Stranica 1 od 7 123456 ... ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 1 do 10 od 62

Supresija emocija

Raspravljate o temi Supresija emocija u Filozofija i religija forumu, dio Znanost foruma; Vidim da ovdje ima puno pametnih ljudi i da su uvijek otvoreni za nešto novo U ovoj temi sam mislio ...

prof. Foruma Avatar od korisnika Replica
    Datum registracije
    08-06-07
    Starost
    22
    Poruka
    1,462
    Liked
    1 times

Question Supresija emocija

Vidim da ovdje ima puno pametnih ljudi i da su uvijek otvoreni za nešto novo

U ovoj temi sam mislio pitat,a ima i veze sa tematikom filma Equilibrium,što mislite o takvom režimu kontroliranja ljudi i njihovih emocija ? Da li bi
    " današnja " populacija Zemlje mogla živjeti pod takvim režimom i da li smatrate da bi to bilo dobro ili loše i zašto.Da se bolje izrazim.Napišite zašto bi to bilo dobro a zašto ne.
    I na kraju,kako biste se vi osobno snašli u takvom okružnju.
    Naravno sve je to izmišljeno ali ništa nije nemoguće.

Ispričavam se ako već slična tema postoji.
    Tko teži za pravdom i dobrohotnošću, nalazi život i čast.

dr.sc. Foruma Neighbour Wars Champion, Stage Diver Champion, Pang Champion, Spacerunner 2 Champion, Balloon Drop Champion, Super Mario Flash Champion, Mercury Drops Champion, Memory 2000 Champion, Neon Champion, Eggz Champion, Asteroid Miner Champion, Franky The Fish Champion, Venture Kid Champion, Firewall Champion Avatar od korisnika Bluebird
    Datum registracije
    03-04-07
    Poruka
    2,180
    Liked
    4 times

Re: Supresija emocija

Nisam gledala film, tako da ne znam točno o čemu pričaš. Možeš malo objasnit?

Datum registracije
    08-06-07
    Starost
    22
    Poruka
    1,462
    Liked
    1 times

Ah no problem.
    Samo još malo pogledaj na netu o filmu.
    Naravno sve je to izmišljena priča ali tematika potiče na razmišljanje.

"Ukratko to ti je poslije 3.svjetskog rata i vođe zemalja su naredili da svo stanovništvo uzima naravno izmišljene pilule "Prozium" i tako potiskuju svaki oblik osjećaja to jest emocija.Kolko sam ja shvatio. to su tako ustanovili jer su osjećaji krivi za nasilje i ratove i na taj način ih sprječavaju.Sve što kod čovjeka može izazvati bilo kakav oblik emocija (knjige,glazba itd.)a se spaljuje i svatko tko pokaže emocije biva kažnjen to jest ubijen "

Mene sad zanima,da li takva vrsta režima uopće ima šanse da se razvije u budućnosti na Zemlji,i kako bi to bilo.Kako bi vi to prihvatili.Prednosti toga i nedostaci.
    Zadnji Uredio Replica : 09-04-08 u 12:12

dr.sc. Foruma Neighbour Wars Champion, Stage Diver Champion, Pang Champion, Spacerunner 2 Champion, Balloon Drop Champion, Super Mario Flash Champion, Mercury Drops Champion, Memory 2000 Champion, Neon Champion, Eggz Champion, Asteroid Miner Champion, Franky The Fish Champion, Venture Kid Champion, Firewall Champion Avatar od korisnika Bluebird
    Datum registracije
    03-04-07
    Poruka
    2,180
    Liked
    4 times

Nema baš šanse da se tako nešto desi. Preapstraktno je da bi uopće razmišljala o tome. A i nemoguć je pojam čovjeka bez emocija. Kako bi to prihvatila...pa bi, ako su mi potisnute sve emocije, osim ako bi slučajno zaboravila uzet pilulu,onda bi vjerojatno dobila slom živaca.

