| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Filozofija i religija Raspravljate o temi Supresija emocija u Znanost forumu; Vidim da ovdje ima puno pametnih ljudi i da su uvijek otvoreni za nešto novo U ovoj temi sam ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Uvaženi forumas | Vidim da ovdje ima puno pametnih ljudi i da su uvijek otvoreni za nešto novo ![]() U ovoj temi sam mislio pitat,a ima i veze sa tematikom filma Equilibrium,što mislite o takvom režimu kontroliranja ljudi i njihovih emocija ? Da li bi " današnja " populacija Zemlje mogla živjeti pod takvim režimom i da li smatrate da bi to bilo dobro ili loše i zašto.Da se bolje izrazim.Napišite zašto bi to bilo dobro a zašto ne. I na kraju,kako biste se vi osobno snašli u takvom okružnju. Naravno sve je to izmišljeno ali ništa nije nemoguće. Ispričavam se ako već slična tema postoji. ![]()
__________________ "Misfortune shows those who are not really friends." Aristotel (384 BC - 322 BC), Eudemian Ethics |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Uvaženi forumas | Re: Supresija emocija Ah no problem. ![]() Samo još malo pogledaj na netu o filmu. Naravno sve je to izmišljena priča ali tematika potiče na razmišljanje. "Ukratko to ti je poslije 3.svjetskog rata i vođe zemalja su naredili da svo stanovništvo uzima naravno izmišljene pilule "Prozium" i tako potiskuju svaki oblik osjećaja to jest emocija.Kolko sam ja shvatio. to su tako ustanovili jer su osjećaji krivi za nasilje i ratove i na taj način ih sprječavaju.Sve što kod čovjeka može izazvati bilo kakav oblik emocija (knjige,glazba itd.)a se spaljuje i svatko tko pokaže emocije biva kažnjen to jest ubijen "Mene sad zanima,da li takva vrsta režima uopće ima šanse da se razvije u budućnosti na Zemlji,i kako bi to bilo.Kako bi vi to prihvatili.Prednosti toga i nedostaci.
__________________ "Misfortune shows those who are not really friends." Aristotel (384 BC - 322 BC), Eudemian Ethics Zadnji Uredio Replica : 09-04-08 u 11:12. |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Uvaženi forumas | Re: Supresija emocija Nema baš šanse da se tako nešto desi. Preapstraktno je da bi uopće razmišljala o tome. A i nemoguć je pojam čovjeka bez emocija. Kako bi to prihvatila...pa bi, ako su mi potisnute sve emocije, osim ako bi slučajno zaboravila uzet pilulu ,onda bi vjerojatno dobila slom živaca.
__________________ The power of accurate observation is frequently called cynicism by those who don`t have it. |
| | |
| | #5 (permalink) |
| charolastra | Re: Supresija emocija zapravo već sad nam pokušavaju kontrolirati život, samo je stvar pojedinca koliko si to dozvoljava
__________________ Non quia difficilia sunt non audemus, sed quia non audemus difficilia sunt Monika Kravić pokazala grudi!!!...Pravila ponašanja Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum |
| | |
| | #6 (permalink) |
| forumska kuharica Datum registracije: 28-02-07 Lokacija: kuća u ulici Godina: 25
Poruka: 5,016
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Supresija emocija Ne privlači me ideja da pokazujem istu uzbuđenost ako pričam o uzbudljivom događaju ili o prometnoj nesreći ![]()
__________________ I don't care if you talk about me I don't care if you write it out in stone Whenever I fall I land on my feet I don't care, I just don't care |
| | |
| | #8 (permalink) | |
| Uvaženi forumas | Re: Supresija emocija Citat:
![]() ![]() Anyway,što sam htio reći....što mislite o takvoj tematici kao u filmu....kad pogledate,ustvari bez emocija ne bi bilo kriminala,niti ičeg drugog što bi bilo super ali ujedno emocije čine čovjeka ljudskim bićem. ![]()
__________________ "Misfortune shows those who are not really friends." Aristotel (384 BC - 322 BC), Eudemian Ethics | |
| | |
| | #9 (permalink) |
| Banned Datum registracije: 11-09-06 Lokacija: Ulan Bator
Poruka: 657
![]() ![]() ![]() | Re: Supresija emocija Pa, recimo da je elita vlasti - simbioza političke, vojne i ekonomske vlasti u svijetu - na neki način emocionalno i moralno deficitarna ili strogo kontrolirana. Najčešće se daje prednost makijavelizmu, pragmatizmu i suhoj racionalnosti. Vladajući sistem društvenog uređenja jeste kapitalizam, ili preciznije - globalni imperijalizam. U fokusu je individualizam, egoizam i sukob. Projektiranjem takve ideologije u mikrozajednicu i ona se modificira kako bi se adaptirali novom poretku. Dakle, iako smo društvo u tranziciji, ipak sa sigurnošću mogu reći da primjećujem radikalne promjene u ljudskom ponašanju. A te promjene su upravo - nemoralnost, nedostatak emocija, egoizam, konflikt, beskrupuloznost, grabež. Čini mi se da svaka materijalna progresija neminovno vodi u duhovnu dekadenciju. |
| | |
![]() |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 05:09.

to su tako ustanovili jer su osjećaji krivi za nasilje i ratove i na taj način ih sprječavaju.Sve što kod čovjeka može izazvati bilo kakav oblik emocija (knjige,glazba itd.)a se spaljuje i svatko tko pokaže emocije biva kažnjen to jest ubijen "
,onda bi vjerojatno dobila slom živaca.