| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Filozofija i religija Raspravljate o temi 'Trpite batine jer razvod je grijeh' savjet župnika u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: damfisk Da... znamo da postoji "rastava od stola i postelje"... Ali kvaka je u slijedećem: Ž... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #11 (permalink) | |
| Drugarica učiteljica Datum registracije: 14-08-06 Lokacija: Zagreb Godina: 24
Poruka: 4,940
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: 'Trpite batine jer razvod je grijeh' savjet župnika Citat:
ne psuj! To je nekim ljudima sveto, a ti psuješ, a još na forumu psovanje nije dozvoljeno.Sugerira im i savjetuje to jer brak smatra svetim i za sveki problem postoji rješenje. Pa zakleli su se da će "biti i u dobru i u zlu" jedno za drugo. Nije nju ili njega (ovisi tko trpi naslilje) tjerao pred oltar niti prijetio. Ako jest postoji anulacija dotičnog. Tebi svećenik može sugerirati i reći svoj stav, međutim na tebi je na kraju da sam odlučiš. Kaj se ima tko petljati u moju slobodu?! Može se dati savjet, ali ne i izričito zabraniti i tjerati da se "istrpi". Jasno ti je da je sloboda izbora i u Crkvi na prvom mjestu. | |
| | |
| | #12 (permalink) | |
| Akademik Foruma Datum registracije: 21-12-06 Lokacija: U pripizdini Godina: 28
Poruka: 3,678
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: 'Trpite batine jer razvod je grijeh' savjet župnika Citat:
![]()
__________________ DI GOD POGLEDAN GUZICE I SISE SVUGDI,PARI MI SE LUDIN,LJUDI... GRUDI KA PUDING,SISE PARI MI SE SMIJU MI SE...CICE... | |
| | |
| | #13 (permalink) | |
| women loving misogynist Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 13,224
Znači, prema "crkvenom" tumačenju fizičko zlostavljanje i nanošenje tjelesnih povreda su manje bitni od očuvanja "svetosti" braka? Znači, prema "crkvenom" tumačenju, ako je brak sklopljen jer nju "nitko nije tjerao" pa se kasnije ispostavi da nju (koju "nitko nije tjerao u brak") muž krvnički mlati svaki treći dan, brak treba očuvat pod svaku cijenu, pa čak i po cijenu slomljenih kostiju, izbijenih zubiju i uništenog ljudskog dostojanstva, jer nju "nitko nije tjerao" u taj brak? Zbog svega toga svećenik ima pravo (moralno ili bilo kakavo) reć premlaćenoj ženi "trpi, jer brak je svetinja"? E pa rekao sam i reći ću opet - jebo ja tog svećenika i onoga tko ga je zaredio!
__________________ Imam majicu na kojoj je ovaj natpis: NISAM GINEKOLOG ALI MOGU POGLEDAT Zadnji Uredio damfisk : 19-02-07 u 14:46. | |
| | |
| | #14 (permalink) | |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Citat:
Skuliraj se! Jesam li ja igdje napisala po "svaku cijenu"?! Ajde ne pjeni, to nisam nigdje napisala. Mislim da brkaš pojmove opasno. Stavljaš na prvo mjesto svetost braka, pa onda ljudsko dostojanstvo. Hallo?! O čemu pričaš?! Ti bi kao pravnik trebao znati da redosljed nije takav. Ja smatram da neke nesuglasice koje se pojavljuju tokom bračnog života se nekad trebaju od strane žene PRETRPJETI (a u nekom drugom slučaju od muškarca). Ovdje nikako ne ubrajam konstantno i redovno omalovažavanje, tuču, prisiljavanje i slično. Tuča nije više bračni problem nego društveni. Naravno da kreće iz obitelji, ali je društveno kažnjiva. Svetost braka dolazi tek nakon dostojanstva čovjeka. U čemu je problem da se to ne može shvatiti?! Ne nameće tebi nitko stavove. Crkva je dio društva (u hrvatskoj se čak i većina tog istog društva izjasnila da su katolici) i ona ima pravo reći svoj stav o određenoj problematici i pojavi socijološke naravi. Na tebi je da prihvatiš ili ne prihvatiš. Zadnji Uredio teica : 19-02-07 u 15:06. | |
