Stranica 1 od 4 1234 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 1 do 10 od 32

Što biblija kaže...

Raspravljate o temi Što biblija kaže... u Filozofija i religija forumu, dio Znanost foruma; Da bi malo bolje shvatili zašto se određen čovjek (muškarac) loše odnosi prema ženama i od kud to potječe. Ako ...

Akademik Foruma Avatar od korisnika industrial
    Datum registracije
    23-05-07
    Starost
    31
    Poruka
    5,020
    Liked
    3 times

Što biblija kaže...

Da bi malo bolje shvatili zašto se određen čovjek (muškarac) loše odnosi prema ženama i od kud to potječe.

Ako niste znali, kako je žena nastala, evo kako
    " Od rebra što ga je uzeo čovjeku napravi Jahve, Bog, ženu pa je dovede čovjeku. Nato čovjek reče: "Gle, evo kosti od mojih kostiju, mesa od mesa mojega! Ženom neka se zove, od čovjeka kad je uzeta! "
    Knjiga postanka 2, 20

" Dobro je čovjeku ne dotaći ženu. Ipak, zbog bludnosti , neka svaki ima svoju ženu i svaka neka ima svoga muža.
    1 Timotej 7

Nije vas baš pametno dirati, ali ebga što se mora, mora se.

Kao u svim Crkvama svetih, žene na Sastancima neka šute. Nije im dopušteno govoriti, nego neka budu podložne, kako i Zakon govori. Žele li što saznati, neka kod kuće pitaju svoje muževe jer ružno je da žena govori na Sastanku.
    1 Korinćanima 14,34-35

Eto zašto nas doma dave, jednostavno ne smiju uokolo pričati. Što je ružno je ružno.

" Jer nije muž od žene, nego žena od muža. I nije stvoren muž radi žene, nego žena radi muža."
    1 Korinćanima 11

Jel ste sad shvatile zašto ste tu?

" Ako čovjek naiđe na mladu djevicu koja nije zaručena te je pograbi i s njom legne, pa budu uhvaćeni na djelu, (29) tada čovjek koji je s njom ležao neka djevojčinu ocu dade pedeset srebrnika. A budući da ju je oskvrnuo, neka je uzme za ženu da je ne može pustiti dok je živ. "
    Ponovljeni zakon (22,22-28)

Ne znam kolko je vrijedilo 50 srebrenjaka u to vrijeme, al izgleda da je to bila cijena silovanja.
    Lakoća kojom određena mišljenja postaju opća, proizlazi iz nesposobnosti većine ljudi da stvore vlastito mišljenje osnovano na vlastitom razmišljanju.

prof. Foruma Avatar od korisnika Casey
    Datum registracije
    11-08-05
    Starost
    24
    Poruka
    1,810
    Liked
    0 times

Re: Što biblija kaže...

Gotovo! Upravo sam posta ateist

dr.sc. Foruma Avatar od korisnika Savana
    Datum registracije
    29-07-08
    Starost
    60
    Poruka
    2,006
    Liked
    1 times

Gde tu smestiti Darwina
    Nikada nisam volio matematiku. Nekada je to bio čisto spontani osjećaj, a danas znam da je to zbog toga što je okrutna. Malo, malo, pa me vrati u stvarnost.

dr.sc. Foruma Avatar od korisnika lofi
    Datum registracije
    20-03-08
    Starost
    5
    Poruka
    2,644
    Liked
    0 times

pa evolucijski gledano muski su "mutanti" a zene su "baza". jbg. tako je kako je. bonobosi vs chimpanze. matrijahat vs patrijahat. biblija striktno podrzava patrijahat i to je katastrofalna greska. i navodno bog je "musko"

p+r

Datum registracije
    23-05-07
    Starost
    31
    Poruka
    5,020
    Liked
    3 times

Citat Pravi autor: Savana Pogledaj Poruke
    Gde tu smestiti Darwina
    U donora rebarca
    Lakoća kojom određena mišljenja postaju opća, proizlazi iz nesposobnosti većine ljudi da stvore vlastito mišljenje osnovano na vlastitom razmišljanju.

žena, majka, kraljica Avatar od korisnika teica
    Datum registracije
    14-08-06
    Starost
    28
    Poruka
    9,058
    Liked
    105 times

Citat Pravi autor: lofi Pogledaj Poruke
    pa evolucijski gledano muski su "mutanti" a zene su "baza". jbg. tako je kako je. bonobosi vs chimpanze. matrijahat vs patrijahat. biblija striktno podrzava patrijahat i to je katastrofalna greska. i navodno bog je "musko"

p+r
    : smajlićkojiselupapočelu

Bog je muško?! Odkud ti to?

Još jedna u nizu tvojih "pametnih" izjava.
    Kad se nađemo u nekoj konkretnoj situaciji prvo iznenadimo sami sebe jer postupimo apsolutno suprotno od nekih svojih uvjerenja i iznenadimo druge jer su oni jako hrabri kad se ne radi o njima.

Banned
    Datum registracije
    11-08-08
    Poruka
    4,365
    Liked
    3 times

dr.sc. Foruma Avatar od korisnika lofi
    Datum registracije
    20-03-08
    Starost
    5
    Poruka
    2,644
    Liked
    0 times

Citat Pravi autor: teica Pogledaj Poruke
    Još jedna u nizu tvojih "pametnih" izjava.
    ahem. napisao sam navodno. i stavio u navodnike. oces da ti i nacrtam svoje misljenje ? jako slabo kopcas u zadnje vrijeme ? bog ne da nije ni musko ni zensko nego jednostavno nije

btw nisam ja taj koji se moli "oce koji jesi na nebesima" (musko?) i koji kleci pred kipom razapetiog mrsavka koji je navodno bogocovjek (opet musko?).

ono bitno u mom postu naravno si propustila komentirati a ono sto stavljam u "navodnike" prozivas mojim glupostima .

ah. tipicna BDT. sto bi ja bez tebe. teologija... astrologija...homeopatija... slobodno nastavi niz

p+r

prof. Foruma Avatar od korisnika Casey
    Datum registracije
    11-08-05
    Starost
    24
    Poruka
    1,810
    Liked
    0 times

Citat Pravi autor: lofi Pogledaj Poruke
    i koji kleci pred kipom razapetiog mrsavka koji je navodno bogocovjek (opet musko?).
    Citiranim si uvrijedio moje vjerske osjećaje.

Di je tu p+r?

Datum registracije
    23-05-07
    Starost
    31
    Poruka
    5,020
    Liked
    3 times

U ovoj temi nema mjesta za vrijeđanje, pa prema tome molim da se suzdržite. Jedno je iznošenje mišljenja i argumenata koje imate, a drugo je kada se nekoga vrijeđa zbog osobnih uvjerenja. Slobodni smo ljudi i svatko ima pravo na svoje mišljenje, inkvizicije više nema. Uskoro slijedi još neke stvari, pošto vidim da postoji zanimanje. (makar vidim kak će mi i ovak jadna reputacija propast u minus )

Stranica 1 od 4 1234 ZadnjeZadnje

Lajkaj nas na Facebooku