Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Filozofija i religija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Filozofija i religija Raspravljate o temi Smiju li svećenici biti ambiciozni? u Znanost forumu; Bok ljudi. Dolazim iz kraja gdje je rođen i živio velečasni Josip Rafaj. Nisam ga osobno poznavao, bio sam još ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 18-03-08, 19:15   #1 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 10-01-08
Godina: 22
Poruka: 238
Ineluki se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Ineluki
Smiju li svećenici biti ambiciozni?

Bok ljudi.

Dolazim iz kraja gdje je rođen i živio velečasni Josip Rafaj. Nisam ga osobno poznavao, bio sam još mlad kad je imao mladu misu, no po pričanju svojih ukućana bio je jako dobra osoba. Dakle, kako već možda znate on je ubijen u noći prije Cvjetnice hicem u glavu, što po meni ne predstavlja samo njegovo ubojstvo nego i udarac na cijelu Hrvatsku katoličku zajednicu, pogotovo u ovo doba blagdana. Ne moram ni nadalje objašnjavati da je to djelo nevjerojatno bolesnog i zlobnog čovjeka te za taj čin nije mogao i ne može imati nikakvo opravdanje.

Ta vijest nas je sve duboko potresla i još više nakon svakakvih natpisa po novinama. Naime govori se da je velečasni Rafaj posjedovao velike količine novca te je bio u svakojakim dugovanjima, posuđivao novac, naplaćivao kamate, kupio novi automobil, itd. Ja osobno mislim da je on sa tim novcima samo želio najbolje za svoju župu i župljane. Naša crkva je velika institucija i kroz nju prolaze velike količine novca, no taj novac prije ili kasnije završi za dobrobit vjernika.

Želim da iznesete svoje mišljenje o tom događaju.
Ineluki je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 18-03-08, 20:28   #2 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 26-01-08
Poruka: 375
klik™ se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku klik™
Re: Smiju li svećenici biti ambiciozni?

Pa ne kužim kako bi svećenik bio ambiciozan?
Njegov posao nemre biti ambiciozan...
klik™ je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 18-03-08, 20:32   #3 (permalink)
charolastra

Datum registracije: 24-09-06
Godina: 29
Poruka: 15,940
daidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijama
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku daidza Pošalji poruku preko AIM-a korisniku daidza Pošalji poruku preko MSN-a korisniku daidza Pošalji poruku preko Yahoo-a korisnku daidza Pošalji poruku preko Skype-a korisniku daidza

a što da kažem, svako ubojstvo je tragedija samo po sebi

ovo rekla-kazala neću komentirati, Bog će prosuditi jeli imao čistu savjest ili nije

Monika Kravić pokazala grudi!!!...Pravila ponašanja
Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum
daidza je offline  
Odgovori sa citatom
Star 18-03-08, 20:56   #4 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 17-07-07
Godina: 30
Poruka: 3,269
kresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku kresola

Definiraj ambicioznost.....to može značiti i u kontekstu što kvalitetnijeg približavanja Bogu.....onda zašto ne....

EDIT: mislim da u tvom primjeru ne smiju....šteta što to za većinu na kraju ispada posao (što i je ustvari) kao i svaki drugi....
he finally was dead.

Zadnji Uredio kresola : 18-03-08 u 20:59.
kresola je offline  
Odgovori sa citatom
Star 18-03-08, 20:59   #5 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 20-08-07
Poruka: 1,523
marinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono nešto

blaženi bili krotki jer će...
Odgovori sa citatom
Star 24-03-08, 21:14   #6 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 24-03-08
Poruka: 375
Inšpektor se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Inšpektor

Što god mislili o svečenicima, i oni su samo ljudi od krvi i mesa.Ima ih svakakvih.Ja znam jednog kojeg izuzetno cjenim jer on poštuje sve.Od vjernika do nevjernika i sa svim je dobar.Zašto nebi bili ambiciozni, iako to ovako sastrane zvuči glupo.
Odgovori sa citatom
Star 25-03-08, 16:47   #7 (permalink)
Banned

Godina: 30
Poruka: 134
zenskarosh

ne, ali nazalost kod nas jesu i to jako.

