Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Filozofija i religija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Filozofija i religija Raspravljate o temi ukazanja u Znanost forumu; nisan ljubomoran. dapače međugorje je dokaz kako vjerovanje i crkva zaista mogu nešto vrijednoga učiniti za jedno selo...

Odgovor

Opcije Teme
Star 06-12-07, 16:22   #41 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 20-08-07
Godina: 30
Poruka: 2,069
marinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznat
Re: ukazanja

nisan ljubomoran.
dapače međugorje je dokaz kako vjerovanje i crkva zaista mogu nešto vrijednoga učiniti za jedno selo
marinkoM8 je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 11-12-07, 11:35   #42 (permalink)
Starter

Datum registracije: 03-12-07
Poruka: 9
Akasha se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: skin2yard Pogledaj Poruke

ozdravljenja ima, i to znanost naziva placebo efektom...kazes covjeku da ce ozdraviti valjajuci se u govnima, ako dovoljno u to vjerjuje mozda mu i pomogne....osim toga i ovisi...dali si zeljan jednostavno paznje ili si na stakama ili sasvim nepokretan....

ako netko ocekuje da povjerujem da je covjek koji je imao noge debljine moga zgloba, to jest, da su mu misici totalno atrofirali...da ja povjerujem da je taj covjek odjenom ustao...ne znam, valjda misli da sam jako glup....jedini nacin da se tako nesto dogodi jeste da gledas u tog covjeka i da vidis kako mu misici izrastaju, za sto ja osobno nikada u zivotu nisam cuo, a ne vidio.....

Znaš što je meni najzanimljivije od svih tih čudesnih ozdravljenja? Činjenica da se nikada nisu dogodila osobi koja je doživjela amputaciju. Kada bi takvoj osobi ponovno izrastao amputirani ud, tada bih priznala čudo, ali ovako...Očito Bog ne voli amputacije...
Mislim da je jako ružno to što se nečija vjera koristi u takve svrhe - mnogi bolesni ljudi imaju nadu da će jednoga dana ozdraviti i da će živjeti kao prije bolesti, i smatram da je okrutno prema njima razvikavati nekakva čudotvorna svojstva vjere ili okupljanja na određenom mjestu...
Jedina korist od svega toga je išla (u slučaju Međugorja) lokalnom stanovništvu - vjerski turizam zadnjih par godima žari i pali (opet iskorištavajući ljudske nevolje i probleme po starom dobro poznatom sistemu).
Akasha je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 07-05-08, 10:14   #43 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 02-01-08
Poruka: 512
cocopuff se izdvaja iz masecocopuff se izdvaja iz mase

vjerujem u ukazanja
cocopuff je offline  
Odgovori sa citatom
Star 07-05-08, 11:36   #44 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 11-04-08
Poruka: 135
lime wire se izdvaja iz maselime wire se izdvaja iz mase

Pa ukazanja su moguca , samo je pitanje dal ljudi kojima se nesto ukaze vide realu ili stvari koje oni zele vidjet
vjerujem u to s paranormalne strane ali ne i s religijske strane
Odgovori sa citatom
Star 08-05-08, 19:30   #45 (permalink)
Starter

Datum registracije: 21-04-07
Godina: 27
Poruka: 30
lumeni 2 se izdvaja iz mase

Vjerujem u ukazanja jer sve je stvar koliko ti to znači u životu. Nedavno sam bila u Lurdu i moram priznati iz svog iskustva da tamo ima nešto smirujuće u zraku. Zaboraviš na vrijeme i probleme.
Al problem se vratiti u našu tešku realnost
lumeni 2 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 03-06-08, 16:13   #46 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 29-05-07
Poruka: 739
Balian ima ono neštoBalian ima ono neštoBalian ima ono neštoBalian ima ono neštoBalian ima ono neštoBalian ima ono nešto

Da malo oživimo ovaj topic, pa evo priča o ukazanju i riječi BDM iz Fatime. Ovo ukazanje priznato od RKC dogodilo se 13.07.1917. bilo je prisutno par tisuća ljudi, no BDM se izrvano ukazala djevojčicama Luciji i Jacinti.

Ukazanje djeci su najčešća, također su češća ukazanja djevojčicama nego dječacima. Većina ukazanja svetaca ili Djevice Marije, govore o "malim stvarima" primjerice da se gradi svetište, moli za grešnike u vlastitoj župi ili da se o ukazanju izvijesti svećenik ili vlast.

No ovo Fatimsko bito je drugačije, prvi put je o njemu progovoren 20-tih godina, a sjećanje na njega objavila je sam Lucija 31.08.1941.

Evo najzanimljivijeg djela govora BDM dana 13.07.1917.

"Ako ljudi prihvate ono što ću reći, mnoge će se duše spasiti i bit će mir. Rat je pri svršetku. Ali, ako ne prestanu vrijeđati Boga, za pontifikata Pija XI, počet će drugi, gori (rat)... Da to spriječim, doći ću tražiti posvetu Rusije mome prečistom srcu i, kao zadovoljštinu, svetu pričest u pet prvih subota u mjesecu. Ako ljudi prihvate moje zahtjeve, Rusija će se obratiti i bit će mir. Ako ne, ona će prošiti zablude u svijetu, koje će izazivati ratove, progonstvo Crkve... Sveti otac posveti će mi Rusiju, koja će se obratiti, pa će svijetu biti poklonjeno jedno razdoblje mira..., itd."

Zanimljivo
Odgovori sa citatom
Star 03-06-08, 21:39   #47 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 03-04-07
Poruka: 1,211
Bluebird ima ono neštoBluebird ima ono neštoBluebird ima ono neštoBluebird ima ono neštoBluebird ima ono neštoBluebird ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Bluebird

Vjerujem da su ljudi u stanju projicirati ukazanje u svojoj glavi.
Odgovori sa citatom
Star 04-06-08, 18:14   #48 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 16-06-07
Godina: 19
Poruka: 708
jolie_18 ima ono neštojolie_18 ima ono neštojolie_18 ima ono neštojolie_18 ima ono neštojolie_18 ima ono neštojolie_18 ima ono nešto

..Meni se jednom ukaza 2Pac i skupa smo popušili džoju

...šalim se
Odgovori sa citatom
Star 05-06-08, 20:11   #49 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 27-12-07
Godina: 13
Poruka: 666
Sasuke se izdvaja iz maseSasuke se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Sasuke

Ima moj frend neki video, kak se ukazala Marija... Stavit cu ga dok mi ga posalje bluetoothom

Zadnji Uredio Sasuke : 05-06-08 u 20:18.
Sasuke je offline  
Odgovori sa citatom
Star 05-06-08, 23:55   #50 (permalink)
Banned

Datum registracije: 31-07-07
Poruka: 1,094
Titan2222 se izdvaja iz maseTitan2222 se izdvaja iz maseTitan2222 se izdvaja iz mase

Meni se ukazao postar na vratima
Titan2222 je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: ukazanja

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 07:56.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114