Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Filozofija i religija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Filozofija i religija Raspravljate o temi 'Trpite batine jer razvod je grijeh' savjet župnika u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: teica Crkva nije jednako župnik!!! Crkva nije jednako župnik, ali župnici jesu jednako Crkva!!! Svako od župnika ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 19-02-07, 15:32   #21 (permalink)
Master of Sex n Sin

Datum registracije: 28-09-05
Poruka: 2,926
tarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobar
Arrow Re: 'Trpite batine jer razvod je grijeh' savjet župnika

Citat:
Pravi autor: teica Pogledaj Poruke
Crkva nije jednako župnik!!!

Crkva nije jednako župnik, ali župnici jesu jednako Crkva!!!

Svako od župnika ima veliku utjecaj na svoje župljane u kreiranju njihovih mišljenja i postupaka.....i kako s razboritom i mudrom mišlju mogu pomoći, tako s ovim ispadima mogu naštetiti. Velikom broju ljudi u Hrvatskoj vjera i Crkva su veliki oslonac u životu i s ovakvim nastupima i ispadima, gubi se svaki kriterij.

Žalosno je što se takvi ispadi lokalno toleriraju godinama i gotovo da nitko ništa po tom pitanju ne poduzima, a kako bi kad u vrhu egzistiraju nevjerojatni likovi koji me u najmanju ruku plaše mišlju, rječju i propustom svojim!!!!
tarquino je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 19-02-07, 15:35   #22 (permalink)
štovatelj amaterskih čokoladnih očiju

Poruka: 2,898
VanderHook je slavanVanderHook je slavanVanderHook je slavanVanderHook je slavanVanderHook je slavanVanderHook je slavanVanderHook je slavanVanderHook je slavanVanderHook je slavanVanderHook je slavanVanderHook je slavan
Pošalji poruku preko AIM-a korisniku VanderHook Pošalji poruku preko MSN-a korisniku VanderHook
Re: 'Trpite batine jer razvod je grijeh' savjet župnika

ja vjerujem u Boga ali neidem u crkvu jer je velecasni smrad i materijalist....stalno klincima predbacuje da premalo love donesu...pa mu bacaju forinte, tolere i srafe u skreblicu...samo da zazvoni....servisiral je nekog bakutanera pa ga je netko u kotec zatvoril...dva dana je unutra bil...onda je dosel zvonar kaj ga je van pustil jer je valjda znal koju servisira...smrad...ima valjda 3 auta...dzipovi..karavani...sportski...za svaku priliku...
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 19-02-07, 15:38   #23 (permalink)
women loving misogynist

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 12,817
damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

aj prevedi na hrvatski, majke ti!!!!

NISAM GINEKOLOG ALI MOGU POGLEDAT
damfisk je offline  
Odgovori sa citatom
Star 19-02-07, 15:40   #24 (permalink)
Drugarica učiteljica

Datum registracije: 14-08-06
Godina: 24
Poruka: 4,814
teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima

Citat:
Pravi autor: Ibort Pogledaj Poruke
Katolička crkva i sloboda izbora jako , jaaaako rijetko idu ruku pod ruku. Isto vrijedi i za ostale velike religije.

A tražiti od crkve koja je okorjelo muška , konzervativna institucija , zaštitu za žene potpuno je promašeno ... da ne kažem smiješno.

P.S
Sve to na stranu , bitno je da se vratio moj omiljeni avatar.
Ne znam po čemu si zaključio da Crkva i slobodan izbor ne idu ruku pod ruku???
Ako ti se ne sviđa Crkva i imaš nekaj protiv nje (ne kažem samo tebi nego svakome) NITKO te ne tjera da ideš na misu, nitko te ne tjera da krstiš svoje djete, nitko te ne tjera da se vjenčaš u Crkvi, reci da ne želiš svećenika na sprovodu, da ne želiš da te pokopaju na katoličkom groblju.... Svaka instutucija ima svoja pravila igre. Kako bi onda funkcionirala neka institucija?!

Žene u Crkvi imaju velika prava u usporedbi sa onima koje imaju u islamu i nekim drugim religijama. Uvijek me zanimalo zašto nitko nije nikada otvorio temu na "prava žena u islamu" ili "kako Kur'an (tj.ili islam) tumači obiteljsko nasilje"...

Ps. i meni je ovaj avatar najbolji.

Zadnji Uredio teica : 19-02-07 u 15:42.
teica je offline  
Odgovori sa citatom
Star 19-02-07, 15:41   #25 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 21-12-06
Godina: 28
Poruka: 3,615
Oggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svima

Neki pop je karao neku grdobinu od zene pa ga muz te grdobine skuzio i zatvorio negdje. I Hančbek od sv. filip jakova na muri ga je oslobodio jer je vjerojatno i on servisirao tu istu grdobinu.
I još k tome pop ima nekakav vozni park
PARI MI SE SMIJU MI SE...CICE...
Oggy je offline  
Odgovori sa citatom
Star 19-02-07, 15:43   #26 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,660
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence

Citat:
Crkva nije jednako župnik, Damifisk!!!
U svakoj temi kad se povuče neka loša strane crkve, evo tebe da nam kažeš da taj jedn nije crkva.

ok, ajde mi pokaži dokument kojim je crkva istupila protiv nasilja nad ženama i savjetovala župnicima da pomažu ženama koja trpa zlostavljanje?
jedan te isti argument u svakoj raspravi, bilo da se radi o drogama, zlostavljanju, homoseksualnosti, materijalizmu, povijesti ... u stvari o svemu ...
crkva je kao nešto specijalno, odmaknuto od onih koji ju čine?
ako župnici okolo zagovaraju da žene trpe zlostavljanje, a ta tvoja svevišnja crkva ne kaže ni "a" .. onda je CRKVA KRIVA JEDNAKO KO I ONI KOJI ZLOSTAVLJAJU ŽENE, dakle suučesnik je, a na neki način čak i potiče nasilje, jer žrtvi daje loše savjete, dok zlostavljača valda hvali kak je "pravi muž, malo mu je teško, al daje sve od sebe, a najvažnije neće prekršit svetost braka"...