------------
pa zasto mi Bog ne pokuca na vrata i kaze: evo ti miljon dolara? ti si moj izabranik? ti si zasluzio, ti radis po cijele dane. ako tko od vas ostalih zatrazi isto? ja cu mu rec da vam rece: ma ajte se vi molit kao i do sad. ha ha

------------
ako me dobro platite volit cu ili mrzit cu sto god zazelite!

vi koji mrzite bez razloga... ste bez-poslenici - vjeruj te mi!!!!!
zenskarosh je offline  
Odgovori sa citatom
Star 25-03-08, 19:35   #8 (permalink)
Starter

Poruka: 10
Binke se izdvaja iz mase

Zamislimo da je taj svećenik baratao golemim novcem u interesu svoje zajednice. Nabavio je velik automobil da bi poboljšao dostavu namirnica za korisnike caritasa, posudio novac da bi ljudi mogli izgraditi kuću....

Sad zamisli da je taj svećenik bio pohlepan s tim novcem. Milodare je trošio na luksuz, kupovao je stvari koje mu nisu trebale iako je bilo ljudi koji su trebali novac.

Koji je pravi svećenik?

Odgovor je da ne znamo- i da nije niti važno. Mogao je biti i jedno i drugo, na nama nije niti da ga hvalimo niti da ga sudimo.

Svećenik može radit što želi, biti čak i ekonomski uspješan u tom poslu-ako mu je Kršćanstvo u prvom planu. Najvažnije je da bude Kršćanin, kao što važi i za laike.
Binke je offline  
Odgovori sa citatom
Star 07-04-08, 13:43   #9 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 20-03-08
Godina: 1
Poruka: 134
lofi se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: Ineluki Pogledaj Poruke
Bok ljudi.

Dolazim iz kraja gdje je rođen i živio velečasni Josip Rafaj. Nisam ga osobno poznavao, bio sam još mlad kad je imao mladu misu, no po pričanju svojih ukućana bio je jako dobra osoba. Dakle, kako već možda znate on je ubijen u noći prije Cvjetnice hicem u glavu, što po meni ne predstavlja samo njegovo ubojstvo nego i udarac na cijelu Hrvatsku katoličku zajednicu, pogotovo u ovo doba blagdana. Ne moram ni nadalje objašnjavati da je to djelo nevjerojatno bolesnog i zlobnog čovjeka te za taj čin nije mogao i ne može imati nikakvo opravdanje.

Ta vijest nas je sve duboko potresla i još više nakon svakakvih natpisa po novinama. Naime govori se da je velečasni Rafaj posjedovao velike količine novca te je bio u svakojakim dugovanjima, posuđivao novac, naplaćivao kamate, kupio novi automobil, itd. Ja osobno mislim da je on sa tim novcima samo želio najbolje za svoju župu i župljane. Naša crkva je velika institucija i kroz nju prolaze velike količine novca, no taj novac prije ili kasnije završi za dobrobit vjernika.

Želim da iznesete svoje mišljenje o tom događaju.
mozes me uputiti na linkove ili konkretne cinjenice u svezi tog dogadjaja ? zao mi je sto se to covjeku dogodilo. krivci trebaju odgovarati.

http://www.slobodnadalmacija.hr/Crna...2/Default.aspx

http://www.vecernji.hr/newsroom/news...36701/index.do

medjutim tvoje pitanje u naslovu topica je nesto sasvim drugo... jeli po tebi gosp. Josip bio
AMBICIOZAN ?!?

policija cini se misli da je jos nesto drugo bilo u igri. sto ce sveceniku volvo terenac ?!?!?

peace
lofi je offline  
Odgovori sa citatom
Star 07-04-08, 17:39   #10 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 20-08-07
Poruka: 1,523
marinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono nešto

Citat:
Pravi autor: lofi Pogledaj Poruke
policija cini se misli da je jos nesto drugo bilo u igri. sto ce sveceniku volvo terenac ?!?!?
peace
da širi vjeru u selima bez asfaltne ceste
Odgovori sa citatom
Odgovor

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 04:19.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103