Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Filozofija i religija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Filozofija i religija Raspravljate o temi 'Trpite batine jer razvod je grijeh' savjet župnika u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: Witchy mogu definitivno reći da se ovo ne može smatrati izvlačenjem iz konteksta i sudom crkve ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 21-02-07, 10:25   #91 (permalink)
Starter

Datum registracije: 02-09-06
Poruka: 52
Pallas se izdvaja iz mase
Re: 'Trpite batine jer razvod je grijeh' savjet župnika

Citat:
Pravi autor: Witchy Pogledaj Poruke
mogu definitivno reći da se ovo ne može smatrati izvlačenjem iz konteksta i sudom crkve na osnovu jedne izjave.
Kako ne?! Pa primjerice, koliko se diskutanata osvrnulo na to da je casna sestra objavila knjigu u kojoj se spominje to "trpite batine"?
Pallas je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 21-02-07, 12:59   #92 (permalink)
Samo bahata...

Datum registracije: 14-08-06
Godina: 24
Poruka: 5,407
teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima

Citat:
Pravi autor: silence Pogledaj Poruke
no comment.
Naravno.
teica je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 21-02-07, 14:03   #93 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 05-02-06
Godina: 34
Poruka: 547
sven0429 se izdvaja iz masesven0429 se izdvaja iz mase

Nemam komentatra na te izjave više, bilo bi smiješno da nije tragično !
sven0429 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 21-02-07, 17:41   #94 (permalink)
eva
Trouble

Datum registracije: 12-12-06
Godina: 23
Poruka: 3,281
eva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjeti

Citat:
Pravi autor: Maslow Pogledaj Poruke
Nožda sam prenaivan, ali pretpostavljam da katolički svećenik zahvaljujući svetoj ispovjedi zna mnogo o odnosima u obitelji.
Naravno da je to što je saznao najveća tajna, ali na osnovu saznanja koja je steka vjerojatno može dati kvalitetan savjet.
Većina svećenika koje osobno poznam ima vrlo visoko pedagoško obrazovanje.
Stara poslovica govori: Za svađu je potrebno dvoje.
Zato smatram da u odnosima muža i žene postoji pravilo akcije i reakcije.

To ne znači čak ni da je svaki brak u kojem nema fizičkog nasilja dobar i prihvatljiv.
Što biste rekli na brižnog i pažljivog supruga i oca koji je ovisan o klađenju, pa time ugrožava egzistenciju svoje obitelji?
Da li bi njega neki sud mogao poslati na prisilno lječenje?
Glupost!!! Svecanik bas zato sto je u polozaju da mu se zene koje trpe takva zlostavljanja ispovijedaju i zato sto nije neka neobrazovana , priprosta budala nije trebao dati takav savjet. To i je tema ovog topica. Da je tako nesto izjavio neki xwy to nebi bilo toliko vazno, jer svecanik je ipak osoba koju dosta ljudi slusa i od kojeg neki ljudi prihvacaju savjete zdravo za gotovo.
Takav svecanik je opasan za te zene koliko i muzevi koji ih tuku.
Odgovori sa citatom
Star 21-02-07, 18:07   #95 (permalink)
Shy
Starter

Datum registracije: 21-02-07
Godina: 26
Poruka: 44
Shy se izdvaja iz mase

[quote=Casey;213362]). Teško da mogu bit potpuno upoznat sa psihom tučene žene jer nisam žena, niti sam u braku, ali smatram da se ženi može samo jednom dogodit da je muž udre- sljedeći puta ne bi smilo bit. Ili otić od njega ili ga zaklat pri spavanju.

Evo da se i ja malo uključim u raspravu... Slažem se, ALI, žena se brani, "zakolje" zlostavljača i - završi u zatvoru. Jer kad se obratila crkvi, policiji, socijalnoj službi ili bilo kome drugom niko ju nije čuo niti joj pomogao, a kad je ona obavila njihov posao i zaštitila samu sebe, još više su joj svi okrenuli leđa i strpali je u zatvor. Pa se ti brani...
Shy je offline  
Odgovori sa citatom
Star 21-02-07, 18:14   #96 (permalink)
Shy
Starter

Shy se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: Maslow Pogledaj Poruke
Nožda sam prenaivan, ali pretpostavljam da katolički svećenik zahvaljujući svetoj ispovjedi zna mnogo o odnosima u obitelji.
Naravno da je to što je saznao najveća tajna, ali na osnovu saznanja koja je steka vjerojatno može dati kvalitetan savjet.
Većina svećenika koje osobno poznam ima vrlo visoko pedagoško obrazovanje.
Stara poslovica govori: Za svađu je potrebno dvoje.
Zato smatram da u odnosima muža i žene postoji pravilo akcije i reakcije.

