucija i kroz nju prolaze velike količine novca, no taj novac prije ili kasnije završi za dobrobit vjernika.

Želim da iznesete svoje mišljenje o tom događaju.

Regularni forumas Avatar od korisnika klik™
    Datum registracije
    26-01-08
    Poruka
    370
    Liked
    0 times

Re: Smiju li svećenici biti ambiciozni?

Pa ne kužim kako bi svećenik bio ambiciozan?
    Njegov posao nemre biti ambiciozan...

charolastra Star Bash Champion, Germ Attack Champion, Tobby: Sling Shot Champion, Potato Peeler Champion, Color Rabbit Champion, Leopardy Champion, Pop Tire Champion, Save Santa Champion, Warrior Champion, Gasteroids Champion, Beaver Trouble Champion, Chica Chase Champion, Export Extreme Champion, The Jewel Hunter Champion, Mario Pipe Panic Champion, Maelstrom Champion, Delta Fighter Champion, Battle Star Champion, Pipes Champion, Movie Madness Champion, Combat Heaven Champion, Babycal Throw Champion, Paint Ball Champion, Matrix Dock Defense Champion, Batman: Mystery of the Batwoman Champion, Operation Gratudates Champion, Operation Switchover Champion, Kick Da PC Champion, Trash Attack Champion, Wordcube Champion, Mutant Snowmen Champion, Run Lil Broccoli Champion, 8 Ball Champion Champion, Castlevania Champion, Neon! Champion, Naked Melee Armadgeddon Champion, White Clocks Cannot Jump Champion, UFO Attack Champion, Death To Ninja Champion, Ninja Turtles 2 Champion, Space Rock:Gem Mode Champion, Space Fighter:Rebellion Champion, Crazy Cars Champion, Invasion Champion, Sponge Champion, Bunny Hopper Champion, DBZ Invaders Champion, Puppy Juggling Champion, Primetime Champion, Justy Sperm 2 Champion, Don't Eat Grandma Champion, Ice Age Part 1 - Scrat Jump Champion, Trickmaster Champion, Speel Goed Land Champion, Goosehead Racing Champion, Blob Farm Champion, Beat The Meter Champion, Military Airport Champion, Squeaky 3D Champion, Kings Win Champion, Spug Shock Champion, Hardware Hurl Champion, Cheese Hunt Champion, Zombiegrinder 60000 Champion, From Space With Love Champion, Reindeer Training School Champion, Throw Your Cards Right Champion, Bandit Bites Champion, Cepheus Champion, Bubble Struggle Champion, Cone Crazy 2 Champion, 3D Tetris Champion, Sweet Tooth Champion, Reel Gold Champion, Aerial Seige Champion, Defender Of The Earth Champion Avatar od korisnika daidza
    Datum registracije
    24-09-06
    Starost
    33
    Poruka
    25,908
    Liked
    400 times

a što da kažem, svako ubojstvo je tragedija samo po sebi

ovo rekla-kazala neću komentirati, Bog će prosuditi jeli imao čistu savjest ili nije
    Freedom's just another word for nothin' left to lose...

>>> Monika Kravić pokazala grudi!!! <<<

Akademik Foruma Avatar od korisnika kresola
    Datum registracije
    17-07-07
    Starost
    34
    Poruka
    3,535
    Liked
    0 times

Definiraj ambicioznost.....to može značiti i u kontekstu što kvalitetnijeg približavanja Bogu.....onda zašto ne....

EDIT: mislim da u tvom primjeru ne smiju....šteta što to za većinu na kraju ispada posao (što i je ustvari) kao i svaki drugi....
    Zadnji Uredio kresola : 18-03-08 u 21:59
    Navukao sam se na King Duble...nije reklama svega mi....

dr.sc. Foruma
    Datum registracije
    20-08-07
    Poruka
    3,485
    Liked
    2 times

blaženi bili krotki jer će...
    -

prof. Foruma Avatar od korisnika Inšpektor
    Datum registracije
    24-03-08
    Poruka
    1,109
    Liked
    0 times

Što god mislili o svečenicima, i oni su samo ljudi od krvi i mesa.Ima ih svakakvih.Ja znam jednog kojeg izuzetno cjenim jer on poštuje sve.Od vjernika do nevjernika i sa svim je dobar.Zašto nebi bili ambiciozni, iako to ovako sastrane zvuči glupo.