charolastra Star Bash Champion, Germ Attack Champion, Tobby: Sling Shot Champion, Potato Peeler Champion, Color Rabbit Champion, Leopardy Champion, Pop Tire Champion, Save Santa Champion, Warrior Champion, Gasteroids Champion, Beaver Trouble Champion, Chica Chase Champion, Export Extreme Champion, The Jewel Hunter Champion, Mario Pipe Panic Champion, Maelstrom Champion, Delta Fighter Champion, Battle Star Champion, Pipes Champion, Movie Madness Champion, Combat Heaven Champion, Babycal Throw Champion, Paint Ball Champion, Matrix Dock Defense Champion, Batman: Mystery of the Batwoman Champion, Operation Gratudates Champion, Operation Switchover Champion, Kick Da PC Champion, Trash Attack Champion, Wordcube Champion, Mutant Snowmen Champion, Run Lil Broccoli Champion, 8 Ball Champion Champion, Castlevania Champion, Neon! Champion, Naked Melee Armadgeddon Champion, White Clocks Cannot Jump Champion, UFO Attack Champion, Death To Ninja Champion, Ninja Turtles 2 Champion, Space Rock:Gem Mode Champion, Space Fighter:Rebellion Champion, Crazy Cars Champion, Invasion Champion, Sponge Champion, Bunny Hopper Champion, DBZ Invaders Champion, Puppy Juggling Champion, Primetime Champion, Justy Sperm 2 Champion, Don't Eat Grandma Champion, Ice Age Part 1 - Scrat Jump Champion, Trickmaster Champion, Speel Goed Land Champion, Goosehead Racing Champion, Blob Farm Champion, Beat The Meter Champion, Military Airport Champion, Squeaky 3D Champion, Kings Win Champion, Spug Shock Champion, Hardware Hurl Champion, Cheese Hunt Champion, Zombiegrinder 60000 Champion, From Space With Love Champion, Reindeer Training School Champion, Throw Your Cards Right Champion, Bandit Bites Champion, Cepheus Champion, Bubble Struggle Champion, Cone Crazy 2 Champion, 3D Tetris Champion, Sweet Tooth Champion, Reel Gold Champion, Aerial Seige Champion, Defender Of The Earth Champion Avatar od korisnika daidza
    Datum registracije
    24-09-06
    Starost
    33
    Poruka
    25,901
    Liked
    399 times

zapravo već sad nam pokušavaju kontrolirati život, samo je stvar pojedinca koliko si to dozvoljava
    Freedom's just another word for nothin' left to lose...

>>> Monika Kravić pokazala grudi!!! <<<

mama 2 be :) Avatar od korisnika dorina
    Datum registracije
    28-02-07
    Starost
    29
    Poruka
    9,610
    Liked
    41 times

Ne privlači me ideja da pokazujem istu uzbuđenost ako pričam o uzbudljivom događaju ili o prometnoj nesreći
    stupid is as stupid does

Najveći Car Foruma Avatar od korisnika ševa
    Datum registracije
    28-08-06
    Starost
    29
    Poruka
    6,907
    Liked
    6 times

Citat Pravi autor: daidza Pogledaj Poruke
    zapravo već sad nam pokušavaju kontrolirati život, samo je stvar pojedinca koliko si to dozvoljava
    i koliko je toga svjestan.

Datum registracije
    08-06-07
    Starost
    22
    Poruka
    1,462
    Liked
    1 times

Citat Pravi autor: daidza Pogledaj Poruke
    Daj me samo malo podsjeti kako....kasno je i .....

Anyway,što sam htio reći....što mislite o takvoj tematici kao u filmu....kad pogledate,ustvari bez emocija ne bi bilo kriminala,niti ičeg drugog što bi bilo super ali ujedno emocije čine čovjeka ljudskim bićem.

Uvaženi forumas Avatar od korisnika Korozija
    Datum registracije
    11-09-06
    Poruka
    821
    Liked
    0 times

Pa, recimo da je elita vlasti - simbioza političke, vojne i ekonomske vlasti u svijetu - na neki način emocionalno i moralno deficitarna ili strogo kontrolirana. Najčešće se daje prednost makijavelizmu, pragmatizmu i suhoj racionalnosti. Vladajući sistem društvenog uređenja jeste kapitalizam, ili preciznije - globalni imperijalizam. U fokusu je individualizam, egoizam i sukob. Projektiranjem takve ideologije u mikrozajednicu i ona se modificira kako bi se adaptirali novom poretku. Dakle, iako smo društvo u tranziciji, ipak sa sigurnošću mogu reći da primjećujem radikalne promjene u ljudskom ponašanju. A te promjene su upravo - nemoralnost, nedostatak emocija, egoizam, konflikt, beskrupuloznost, grabež. Čini mi se da svaka materijalna progresija neminovno vodi u duhovnu dekadenciju.
    Jebeš potpisr"

Datum registracije
    08-06-07
    Starost
    22
    Poruka
    1,462
    Liked
    1 times

Ovo o promjenama u ljudskom ponašanju si dobro rekao.

Stranica 1 od 7 123456 ... ZadnjeZadnje

Lajkaj nas na Facebooku