što je, nitko ništa, ajmo ateisti, objasnite manifestiranje rana.![]()
Raspravljate o temi Stigme u Filozofija i religija forumu, dio Znanost foruma; mislim da ne trebam previše objašnjavati što su, ali kako ih vi objašnjavati....
što je, nitko ništa, ajmo ateisti, objasnite manifestiranje rana.![]()
Da li tebe stvarno zanima moje mišljenje ili je ovo samo još jedna tema da nam se pokaže u kojoj smo ˝zabludi˝ mi ateisti?
cini se sve muljaze. do zadnje. niti jedan slucaj stigmatiziranog se nije htio podvrci nikakvim ispitivanjima a nitko nikada nije prisustvovao pocetku krvarenja. uvjek vec gotov cin koji bez problema stigmatizirani moze sam sebi nanjeti.
vec Clark ih spominje u misterijama svijeta. bar neke.
cak i u mom selu bio je jedan "dotaknuti" koji je pljuvao krv tijekom mise. ako imas slabe desni i sklonost paradentozi onda nista nije nemoguce uz malo zesce isisavanje i pogodan trennutak. izgledalo je impresivno priznajem.
ipak. "sweatting blood" nije cesta ali ni neubicajena pojava. neposredno prije razapinjanja isusovo celo je oroseno krvlju i znojem po Luki. tzv hematohidroza ili hematidrosis ili chromidrosis. (ili slicno ne sjecam se).
inace opcenito ta krscanska opsednutost krvlju i kultu zrtve je meni osobno odvratna. kakvog ima smisla da bog nanosi rane svojim "najodanijim" vjernicima ??
eto tebi ozdravljenje a tebi...hmmm. ma eto ti krvave rane pa nek se raja cudi malo. oh fala boze fala.
mislim da u stigmatama ima nesto kao i u gatanju iz taloga kave. tu negdje.![]()
Zanimljivo je da se stigme javljaju na dlanovima, što je vrlo čudno s obzirom da isus nije mogao biti prikovan na križ dlanovima, nego zapešćima.
adobro sad....
jedan kolega iz vojske je uvijek imao smrdljive i vlazne noge bez obzira na sve. zvali smo ga kiseli ali nije nam palo napamet da je to zbog toga sto je nekoc isus hodao po vodi, a on je bio veliki vjernika pa sad ono to je kao neka tajna veza.
ma ima ekipe koja se u brazilu fizicki razapinje na kriz ali vlasti su to ipak cini mi se zabranile. asvasta.
uglavnom : stigmate = muljaza![]()
pa to mozda najbolje ide u prilog tome da su stigme, ako nisu rane izazvane vanjskim objektima, rezultat psihe, (na vecini slika Isusu su probijene ruke, pa vecina ljudi tako i misli) kao i npr. levitacija, pomicanje zlica, skakanje po žaru... Psihom tj. autosugestijom utjeces na tjelo.. Ne mislim da je to Bozji znak...
Zadnji Uredio olja : 07-04-08 u 15:11
Nietzsche:God is dead.God:Nietzshe is dead.
moguce je i to, ali isto tako je moguce da si ljudi to sami rade kako bi mozda privukli paznju...ni to nije nista novo...ili su mozda cak i u dogovoru kako bi, ako vec bog ne salje neka biblijska cuda, ljudi sami stvarali neka cuda kako bi prosirili i ucvrstili svoju vjeru, jer ipak RKC prihvaca neke od tih stigmatika ili kako se vec nazvaju
BDSM - je kratica za Bondage - Discipline (ili Dominace), Submission (ili Sado-) - Masochism (ropstvo/disciplina, dominacija/pokoravanje, sadizam/mazohizam).