Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Filozofija i religija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Filozofija i religija Raspravljate o temi Srpska Crkva u "vjerskom" duhu poziva Srbe u RAT za Kosovo! u Znanost forumu; Citat: Vladika Artemije predlaže da se zatvore administrativne granice Kosova prema Srbiji na tri dana za putnike i smatra ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 10-12-07, 20:04   #1 (permalink)
Drugarica učiteljica

Datum registracije: 14-08-06
Godina: 24
Poruka: 4,557
teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima
Srpska Crkva u "vjerskom" duhu poziva Srbe u RAT za Kosovo!

Citat:
Vladika Artemije predlaže da se zatvore administrativne granice Kosova prema Srbiji na tri dana za putnike i smatra da treba da se pozovu na mobilizaciju svi vojni obveznici Srbije, pod vidom provere spremnosti i edukacije, na tri dana, kao i da se organizuju vojne vežbe u oblastima blizu Kosova. Treba, prema mišljenju episkopa Artemija, takođe izvesti masovne demonstracije u Beogradu i ostalim gradovima Srbije, da se shvati koliko je Srbima stalo do Kosova, a na tome bi morala da se angažuje i Srpska pravoslavna crkva. Vladika Artemije u izjavi za RFE kaže da su izneti stavovi njegovi lični, a ne crkve i dodaje da njegov stav podrazumeva preporuku šta bi Srbija kao država trebala da uradi.
Citat:
“Ne čekati da oni nešto prvo urade pa da mi onda odreagujemo nego da mi radimo svoj posao, a oni neka rade svoj. Ja ne pozivam na nasilje, ja pozivam samo na spremnost za odbranu. Ja ne kažem da Srbija treba da ratuje, ali treba da se brani. To je sasvim druga situacija drugi razlog. A ne ratuje onaj koji se brani, bar ne proizvodi rat, ali na njega odgovara”.
Brani od koga ili čega??? Jok, Srbi nikada nisu proizveli rat, samo su se branili.

Vidi ti naše braće Srba (ironija) kako i Crkvu upletu bez pola beda u sva politička pitanja.
ritam ti lijepe za noge
teica je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 12-12-07, 19:20   #2 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 15-12-06
Poruka: 865
automaton se izdvaja iz maseautomaton se izdvaja iz mase
Re: Srpska Crkva u "vjerskom" duhu poziva Srbe u RAT za Kosovo!

Citat:
Pravi autor: teica Pogledaj Poruke
Brani od koga ili čega??? Jok, Srbi nikada nisu proizveli rat, samo su se branili.

Vidi ti naše braće Srba (ironija) kako i Crkvu upletu bez pola beda u sva politička pitanja.

Svjestan da me Veliki Brat budno motri, usudit ću se napisati koju rečenicu. SPC je nacionalna crkva (sam naziv Srpska to govori) i ona po svojoj naravi i povijesnoj određenosti stoji uvijek uz naciju i nosi nacionalni stijeg. Rječju: ona je uvijek bila nacionalistička i politična pa ni ovaj slučaj nije izuzetak, nego tek pravilo po kojem funkcionira stoljećima. RKC nije nacionalna što se vidi i iz jedne malo nespretne formulacije: RKC u Hrvata. Dakle, RKC je univerzalna, a SPC je nacionalna i ona je spiritus movens srpske politike i osvajanja. Bog SPC jer nacionalni Bog, a vjera nacionalna vjera, svećenici su nacionalni svećenici itd. Nacionalni Bog kojeg utjelovljuje SPC vodi svoj "nebeski narod" kroz povijest iz jednog poraza u drugi i tako ga stalno stavlja u kušnju.