| | |
| | #15 (permalink) |
| women loving misogynist Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: 'Trpite batine jer razvod je grijeh' savjet župnika Ma čekaj, čekaj... Jel ti to mene zajeb... pardon (da ne dobijem i treću opomenu) - zezaš? Lijepo piše - župnik je savjetovao ženama koje muževi mlate da trpe jer je brak svetinja. Ja kažem da je takav savjet župnika NEPRIHVATLJIV I ODVRATAN. Ti si zatim ustala u obranu župnika i crkve objašnjenjem o finim razlikama između anulacije i rastave. Ja opet kažem da je APSOLUTNO NEPRIHVATLJIVO, ODVRATNO I GADLJIVO da župnik savjetuje ženi da trpi batine jer je brak svetinja. I? Šta sad ti imaš reći na to? Nemoj palamudit, nego jednostavno odgovori...
__________________ Imam majicu na kojoj je ovaj natpis: NISAM GINEKOLOG ALI MOGU POGLEDAT |
| | |
| | #16 (permalink) | |
| Akademik Foruma Datum registracije: 21-12-06 Lokacija: U pripizdini Godina: 28
Poruka: 3,678
![]()
__________________ DI GOD POGLEDAN GUZICE I SISE SVUGDI,PARI MI SE LUDIN,LJUDI... GRUDI KA PUDING,SISE PARI MI SE SMIJU MI SE...CICE... | |
| | |
| | #17 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 07-08-06 Godina: 29
Poruka: 2,378
![]() | Re: 'Trpite batine jer razvod je grijeh' savjet župnika Katolička crkva i sloboda izbora jako , jaaaako rijetko idu ruku pod ruku. Isto vrijedi i za ostale velike religije. A tražiti od crkve koja je okorjelo muška , konzervativna institucija , zaštitu za žene potpuno je promašeno ... da ne kažem smiješno. P.S Sve to na stranu , bitno je da se vratio moj omiljeni avatar. ![]()
__________________ Kyle: Is anyone else having problems concentrating on this? I just can't seem to concentrate. Cartman: Maybe we should send you to a concentration camp. |
| | |
| | #18 (permalink) |
| Master of Sex n Sin Datum registracije: 28-09-05
Poruka: 2,935
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | mame neka trpe, a sinovi na privatnu poduku....i tako godinama.....jedni šute i trpe, a uvijek isti sretni.....i na konju..... ![]()
__________________ U biti kad smo skupa samo se gledamo jebemo i gledamo i jebemo |
| | |
| | #19 (permalink) | |
Mislim da se ne treba davati u tako nekim sitacijama prevelika važnost izjavi nekog župnika. Treba se po svojoj osobnoj moći prosude i procjene zaključiti što bi bilo najbolje za obitelj. Crkva nije jednako župnik, Damifisk!!! | |
| | |
| | #20 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: 'Trpite batine jer razvod je grijeh' savjet župnika To opet nije tvoj stav, nego izmotavanje... Zašto ti je problem izjasnit se oko slijedećeg: Da li je prihvatljivo crkveno stajalište da je "svetost" braka ispred zaštite zdravlja i fizičkog integriteta zlostavljane žene? Je li to uopće službeni stav Crkve? Ako nije, kakav je onda?
__________________ Imam majicu na kojoj je ovaj natpis: NISAM GINEKOLOG ALI MOGU POGLEDAT |
| | |
![]() |
| Tagovi: grijeh, razvod, savjet zupnika, trpljenje batina |
« Evanđelje po Judi
|
Teize »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 05:43.