Banned
    Datum registracije
    24-03-08
    Starost
    34
    Poruka
    136
    Liked
    0 times

ne, ali nazalost kod nas jesu i to jako.

------------
    pa zasto mi Bog ne pokuca na vrata i kaze: evo ti miljon dolara? ti si moj izabranik? ti si zasluzio, ti radis po cijele dane. ako tko od vas ostalih zatrazi isto? ja cu mu rec da vam rece: ma ajte se vi molit kao i do sad. ha ha

------------
    ako me dobro platite volit cu ili mrzit cu sto god zazelite!

vi koji mrzite bez razloga... ste bez-poslenici - vjeruj te mi!!!!!

Starter
    Datum registracije
    24-03-08
    Poruka
    10
    Liked
    0 times

Zamislimo da je taj svećenik baratao golemim novcem u interesu svoje zajednice. Nabavio je velik automobil da bi poboljšao dostavu namirnica za korisnike caritasa, posudio novac da bi ljudi mogli izgraditi kuću....

Sad zamisli da je taj svećenik bio pohlepan s tim novcem. Milodare je trošio na luksuz, kupovao je stvari koje mu nisu trebale iako je bilo ljudi koji su trebali novac.

Koji je pravi svećenik?

Odgovor je da ne znamo- i da nije niti važno. Mogao je biti i jedno i drugo, na nama nije niti da ga hvalimo niti da ga sudimo.

Svećenik može radit što želi, biti čak i ekonomski uspješan u tom poslu-ako mu je Kršćanstvo u prvom planu. Najvažnije je da bude Kršćanin, kao što važi i za laike.

dr.sc. Foruma Avatar od korisnika lofi
    Datum registracije
    20-03-08
    Starost
    5
    Poruka
    2,644
    Liked
    0 times

Citat Pravi autor: Ineluki Pogledaj Poruke
    Bok ljudi.

Dolazim iz kraja gdje je rođen i živio velečasni Josip Rafaj. Nisam ga osobno poznavao, bio sam još mlad kad je imao mladu misu, no po pričanju svojih ukućana bio je jako dobra osoba. Dakle, kako već možda znate on je ubijen u noći prije Cvjetnice hicem u glavu, što po meni ne predstavlja samo njegovo ubojstvo nego i udarac na cijelu Hrvatsku katoličku zajednicu, pogotovo u ovo doba blagdana. Ne moram ni nadalje objašnjavati da je to djelo nevjerojatno bolesnog i zlobnog čovjeka te za taj čin nije mogao i ne može imati nikakvo opravdanje.

Ta vijest nas je sve duboko potresla i još više nakon svakakvih natpisa po novinama. Naime govori se da je velečasni Rafaj posjedovao velike količine novca te je bio u svakojakim dugovanjima, posuđivao novac, naplaćivao kamate, kupio novi automobil, itd. Ja osobno mislim da je on sa tim novcima samo želio najbolje za svoju župu i župljane. Naša crkva je velika institucija i kroz nju prolaze velike količine novca, no taj novac prije ili kasnije završi za dobrobit vjernika.

Želim da iznesete svoje mišljenje o tom događaju.
    mozes me uputiti na linkove ili konkretne cinjenice u svezi tog dogadjaja ? zao mi je sto se to covjeku dogodilo. krivci trebaju odgovarati.

http://www.slobodnadalmacija.hr/Crna...2/Default.aspx

http://www.vecernji.hr/newsroom/news...36701/index.do

medjutim tvoje pitanje u naslovu topica je nesto sasvim drugo... jeli po tebi gosp. Josip bio
    AMBICIOZAN ?!?

policija cini se misli da je jos nesto drugo bilo u igri. sto ce sveceniku volvo terenac ?!?!?

peace

dr.sc. Foruma
    Datum registracije
    20-08-07
    Poruka
    3,485
    Liked
    2 times

Citat Pravi autor: lofi Pogledaj Poruke
    policija cini se misli da je jos nesto drugo bilo u igri. sto ce sveceniku volvo terenac ?!?!?
    peace
    da širi vjeru u selima bez asfaltne ceste
    -

Stranica 1 od 2 12 ZadnjeZadnje

Lajkaj nas na Facebooku