To ne znači čak ni da je svaki brak u kojem nema fizičkog nasilja dobar i prihvatljiv.
Što biste rekli na brižnog i pažljivog supruga i oca koji je ovisan o klađenju, pa time ugrožava egzistenciju svoje obitelji?
Da li bi njega neki sud mogao poslati na prisilno lječenje?

Već su i drugi prije mene ovo rekli, ali ne mogu a da i ja to ne kažem - definitivno se ne slažem i definitivno ne postoji ništa što bi jednoj osobi dalo za pravo da podigne ruku na drugu, pa ma kako "neugodno" se osjećao. Ako mu je tako loše nek je/ga ostavi i svako svojim putem, ako već nema razgovora i rješenja. Za svađu je potrebno dvoje, da, ali kad je to dvoje normalnih ljudi, ali ako jedan od njih baš i nije , onda mu i nije bitan ni povod ni razlog.
A o svećenicima bolje da i ne počinjem. Ja sam isto odgajana u katoličkom duhu, vjerujem u Boga i sve, ali crkva se previše petlja tamo gdje joj nije mjesto, općenito u svim aspektim javnog i privatnog života.
Shy je offline  
Odgovori sa citatom
Star 21-02-07, 19:05   #97 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,633
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence

baš mi je drago da se ženski dio foruma uključio u ovu raspravu i da iznose mišljenja, pogotovo mi je drago čuti od onih koji su odgajani u crkvenom duhu, pa da malo izbalansiramo raspravu ...
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 21-02-07, 19:08   #98 (permalink)
Banned

silence

Evo da se i ja malo uključim u raspravu... Slažem se, ALI, žena se brani, "zakolje" zlostavljača i - završi u zatvoru. Jer kad se obratila crkvi, policiji, socijalnoj službi ili bilo kome drugom niko ju nije čuo niti joj pomogao, a kad je ona obavila njihov posao i zaštitila samu sebe, još više su joj svi okrenuli leđa i strpali je u zatvor. Pa se ti brani...[/quote]

Magaš u Zadru? sramota ... sad su joj malo skinuli sa kazne, ali opet sramota ...
najgore od svega je bilo ono govno od njenog odvjetnika ... užas, totalni užas. rodbina se zadužuje da ga plati, ne napravi ništa i onda onako ide po novinama izjavljivat ... trebalo bi ga kaznit i to debelo ...
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 21-02-07, 19:31   #99 (permalink)
Shy
Starter

Shy se izdvaja iz mase

Tako je! Ma treba mu odmah dozvolu oduzet! Šupak! (jel smijem to napisat? sorry ali ovaj je to zaslužio)

Da i Magaš a i ko zna koliko još drugih o kojima se manje piše. A tu je naravno i onaj biser koji je, frajerčina, ubio i ženu i njene dvije prijateljice. Sad se još žali na presudu, trebalo bi ga doživotno zatvorit bez pomilovanja.
Shy je offline  
Odgovori sa citatom
Star 21-02-07, 19:43   #100 (permalink)
Banned

silence

Citat:
Pravi autor: Shy Pogledaj Poruke
Tako je! Ma treba mu odmah dozvolu oduzet! Šupak! (jel smijem to napisat? sorry ali ovaj je to zaslužio)

Da i Magaš a i ko zna koliko još drugih o kojima se manje piše. A tu je naravno i onaj biser koji je, frajerčina, ubio i ženu i njene dvije prijateljice. Sad se još žali na presudu, trebalo bi ga doživotno zatvorit bez pomilovanja.
smiješ napisat kaj god oćeš, dok ne vrijeđaš nekog drugog člana
dapače, smiješ biti i opširnija, pogotovo kad je o takvim smradovima riječ ...
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: grijeh, razvod, savjet zupnika, trpljenje batina

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 12:12.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114