Dixi et salvavi animam meam!
automaton je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 12-12-07, 19:23   #3 (permalink)
charolastra

Datum registracije: 24-09-06
Godina: 29
Poruka: 15,923
daidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijama
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku daidza Pošalji poruku preko AIM-a korisniku daidza Pošalji poruku preko MSN-a korisniku daidza Pošalji poruku preko Yahoo-a korisnku daidza Pošalji poruku preko Skype-a korisniku daidza

Baš si spasio dušu svoju

Ma svejedno koja crkva ovo je sramotno

Monika Kravić pokazala grudi!!!...Pravila ponašanja
Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum
daidza je offline  
Odgovori sa citatom
Star 12-12-07, 20:39   #4 (permalink)
Drugarica učiteljica

teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima

Citat:
Pravi autor: automaton Pogledaj Poruke
[i]Svjestan da me Veliki Brat budno motri, usudit ću se napisati koju rečenicu. SPC je nacionalna crkva (sam naziv Srpska to govori) i ona po svojoj naravi i povijesnoj određenosti stoji uvijek uz naciju i nosi nacionalni stijeg. Rječju: ona je uvijek bila nacionalistička i politična pa ni ovaj slučaj nije izuzetak, nego tek pravilo po kojem funkcionira stoljećima. RKC nije nacionalna što se vidi i iz jedne malo nespretne formulacije: RKC u Hrvata. Dakle, RKC je univerzalna, a SPC je nacionalna i ona je spiritus movens srpske politike i osvajanja.
Ovo je sve regularno.

I onda...

Citat:
Pravi autor: automaton Pogledaj Poruke
Bog SPC jer nacionalni Bog, a vjera nacionalna vjera, svećenici su nacionalni svećenici itd. Nacionalni Bog kojeg utjelovljuje SPC vodi svoj "nebeski narod" kroz povijest iz jednog poraza u drugi i tako ga stalno stavlja u kušnju.
ritam ti lijepe za noge
teica je offline  
Odgovori sa citatom
Star 12-12-07, 21:10   #5 (permalink)
forumska kuharica

Datum registracije: 28-02-07
Godina: 25
Poruka: 5,009
dorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svima

Kaj bi Karlić rekao na ovo
Odgovori sa citatom
Star 12-12-07, 21:13   #6 (permalink)
Drugarica učiteljica

Ne bi više nikad ništa rekao. : počivaoumirubožjem
ritam ti lijepe za noge
teica je offline  
Odgovori sa citatom
Star 13-12-07, 07:54   #7 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 14-08-07
Poruka: 2,575
Dar1 ima spektakularnu auruDar1 ima spektakularnu auruDar1 ima spektakularnu auruDar1 ima spektakularnu auruDar1 ima spektakularnu auruDar1 ima spektakularnu auruDar1 ima spektakularnu auruDar1 ima spektakularnu auruDar1 ima spektakularnu auru

Svako petljanje bilo koje crkve u politiku i obratno mi se jednako gadi.
Odgovori sa citatom
Star 13-12-07, 08:03   #8 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 10-03-07
Godina: 23
Poruka: 2,510
prospero je slavanprospero je slavanprospero je slavanprospero je slavanprospero je slavanprospero je slavanprospero je slavanprospero je slavanprospero je slavanprospero je slavanprospero je slavan
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku prospero

da, ništa čudno.. sjetite se samo Miloševićevih govora prije rata gdje u prvom redu ispred nepismene rulje koja diže raznorazne nacionalističke simbole sjedi pop i razdragano sluša o velikosrpskim idejama
prospero je offline  
Odgovori sa citatom
Star 13-12-07, 11:32   #9 (permalink)
Vex
prof. Foruma

Datum registracije: 17-06-06
Godina: 21
Poruka: 1,884
Vex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono nešto
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Vex Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Vex

Mene samo zanima zakaj baš tolko nedaju Kosovo?

Nije da je to ultra bogata zemlja koja donosi porfit Beogradu, već baš suprotno, odnosi.
Vex je offline  
Odgovori sa citatom
Star 13-12-07, 13:46   #10 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 15-12-06
Poruka: 865
automaton se izdvaja iz maseautomaton se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: teica Pogledaj Poruke
Ovo je sve regularnoI onda...

Neznanje nije opravdanje, ali je dobar povod za smijanje... Smijeh je zdrav i čovjek treba biti zahvalan onome tko ga u nama izazove.

Mnogi se zaklinju u Bibliju i čak je dobro poznaju, a tako je često naopako shvaćaju. Hrišćanstvo i kršćanstvo se razlikuju po svome mjestu u predpolitičkim društvima. Tako je i s Bogom: on je u hrišćanstvu nacionalni (možda točnije: plemenski) Bog. Nisam ni srbomrzac ni srbožder, ali je tako, to je njihov Bog. Oni imaju svoga, plemenskog Boga.
automaton je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 18:33.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103