svašta ....

evo ... ja ću reći, nabijem ja crkvu na kurac sa takvim stavom
(inače nije dozvoljeno vrijeđanje DRUGIH članova, psovanje nije zabranjeno, možda nije pristojno, ali kolko znam nigdi ne piše da se na ovom forumu ne smije reći "jebo" ili "kurac")
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 19-02-07, 15:43   #27 (permalink)
štovatelj amaterskih čokoladnih očiju

Poruka: 2,898
VanderHook je slavanVanderHook je slavanVanderHook je slavanVanderHook je slavanVanderHook je slavanVanderHook je slavanVanderHook je slavanVanderHook je slavanVanderHook je slavanVanderHook je slavanVanderHook je slavan
Pošalji poruku preko AIM-a korisniku VanderHook Pošalji poruku preko MSN-a korisniku VanderHook

Citat:
Pravi autor: damfisk Pogledaj Poruke
aj prevedi na hrvatski, majke ti!!!!
forinta= stari madjarski novac
tolar = stari slovenski novac
sraf = saraf s ili bez matice
skreblica= kutijica u koju se stavljaju milodari
bakutaner = stara baba ...u rangu bake
kotec= prostor u kojem se drze svinje

kaj jos neznas?
Odgovori sa citatom
Star 19-02-07, 15:45   #28 (permalink)
women loving misogynist

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 12,817
damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

zahvaljujem na prevodu

sad je malo jasnije

NISAM GINEKOLOG ALI MOGU POGLEDAT
damfisk je offline  
Odgovori sa citatom
Star 19-02-07, 15:46   #29 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,660
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence

Citat:
Ako ti se ne sviđa Crkva i imaš nekaj protiv nje (ne kažem samo tebi nego svakome) NITKO te ne tjera da ideš na misu, nitko te ne tjera da krstiš svoje djete, nitko te ne tjera da se vjenčaš u Crkvi, reci da ne želiš svećenika na sprovodu, da ne želiš da te pokopaju na katoličkom groblju.... Svaka instutucija ima svoja pravila igre. Kako bi onda funkcionirala neka institucija?!

Žene u Crkvi imaju velika prava u usporedbi sa onima koje imaju u islamu i nekim drugim religijama. Uvijek me zanimalo zašto nitko nije nikada otvorio temu na "prava žena u islamu" ili "kako Kur'an (tj.ili islam) tumači obiteljsko nasilje"...

Ps. i meni je ovaj avatar najbolji.
a kaj ti sad povlačiš islam tu?
crkva se gura u sve pore života i meni je osobno pun kurac da mi popovi govore kaj je moralno, pogotovo pošto oni nisu ...

opet ti o "pravilima igre" .. već sam te jednom pito ovo -> RATNI ZLOČINCI IMAJU SVOJA "PRAVILA IGRE", JEL TO ZNAČI DA IH TREBAMO PUSTIT NA MIRU ?
DA ILI NE?
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 19-02-07, 15:48   #30 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 21-12-06
Godina: 28
Poruka: 3,615
Oggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svima

Citat:
Evo ti konkretni primjeri
Citat:
NITKO te ne tjera da ideš na misu,
Kad sam bio mali tjerala me skola. Rekla ili misa ili si izopćen iz razreda kada je sat vjeronauka, a na vjeronauk nisi mogao ići ako nisi isao na misu
Citat:
nitko te ne tjera da krstiš svoje djete,
Tjera te rodbina od partnera ako to ne želiš jer kakav si ti to Hrvat ako nis vjernik i ne krstis dijete. Odmah krecu naokolo raznorazne priče o petokolonasima (makar je to doba odavno prošlo)
Citat:
nitko te ne tjera da se vjenčaš u Crkvi,
vidi točku gore.
Citat:
reci da ne želiš svećenika na sprovodu,
A-ham, ko da me pitaju kad otegnem papke jel' hoću popa da mi cavrlja nad grobom i uzme pare za to?!
Citat:
da ne želiš da te pokopaju na katoličkom groblju....
Mojne me batje da se groblja klasificiraju po tome koje vjere su pokopani ljudi tamo?! Freaky
Citat:
Svaka instutucija ima svoja pravila igre. Kako bi onda funkcionirala neka institucija?!
True, ali ova instituacija ti uvaljuje svoja pravila ne lopatom nego onim ogromnim bagerom sa kamenoloma!
Citat:
Žene u Crkvi velika prava u usporedbi sa onima koje imaju u islamu i nekim drugim religijama. Uvijek me zanimalo zašto nitko nije nikada otvorio temu na "prava žena u islamu" ili "kako Kur'an (tj.ili islam) tumači obiteljsko nasilje"...
Kakve veze to sad ima sa ovom raspravom? Samo skreces temu.

Eto baš lijepo što si objasnio da te tjeraju ljudi oko tebe a ne Crkva. Nemam kaj nadodati.
Pa ne znam kakva su groblja kod tebe, ali ja znam da na svakom stoji iznad križ. A ako si musliman imaš kao onaj zeleni kolac i na njemu mjesc i zvijezdu.
PARI MI SE SMIJU MI SE...CICE...

Zadnji Uredio teica : 19-02-07 u 16:01.
Oggy je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: grijeh, razvod, savjet zupnika, trpljenje batina

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 23:04.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108