Nisam gledala film, tako da ne znam točno o čemu pričaš. Možeš malo objasnit?
Raspravljate o temi Supresija emocija u Filozofija i religija forumu, dio Znanost foruma; Vidim da ovdje ima puno pametnih ljudi i da su uvijek otvoreni za nešto novo U ovoj temi sam mislio ...
Tko teži za pravdom i dobrohotnošću, nalazi život i čast.
Nisam gledala film, tako da ne znam točno o čemu pričaš. Možeš malo objasnit?
Ah no problem.
Samo još malo pogledaj na netu o filmu.
Naravno sve je to izmišljena priča ali tematika potiče na razmišljanje.
"Ukratko to ti je poslije 3.svjetskog rata i vođe zemalja su naredili da svo stanovništvo uzima naravno izmišljene pilule "Prozium" i tako potiskuju svaki oblik osjećaja to jest emocija.Kolko sam ja shvatio.to su tako ustanovili jer su osjećaji krivi za nasilje i ratove i na taj način ih sprječavaju.Sve što kod čovjeka može izazvati bilo kakav oblik emocija (knjige,glazba itd.)a se spaljuje i svatko tko pokaže emocije biva kažnjen to jest ubijen "
Mene sad zanima,da li takva vrsta režima uopće ima šanse da se razvije u budućnosti na Zemlji,i kako bi to bilo.Kako bi vi to prihvatili.Prednosti toga i nedostaci.
Zadnji Uredio Replica : 09-04-08 u 12:12
Nema baš šanse da se tako nešto desi. Preapstraktno je da bi uopće razmišljala o tome. A i nemoguć je pojam čovjeka bez emocija. Kako bi to prihvatila...pa bi, ako su mi potisnute sve emocije, osim ako bi slučajno zaboravila uzet pilulu,onda bi vjerojatno dobila slom živaca.
zapravo već sad nam pokušavaju kontrolirati život, samo je stvar pojedinca koliko si to dozvoljava
Ne privlači me ideja da pokazujem istu uzbuđenost ako pričam o uzbudljivom događaju ili o prometnoj nesreći![]()
stupid is as stupid does
Pa, recimo da je elita vlasti - simbioza političke, vojne i ekonomske vlasti u svijetu - na neki način emocionalno i moralno deficitarna ili strogo kontrolirana. Najčešće se daje prednost makijavelizmu, pragmatizmu i suhoj racionalnosti. Vladajući sistem društvenog uređenja jeste kapitalizam, ili preciznije - globalni imperijalizam. U fokusu je individualizam, egoizam i sukob. Projektiranjem takve ideologije u mikrozajednicu i ona se modificira kako bi se adaptirali novom poretku. Dakle, iako smo društvo u tranziciji, ipak sa sigurnošću mogu reći da primjećujem radikalne promjene u ljudskom ponašanju. A te promjene su upravo - nemoralnost, nedostatak emocija, egoizam, konflikt, beskrupuloznost, grabež. Čini mi se da svaka materijalna progresija neminovno vodi u duhovnu dekadenciju.
Jebeš potpisr"
Ovo o promjenama u ljudskom ponašanju si dobro rekao.![]()