| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Filozofija i religija Raspravljate o temi SUDNJI DAN u Znanost forumu; ’’A kad dođe sin čovečiji u slavi svojoj i svi sveti anđeli s njime, onda će sesti na prestolu slave ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 29-03-07
Poruka: 3
![]() | SUDNJI DAN ’’A kad dođe sin čovečiji u slavi svojoj i svi sveti anđeli s njime, onda će sesti na prestolu slave svoje. I sabraće se pred njim svi narodi, i razlučiće ih između sebe kao pastir što razlučuje ovce od jaraca. I postaviće ovce s desne strane sebi, a jarce s leve. Tada će reći car onima što mu stoje s desne strane: hodite blagosloveni oca mojega; primite carstvo koje vam je pripravljeno od postanja sveta. Jer ogladneh, i daste mi da jedem; ožedneh, i napojiste me; gost bijah, i primiste me; Go bijah, i odenuste me; bolestan bijah, i obiđoste me; u tamnici bijah, i dođoste k meni. Tada će mu odgovoriti pravednici govoreći: Gospode! kad te videsmo gladna, i nahranismo? ili žedna, i napojismo? Kad li te videsmo gosta, i primismo? ili gola, i odenusmo? Kad li te videsmo bolesna, ili u tamnici, i dođosmo k tebi? I odgovarajući car reći će im: zaista vam kažem: kad učiniste jednome od ove moje najmanje braće (ljudi koji su u očima ovog sveta mali, bezvredni i prezreni) meni učiniste. Tada će reći i onima što mu stoje s leve strane: idite od mene prokleti u oganj večni pripravljeni đavolu i anđelima njegovim. Jer ogladneh, i ne dadoste mi da jedem; ožedneh, i ne napojiste me; Gost bijah, i ne primiste me; go bijah, i ne odenuste me; bolestan i u tamnici bijah, i ne obiđoste me. Tada će mu odgovoriti i oni govoreći: Gospode! kad te videsmo gladna ili žedna, ili gosta ili gola, ili bolesna ili u tamnici, i ne poslužismo te? Tada đe im odgovoriti govoreći: zaista vam kažem: kad ne učiniste jednome od ove moje najmanje braće, ni meni ne učiniste. I ovi će otići u muku večnu, a pravednici u život večni.’’ (Jevanđelje po Mateju 25, 31-46) Kakav utisak ostavljaju ove reči na vas? |
| | |
| | #2 (permalink) |
| dr.sc. Foruma | Re: SUDNJI DAN isto kao i rijeci o planetu x (nubiru il kako vec) i da je 2012. smak svijeta... natin spešl samo sto je prica o planetu x zanimljivija.. meni ![]()
__________________ "Kad ti muz ne pase uz ruz, kad ti sin ne pase uz kamin, dala bi sve, i sebe i muza i malog da mozes uci u katalog!" HP |
| | |
![]() |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 04:44.

samo sto je prica o planetu x zanimljivija.. meni